Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz lev258 #1004 üzenetére

    Még mindig a Writerről (szövegszerkesztő) van szó. Semmiféle számformátum nincs. A szövegben a szám ugyanolyan karakter, mint az idézőjel meg a vessző.

    Naponta kapok árlistákat szerkesztésre, és a megrendelő nem képes felfogni, hogy nincs ezres pont elválasztó, ezért nekem egyesével ki kell cserélni mint a tízezer helyen kézzel a pontot szóközre. Erre szeretnék automatikát.

    A Find and Replace-szel nyilvánvalóan nem cseréltethetek le minden pontot szóközre, hiszen akkor az összes írásjelként szereplő pontot kicseréli a szövegben.

    Olyan megoldás kell, ami

    (keress bármilyen számot)pont(keress bármilyen számot) -> Találat: 9.9
    (ne töröld ki a számot, amit megtaláltál és kijelöltél)ide tegyél egy szóközt(ne töröld ki a számot, amit kijelöltél) ->9 9

    Most szövegesen írtam le azt az utasítást, ami reguláris kifejezésként keresek. A Wordben volt egy olyan, hogy beraktam a stringet, és akkor nem törölte ki az első kijelölt karaktert. De ebbe nem működik ilyen.

    Magyarán (és tényleg nem tudom ennél érthetőbben leírni) a számokat, amit megtalál, azt ne jelölje ki, csak a két szám között talátt pontot, mert ha a szám is ki van jelölődve, akkor el fog tűnni a csere során.

    Ilyen is jó

    keress két számjegy között pontot
    cseréld le a két számjegy között található pontot szóközre

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák