Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ModliH

    tag

    Sziasztok!
    Kérnék egy kis segítséget a Lenovo Y510p-hez mivel a laptopszalonból a válasz még inkább elnizonytalanított :D Nem vagyok nagy laptopszakértő és mostmár teljesen el vagyok keveredve az SSD-vel kapcsolatban. Nézzétek el ha valami ökörséget írok ;)
    Tehát adott a laptop és szeretnék bele az SSHD mellé SSD-t is, 120GB-ot. A laptopszalonos oldalon SSD kombónál ki lehet választani hogy ODD box vagy HDD box, de mivel itt nincs ODD box ezért nem tudtam hova tenni a dolgot, és mivel olvastam a TechKalauzos cikkben hogy:
    " Szerencsére az IdeaPad Y510p esetében még csak cserélnünk sem kell, hiszen adva van az SSD helye külön a HDD mellett, a Lenovo ezzel az újítással pedig lényegében az mSata-ról átállt az NGFF (next generation form-factor) szabványra." - ezért gondoltam hogy megkérdezem tőlük hogy akkor most mit, hogyan?
    Erre jött a válasz:
    "Az NGFF hasonlít az mSATA-hoz, de jelenleg nem kapható üzleteinkben ilyen fajta SSD. A 120GB SSD + ODD box változat sem működőképes mivel a gépben mint Ön is írta nincs optikai meghajtó annak helyét a 2. videokártya foglalja el. Tehát csak az SSD + HDD box kombinációk maradtak választási lehetőségként."

    Tehát: ha náluk megrendelem, és kérek bele SSD-t akkor nem lesz benne az 1 Tera SSHD? Jól értem hogy akkor ha valahonnan máshonnan veszek NGFF szabványos SSD-t akkor azt bele tudom rakni/rakatni(lehet hogy az esetebmen szerencsésebb lenne :D )?

    Kicsit homály számomra ez a történet, örülnék ha valaki segítene :D

    PS: ja és ha ki is jön az y50 akkor nagyságrendileg kb mennyi csökkenés várható az Y510p árában? Megéri várni vele addig?

Új hozzászólás Aktív témák