Új hozzászólás Aktív témák
-
P4Laca22
tag
Ha érdekel valakit, én is csináltam ilyen légbeömlőt oldalra,de 12 centis ventihez méretezve, és Delta FFB1212EHE ventivel (190CFM,59 dBA), és nagyon jó a hűtés hatásfoka

Később lesznek róla képek,akit netán érdekel a dolog,mélcímre dobok majd képet.
Légcsatorna rulez

-
Lui76
őstag
Tegnap szétszedtem a légcsatornát -megnagyobbítottam hogy beleférjen a fehér
8-as aerocool venti. (megjegyzem a gyári cpu ventin is volt egy kis kilógó
hőellenállás (A64 3000+))
Leszereltem a gyári hűtő ventijét csak a borda maradt ,és a légcsatorna
végébe úgy ragasztottam az aeroc. ventit hogy pont a bordára érjen....
Tegnap este elég hideg volt a lakásban, így a venti ami gyárilag 1600-as fordulattal
kezd és a hő emelkedésével menne felfelé , 1430-et pörgött !
a Chiftec 420-as is pont 1430-on prögött (igaz ő mindig ennyin megy)
Jól nézett ki együtt a két érték...
A másik jó érték a nyugalmi állapotban (venti folyamatos 1430-on) :
alaplap 25 fok CPU 25 fok !
Persze ez csak ilyen hideg estén jön össze gondolom...
Jövő héten csinélok friss képet majd róla. -
Lui76
őstag
Akartam tovább fejleszteni a lent már bemutatott légcsatornás házikóm...
Vettem egy 8cm-es Aerocool (asszem) kéken világító ventit
ÉS NEM FÉR BELE A CSATORNÁBA !!!
Azt gondoltam hogy az majd szép lassan /állandó fordulaton tereli befelé
a levegőt és a proci ventinek be sem kell sose kapcsolnia.
De nem jött össze...pár mm-en múlik.
Na de a ház hűtő helyére beépítettem és a légáram
jelentősen javult a házban !(pedig azon a helyen volt
egy másik hűtő eddig is) A graf kártya hidegebb lett,
a cpu álló ventinél alacsonyabb hőfokn van/ ha rákapcsol
még hidegebb lesz. -
Napster
tag
Engem is érdekelnének a mod rol készült képek ! jo lenne ha el tudnátok küldeni nekem is:
mmatuszka@freemail.hu -ra
vagy ide reg nélkül fel tudjátok tölteni és akkor mindenki meg tudná nézni :
http://iaro.srv.hu/
THX !
-
szatocs
őstag
Minden képpen jobb lenne, ha a venti kapcsolódna a csatornához, de nem biztos, hogy ha két hűtőt közel teszel egymáshoz, akkor jobb lesz, mintha egyet tennél oda, mivel turbulencia keletkezhet, és éppen hogy egymás ellen lenne a két hűtő. Nem kell sztem az a + hűtő. De lehet, hogy jobban is el tudja ezt neked magyarázni, mint én, mármint ezt a turbulenciás dolgot, de annyit tudok, hogy sokat ronthat a helyzeten, ha kettő ventit teszel 0-5 cm - re egymástól, de lehet, hogy ez a tartomány 0-20 is lehet. Már kigondoltam egy jó kis moddot, amit majd meg akarok valósítani, abban 2 venti van, de még nem akarom senkinek elmondani az ötletet, én akarom először kipróbálni, ez viszont elég sokára fog bekövetkezni, ha egyáltalán megcsinálom...

-
Fido01
aktív tag
na senki pedig kíváncsi lennék rá mert igen akarok bele egy olyat de ha 10 cm hosszú és 8X8cm szélességű akkor beraknék elé egy 80-as vantit ami fújja e levegőt a procihűtőre akkor jobb lenne vagy az már felesleges ??? Esetleg az már rontana a helyzeten ???
-
Fido01
aktív tag
hello
kérdeznék valmit . TTS-nél láttam ez a légcsövet ami 100/80as na és ha nekem Thermalright XP-90-em van akkor az nem jó ??? mert ugye az nagyobb mint a cső . vagy nem kell a hűtőre rárakni elég ha közel van hozzá ??? -
Lui76
őstag
Próbálkozások?
-
BOBO6
aktív tag
Én legutóbb baumaxban láttam, de szvsz lennie kell vizes boltokban is... De obi, praktiker, stb... FBS-valamit keress, én azt használtam és télleg nagyon zsír. Ilyen tubusban van, ami enyhén zöldes ha jól tévedek... Esetleg tescoban is megnézheted... pár száz forint lehet, nem tudom most mennyi sajna...
De 1k alatt tuti. Pár óra(~6-8) megköt de tökéletes kötéshez 24 óra kell, érdemes kivárni mert onnantól kezdve robbantani nem lehet! Ja és ami nagyon fontos, az h alaposan zsírtalanítsd a felületeket! Ha ez megvolt vékonyan vidd fel a ragasztót és rakd össze az alkatrészeket, az sem baj ha enyhén szellős helyre tudod rakni kötéskor mert így hamarabb megköt. -
szatocs
őstag
Valamelyik nagyáruházban (Praktiker, Baumax) lehet kapni üvegragasztót?
-
Lui76
őstag
Talán sikerül a képet is beszúrnom!
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
UP!
-
szatocs
őstag
Két hűtőtoldat van csinálva a ház oldalába. Nagyon jó elgondolás, tetszik

