Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • action294

  csendes tag

  Sziasztok!

  Körülbelül egy hónapja nyúzom az y510p laptopom. Ez az egyik első GT 755M-mel szerelt modell. Egy pár tanáccsal kezdenék: aki csak a 755M miatt venné meg a gépet az ne tegye, inkább válassza a 750M-es modellt. Az előbbi kártya csak egy 40MHz-es órajelállításon átesett változat néhol borsos felárért, ez a tuning a felhasználó által is biztonságosan elvégezhető (tekintve, hogy a feszültségeket gyári vbiossal nem módosíthatjuk).
  A géppel nagyon meg vagyok elégedve, zavaró viszont a fényes keret az LCD körül, mely hajlamos a karcolódásra (már a y500-y580-nál is probléma volt).

  Annak, aki szívesen leadna a processzor hőtermeléséből egy kicsit ajánlom az Intel XTU programját, mellyel (többek között) a processzor magfeszültsége egyszerűen csökkenthető, kb. 100mV-tal, mely nálam kb 5-6C minuszt jelentett terhelés alatt (Dynamic CPU Voltage Offset).

  Az integrált HD4600-as grafika jelenlegi legfrissebb, Intel által kiadott drivere legegyszerűbben ebből a zipből telepíthető a "Setup.exe" indításával, így nem fogja kidobni az inkompatibilitásra hivatkozó üzenetet.

  Továbbá kérdésem intézném azokhoz, akik már kinyitották a BIOS-t: az én modellem 2.04-es BIOS verzióval érkezett, mely jóval magasabb, mint a jelenleg y510p-hez kiadott 1.xx szoftver, viszont épp megegyezik a legfrissebb y500-as verziójával. Lehetséges, hogy az y500-as verzióval kellene nyitnom a BIOS-t?

Hozzászólok Aktív témák