Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Figoo

  csendes tag

  Sziasztok.
  Nekem kb. 1 hónapja van meg a Lenovo Y580, i7 FHD és WIN7-el használom (nem gyári). Először is a véleményem a gépről:
  Ez a fekete szálcsiszolt fémház brutál jól néz ki. Ezzel együtt megmaradnak rajta az ujjlenyomatok, de ez egy ronggyal 2 mp alatt orvosolható. Amire inkább oda kell figyelni emiatt az az, hogy télen elég hamar lehül és nehezen melegszik fel, hidegen meg nem egészséges indítgatni ezeket.
  A billenytyűzet bal felső részének "illeszkedési problémája" észre sem vehető. Komolyan, itt olvasgattam a fórumon több embertől is, denagyon nehezen jöttem rá, hogy miről beszélnek. Szerintem egyáltalán nem zavaró, persze embere válogatja. (De ha nem olvasok itt róla, valószinűleg soha nem is jöttem volna rá).
  Nekem a touchpad alsó része, a lekerekített széle recseg picit nyomkodásra. Igazából ez sem zavaró, nem igazán foglalkozok vele. Amúgy a touchpad nekem nagyon bejön, simán lehet használni, hiba nélkül működik, megy a nagyítás, kicsinyítés két ujjal, de a legjobb a görgetés benne.
  A billentyűzet világítás nagyon király és hasznátó.
  A kijelző elképesztően gyönyörű. Nekem túl fényes mondjuk, de ez elég gyorsan orvosolható egy FN kombinációval.
  A hangja szintén parádés. Zene, film, videó, játék, mind nagyon élvezhető rajta.
  Egyszerre tudok zenét hallgatni, játszani, netezni, skypolni, minden akadás nélkül.
  A ventillátor hangereje nálam rendben van. Alapból semmi hangja a gépnek, csak játéknál pörög fel, de akkor nagyon. De engem ez sem zavar, simán elnyomják a JBL hangszórók :)
  Amit nem igazán értek, hogy miért ilyen lassan bootol. Elég sokat kell várni a bekapcsolástól a win használhatóságáig. Plusz nem működik a Ohe Thetre gomb. El lehet érni a start menüből is, de akkor minek a gomb? De ezt én a hangbeállításoknál orvoslom, azaz inkább bekapcsolom a Dolby-t, ami szintén konfigurálva van 3 részre, film, zene és játék. Nagyon jól szól. Csak ugye 4 kattintás 1 helyett (na bumm).
  Illetve az is rejtély számomra, hogy akkuról miért nem lehet ugyanazt a teljesítményt elérni? Gondolok itt arra, hogy akad a játék. De nem akarom én gyilkolni az akkut, csak nem értem. (Tudom, hogy átállítja az órajelet vagy valami ilyesmi.)
  Bár elég analfabéta vagyok a gépekhez, de igazából amire én vettem, azaz játék, videó, zene, net, film, arra tökéletesen megfelel.

  Viszont most jelentkezett egy probléma, amivel nem tudom mit kezdjek:
  1. Nem működik az alvás funkció (eddig működött). Azaz ha bekapcsolt állapotban lecsukom akkor kikapcsol.
  2. Nem tudom hálózati táp nélkül (akksiról) bekapcsolni. Megnyomom az indítót, világít, kezd "hörögni", majd 2 mp után leáll (mielőtt megjelenne bármi is a képernyőn). Ha viszont csatlakoztatom a töltőt, simán elindul. (Az akku fel van töltve). Eddig ez is működött amúgy. Illetve ha bekapcsolás után húzom ki a töltőt, akkor simán megy akkuról.
  Tudna valaki segíteni nekem ebben, hogy mitévő legyek?
  Előre is köszi.

Hozzászólok Aktív témák