Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tpv

    csendes tag

    válasz marilllyo #5550 üzenetére

    No, ezt már linuxról írom, halad a dolog.

    Magát a dual bootot (win 8.1-lubuntu 13-10) nem volt nehéz megoldani, csak arra kell figyelni, hogy a boot mode legacy legyen, és akkor nincs baj. Én először felraktama windózt, és utána a linuxot, usbről mindkettőt.

    Linuxon már van szopkodás, maga a telepítés szépen lement guival, utána meg nem jutott el a loginig se, mert a nouveau (alap open source nvidia driver) segfaultolt.
    Recoveryben bejött a tty, onnan felraktam a 331-es nvidia drivert meg a bumblebeet, és akkor már sikerült belépni.
    Ami elég gáz, hogy alapesetben, ha benn van az ultrabayben a 2. VGA, akkor a rendszer csak a két nvidia kártyát látja, az integrált intelt nem (és így a bumblebee se úgy megy, ahogy az ember gondolná, alapból is nvidia fut, optirunra meg megpróbálja a másikat, aztán exitre az X meghal). Ennek tetejébe a screen brightnesst sem lehet állítani a function key kombóval.

    Viszont ha kiveszem az ultrabayt, akkor minden ok, megy alapból az intel, optirunra meg az nvidia, és a screen brightness is megy mindenféle extra kernelparaméter nélkül.
    Asszem az lesz a terv, hogy szerzek egy hdd optibayt (megy egy kisebb töltőt), és linuxon melóhoz az lesz benn, ha meg játszani akarok winen, akkor berakom a másik kártyát.

Új hozzászólás Aktív témák