Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

válasz tordaitibi #107895 üzenetére

Értem, ez is egy nézőpont. A gépre már nem tehető fel a 11, ezért kellett megállnom a 10-nél.

Az autós hasonlatra válaszolva, én tényként írtam, hogy fizettem a windowsért. A linuxszal úgy állítottam párhuzamba, hogy azért nem fizettem, mégis épp amikor írtam, akkor töltötte le a kernelfrissítést. És nem új windows funkciókról beszélek, hanem arról, hogy biztonsági frissítések nem érkeznek (ingyen). Megértem persze, megnézem majd hogy ez a frissítés mennyibe kerül (ESU), mert pl. office 365 előfizetésem van, ami magába foglalja az office programok használatának előfizetési díját is, így a windows emiatt is és más, egyelőre más platformon nem megoldott dolgok miatt lehet, hogy kelleni fog.

Az autós hasonlatot egyébként nem tartom jónak (de nem ezen akarok lovagolni, nem ez a lényeg persze). Minden hasonlat rossz hasonlat, mert ami "olyan mint", az "nem az". Én nem kérek új autót a régi helyett ingyen. Az, hogy ezeket az upgrade-eket ingyenesen lehetővé teszik nem a gyártók jófejsége, hanem azért történik, mert ha ilyen lehetőség nem lenne, sokkal kevesebben vennének windowst, ha mondjuk 3-4 évente újra meg kéne venni. Ez saját érdekük is egy bizonyos pontig, a termék iránti felhasználói bizalom miatt.

"Ez nem eleg...?"
    Igazad van, valóban elég hosszú támogatásról van szó, de nekem ez csak kényszerpálya. Felőlem még bőven ellennék a win7-tel is, ha a security patch-ek meglennének rá. Ugyanígy a 10-zel is. Nekem semmi sincs a 11-ben, amire szükségem lenne. Tehát nekem lényegi értéke az új verziónak nincs, ha megvan a réginek a frissítése. De természetesen megértem, hogy nem kívánhatom el, hogy az üzleti érdekeik ellenében frissítsenek még 7-re vagy 10-re biztonsági csomagokat, ezért is tartom jónak, hogy ugyanez a gép tud tovább működni linux alatt. A jelenleg más platformra nem elérhető programot meg úgy néz ki, hogy át tudom hidalni más megoldással, így a windows elengedhető lesz később.

Új hozzászólás Aktív témák