Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • taboros

    tag

    válasz Sheld #6389 üzenetére

    Figyelj, olvasd el FIGYELMESEN, mit írtam, és ne pampogj és ne "ilyen"-ezz le, l.sz.

    Ki szapul és mit???? Le írtam a véleményemet. A családban 4 laptopot tartok karban, simán szétszedem, kifújom / kiszedegetem a porcicákat és vissza. Kb. félévente, évente. És paszta update-t nélkül is zajtalanul mennek. Van, amelyik 5 éves. Semmi bajuk (ill. az egyiknek volt, mert a gazdája lejtette :)) FuSi, HP, 2 x Dell. Eddig egyet sem rontottam el. Ja, bocs, okl. villamosmérnök (is) vagyok. Lehet, hogy azért, lehet, hogy csak simán azért, mert van némi gyakorlatom benne.

    Azt írtam: "De lehet, hogy 21e megér +1 év garit. Mindenki döntse el. (pláne, ha nem adják egyébként drágábban a gépet, mint máshol)"

    És valóban "jó marketing megoldás". Nem azt írtam: trükk vagy átverés. Én termék-marketinges voltam, ezt hívják cross- (esetleg up-) sellingnek. Eladnak egy terméket és hozzá eladnak egy szolgáltatást, amiből nekik extra bevételük van elég magas profitrátával, cserébe vállalják a +1 évből adódó kockázatot. A vevő pedig cserébe +1 év nyugalmat vásárol, évi 7e Ft-os "biztosítási" díjért. Fair üzlet, ha kell, beszállsz, hanem, akkor nem.

    Hasonló van az autógyáraknál is: alapgarancia mondjuk 3 év, de felárért vehetsz +1 vagy +2 évet is. Ott is előírják, hogy szakszervizbe kell vinni az autót éves szervizre.

    Szóval nem írtam semmi olyat, ami miatt pampoghatsz és "ilyen"-ezhetsz.

Új hozzászólás Aktív témák