Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz junkpod #24168 üzenetére

    Egy vadonatújan vásárolt külső merevlemeznél normál esetben az üzemidőre vonatkozóan 0-s értékek vannak a S.M.A.R.T.-ban, bár olyan előfordulhat, hogy gyári tesztelés miatt van pár-néhány indulás / leállás, fejparkolás, esetleg 1-2 óra üzemidő, stb. Viszont a 118 db felpörgés és leállás, valamint a 941 db fejparkolás nem feltétlen arra utal, hogy csak tesztelési céllal lett kipróbálva a gyárban. Aztán pl.a 9-es attribútum értéke, azaz a bekapcsolva töltött idő, valamint a 241-es és 242-es, azaz az összes írt és összes olvasott adatmennyiség is árulkodó lehet, bár a gyártóspecifikus értékekből nem feltétlen egyértelmű melyik pontosan mennyi. Az 5-ös, a tartalék területre áthelyezett 1019 db szektor , valamint a 197-es és 198-as, azaz a függőben lévő és javítatlan 16 - 16 db szektor viszont nagyon is árulkodó, illetve nem éppen normális egy vadonatúj külső merevlemeznél, ami normál esetben nyilván hibátlan állapotú kellene legyen. :Y
    Esetleg Windowson a HDS programmal nincs lehetőség átmenetileg megtekinteni, annak "áttekintés" és "S.M.A.R.T." ablakáról decimális adatmentővel screenshotokat betenni?

    Egy vadonatújan vásárolt külső merevlemez burkolatán normál esetben gyári állapotban nincsenek külsérelmi nyomok, kivéve ha esetleg gyárilag selejtes olyan szempontból a termék. Vagy akkor, ha a vásárlóhoz történő kiszállítás közben esetleg leejtették a csomagot, de akkor a külső házban lévő HDD kondícióján is látszani szokott (pl. gyenge / hibás szektorok), ami a jelen esetnél pont látszik is a S.M.A.R.T. alapján. Vagy akkor, amit magad is írtál, ha egy másik vásárló által már kipróbált és visszaküldött termék, ahol a másik vásárló nem rendeltetésszerű használata okozta a külsérelmi nyomokat.
    A mellékelt képeken látszik, hogy van pár "apróság", de azok alapján nem feltétlen egyértelmű, hogy az utóbbi történt-e, vagy pedig az előbbiről van szó.

    A csomagoláson, a termék dobozán nem volt felbontásra utaló nyom? :F

    Ha a külső merevlemez kicsomagolása és az első használatvétele után már az első pontban említett szektorhibás állapot fogadott, nem te okoztad nem rendeltetésszerű használattal (pl. leejtés, rázkódás), akkor egyértelmű a garanciális csere, vagy online rendelésnél 14 napig az indoklás nélküli elállás a vásárlástól.
    Az utóbbi hozzászólásban mellékelt HDS screenhot alapján pedig pláne egyértelmű. :(

    Tehát ST2000LM007 HDD van 2 TB-os ADATA HV300 külső merevlemezben, vagy éppen olyan HDD-vel szereltet sikerült kifogni, ami a Segatae Mobile HDD sorozatának 2 TB-os standard modellje. Ami amúgy SMR eljárást használ és emiatt írásnál belassulásra hajlamos, de az manapság kb. mindegyik 2,5"-os belső és külső HDD-t érinti, valamint nem minden esetben jelentkezik azonnal és drasztikus mértékben, amiről már volt szó itt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák