Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ravensky13

    tag

    válasz Knife.McL #3448 üzenetére

    Igen, 3 partíció helyén szerettem volna létrehozni kettőt más felosztásban, de 1részt: a win setup normális körülmények között ezt megoldja magától, 2: van 900GB(egybefüggő) unallocated space, azon létrehozok 100GB partíciót a winnek, rögtön kijelölöm h rakjad ráfele,(marad neki 800GB unallocated) és a rohadék nem akarta, DE:
    Végülis sikerült megoldani a dolgot a következő képpen:
    Figyelem, mindenkinek aki 32GB-os SSD-vel kapta a gépet ami CACHE-ként szolgál! Ha szeretnétek újrarakni a Win-t, nagyon figyeljetek oda a következő dologra mert én pl rengeteget szívtam vele! Mivel az SSD cacheként működik, ezért nem látható úgy mint külön meghajtó(ezt valaki kérdezte is hogy így van-e,a válasz IGEN) ami még ennél is furcsább, hogy nincs erre vonatkozó opció BIOS-ban a ki/be kapcsolásra vonatkozóan, mivel (ahogyan később rájötten) ez NEM A BIOS-ban történik! És itt jön a történetbe a csavar, ami nekem sem kristály tiszta teljesen. Szóval amikor feltették a gyárilag a win-t lenovóék, (feltételezem) külön 2db háttértárként látta minden a HDD-t és az SSD-t. Miután a Windows-t felpakolták az SSD-re, egy driver felinstallálásával (RapidDrive) kijelöltek egy darab unallocated space-t a HDD-ről ahova átpakolja magát a Win, és az SSD innen csak egy cache, tehát a leggyakrabban használt fileokat tárolja és nem használható saját célra! Az SSD csak ezt az egy partíciót cache-eli! Ez a művelet(RapidDrive install) után a Windows 7 setup nem látja az SSD-t (az XP látja,de agyf*szt kap), csak a HDD-t(ezt valaki elmesélhetné, ha birtokában van a tudás, hogy hogy is történik ez...).

    Ez az a rész ahol elakadtam, ugyanis ha törölsz minden partíciót, a win 7 setup, akkor sem hajlandó neked megkreálni az ő saját extra 200MB-os partícióját, ami nélkül viszont a telepítést nem folytathatod! (Setup cannot create system partition....blah blah valami hasonló hibaüzenettel)

    Tovább...A lenovo közzé tett egy hivatalos útmutatót , ami elmagyarázza szépen ezt a hybrid üzemmódot, valamit a Win újratelepítését lépésről lépésre! Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy a leírásban az szerepel, hogy reinstall előtt, le kell futtatni egy exe-t win alatt, ami le fogja amortizálni az op rendszert, szétválasztva ezzel a SSD-t és a HDD-t! Amennyiben úgy jártok mint én, hogy ezt nem teszitek meg és pl törlitek a Win-t akkor jön a gebasz!

    Ilyenkor egy dolgot tehettek, beszereztek egy Windows PE CD/DVDt vagy USB-t amiről bootolva lefuttatjátok a progit szétválasztva így a két meghajtót! De itt jön a másik csavar, mivel 6óra szívás után megcsináltam a Windows PE-usb-t hogy végre előre tudjak lépni, le is futtattam a progit, de sajnos az nem segített rajta, a win7 setup ugyanúgy egy meghajtót látott... Ezek után mivel már nagyon ideges voltam és szakadt minden húr, előszedtem a diskpart-ot ami látta a két meghajtót külön, külön, adtam mindegyiknek egy CLEAN-t (TEHÁT CLEAN parancs = megváltó), ezek után PE-ből újraindítottam a gépet, és a Windows setup hajnali negyed 3-kor megadtam magát és látta az SSD-t és a HDD-t külön...Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdenem! :D :R (ja és semmi Windows PE USB, hanem setupból Shift+F10)

    Itt szeretnék feltenni egy kérdést, hogy ez most hogy van megoldva, hogy felpakolok 1 drivert Windows alatt, és onnan a setup nem látja az SSD-t? Valamit beír a MBR-re? és Clean-el a MBR törlődik,nullázódik? Vagy mi a túró?amúgy XP-t a szenvedésem közben sikerült felpakolni, abban bíztam hogy ott is lefut a szétválasztó progi, iszonyat lassú volt, nem tudom ment ott végbe, és nem is segített...
    Végülis miután CLEAN-eltem, sikerült, ezek után gond nélkül felment a win7, csak az SSD-n van, nem is fogom felpakolni ezt a hybrid majomságot, így egy fokkal gyorsabb is a cucc :)

    Bocs a hosszú HSZ-ért, remélem segítettem ezzel valakinek, hogy ne kelljen végig szívnia egy win reinstall miatt ilyen kálváriát, ha pedig valaki pontosan le tudná írni, hogy mi is történik a rapid drive installálásakor/szétválasztásakor, azt megköszönném, és akkor talán és is át tudnám látni a dolgokat :)
    Üdv!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák