Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz nbware #6957 üzenetére

    "ajánlom figyelmedbe: WIKI"
    Ezt most miért is? Mire válaszoltál ezzel, vagy épp mire akartál utalni? Csak mert ez ebben a formában okoskodásra lehet, hogy jó volt, de másra nem igazán. :)

    "én használtam már külső hddt usb2.0nál és nem volt több az adatátvitel 30-40 megánál. (egyébként egy normális hdd kb ennyi a maximális sebessége)
    Ugyanez a hdd usb 3.0ra kötve felment 50 megáig. nos az a 10 mega sztem nem eget verő."

    Igencsak sok teszt mond ennek ellent, miszerint igen komoly különbségek jelentkezhetnek vezérlőtől és konkrét eszköztől függően az USB 2.0 és 3.0 között. Csak így kapásból, maradjunk a PH!-nál, "ajánlom figyelmedbe":
    http://prohardver.hu/teszt/kulso_merevlemezek_usb_3_0-val/proba.html
    "Minden esetben reménytelenül a sor végére kényszerült az USB 2.0.
    [...]
    Azért az USB 2.0-t most is sikerült bőven túlszárnyalni. [...]
    Méréseink legfontosabb tanulsága, hogy az USB 3.0 lényegesen gyorsabb, mint az USB 2.0, nagyjából hozza az eSATA szintjét. Emellett ki kell emelni, hogy jelentős különbség lehet az egyes USB 3.0 vezérlők között. Láthattuk, hogy a MyBook 3.0-nál írásban majdnem kétszer olyan gyors volt az asztali gépben használt, NEC chipes megoldás, mint az Asus notebookjában dolgozó. Előbbi sebességével számolva igaznak bizonyult, hogy az USB 3.0 tízszer gyorsabb az USB 2.0-nál, de még utóbbival is megvolt az ötszörös túlteljesítés, ami nagyon szép."

    Tehát van különbség, úgyhogy ez a korábbi hsz.-ed ezzel igencsak alaposan meg lett cáfolva. És ez csak egy teszt a sok közül. (Lehetne nézegetni pendrive-okat is, ott is látszanának különbségek.)

    Egyébként meg ha van egy USB 3.0-s külső merevlemezem, abból legfeljebb átalakítóval fogok tudni csatlakozni az eSATA-csatlakozóhoz, kérdés, hogy az megéri-e.

    (#6958):
    "az alaplapnak is tudnia kell az usb3.0t"
    Jobb lett volna, ha kapásból az ÉRDEMI részével kezdjük, nem a bullshittel, és akkor már előrébb tartanánk. :DDD
    Szóval: ami miatt nem voltam biztos a dologban, az az, hogy egyes Y570-eket USB 2.0-val szállítottak, míg másokat pedig USB 3.0-val (pl. a kelet-közép-európai régióba persze, hogy a 2.0-sokat szállították többségben :D), na most hogy a kettő között eleve alaplapi és chipset-különbségek is vannak-e (ami egyébként így jobban belegondolva esélyes), ezt egyelőre még nem derítettem ki. Igazából ez lett volna a kérdés lényege, lehet, hogy így kellett volna fogalmaznom, és akkor nincs félreértés. :)

    (#6956) cyberwarfare:
    Ld. előző bekezdés, szóval szállították annak idején 2.0-val és 3.0-val is (nekem előbbi van), és nem vágom, hogy az enyém képes-e pl. a 3.0-s meghajtására, de akkor el kell kezdeni kutakodni, csak guglizással nem találtam erről még normális topicot, gondoltam hátha valakinek van infója kapásból.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák