Hirdetés
- CES 2023: 50 hüvelykes 4K Micro LED tv a Samsungtól
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- [Re:] Az iparág első, Bluetooth LE Audiót használó TWS headsetjével újít az EarFun
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztrofotózás
- Érdemes gyorsan frissíteni a 2 TB-os Samsung 980 Pro SSD-ket
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rosand86
csendes tag
válasz
szabyka95 #8533 üzenetére
Én is féltem tőle az újságírói/felhasználói tesztek alapján, de szerintem semmi baj nincs vele. A betekintési szöge még kicsit jobb is mint a régi Toshiba L650-é. Bár soha nem értettem azokat, akik a készüléket oldalról 60fokos szögből nézik. Én szemből jól látom, ha tőlem jobbra meg balra ül egy ember, azok is látják, nem tudom mi kéne több. Fényerőt is nagyon jól lehet rajta állítgatni. Ha a kijelzőkre nagyon érzékeny vagy, akkor azért előbb nézz meg egy példányt, de ha csak azért félsz, mert ezt olvastad, és még soha nem volt bajod kijelzőkkel, akkor szerintem ezzel se lesz bajod.
A belső akku-tól se kell szerintem félni, a hő tőle nagyon messze keletkezik, egyetlen hátránya, hogy nagyobb fizikai méretűt nem lehet bele tenni. Filmnézéssel/netezéssel ez is elvan kb 3,5-4 órát, az meg elég szerintem, de akinek az üzemidő lényeg, az keressen mást.
-
rosand86
csendes tag
Ahogy én látom, a 750m sli/755m sli nyers erőben picivel erősebb mint a 860M, de a valóságban:
* a melegedés miatt esetenként vissza kell venni az órajelet, és akkor már elveszti az előnyét
* az adott játék nem megfelelően támogatja az SLI-t, és megint nem ér sokat a nyers erő -
rosand86
csendes tag
válasz
Because #8949 üzenetére
Én is WIN 7-el szerettem volna használni, sajnos alig pár driver ment fel rá, de a fontosabbak mint a grafikus kártya driver nem. Ezért a Win 8.1 trial verziót tettem fel 90 napig ingyen használható.
http://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-windows-8-1-enterpriseAztán másnem megpróbálom feltenni mégegyszer. De szeptember végére ígérik a Win 9 bétát. Majd ha az tetszik, akkor inkább azt megveszem, addig meg elleszek trial/beta verziókkal.
-
rosand86
csendes tag
válasz
farkas-j #8956 üzenetére
Y50-re én is pendrive-ról telepítettem a win7-et, de a lenovo oldaláról letöltött win7 64bit driverek nem települtek fel, mert azt írta, hogy nincs megfelelő hardver. Win 8.1-re meg simán elsőre feltelepült minden.
Lehet azóta ez javítva lett, vagy esetleg más forrásból beszerezhetőek ezek a driverek. Mindenesetre addig szerintem nem érdemes pénzt kiadni az operációs rendszerért, amíg ezek ki nem derülnek. Szerencsére mindez mint korábban is írtam megoldható legálisan is, a Microsoft biztosít trial verziókat. Illetve érdemes tenni egy próbál a win 9-el is, sőt állítólag annak valamivel kellemesebb lesz az árazása. Én tuti nem sietném el az operációs rendszer vásárlást. -
rosand86
csendes tag
válasz
Yiggdrasil #9576 üzenetére
A laptopszalonban van 258.900-ért i5-ös y50: http://www.laptopszalon.hu/webshop/product/?search=y50#pid_13544
Bár valószínű rádumálnak egy pixelgarira is, szóval 4-8ezer plusz, ha nem vagy elég határozott -
rosand86
csendes tag
válasz
metalbambi #9695 üzenetére
Na felkúszott, a win 8.1-es drivereket feltelpítettem, látszólag jó, játékot majd hétvégén próbálok rajta.
A felbontást elég érdekesen értelmezi, egyes alkalmazások minik, míg mások mérete normális.
1-2 anomália van a működésben(a start menü egyszer a bal felső sarokban jelent meg), de használhatónak tűnik.
Dual Boot-al csináltam, de a win8.1-re alig akart visszatérni, de csak sikerült. -
rosand86
csendes tag
-
rosand86
csendes tag
válasz
kovadika #10958 üzenetére
Igen, 4G volt benne, betettem mellé 8G-t, most van benne 12. Elméletileg, ha két egyforma lenne benne, akkor gyorsabb a memóriakezelése (Dual Channel). De az túl drága lett volna (mert az ilyen memóriapárok még drágábbak, pont olyat meg, mint a gépben van nem találtam), és úgy olvastam, hogy nem hoz olyan sokat.
