Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Roland8622 #24077 üzenetére

    Igen, USB 3.0 portoknál nem kellene felpörgési és tápellátási gondnak lenni, sőt az eleve inkább az USB 2.0 portoknál esélyesebb, meg ha az utóbbiakhoz csatlakoztatva megfelelően működik a külső merevlemez, akkor normál esetben az előbbieknél is ugyanúgy kellene.

    Az eszközkezelőben biztosan nem jelent meg a külső merevlemez, nem volt hibakód sem? Valamint a Windows beépítettje helyett nincsen esetleg 3rd party antivírus program telepítve? Az utóbbiak szoktak USB-s tárolóeszközök kezelésénél (is) ilyen-olyan problémákat okozni, lásd az előző válaszban linkelt okokat, illetve ott pl. ezen esetet és annak megoldását.

    Egyébként meg a tesztelés a kulcsszó, az ilyen rejtélyes eseteknél jobb híján csak úgy deríthető ki a probléma forrása. Azaz ahogyan már említették, célszerű lenne másik PC-n és másik OS alatt is kipróbálni a külső merevlemezt, ha nincsen másik PC akkor a meglévő PC-n a másik OS lehet pl. egy pendrive-ről bootolt HBCD PE vagy Linux Live rendszer, azokat még telepíteni sem kell a kipróbáláshoz. + Mint már említve volt, másik USB 3.0 kábellel is érdemes lenne kipróbálni a 2,5"-os külső merevlemezt, meg a stabil adatkapcsolat és tápellátás biztosítása miatt lehetőleg rövid kábellel és ne túl hosszúval, a kábelt közvetlenül a PC hátlapi USB 3.X portjához csatlakoztatva és ne USB-elosztóhoz (hub), stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák