Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz cigam #107830 üzenetére

Ejj kolléga de hisz pont ez a szépsége! A szabadság, a sokrétűség.

Nem tudtam megállni bocsi :B

Amúgy én mint überláma, de tényleg az vagyok ezekhez,
    úgy gondolom hogy ha már a fő zászlóshajók sem egységesek, mit várhatunk a pár 100 egyedi fejlesztgető pár 1000 garázsdisztrójánál?
    Tudtommal, kérlek korrigáljatok, van az Ubuntu-Debian vonal, meg az Arch-féleségek.
    Snitt, és ráadásul a kernelek (elvileg) egyformák. Bár abba is KissPisike beleforgatott ezt-azt, kivett amazt és a többiek is dettó így csinálhatják.

Vagyis visszakanyarodtam a dogmatikusnak tűnő (az is, nem tagadom), 8 éve folyamatosan felmerülő kérdésemhez.
    Minek is 1000 disztró...?
    Mikor egy Mint, ami Ubuntu de az meg amúgy Debian (vagy fordítva, a rosseb se tudja már lekövetni) homlokegyenest más módon tol ki egy kijelzőre egy video adatfolyamot.
    Itt a régi X ami szar, ott a W ami kiforratlan és nehézkesen kezelhető, ilyen kompozitor olyan libavcodec, ilyen megoldás, olyan renderelés, amolyan videodriver ésatöbbi.
    Kész csoda hogy egyáltalán megjelenik a kép a monitorokon :D

És akkor még itt van az örörk vesszőparipám, a csomagkezelés.
    Valahol teljesen megértem azokat akik agypéniszt kapnak a szárnyát bontogató Snaptól, a beszivárgott Flatpaktól, a bizonytalan AUR-tól és társaitól.
    Csak azt ne felejtsék el ezek a kollégák hogy ezeket MINDET az igények hívták életre.
    A .deb és egyéb gyári repók esetlegessége, hiányos szoftverválasztéka, és azok erős fáziskésése kiadások és verziók tekintetében.

Mára kiventiláltam magam :B :K karácsonyig csendben maradok.

Tisztelettel
    egy Linuxot kedvelő és napi szinten használó amatőr.

Utóirat, elgondolkodtam, mi lenne ha tökéletes lenne.
    Bezárhatna ez a topik, megszűnnne érdeklődés hiányában egy vagon fórum.
    Maradjon csak kicsit tökéletlen. De tényleg csak egy kicsit!

Új hozzászólás Aktív témák