Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PALEDOG

    kezdő

    válasz mzso #1059 üzenetére

    Csak saját véleményem tapasztalatom írom most. Gépi élezés elvileg azért jobb mert egységes vágófelületet tud kialakítani. De pont annyira pontos amennyire a gép stabil.
    Ebben az árkategriában ez egyáltalán nem jellemző. Elég nyeklős szerkezet az ereje sincs meg.
    Ha abból a szemszögből nézem , hogy tudok láncot élezni akkor egy olcsó elektromos élezőhöz képest gyorsabb vagyok, vagyok annyira pontos. Bárhol élezhetek.
    Meg lehet oldani a feladatot egy ilyen olcsó élezővel de odafigyelve és nagyon nem terhelve.
    Előbbre mész egy Stihl/Husqvarna élezősablonnal.
    Ha semmiképp nem akarsz reszelni akkor még mindig jobbnak tartom a pótláncot (mindig jó ha van tartalék) 500 Ft ért élezik.
    Persze ha szíved vágya én nem beszéllek le róla. De a güdének volt talán az első elfogadható darabja ebből 30-40 körüli áron ami ér is valamit szvsz.

    Volt szerencsém villanyos fűrészhez is. Einhell royal és Bosch is volt a kezemben. Nyárfában egész szépen halad. :) De 25-35cm akácban... Hááát.... A legkisebb makitám volt akkor benzinesben. Az a kis csúnya narancsfedeles. Simán verte. Pedig az se egy erőbajnok.
    Szerintem egy villanyfűrész nem arra való , hogy éves tűzifa mennyiséget daraboljon vele az ember.
    Vannak akik kénytelenek azzal megoldani mert nincs más vagy nem akarják. De messze nem a legideálisabb megoldás. Megoldani persze meg lehet ez mindenki saját ingerküszöbe és lehetősége határozza meg. Az enyém az előző hozzászólásomban olvashattad. Hozzáteszem a benzines láncfűrésznél is van jobb erre a célra. De az nem ezen fórum témája.

Új hozzászólás Aktív témák