-
szatocs
őstag
Küldött valaki nekem képeket, név szerint : K. B.
-
BOBO6
aktív tag
Igen az van és nekem nagyon tetszik. Ami világít az az előlapon az a négyzet formájú terület, hét színt váltogat szép lassú ütemben és fokozatmentesen.
A másik az az oldallapban lévő venti, két b@szotterős kék led, vakít nagyon. Amúgy ezutóbbi felejtős mert olyan hangja van mint egy porszívó...
Amint lesz rá fedezet azonnal csere egy 12cm-es valami márkás ventire és én is összerakok valamiféle ''tölcsért'' ami a kis nyílást osszeköti a ventivel...
Amúgy szerintem megéri az árát ez a ház, nagyon szép élőben még szebb mint képen. -
gaboooka
aktív tag
Kérhetek én is képekből?

-
Lui76
őstag
mailek mentek...
-
bandiras2
senior tag
A fafúró eléggé. Főleg ha véletlenül ütve- fokozatba kapcsolod a gépet
de az ütve- egyébként is felejtős. Vmi specc cuccra lenne szükséged, de hogy mire azt sajna nem tudom -
Gergello
addikt
Képek jöhetnek nekem is.
mail: gergello@freemail/PONT/hu -
Lui76
őstag
Nehéz figyelni (mert csak hétfőn lett kész) mert ez a A64-es proci meg a C&Q funkció
furmányosan dolgozik.
Elindítom a gépet ugye , a venti leáll és ha csak netezek meg se indulna talán soha
közben a hőfok olyan 39-ig megy fel.(ÁLLÓ VENTINÉL)
Mikor meg egyéb ok miatt kikapcsoltam a C&Q-t akkor meg asszem ment a gyári
venti kb 3100-as fordulaton folyamatosan és az esti hűvösben 30fok alá is lement ?
De inkább majd később írok pontosabb értékeket....
Mivel az a gyári hűtője a procinak ezért semmi nem müxik másként.Légmozgások...
Nincs a kocka végén csak a kocka bemegy a proci ventiig... -
Lui76
őstag
szerintem az üveg nehéz.
Amúgy én még csak csempét fúrtam azt falfúróval lehetett. -
Lui76
őstag
Nem kocka . A plexi felöli függőleges oldal 10cm (és kb 5mm vastag ),míg a cpu-hoz ez 8cm-re csökken - így nagyobb felületet tudtam belyukazni így remélve a levegő könyebb
esetleg ezáltal lassabb bejutását.
Nem csináltam külön a kockát A plexi falat megfurkodtam majd szépen ráállítottam a falakat, pillanatragacs és kész.... -
bandiras2
senior tag
Az üveg fúrása érdekes mutatvány. Fogalmam sincs hogy hogyan állj neki, de talán szerezz egy gyémántfejű fúrókészletet, vagy beszélj vkivel, aki ért az ilyen extra kívánságokhoz.
vagy:
Halló! tudakozó plusz? Mi a szösz? ...izé akarommondani mivel fúrjak üveget? -
szatocs
őstag
Én most üvegből akarok vmit szerkeszteni. 1 éve lettek ablakok cserélve, és most itt van egy csomó üvegem. Mivel lehet ragasztani, és hogy lehet üveget fúrni?
-
szatocs
őstag
Sztem jó, nekem tetszik.
-
Lui76
őstag
Örömmel veszem a kritikát -abból tanulok.
Volt egy A4es plexim emiatt ekkora a lyuk.Hosszába mehetett
volna csak de a végén van az oldallapnak az a ''fül''
előre meg nincs mit látni.
Miként oldanád meg a lyukat ?
Én sem így akartam pontosan...Godoltam még
vmi finom fehér hálót arra a négyzetre ami talán takarná is
meg egy kis port is fogna...
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
Lásd --- alapelvek...
Még én sem csináltam, de előtte sztem fel kell töltened valahova, csak aztán lehet belinkelni. -
Lui76
őstag
Na úgy néz ki összeállt . Még apróbb finomítások kellenek.
Halkabb nem lett DE , Amikor dolgozik a proci hűtő hamarabb leáll
és ezalatt hidegebb lesz mint korábban (32 fok körül)
Ennyi ...Meg vagyok magammal elégedve. -
Lui76
őstag
Én nem akarok meg több zajforrást...
Mostanság azt nézegetem (lett bele neon) hogy
melyik játék alatt fut és melyiknél áll meg közben is a venti a cpu-n !
Szóval ja a kis technika csak nyárra gondolva extrázom mert azért
alatta ott a 6800-as ami szép kis hőt fog odalökni... -
MCGaiwer
addikt
sztem jobban jársz, ha az oldalára a proc fölé egy ventit szerelsz...
nekem a lenti procit gyári hűtéssel 32fokon tartja, terhelve 36fok.... -
Lui76
őstag
Én is most estem pont ennek a témának
készülök a nyárra .
hozzávalók nálam Codegen ház oldallap kivágva, két A4-es oldalnyi fölös plexi ,
+ lelkesedés .
Szóval most ott tartok hogy a plexi beillesztve. De én plexi szögletes lapokkal akarom
rávezetni a levegőt''fixen'' Mert így átlátszó a ''cső'' Szóval egyszerűen ráragasztom ,
a proci felöli vége meg így ha sikerül a három oldalon pontosan illeszkedik a szögletes
proci ventire, a negyediket kell úgy megoldanom hogy az oldallap leszedhető maradjon ,
talán vmi gumi csíkkal....
Meg egy 30 centis kék neont beledobtam, így látom amikor áll a venti (A64)meg szép is. -
Velocity
aktív tag
Nekem is a porci felett van légcsatorna! Zizon Extreme házam van és ahhoz alapból járt ilyen műanyag légcsatorna, ami a ház hátán elhelyezett ventitől közvetlenül a proci ventijéhez vezeti a fresh air-t! (amúgy szerintem egy ilyen megoldás hűtővel együtt is kijön vagy 500-600 Ft-ból...ventit régi tápból is lehet szerezni, de még ha esetleg venni is kell, mert nincs egy alap nagy ventinek nem húzós az ára..)
-
mr_ricsi
veterán
Én már egy ideje törpölök azon, hogy a házam hátsó részén 2 db 80-as ventihely van, és az alsóra teszek egy csövet, ami a procicoolerre megy.
(Még annyi változás, hogy a ventit a házra csavaroznám, és a cső a vetit és a bordát kötné össze.)
Csak az a gondom, hogy ennek szívnia kellene a levegőt, hogy nagyon ne avatkozzak be a ház természetes légáramába. -
kumpl
aktív tag
Én nem a proci fölé tettem légcsatornát, de bnagyon bevált, és olcsó, csak kevésbé szép, viszont, ha nem vaszed le a ház oldalát, akkor nincs gond. A ház hátuljában két kifelé fújó ventillátorom van. Ezeknak az lenne a célja, hogy kifújják a meleg levegőt a házból. Észre vettem, hogy ez nem teljesen igy működik. A proci felőli hideg levegőből is jócskán elvesznek. Ezért a vantillátorok teteje, és a procihűtő TETEJE közé behajlítottam egy darab kartonpapírt. Így a 2 hátoldali ventillátor a proci alól tudja csak kiszívni a meleg levegőt. Nekem ez minimun 5°-ok számított. Egy próbát megér, nem, nem kerül semmibe! Ezzel a megoldással, meg, hogy levettem a hűtőbordát a prociról, megtisztítottam, és nagyon finoman bekentem a procit hővezető pasztával (a gyári nem a legjobb) 63°-ról lement 49°-ra a max hőmérsékletem. Ez eddig 0 FT, és nem kellett moddolnam sem!
-
szatocs
őstag
Tényleg nincs senkinek?

-
szatocs
őstag
Igen- igen, pont itt néztem. De példát nem láttam, mármint kész állapotban.
-
-Jackson-
őstag
Bővebben: link itt találsz. minőségi hűtők topikban találod az illetékest
-
szatocs
őstag
Én valami olyasmire gondoltam, hogy egy flexibilis csövet veszek, azt meg a ház oldalán lévő ventihelyről elvezetem a CPU- hoz, vagy amihez akarom. Valami ilyesmit nem tudtok kész állapotban mutatni?
-
-Jackson-
őstag
-
al_age
senior tag
saját képet nem tudok mutatni, de ilyenem volt: Bővebben: link
a véleményem az, hogy ha a géped oldala nincs kivágva pont a proci fölött, akkor nem éri meg nekiesni.
én megtettem anno, de nemigazán tapasztaltam különbséget, pedig ugye ez a megoldás nem csak a proci felé volt téve, hanem egyik oldalon a proci ventijére volt csavarozva, a másikon meg az oldallapra....
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
Most ennyien ragadtak fényképezőgépet, vagy ennyire ritka az ilyen?
-
szatocs
őstag
Ha valakinek van ilyenje, akkor linkeljen már be képet.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Yettel topik
- Microsoft Outlook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3670 100% Akkumulátor
- GoPro HERO12 Black (CHDHX-121-RW) akciókamera
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

De 1k alatt tuti. Pár óra(~6-8) megköt de tökéletes kötéshez 24 óra kell, érdemes kivárni mert onnantól kezdve robbantani nem lehet! Ja és ami nagyon fontos, az h alaposan zsírtalanítsd a felületeket! Ha ez megvolt vékonyan vidd fel a ragasztót és rakd össze az alkatrészeket, az sem baj ha enyhén szellős helyre tudod rakni kötéskor mert így hamarabb megköt.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)