Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Pánik a memóriapiacon
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- Hogy milyen lett az ASUS ProArt széria csúcsnotesze? Hát ilyen!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Sz_Imre
üzenetére
Az Arch közel sem annyira elterjedt, úgy van ahogy kolléga írja, niché még. Szerintem az is marad.
ad2, tömegek okkal nem választják azt, hogy sajtreszelővel recskázzanak, így aztán kerülik az Arch-ot.
-> marad niché, marad csilivili csomag nélkül. Aki szereti nulláról saját maga reszelni a disztróját, az saját maga reszelje nulláról az ökoszisztémát is.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Próbálj ki két dolgot, ChatGPT segít beállítani

zram
zswapJárd körbe a swappiness témát is, default gyakran elég magas a nagy mainstream disztrókban, igaz ez inkább a viselkedésre hat ki, de ha már szóba jött a swap, mint olyan ..
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
urandom0
üzenetére
Értem, köszönöm az infót. Habár azért wiki szerint is aktívan 10 éve van már, hogy megjelent az Arch alapú disztribúciók.
-
válasz
urandom0
üzenetére
Ezeréve láttam utoljára Nautilust, de ha azt mondod, hogy külön tweak program és kiegészítő patchok nélkül is van olyan jó és funkciógazdag, mint a Nemo, akkor elhiszem.
Most így fejből nem biztos, hogy minden hiányosságát fel tudok sorolni, de remélem holnap össze tudom hasonlítani őket, mobilon ez nehézkes lenne.
-
válasz
Sz_Imre
üzenetére
Mert a .deb és az .rpm a legrégebbi csomagformátumok, ezeknél régebbi talán csak a sima tar és tar.gz volt. Ezek a klasszikus linuxos formátumok. Az Arch és annak csomagkezelője jóval fiatalabb ezeknél.
Másrészt .deb és .rpm alapú disztrók a legelterjedtebbek, és nem csak az otthoni felhasználók körében, hanem céges környezetben is. Az Arch ezekhez képest még mindig ilyen tech geek disztrónak számít.
Ha megnézed a Distrowatch oldaltalálati rangsorát, az első 10 disztróból ott is .deb-es ill. .rpm-es. -
Sz_Imre
senior tag
Egy amatőr kérdés.
Miért van az általában, hogy .deb-re (debian, ubuntu) vagy .rpm (fedora) van natív telepítő csomag, arch-ra nincs, vagy az is jó esetben aur csomagban? -
-
IstvánLászló
őstag
A témám a linuxdisztroknak a kapcsán a swap - cserehely fontósságáról tömören párszóban mondanám el a saját tapasztalataimat - a teljességnek az ígényenélkül.
A tesztelös gépemen probáltam is ki,hogy swap - cserehelynélkül - mit is fogók megtapasztalni.A mai tapasztaltom az, hogy nagyon is fontós a rendszerünknek a stabilitásáhóz.
A tesztelös gépemben a 16GB -ram símán elfogyott,amikor több disztronak az iso -it mentettem egy másik meghajtomra,amikor a ram elfogyott a gépem teljesen megált - mint ha éppen kifagyna és csak a reset segített a rebootol-áshóz.
A meghajtomra készítettem - probaképpen egy swap particiot és ezután fell is csatoltam és rebootoltam a rendszeremet,ezután már minden prímán működik és a mentéseim síkerült is mentenem,ezt tudom mondani zárásképpen a swap témámról így tömören,hogy igen mindig is kell a swap.
-
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Mi a baj a Nautilussal?
A Mint ugyanazt az Ubiquity install helpert használja, mint az Ubuntu.
Jeleneg az Ubi az Ubuntu Desktop Provisiont nevű csodát használja felületnek, ez alatt meg a Subiquity fut, aminek csak a neve hasonlít az Ubiquityre, de semmi köze hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Új Lenovo V15 G4 FHD i5-13420H 4.6Ghz 8mag 16GB RAM 512GB SSD Intel UHD Graphics XE Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- iPhone 13 mini emelt kapacitású 2520mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
-> marad niché, marad csilivili csomag nélkül. Aki szereti nulláról saját maga reszelni a disztróját, az saját maga reszelje nulláról az ökoszisztémát is.

CPT.Pirk