Egy biztos, lassulni nem lassult, sőt mivel nem fogy el a memóriája még gyorsabb is. (Nekem programozás miatt mindenképpen szükségem volt több RAM-ra). -
rosand86
csendes tag
válasz
Tibroo #11613 üzenetére
A gép bal oldalán állítólag van egy kicsi "NOVO", valahol a töltő bemenet körül. A gép kikapcsolt állapotában kell azt megnyomni, és akkor a BIOS jön be.
http://www.lenovo.com/images/gallery/1060x596/lenovo-laptop-b50-side-detail-10.jpg
Alsó kép bal oldalt a töltőtől jobbra levő gombocska.
Itt találtam:
https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-B-and-G-Series-Notebooks/Windows-7-install-on-Lenovo-B50-30/td-p/1654059[ Szerkesztve ]
-
rosand86
csendes tag
Én több mint fél éve Win10-et használok. A WIFI-vel még nem volt bajom úgy rémlik. (Sima TP link router g-s WIFI-vel, mivel 10Megás a netem, felesleges az n-es).
A toucpad driverrel volt több bajom, mert a fast boot miatt nem ment, de azt kikapcsoltam, és megoldotta, illetve most a pár hónappal ezelőttihez már ez sem volt elég, le kellett töltenem az új ELAN drivert hozzá.
Volt még gond a hangkártyával is, ott is driverekkel kellett játszani, mert a Realtek driverrel ronda zajt produkált, de egy generic High audio driverrel jó volt. De ezt már javították, a legfrissebb változattal már ez is jó.Esetleg a fast boot kikapcsolását megpróbálhatod, vagy a friss drivert, wifi router beállítások.
-
rosand86
csendes tag
Nekem úgy rémlik, hogy nem kötelező a BIOS-ban átállítanod a BOOT sorrendet, elég ha egyszer bootolsz az USB-ről, szerintem van arra kkülön menüpont a NOVO-s bekapcsoláskor.
Ha mégsem, akkor szerintem rá szokott kérdezni, USB-ről való boot előtt, hogy biztos akarom-e (és ilyenkor nyomjak pl szóközt).
Legrosszabb esetben a gép újraindulásakor amikor éppen kezd indulni(Lenovo felirat közben), kikapod a pendrive-ot. De szerintem az előzőek biztonságosabbak, és járhatóak is.
Sőt ha el is indul a telepítő, akkor is tuti van olyan opció, hogy mégsem, kikapcsolod a gépet, kiveszed a pendrivot, és akkor megint nem tud arról bootlni, megy a következő opcióra, vagyis a winyóra.[ Szerkesztve ]
-
rosand86
csendes tag
válasz
marilllyo #11878 üzenetére
Azta rohadt... Eddig is morfondíroztam rajta, hogy megéri-e 3x7-8ezer forintos(vagy ki tudja mennyit kérnek és mennyit fognak kérni érte) takarítás a +1 garit (ami ki tudja mire szól... és nem utasítják-e el valamilyen indokra hivatkozva...). De ezek után inkább hagyom a fenébe.
-
rosand86
csendes tag
válasz
Maxsteel #12784 üzenetére
Az enyémben 1x4Gb RAM volt, az mellé tettem egy 8Gb-os modult.
Nem láttam semmi matricát. A szétszerelésnél vigyázz, a hálózati kábel csatlakozónál nehezen jön szét. Nézd meg párszor a youtube-os szétszerelő videót.A RAM vásárlásnál arra figyelj, hogy DDR3L kell bele, tehát asszem 1,35V-os.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- -50% HP EliteBook 840 G8:i5 1145G7,16GB,256GB SSD,Iris Xe,vilI.MAGYAR bill.,Bang&O,Hp gari 2026.5.2
- PlayStation 4 500GB, 9.00-ás szoftverrel!! (GOLDHEN), 6 hó garanciával eladó!
- PlayStation 4 Pro sw:9.00 GoldHen!!! 6 hónap teljeskörű garanciával eladó!!
- Apple Watch Edition Series 6 (GPS + Cellular), titán 44mm - Space Black
- Lenovo Legion 5 (17.3") Gamer Laptop RTX 3070 144Hz Ryzen 7 5800H 16GB Ram 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest