- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Ez a MacBook Neo vége? Íme a Wildcat Lake és az Acer Swift 14 Air
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A legfinnyásabb esportolók sem panaszkodhatnak az ASUS új monitorára
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- VR topik
- Megapixel vs. Valódi Kép: Amit a Gyártók Elhallgatnak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Variálható karakterisztikájú főklikkekkel jön a Pwnage magnéziumegere
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
Igen, mindig a tömeg dönt.
Sok embernél láttam, csak azért tolja a játékot, csináljon valamit. 3 gyerek, asszony alszik, foci-ps ( :csak egy példa a kismillió' közül.
Nem volt minden jobb régen, de sok minden)
A tűzben edzett fiú talán a címe a reverse-superman filmnek, mikor a kedves idegen egy pszichopata. Végre valaki meg merte lépni ( : Az pl nagyon bejött, sok Batman film is, a legújabbak már nem. A Joker karaktert fenomenálisan hozta Heath Ledger, bármennyiszer meg tudnám nézni. Christian Bale is nagy volt és sok más színész.
Van pár jó film, de arányaiban nagyon kevés.
Ez az új He-Man meg pfffff:dwasd.hu
Kedvem lenne, de még pár hét.
Legtöbben csinálnak valami gagyit, már szaladnak a platformokra)
Én dekódoltam az első - sok dologban korszakalkotó - különleges trackem, egyből tudtam valamit elindít nem csak az én életemben, de sok más területen is. Közben sajnos meghalt édsanyám, amikor pár hét múlva összeszedtem magam valamennyire visszatértem a zenéhez, új életcélt adott. Folyamatosan tanultam, mindig imádtam a zenét, de alapfogalmakkal sem voltam tisztában) Ebben segítettek az llm-ek, pontosan le tudom írni mit hallok, megkaptam a fogalmakat, egyre komplexebb trackeket építettem. Visszatértem az elsőhöz, aminél azt hittem soha nem tudok már jobbat csinálni...és bummm:d átépítettem, és megint azt hittem itt a csúcs) Aztán egyik tudást építettem a másikba, trackről trackre oda-vissza ugrálva. Lassan felismertem mire vagyok képes és mit csinálok. Közben építettem a brandet amit már március óta szakaszosan terveztem, a site struktúrát, designt, vizuált, ami folyamatosan fejlődött velem. Lassan kész a kód, innen csinálja egy régi ismerős
Jogi háttér is tiszta, megvan a jogi nyilatkozatom, de zenéket még most is építek ( :
Guetta 0,5-1m usd közti összegért lép fel, és vannak trackjeim amiknek igencsak örülne ha az övé lenne ( : de mondhatom a Scootert is. Alapvetően a rave energiája mozgat, de át tudom már építeni bármibe és át is építettem, generációs híd emberek és stílusok közt amit csinálok. Orbitális pénz lehet amin ülök, ha forintosítani akarnám. Ha nem tévedek nagyot, amit ritkán szoktam) Ezért mindenkinek egyszerre mennek majd a zenék, haverok is csak úgy hallgathatták, telefon dobozba, az be a "páncélba":d
Tegnap egyik bár előtt top joyoztam, egyik öreg kinn ült, nagy rocker. Benyomtam az egyik folyékony himnuszomat telóról, öreg lába el kezdett járni, a tekintete kimeredt:d "ugyan hol vagyok?" ( :
Az idegrendszernek építem a zenéket, a fül csak közvetít)
Van egy spéci spektrumzavarom, amit mindig a zene tartott kordában, és most felboostolta az egekbe mióta építem őket. Ha édsanyám halála nem jön közbe, már tavasszal indultak volna a trackek egyesével, mostani szintjükhöz képest kb sehol szinten, meg is bántam volna. Nagyon jók voltak, de még fejletlenek. Így volt időm lehiggadni, átgondolni, és megismerni mire vagyok képes. Milyen hangzást hoztam létre, és megtanulni bármilyen érzést kiváltani vele.
De már egyre nehezebben viselik az ......... hogy még mindig itthon kell lenniük velem, és nem mehetnek szabadon az emberek közé)UP!
-
Chaser
legenda
-
csibe1
veterán
Igen, mindig a tömeg dönt.
Sok embernél láttam, csak azért tolja a játékot, csináljon valamit. 3 gyerek, asszony alszik, foci-ps ( :csak egy példa a kismillió' közül.
A tűzben edzett fiú talán a címe a reverse-superman filmnek, mikor a kedves idegen egy pszichopata. Végre valaki meg merte lépni ( : Az pl nagyon bejött, sok Batman film is, a legújabbak már nem. A Joker karaktert fenomenálisan hozta Heath Ledger, bármennyiszer meg tudnám nézni. Christian Bale is nagy volt és sok más színész.
Én dekódoltam az első - sok dologban korszakalkotó - különleges trackem, egyből tudtam valamit elindít nem csak az én életemben, de sok más területen is. Közben sajnos meghalt édsanyám, amikor pár hét múlva összeszedtem magam valamennyire visszatértem a zenéhez, új életcélt adott. Folyamatosan tanultam, mindig imádtam a zenét, de alapfogalmakkal sem voltam tisztában) Ebben segítettek az llm-ek, pontosan le tudom írni mit hallok, megkaptam a fogalmakat, egyre komplexebb trackeket építettem. Visszatértem az elsőhöz, aminél azt hittem soha nem tudok már jobbat csinálni...és bummm:d átépítettem, és megint azt hittem itt a csúcs) Aztán egyik tudást építettem a másikba, trackről trackre oda-vissza ugrálva. Lassan felismertem mire vagyok képes és mit csinálok. Közben építettem a brandet amit már március óta szakaszosan terveztem, a site struktúrát, designt, vizuált, ami folyamatosan fejlődött velem. Lassan kész a kód, innen csinálja egy régi ismerős
Jogi háttér is tiszta, megvan a jogi nyilatkozatom, de zenéket még most is építek ( :
Guetta 0,5-1m usd közti összegért lép fel, és vannak trackjeim amiknek igencsak örülne ha az övé lenne ( : de mondhatom a Scootert is. Alapvetően a rave energiája mozgat, de át tudom már építeni bármibe és át is építettem, generációs híd emberek és stílusok közt amit csinálok. Orbitális pénz lehet amin ülök, ha forintosítani akarnám. Ha nem tévedek nagyot, amit ritkán szoktam) Ezért mindenkinek egyszerre mennek majd a zenék, haverok is csak úgy hallgathatták, telefon dobozba, az be a "páncélba":d
Tegnap egyik bár előtt top joyoztam, egyik öreg kinn ült, nagy rocker. Benyomtam az egyik folyékony himnuszomat telóról, öreg lába el kezdett járni, a tekintete kimeredt:d "ugyan hol vagyok?" ( :
Van egy spéci spektrumzavarom, amit mindig a zene tartott kordában, és most felboostolta az egekbe mióta építem őket. Ha édsanyám halála nem jön közbe, már tavasszal indultak volna a trackek egyesével, mostani szintjükhöz képest kb sehol szinten, meg is bántam volna. Nagyon jók voltak, de még fejletlenek. Így volt időm lehiggadni, átgondolni, és megismerni mire vagyok képes. Milyen hangzást hoztam létre, és megtanulni bármilyen érzést kiváltani vele.
De már egyre nehezebben viselik az ......... hogy még mindig itthon kell lenniük velem, és nem mehetnek szabadon az emberek közé)Brightburn (2019) esetleg?
-
Chaser
legenda
"Egyik haver mondta napokban, nézi a He-Mant"
"1-2 nap múlva kiderült, ő az újat nézte"Ehh, régen minden jobb volt.

Valamit olvastam, hogy lesz sorozat. Rajzfilm van, nem tudom már hol láttam, meg mikori.
A rajzfilmek is multikultisak meg LNMBTQXG nyavalya se tudja mik lettek.
Okádék az összes.Elő is keresem a filmet (1987), meg a Riddick filmeket is amit másik topikban dobtak fel.
Meg van oldva a délutáni, esti mozizás.
Köszi!

Közben meglett az új He-Man: [link]
Hmm, nem tudom honnan jött a sztori ötlet, de ezért kár volt.
Semmi köze nem volt az eredeti sztoriban He-Man-nek a Földhöz.
Megint csak a kavarás megy, ez valami elcseszett Superman koppintás akar lenni?
Tényleg ilyen ilyen béna kretének írnak forgatókönyvet Amerikában?

Röhej az egész.Igen, mindig a tömeg dönt.
De már egyre nehezebben viselik az ......... hogy még mindig itthon kell lenniük velem, és nem mehetnek szabadon az emberek közé) -
wasd.hu
senior tag
Egyik haver mondta napokban, nézi a He-Mant, nézzem meg én is. Mondom már rengetegszer láttam, nem is tudnám elfelejteni. Van benne egy gyönyörű és jellegzetes dallam.
1-2 nap múlva kiderült, ő az újat nézte...nem is tudtam hogy van) én az 1986-os, '87-esre gondoltam. Belenéztem a trailerbe...mi ez a sz@r? Valami újabb tinipicsogás, letölteni se fogom. Mondom a srácnak, ez egy tinipicsogás b+:d Aszongya' az-az, de egynek elmegy...Mondom megy a fasssom', az, megnézem az eredetit bármikor, ezt a sz@rt soha)
Én sem szorongok rajta, konkrétan lesz@rom. Vannak régi filmek, játékok...újabbakból alig fog meg valami.
Már yb-ot is kezdem utálni, így támogass, úgy íratkozz, ha nem fizetsz ezt nem lehet megnézni...jó, csatorna tiltás ( :
Egyedül a zenéknél kellett valami új, régi kedvenceimet több ezerszer is meghallgattam. Uo. pénzgyár lett a zeneipar, mint a többi. Steril, élettelen sz@r a legtöbb. Úgy alakult, hogy addig ütöttem a sunot, míg nem vertem ki belőle egy olyan tracket, ami minden szempontból különleges. Aztán addig hallgattam, hogy elkezdtem zenéket építeni. Lett belőle pár albumnyi anyag fél év alatt, de nem ai szemét ( : amivel tele van a yb. Sok már most meghaladja "nagyok" szintjét. Lassan szabadon engedhetem őket, elkészül a háttér ami kell. Meglássuk' mit szól hozzá a világ, de sejtem) én már csak ezt fogom csinálni, és nem kérek pénzt, megoldom. Támogatást csak, gyerekekre és állatokra költöm az utolsó ft-ig.
Soha nem kezdek bele, ha lett volna sok jó új zene ahogy régen. Többi tevékenység már csak arra van, ne zeneépítésen járjon az agyam még álmomban is ( :Tökéletesen értem amit mondasz és ez érdekel is. Dobhatnál privit, ha lesz rá kedved, akár szívesen bele is hallgatnék.
-
csibe1
veterán
Egyik haver mondta napokban, nézi a He-Mant, nézzem meg én is. Mondom már rengetegszer láttam, nem is tudnám elfelejteni. Van benne egy gyönyörű és jellegzetes dallam.
1-2 nap múlva kiderült, ő az újat nézte...nem is tudtam hogy van) én az 1986-os, '87-esre gondoltam. Belenéztem a trailerbe...mi ez a sz@r? Valami újabb tinipicsogás, letölteni se fogom. Mondom a srácnak, ez egy tinipicsogás b+:d Aszongya' az-az, de egynek elmegy...Mondom megy a fasssom', az, megnézem az eredetit bármikor, ezt a sz@rt soha)
Én sem szorongok rajta, konkrétan lesz@rom. Vannak régi filmek, játékok...újabbakból alig fog meg valami.
Már yb-ot is kezdem utálni, így támogass, úgy íratkozz, ha nem fizetsz ezt nem lehet megnézni...jó, csatorna tiltás ( :
Egyedül a zenéknél kellett valami új, régi kedvenceimet több ezerszer is meghallgattam. Uo. pénzgyár lett a zeneipar, mint a többi. Steril, élettelen sz@r a legtöbb. Úgy alakult, hogy addig ütöttem a sunot, míg nem vertem ki belőle egy olyan tracket, ami minden szempontból különleges. Aztán addig hallgattam, hogy elkezdtem zenéket építeni. Lett belőle pár albumnyi anyag fél év alatt, de nem ai szemét ( : amivel tele van a yb. Sok már most meghaladja "nagyok" szintjét. Lassan szabadon engedhetem őket, elkészül a háttér ami kell. Meglássuk' mit szól hozzá a világ, de sejtem) én már csak ezt fogom csinálni, és nem kérek pénzt, megoldom. Támogatást csak, gyerekekre és állatokra költöm az utolsó ft-ig.
Soha nem kezdek bele, ha lett volna sok jó új zene ahogy régen. Többi tevékenység már csak arra van, ne zeneépítésen járjon az agyam még álmomban is ( :"Egyik haver mondta napokban, nézi a He-Mant"
"1-2 nap múlva kiderült, ő az újat nézte"Ehh, régen minden jobb volt.

Valamit olvastam, hogy lesz sorozat. Rajzfilm van, nem tudom már hol láttam, meg mikori.
A rajzfilmek is multikultisak meg LNMBTQXG nyavalya se tudja mik lettek.
Okádék az összes.Elő is keresem a filmet (1987), meg a Riddick filmeket is amit másik topikban dobtak fel.
Meg van oldva a délutáni, esti mozizás.
Köszi!

Közben meglett az új He-Man: [link]
Hmm, nem tudom honnan jött a sztori ötlet, de ezért kár volt.
Semmi köze nem volt az eredeti sztoriban He-Man-nek a Földhöz.
Megint csak a kavarás megy, ez valami elcseszett Superman koppintás akar lenni?
Tényleg ilyen ilyen béna kretének írnak forgatókönyvet Amerikában?

Röhej az egész. -
csibe1
veterán
Én azon szoktam elgondolkozni, mért adnak az emberek ilyen félkész szemetekért pénzt...sokat)
A programozókat hajtják, pénzgyár, nem az ő hibájuk. Nincs elég idő, nincs elég ember. De ehhez a vásárlók a legnagyobb partnerek. Venne a fassssom qrva nagy pénzekért ilyen sz@rokat ( :ahhoz hetek kelljenek, hogy egyáltalán a bugok nagy része eltűnjön...hákösznem')Igen, de sajnos mindig az agyatlan vérpistike vásárlói réteg, akiknek anyuci-apuci pénzéből futja erre. Nekik mindig, mindenből a legújabb kell, nem számít ha félkész, ha gagyi.

-
Chaser
legenda
Mi voltunk tegnap egy Spilberg ufókás mozin, végülis tyukicának tetszett, manapság már ez sem akármi. Alacsonyan a léc ja. 10/9 családdal ugrok be, szívesen alkalmazkodom a gyerekekhez, fogok egy handheldet. Végülis egy laza popcornos mozit estére is találok hogy levegyem hosszú lábairól az asszonyt.
Nem tudok különösebb megoldást kiötleni, így nem szorongok ezeken. Viszont vannak kedvencek. Megvan mindenkinek az erogén zónája amiben jól kitöltheti az idejét. A Gaming is jól láthatóan hullámzik, úgy 50 éve.
Érdekel a hw/sw de nem igazán szánok időt pl a winre, buta kiadók szánalmas szoftvereire/mainstreamre. Annál érdekesebb az underground + némi zene, podcast etcEgyik haver mondta napokban, nézi a He-Mant, nézzem meg én is. Mondom már rengetegszer láttam, nem is tudnám elfelejteni. Van benne egy gyönyörű és jellegzetes dallam.
Soha nem kezdek bele, ha lett volna sok jó új zene ahogy régen. Többi tevékenység már csak arra van, ne zeneépítésen járjon az agyam még álmomban is ( : -
wasd.hu
senior tag
Nem kell megvenni, ez az egyetlen mód a minőség kikényszerítésére. Igen, lemondással jár átmenetileg. Hosszabb távon minőg növekedéssel.
Ha már filmek, ugyanez. 100m usd, vegyünk ki belőle legalább +100-at, kész. 90%-uk a kalap sz@rt sem éri el. Trailer elég, hogy le se töltsem a legtöbbet:d amit letöltök annak is 90%-a pár perc alatt törlés. Ezért menjek el moziba? kösz nem.Mi voltunk tegnap egy Spilberg ufókás mozin, végülis tyukicának tetszett, manapság már ez sem akármi. Alacsonyan a léc ja. 10/9 családdal ugrok be, szívesen alkalmazkodom a gyerekekhez, fogok egy handheldet. Végülis egy laza popcornos mozit estére is találok hogy levegyem hosszú lábairól az asszonyt.
Nem tudok különösebb megoldást kiötleni, így nem szorongok ezeken. Viszont vannak kedvencek. Megvan mindenkinek az erogén zónája amiben jól kitöltheti az idejét. A Gaming is jól láthatóan hullámzik, úgy 50 éve.
Érdekel a hw/sw de nem igazán szánok időt pl a winre, buta kiadók szánalmas szoftvereire/mainstreamre. Annál érdekesebb az underground + némi zene, podcast etc -
Chaser
legenda
Nem kell megvenni, ez az egyetlen mód a minőség kikényszerítésére. Igen, lemondással jár átmenetileg. Hosszabb távon minőg növekedéssel.
Ha már filmek, ugyanez. 100m usd, vegyünk ki belőle legalább +100-at, kész. 90%-uk a kalap sz@rt sem éri el. Trailer elég, hogy le se töltsem a legtöbbet:d amit letöltök annak is 90%-a pár perc alatt törlés. Ezért menjek el moziba? kösz nem. -
wasd.hu
senior tag
De ez egyetlen dolog miatt lehetséges, mert megveszik a szemetet.
Ne vegye senki személyeskedésnek, nem annak szánom. Ez történik a kiadónál.
Te Józsi, ez még egy félkész sz@r, meg felét se hozza amit ígértünk.
Oszt'? Ezek a lámák megveszik, majd dobunk rá pár peccset', beígérjük a következő majd jobb lesz, mindig besz@pják. Bármilyen sz@rt megvesznek, ha esetleg bukta lesz már úgyis sz@rrá kerestük magunkat, a következőbe tényleg több pénzt rakunk...Pontosan ez történik. Globálisan tömegek 20-30e ft-os játéknak nevezett sokszor kalap sz@rt sem el nem érő "aaa" trágyának nevezett dolgoknak tapsikolnak. Jó, ez is sz@r benne, meg az is, kifagy de huwáóóóó, igaz másik 30 kalap sz@rom van amiknek a felénél se járok de most huwáóóóó...
Nem vennék meg az emberek a sz@rt, nem is néznék őket hülyének...Sok a szemét ez tény. De tudsz jobbat ajánlani a kapitalizmus / demokrácia kombónál úgy, hogy azt tömegek kezdjék átélni, mások számára is tovább adni? Emlékszel az első matrix tökéletes volt, talán Smith ügynök mesélte a filmben
-
Chaser
legenda
De ez egyetlen dolog miatt lehetséges, mert megveszik a szemetet.
Ne vegye senki személyeskedésnek, nem annak szánom. Ez történik a kiadónál.
Te Józsi, ez még egy félkész sz@r, meg felét se hozza amit ígértünk.
Oszt'? Ezek a lámák megveszik, majd dobunk rá pár peccset', beígérjük a következő majd jobb lesz, mindig besz@pják. Bármilyen sz@rt megvesznek, ha esetleg bukta lesz már úgyis sz@rrá kerestük magunkat, a következőbe tényleg több pénzt rakunk...Pontosan ez történik. Globálisan tömegek 20-30e ft-os játéknak nevezett sokszor kalap sz@rt sem el nem érő "aaa" trágyának nevezett dolgoknak tapsikolnak. Jó, ez is sz@r benne, meg az is, kifagy de huwáóóóó, igaz másik 30 kalap sz@rom van amiknek a felénél se járok de most huwáóóóó...
Nem vennék meg az emberek a sz@rt, nem is néznék őket hülyének... -
wasd.hu
senior tag
Én azon szoktam elgondolkozni, mért adnak az emberek ilyen félkész szemetekért pénzt...sokat)
A programozókat hajtják, pénzgyár, nem az ő hibájuk. Nincs elég idő, nincs elég ember. De ehhez a vásárlók a legnagyobb partnerek. Venne a fassssom qrva nagy pénzekért ilyen sz@rokat ( :ahhoz hetek kelljenek, hogy egyáltalán a bugok nagy része eltűnjön...hákösznem')Ez lett a modern játékipar legalábbis az AAA területén bőven maradt kívánnivaló az elmúlt időszakban. Tisztelet a kivételnek.
-
Chaser
legenda
Pontosan, sajnos már sok éve nem képesek normálisan futó játékot kiadni; tisztelet a kivételnek (ha van még olyan).
Egy ideje az a divat, hogy megjelenés után egy héttel 1,5GB-os patch, minimum.
Aztán meg a videókártya gyártótól a driver hotfixének a hotfixe.
Aztán meg elgondolkodok, hogy egyesek meg a kettesek meg a többiek minek is kapnak fizetést, ha már ilyen vacak munkát végeznek, és a nyamvadt kiadók is mire nézik a napot...
A sok marha meg még elő is rendeli, nem baj ha vacak volt az előző rész.
Ahogy a mondás tartja: x milliárd légy nem tévedhet.
A programozókat hajtják, pénzgyár, nem az ő hibájuk. Nincs elég idő, nincs elég ember. De ehhez a vásárlók a legnagyobb partnerek. Venne a fassssom qrva nagy pénzekért ilyen sz@rokat ( :ahhoz hetek kelljenek, hogy egyáltalán a bugok nagy része eltűnjön...hákösznem') -
csibe1
veterán
Amíg nem lesz jelentős visszaesés a bevételekben, és nem kezdenek el sikítani a részvényesek, addig szerintem nem nagyon fog változni semmi.
-
wasd.hu
senior tag
Pontosan, sajnos már sok éve nem képesek normálisan futó játékot kiadni; tisztelet a kivételnek (ha van még olyan).
Aztán meg elgondolkodok, hogy egyesek meg a kettesek meg a többiek minek is kapnak fizetést, ha már ilyen vacak munkát végeznek, és a nyamvadt kiadók is mire nézik a napot...
Sokaknak ajánlottam, keress rá planet taxi, Phelan fejlesztőként kifejti és jól bemutatja mekkora valójában a káosz. Ettől persze tovább halad a gaming és lesz játékipar a jövőben is, de az érzékelhető, hogy a régi receptet ideje újra cserélni.
-
csibe1
veterán
-
csibe1
veterán
Kínában már 44%-kal csökkentek a deszkaeladások, ebből majd tanulnak.
Most ezek is könnyebb ellenállás irányába mozdultak, vállvonás, árcédula megemelése. Majd kifizetik az emberek... Aztán ha megveszik annyiért is, már hiába mennek vissza az alkatrészárak a normál szintre, a különbözetet megtartják maguknak profitként. Miért is kérnének kevesebbet, ha ennyit is lehet? Ha nem veszi senki, az megoldás lesz. Egy idő után megtelik a raktár, pénz meg sehol. Na majd akkor fognak árat csökkenteni.Reméljük, de a merevlemez kartell is szép pénzt keresett a cunami után 7-8 évig.
Az árak meg csak nem akartak lejjebb menni a régi szintre.
Amikor kiderült a kartelezés, akkor meg kaptak valami röhejes pénzbüntetést.
Aztán attól jobb lett nekünk?
Visszakaptuk a feleslegesen kifizetett pénzünket? Lófütyit, szóval kitörölhettük vele.
Most ugyanez van, de nem csak a merevlemezeknél; mert azoknak is felment az ára,
már megint.
Remélem csődbe megy az összes AI-os cég, mert már teli a hócipőm az állandó áremelesékkel valami baromság miatt.
-
csibe1
veterán
A gyártóknak mindig is a pénz volt a lényeg, a gyors pénz.
Akkor a kriptobányászatból jött a pénz, a gyárból odamentek a kártyák, nem a játékosokhoz.
Amíg lejjebb nem ment a bányászláz, nem foglalkoztak a játékosokkal.
Nem hosszútávra terveznek. -
csibe1
veterán
Az összeomlás szerintem túlzás, a jóbb szó erre az lenne, hogy átalakul. Én szeretek játszani, de sose voltam a pc gaming master race része, mert sose volt csúcs vagy erős hardverem. Vagy f2p játékokkal játszok vagy veszek valami régebbi címet akciósan amivel elvagyok. Akciók ezután is lesznek, a megvett hardvert csak nem b@ssz@ ki senki, mert az új drága. Játékosok lesznek, a cégek pénzt akarnak, talán megtanulnak kicsit optimalizálni a jelenlegi helyzetben, hogy a vásárlókedv megmaradjon.
A régi multis játékok egy része is megy, már amelyik.
A multiban is ígérték, hogy majd rendet vágnak, aztán csak nem jött össze."Játékosok lesznek, a cégek pénzt akarnak, talán megtanulnak kicsit optimalizálni a jelenlegi helyzetben, hogy a vásárlókedv megmaradjon."
Nem kicsit, hanem nagyon kellene optimalizálniuk; de inkább kellett volna.
Aztán le se füttyentették, mert jót tett a hardvereladásnak.
Majd meglátjuk, lesz-e belőle valami... -
wasd.hu
senior tag
+1
Ezer dodó fölött az induló. Könnyedén el egy majd ez is 1500$ fölé -
Chaser
legenda
ez nem jó hír a steam box árára sem, várhatóan. 700 EUR környékén lenne versenyképes, 1000 EUR-ért már inkább csak azoknak, akik a dizájn miatt akarják
A többi konzol ára is el fog menni a piccsbe'...leketyegnek a szerződések utána game over, már ebben a genben is, nemhogy a következőben.
És ez nem egy buta konzol, hanem egy mini pc ami konzol is. A mac miniknek is megvan a szerepük, ennek is meglesz. -
wasd.hu
senior tag
Az se lett volna gond, ha nem reagálsz.
Az biztos, hogy a játékot nem csúnya grafikával fogják reklámozni. A gépikényhez meg majd odaírják azt, amit.
A fan-okat nem fogja érdekelni a gépigény sem. És lehet, hogy ezért inkább éheznek egy kicsit, de bővíteni fognak.
Ördögi kör, mi? És akkor az ember ne gondoljon összeesküvésekre. Pedig a képlet nagyon egyszerű. Minél több legyen a profit. Nem lényeg, hogyan.
A cégeknél a megfelelő pozícióban olyan embert találni, aki gondolkodni is tud, nagyon nehéz. És, ha van is olyan, a fölötte lévő úgyis elintézi, hogy fölösleges legyen gondolkodnia.Egy játék nem kerül annyiba, mint egy hardverdarab a gépbe. Így a játékra könnyebb lesz pénzt kiadni.
De akinek annyi sincs, az majd benéz a virágbolti kölcsönzőbe és elhozza ingyen. Főleg kipróbálásra. És ez így még mindig jobban meg fogja érni a kiadónak is, mintha valaki megvenné, majd visszaadná a visszatérítésért.Én már most nagyon meggondolom, hogy vegyek-e új játékot vagy ne. A legtöbbel úgy vagyok, hogy ár-érték arányban nekem már nem megfelelő. Pedig még nem állok olyan rosszul anyagilag. Viszont spórolni sosem árt. Emellett nem vagyok tesztelő és eléggé bosszantó, hogy a kiadott, végleges, elméletileg tesztelt verziókban képesek olyan hibákat hagyni, ami tönkrevághatja a játékélményt.
"képesek olyan hibákat hagyni"
Sajnos ez iparági standard lett.. -
JulianSinulf
őstag
Elnézést a késői reakcióért. Csak még egy utólagos gondolat...
"Egyszerűbb lesz beépíteni nekik a DLSS-t, meg FSR-t, aztán akinek gyenge a gépe, majd azt használja. Nameg lehúzza a grafikai beállításokat minimumra, ha akar némi FPS-t."
És szerinted ki fogja ezt megtenni? Ki fog olyan játékot venni, amit csak low-ban lehet játszani? Te vennél ilyent? Mondjuk megvennéd a Pragmatát, a 007-et, ..., ha csúnya lenne, és akadozna? Lehet, hogy megvennéd kipróbálni, de az első óra játék után kérnéd is vissza a pénzed (én legalábbis biztosan ezt tenném). Vannak bizonyos játékok, amiknek jól áll a 'csúnyaság' (pl. Vampire survivor, vagy hasonló indie játékok), de épp ezért nem is kérnek érte súlyos pénzeket (olyan max. 10€ körüli áron belefér). Mert egy AAA játékért nem fogsz 100+€ pénzt kiadni, ha nem fogsz tudni vele értelmezhető sebességgel, értelmezhető kinézettel játszani. Akkor inkább előveszed azokat, amik mennek a gépeden, és olcsóbbak (hiszen ha nincs pénz gépre, akkor miből lenne játékra, amivel majd csak ki tudja mikor fogsz tudni normálisan játszani - ráadásul mindig megéri várni, hátha jön egy 70-80-90%-os leértékelés, ha már nagyon nem veszi senki).
És aki egy picit is gondolkodik a cégek helyében, az ezt ugyanígy le tudja vezetni. És lehet, hogy kicsivel többe fog kerülni az optimalizálás, de jóval többen (igen, hiszen az olcsóbb VGA-k tulajai vannak a többségben, ők döntenek arról, mi lesz sikertermék, és mi nem, nem az a pár százalék, akinek drága gépe van) is fogják tudni megvenni. De egy példa: a CoD (vagy tán még a Battlefield is - bár ezt csak 'talán' jelzővel írom) motorja is olyan, ami a gyengébb vasakon is jól megy, és nem lesz csúnya. Mert optimalizálták a lassabb hardverekre is (látják a Steam statokat, és arra készítenek játék alapokat, amikre sokat el tudnak adni).Az se lett volna gond, ha nem reagálsz.
Az biztos, hogy a játékot nem csúnya grafikával fogják reklámozni. A gépikényhez meg majd odaírják azt, amit.
A fan-okat nem fogja érdekelni a gépigény sem. És lehet, hogy ezért inkább éheznek egy kicsit, de bővíteni fognak.
Ördögi kör, mi? És akkor az ember ne gondoljon összeesküvésekre. Pedig a képlet nagyon egyszerű. Minél több legyen a profit. Nem lényeg, hogyan.
A cégeknél a megfelelő pozícióban olyan embert találni, aki gondolkodni is tud, nagyon nehéz. És, ha van is olyan, a fölötte lévő úgyis elintézi, hogy fölösleges legyen gondolkodnia.Egy játék nem kerül annyiba, mint egy hardverdarab a gépbe. Így a játékra könnyebb lesz pénzt kiadni.
De akinek annyi sincs, az majd benéz a virágbolti kölcsönzőbe és elhozza ingyen. Főleg kipróbálásra. És ez így még mindig jobban meg fogja érni a kiadónak is, mintha valaki megvenné, majd visszaadná a visszatérítésért.Én már most nagyon meggondolom, hogy vegyek-e új játékot vagy ne. A legtöbbel úgy vagyok, hogy ár-érték arányban nekem már nem megfelelő. Pedig még nem állok olyan rosszul anyagilag. Viszont spórolni sosem árt. Emellett nem vagyok tesztelő és eléggé bosszantó, hogy a kiadott, végleges, elméletileg tesztelt verziókban képesek olyan hibákat hagyni, ami tönkrevághatja a játékélményt.
-
Joci10
őstag
Kötve hiszem, hogy törekednének majd a jobb optimalizálásra. Az pénzbe kerül. És adott esetben nem hoz annyival több hasznot, mint amennyit rászántak ahelyett, hogy valami újon dolgoztak volna.
Egyszerűbb lesz beépíteni nekik a DLSS-t, meg FSR-t, aztán akinek gyenge a gépe, majd azt használja. Nameg lehúzza a grafikai beállításokat minimumra, ha akar némi FPS-t.Ebből a szempontból egy konzol vagy deck előnyt élvez, mert arra sokkal kifizetődőbb az optimalizálás. Van egy adott hardver, adott képességekkel és nem millió+1 konfigurációs lehetőség. Az más kérdés, hogy ezeken a gépeken sosem lesz olyan szép a játék, mint egy 4080 vagy 5080 VGA-n lenne. Viszont itt lép fel az a tény is, hogy a gépet megkapod egy ilyen kártya töredékéért. Emellett azért minimum grafikán sem kell játszanod.
És bár ezeknek az ára is emelkedik, de a többi is emelkedni fog.
Az más kérdés, hogy az embernek, akinek nem emelkedik a fizuja, mindegy lesz, hogy melyiket nem fogja tudni majd megvenni az áremelések miatt. De majd vesz fel hitelt, ha nagyon kell neki. Vagy eleve hitelre veszi. Így legalább a banki szektor is etetve van.Elnézést a késői reakcióért. Csak még egy utólagos gondolat...
"Egyszerűbb lesz beépíteni nekik a DLSS-t, meg FSR-t, aztán akinek gyenge a gépe, majd azt használja. Nameg lehúzza a grafikai beállításokat minimumra, ha akar némi FPS-t."
És szerinted ki fogja ezt megtenni? Ki fog olyan játékot venni, amit csak low-ban lehet játszani? Te vennél ilyent? Mondjuk megvennéd a Pragmatát, a 007-et, ..., ha csúnya lenne, és akadozna? Lehet, hogy megvennéd kipróbálni, de az első óra játék után kérnéd is vissza a pénzed (én legalábbis biztosan ezt tenném). Vannak bizonyos játékok, amiknek jól áll a 'csúnyaság' (pl. Vampire survivor, vagy hasonló indie játékok), de épp ezért nem is kérnek érte súlyos pénzeket (olyan max. 10€ körüli áron belefér). Mert egy AAA játékért nem fogsz 100+€ pénzt kiadni, ha nem fogsz tudni vele értelmezhető sebességgel, értelmezhető kinézettel játszani. Akkor inkább előveszed azokat, amik mennek a gépeden, és olcsóbbak (hiszen ha nincs pénz gépre, akkor miből lenne játékra, amivel majd csak ki tudja mikor fogsz tudni normálisan játszani - ráadásul mindig megéri várni, hátha jön egy 70-80-90%-os leértékelés, ha már nagyon nem veszi senki).
És aki egy picit is gondolkodik a cégek helyében, az ezt ugyanígy le tudja vezetni. És lehet, hogy kicsivel többe fog kerülni az optimalizálás, de jóval többen (igen, hiszen az olcsóbb VGA-k tulajai vannak a többségben, ők döntenek arról, mi lesz sikertermék, és mi nem, nem az a pár százalék, akinek drága gépe van) is fogják tudni megvenni. De egy példa: a CoD (vagy tán még a Battlefield is - bár ezt csak 'talán' jelzővel írom) motorja is olyan, ami a gyengébb vasakon is jól megy, és nem lesz csúnya. Mert optimalizálták a lassabb hardverekre is (látják a Steam statokat, és arra készítenek játék alapokat, amikre sokat el tudnak adni). -
wasd.hu
senior tag
-
KISDUCK
addikt
John Connor Te vagy az?
#24 KISDUCK , #26 Joci10
Jó ideje nem nyújtja már a masterracse az elvárt szintet, pár kivételtől eltekintve (azok is inkább exkluzívok voltak itt-ott) elég unalmas játékmechanikák születnek egy ideje. Nem hoz lázba túl sok embert az ezertizennyolcadik kompetitív és gembling butaság.Mindeközben a Nintendo brutál megerősödött, a remake és indie az aranykorát éli
Hát ja, gyakran többet ér a jó játék mechanika mint a látvány. Legextrémebb példa a vampire survivors.
-
wasd.hu
senior tag
Nem akarok egy ilyen jövőben élni. Komolyan mondom, ha eljutunk egy pontig ahonnan nincs visszaút, megyek lakni egy erdőbe, megalakítom a Kitaszítottak Nemzetét, és hitvallásunk lesz az AI pusztítása minden lehetséges eszközzel, gerillaakciók, adatközpontok felrobbantása, vezetékek elvágása, áramellátás megszüntetése.
John Connor Te vagy az?
#24 KISDUCK , #26 Joci10
Jó ideje nem nyújtja már a masterracse az elvárt szintet, pár kivételtől eltekintve (azok is inkább exkluzívok voltak itt-ott) elég unalmas játékmechanikák születnek egy ideje. Nem hoz lázba túl sok embert az ezertizennyolcadik kompetitív és gembling butaság.Mindeközben a Nintendo brutál megerősödött, a remake és indie az aranykorát éli
-
fukasza
junior tag
Kínában már 44%-kal csökkentek a deszkaeladások, ebből majd tanulnak.
Most ezek is könnyebb ellenállás irányába mozdultak, vállvonás, árcédula megemelése. Majd kifizetik az emberek... Aztán ha megveszik annyiért is, már hiába mennek vissza az alkatrészárak a normál szintre, a különbözetet megtartják maguknak profitként. Miért is kérnének kevesebbet, ha ennyit is lehet? Ha nem veszi senki, az megoldás lesz. Egy idő után megtelik a raktár, pénz meg sehol. Na majd akkor fognak árat csökkenteni. -
Baltazár123
őstag
Hasonlóan látom én is, vagyis a kiadók kénytelenek lesznek jobban optimalizálni, hogy a régi gépeken is jól menjenek az új játékok. Mert ők is majd alkalmazkodnak a piachoz, és ha a piac nagyobb része csak régi gépekkel tud játszani, akkor kénytelenek lesznek nekik (is) játékot készíteni, nem csak a legjobb hardverrel rendelkező felső 1%-nak (mert abból nem lesz elegendő bevétel).
a micro már ugye megcsinálta az xbox módot win11-re és a tesztek alapján javít valamit a teljesítményen
a költségek miatt nem szeretnek soka molyolni egy játékkal, még úgy se, hogy a játékprogramozók fizetés szempontjából az IT alja volt. Egy ismerősöm sokáig dolgozott, mint játékfejlesztő és egyrészt baromi favágó meló, egyáltalán nem kreatív, ahogy sokan elképzelik, másrészt valóban trágya bére volt. Sokáig szerette csinálni, aztán már nagyon csőlátásúak lettek a projektek, megunta és elment nagyvállalathoz majdnem 1,5x annyiért, mint induló bér.
Én amúgy továbbra se értem a világvége hangulatot, AM4 konfig, használt ddr4 ram, oszt jó napot. Mégis mire nem elég? 55e pénzért vettem az 5700x procit és nekem bármire jó. Indiában már kapható az 5800x3d 310 dodóért, mire Európába ér nem tudom mennyi lesz, 120-140e pénz kb és az a proci még sok-sok évig elég nagyjából mindenre. Igen kompromisszumos, de nem veszélyesen. SSD-HDD az valóban szívás, ha most kellene venni és ha nem vettem volna szerencsés időzítéssel, akkor spórolnék a hellyel, pl telepítve van nálam az RDR2 már 4 éve, de nem számít, mert van hely. Ha számítana a hely, akkor letörölném, aztán majd újra feltenném, ha lesz kedvem játszani vele és folytatni.
-
JulianSinulf
őstag
Hasonlóan látom én is, vagyis a kiadók kénytelenek lesznek jobban optimalizálni, hogy a régi gépeken is jól menjenek az új játékok. Mert ők is majd alkalmazkodnak a piachoz, és ha a piac nagyobb része csak régi gépekkel tud játszani, akkor kénytelenek lesznek nekik (is) játékot készíteni, nem csak a legjobb hardverrel rendelkező felső 1%-nak (mert abból nem lesz elegendő bevétel).
Kötve hiszem, hogy törekednének majd a jobb optimalizálásra. Az pénzbe kerül. És adott esetben nem hoz annyival több hasznot, mint amennyit rászántak ahelyett, hogy valami újon dolgoztak volna.
Egyszerűbb lesz beépíteni nekik a DLSS-t, meg FSR-t, aztán akinek gyenge a gépe, majd azt használja. Nameg lehúzza a grafikai beállításokat minimumra, ha akar némi FPS-t.Ebből a szempontból egy konzol vagy deck előnyt élvez, mert arra sokkal kifizetődőbb az optimalizálás. Van egy adott hardver, adott képességekkel és nem millió+1 konfigurációs lehetőség. Az más kérdés, hogy ezeken a gépeken sosem lesz olyan szép a játék, mint egy 4080 vagy 5080 VGA-n lenne. Viszont itt lép fel az a tény is, hogy a gépet megkapod egy ilyen kártya töredékéért. Emellett azért minimum grafikán sem kell játszanod.
És bár ezeknek az ára is emelkedik, de a többi is emelkedni fog.
Az más kérdés, hogy az embernek, akinek nem emelkedik a fizuja, mindegy lesz, hogy melyiket nem fogja tudni majd megvenni az áremelések miatt. De majd vesz fel hitelt, ha nagyon kell neki. Vagy eleve hitelre veszi. Így legalább a banki szektor is etetve van. -
scdlsc
senior tag
A fő ilyenkor a versenyhelyzet. Hiába nem akarnak lemondani a profitukról, ha bejönnek pl. a kínai (memória)gyártók, és ők olcsóbban adják a saját terméküket, akkor vagy lejjebb mész az áraiddal, vagy becsődölsz, és mehetsz 'vissza a belettba ugrálni'. És szerintem nem véletlenül említette meg a kolléga a bányászás utáni időszakot, ugyanis pl. a bányászláz idején megjelenő RTX 3060 550ezer magyar pénz volt itthon, de a bányászás után gyorsan leesett az ára 150ezer alá is.
Mire leesett az ára, addigra az már egy régi kártya volt. Szerintem addigra azon már bőven megkeresték a gyártók a pénzüket. Majd meglátjuk...
-
Joci10
őstag
Az összeomlás szerintem túlzás, a jóbb szó erre az lenne, hogy átalakul. Én szeretek játszani, de sose voltam a pc gaming master race része, mert sose volt csúcs vagy erős hardverem. Vagy f2p játékokkal játszok vagy veszek valami régebbi címet akciósan amivel elvagyok. Akciók ezután is lesznek, a megvett hardvert csak nem b@ssz@ ki senki, mert az új drága. Játékosok lesznek, a cégek pénzt akarnak, talán megtanulnak kicsit optimalizálni a jelenlegi helyzetben, hogy a vásárlókedv megmaradjon.
-
Joci10
őstag
A fő ilyenkor a versenyhelyzet. Hiába nem akarnak lemondani a profitukról, ha bejönnek pl. a kínai (memória)gyártók, és ők olcsóbban adják a saját terméküket, akkor vagy lejjebb mész az áraiddal, vagy becsődölsz, és mehetsz 'vissza a belettba ugrálni'. És szerintem nem véletlenül említette meg a kolléga a bányászás utáni időszakot, ugyanis pl. a bányászláz idején megjelenő RTX 3060 550ezer magyar pénz volt itthon, de a bányászás után gyorsan leesett az ára 150ezer alá is.
-
KISDUCK
addikt
Igazából a gond, hogy összeomlik az egész játékipar. Ha nincs pénz gépre mert irreálisan drága, akkor nem vesz senki játékot sem. A most meglévő bázis egy darabig megmarad, akik mondjuk áremelkedés elött vettek konzolt, gépet vagy ilyen deck-et azok ellesznek. De 2-3 év múlva már elavultak lesznek, és felhagy ez a közönség a játékiparral. Nem fognak csak RAM-ot venni több száz ezerért... Meg drága videókártyát. Ami régen árban felső kategóriás volt, az most a belépő ár. Vicc ez már... A játékos is drágulnak, szóval ez egy nagyon drága hobbi lesz, amire kevesen fognak áldozni.
-
scdlsc
senior tag
Nem meglepő a mostani gazdasági körülmények között. De legalább lehet ismét kapni a Steam Decket, mert év elején készlethiányról szóltak a hírek.
Az AI adatközpontok építésénél én meg bizakodó vagyok: mihelyt kipukkan annak a lufija, ahogy a bányászásé is pár éve, egyből zuhanni kezdenek majd az alkatrész árak. Remélhetőleg ez utóbbi a végső termékárban is jelentkezni fog.#10 DithenS nem hinn;m, hogz 0ssyeomolna, maximum az A+ kategóriás szegmens lesz még kisebb. Ellenben azok a fejlesztők, akik egy alacsonyabb gépgénnyel készíenk avlami élvezetest, azok megszaporodhatnak pláne, ha az Mi is besegít nekik.
"Remélhetőleg ez utóbbi a végső termékárban is jelentkezni fog."
Szerintem nem fog. Ugyanúgy, ahogyan a Covid alatt is mindent megvettek az emberek, most is eladnak majd mindent. Azok a cégek amelyikek túlélik, azok nem fognak lemondani a megnövekedett profitról. -
Necroman_Mk2
őstag
Nem meglepő a mostani gazdasági körülmények között. De legalább lehet ismét kapni a Steam Decket, mert év elején készlethiányról szóltak a hírek.
Az AI adatközpontok építésénél én meg bizakodó vagyok: mihelyt kipukkan annak a lufija, ahogy a bányászásé is pár éve, egyből zuhanni kezdenek majd az alkatrész árak. Remélhetőleg ez utóbbi a végső termékárban is jelentkezni fog.#10 DithenS nem hinn;m, hogz 0ssyeomolna, maximum az A+ kategóriás szegmens lesz még kisebb. Ellenben azok a fejlesztők, akik egy alacsonyabb gépgénnyel készíenk avlami élvezetest, azok megszaporodhatnak pláne, ha az Mi is besegít nekik.
-
cami][us
őstag
ez nem jó hír a steam box árára sem, várhatóan. 700 EUR környékén lenne versenyképes, 1000 EUR-ért már inkább csak azoknak, akik a dizájn miatt akarják
Mihez képest lenne versenyképes, ha mindennek megy fel az ára?
Volt már rosszabb is, csak az áremelkedés indoka cseszi fel az embert. -
ripla
addikt
Nem akarok egy ilyen jövőben élni. Komolyan mondom, ha eljutunk egy pontig ahonnan nincs visszaút, megyek lakni egy erdőbe, megalakítom a Kitaszítottak Nemzetét, és hitvallásunk lesz az AI pusztítása minden lehetséges eszközzel, gerillaakciók, adatközpontok felrobbantása, vezetékek elvágása, áramellátás megszüntetése.
-
wasd.hu
senior tag
-
ripla
addikt
Tavaly kábé 60k-ért vettem DDR5-ös memóriát még a bumm előtt, egészen szürreális, hogy most ugyan az kábé 190k-ba kerül. Várható volt, hogy a gyártók nem fogják lenyelni ezt a drágulást. Kíváncsi leszek így az új Steam deck/Machine-ra és az új Xbox/PS árazására/megjelenési időpontjára és arra, hogy meddig tart ki ez az AI baromság.
Az én DDR5-ös pakkom, 2*32 giga, cl30-as, 92090 forint volt 2024 augusztus végén. Most ugyanez 388 ezer huf...
-
CptAdamica
nagyúr
Tavaly kábé 60k-ért vettem DDR5-ös memóriát még a bumm előtt, egészen szürreális, hogy most ugyan az kábé 190k-ba kerül. Várható volt, hogy a gyártók nem fogják lenyelni ezt a drágulást. Kíváncsi leszek így az új Steam deck/Machine-ra és az új Xbox/PS árazására/megjelenési időpontjára és arra, hogy meddig tart ki ez az AI baromság.
-
Felesbandi
senior tag
Amugy a Steam Machine azert is lesz draga, mert nem zart a rendszer, semmi nem garantalja, hogy a gepen nem ingyenes Epic Games-es jatekokkal jatszik majd valaki. Ergo a Steam-en eladott jatekokbol bejovo haszonnal nem tud a Valve 100%-ban szamolni.
-
Felesbandi
senior tag
Igazából a gond, hogy összeomlik az egész játékipar. Ha nincs pénz gépre mert irreálisan drága, akkor nem vesz senki játékot sem. A most meglévő bázis egy darabig megmarad, akik mondjuk áremelkedés elött vettek konzolt, gépet vagy ilyen deck-et azok ellesznek. De 2-3 év múlva már elavultak lesznek, és felhagy ez a közönség a játékiparral. Nem fognak csak RAM-ot venni több száz ezerért... Meg drága videókártyát. Ami régen árban felső kategóriás volt, az most a belépő ár. Vicc ez már... A játékos is drágulnak, szóval ez egy nagyon drága hobbi lesz, amire kevesen fognak áldozni.
A mostani hardver azert nem lesz elavult par even belul, mert egyik jatekfejleszto se fog olyan hardverre optimalizalni, amit kutya nem vesz meg. Plane ha az egesz mizeria miatt a nextgen PS es XBOX is kesik. Ha meg megis jonnenek aranyarban a nextgen konzolok, nyugodtan szamithatunk ra, hogy a PS5+PS6 cross-gen idoszak meg hosszabb is lehet, mint a PS4+PS5 volt.
-
Boby7777
csendes tag
A játékipar egy szórakoztató ipar. Ez mindig menni fog.
És pont azért lesz létjogosultsága a Steam Deck-nek és konzoloknak, mert gépet építeni vagy építettet venni annyival drágább lesz, hogy sokan már nem akarnak annyit kifizetni, de valami kelleni fog nekik.Amúgy nekem nem az árakkal van a bajom. Nekem azzal van a bajom, hogy a fizetésemet nem emelték olyan mértékben, ahogy minden drágul. Vagyis romlik az életszínvonalam. Egyre többe kerül az alap megélhetés, így egyre kevesebb jut az extrákra.
És mindezt úgy, hogy egyesek, akik semmilyen értéket nem teremtettek, csak pénzt adtak ahhoz, hogy mások teremtsenek, egyre többet zsebelnek be. Csakhogy amiért ők bezsebelik a pénzt, annak az értéke nem nőtt, csak az ára. És pont azért nem nőtt, mert a mögötte álló, dolgozó emberek semmivel sem tettek többet bele, mint korábban.Tavaly még nem volt gond, hogy megvegyek egy játékot, aztán, ha 10-20 óra múlva kiderült, hogy ennyi volt a számomra, akkor ne foglalkozzak vele.
Mostanában inkább azon gondolkodom, hogy csak kölcsön kellene vennem ingyen.
Nagyon kevés új játékkal játszom. Általában kölcsönkérni is lusta vagyok. Inkább a meglévőket nyüstölöm vagy mást csinálok. Mondjuk könyvet olvasok.Erősen +1
-
ripla
addikt
Nesze neked AI, zabáljátok, cserébe minden más megfizethetetlen...

-
JulianSinulf
őstag
A játékipar egy szórakoztató ipar. Ez mindig menni fog.
És pont azért lesz létjogosultsága a Steam Deck-nek és konzoloknak, mert gépet építeni vagy építettet venni annyival drágább lesz, hogy sokan már nem akarnak annyit kifizetni, de valami kelleni fog nekik.Amúgy nekem nem az árakkal van a bajom. Nekem azzal van a bajom, hogy a fizetésemet nem emelték olyan mértékben, ahogy minden drágul. Vagyis romlik az életszínvonalam. Egyre többe kerül az alap megélhetés, így egyre kevesebb jut az extrákra.
És mindezt úgy, hogy egyesek, akik semmilyen értéket nem teremtettek, csak pénzt adtak ahhoz, hogy mások teremtsenek, egyre többet zsebelnek be. Csakhogy amiért ők bezsebelik a pénzt, annak az értéke nem nőtt, csak az ára. És pont azért nem nőtt, mert a mögötte álló, dolgozó emberek semmivel sem tettek többet bele, mint korábban.Tavaly még nem volt gond, hogy megvegyek egy játékot, aztán, ha 10-20 óra múlva kiderült, hogy ennyi volt a számomra, akkor ne foglalkozzak vele.
Mostanában inkább azon gondolkodom, hogy csak kölcsön kellene vennem ingyen.
Nagyon kevés új játékkal játszom. Általában kölcsönkérni is lusta vagyok. Inkább a meglévőket nyüstölöm vagy mást csinálok. Mondjuk könyvet olvasok. -
wasd.hu
senior tag
"összeomlik az egész játékipar"
Ezt máshol is látom, AAA címeknél is elsütik többen, külföldön is etc. Tudnál adni valami linket vagy forrást? Részemről nem realizálom ezt a nagy beomlást. Az tény, h pl az m$ megdolgozott a jelenlegi helyzetéért. De az INDIE a Nintendo brutálisan kaszál és a Deck is jó iránynak tűnik szvsz
-
DithenS
senior tag
És még így is lehet, hogy jobban megéri majd aranyárban venni egy deckket, mint ródium árban építeni egy gépet.
Az más kérdés, hogy jelenleg kinek van egyáltalán pénze platinára is, nem, hogy aranyra.
-
JulianSinulf
őstag
És még így is lehet, hogy jobban megéri majd aranyárban venni egy deckket, mint ródium árban építeni egy gépet.
Az más kérdés, hogy jelenleg kinek van egyáltalán pénze platinára is, nem, hogy aranyra.
-
DithenS
senior tag
-
Bleccs
tag
-
DithenS
senior tag
-
wasd.hu
senior tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
És most engedtem el a Steam Machine-t, ami így tuti drága lesz.
-
peet05
senior tag
Igen, ettől tartottam..
Ettől függetlenül még mindig azt mondom, hogy a 16x16x16cm-es méretet überelni nehéz lesz. Lesz vásárló bázisa, ha csak a Deck-en átívelő OS-t, és támogatást nézem. -
Baltazár123
őstag
-
wasd.hu
senior tag
"az egész piacot érintik"
várható volt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motoros topic
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Ford topik
- Interactive Brokers társalgó
- Ez a MacBook Neo vége? Íme a Wildcat Lake és az Acer Swift 14 Air
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- Logitech G Pro X Superlight (910-005942)
- Bill hibás, dupla billel :) CTO SPACE Grey MacBook Pro 14" M3 16GB 512GB 1 év gar
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070