Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Kal-El #23283 üzenetére

    Ha a fájlmásolásnál a forrásmeghajtó (amiről másolsz) felől adott a megfelelő olvasási sebesség, valamint a célmeghajtó (dokkoló és benne lévő HDD) felől is a megfelelő írási sebesség, akkor a "megfelezés" max. akkor lehet normális, ha kétlemezes dokkoló lévén egyszerre 2 db HDD van benne és mindkettőre egyszerre történik az írás. Lásd példaként egy másik dokkoló blogbejegyzésénél, illetve a hozzászólásoknál leírtakat. Egyéb esetben viszont nem igazán, meg egy ilyen dokkolónak USB 3.0-s csatlakozásnál UASP módban nyilván többet kellene tudnia a 75 MB/s, de még a 155 MB/s értéknél is az USB 3.0 szabvány maximumát alapul véve, viszont annak eléréséhez már SSD kell. Valamint ebből következik az is, hogy HDD, illetve ott is egyszerre 1 db HDD aktív használatánál nyilván annak a sebessége fogja limitálni USB-n az adatátvitel sebességét az említett értékekre, nem maga a dokkoló, az abban lévő USB-chip tud csak annyit.
    + Ha Windows a gazda OS, akkor annál alapértelmezetten le van tiltva USB-s meghajtóknál az írási gyorsítótárazás, ami valamelyest lassíthat az adatátviteli sebességen. Vagyis a bekapcsolás gyorsíthat némileg, de ez inkább sok apró méretű fájl másolásánál szokott látványosabb lenni, mintsem nagyobb méretű fájloknál. Illetve normál esetben kikapcsolt állapotban is hoznia kellene az eszköznek az elvárható értékeket, pláne nagyobb méretű fájlok másolásánál.

    Egyébként nem derült ki, hogy milyen környezetben és hogyan lett mérve ez a 75 MB/s. Azaz pl. PC/Mac + Windows/macOS/Linux, valamint fájlkezelős fájlmásolásnál, vagy szintetikus tesztnél (Windowson pl. ATTO, CDM, HD Tune, stb. programokkal) :F Ha a szintetikus teszt elmaradt, akkor nem ártana egy olyat is lefuttatni és megnézni annak eredményét, mivel a fájlkezelős fájlmásolás sebességét több dolog befolyásolhatja. Meg az utóbbinál eleve 2 tényező (forrás + cél) sebességétől függ a mérés eredménye, míg az előbbinél célirányosan a célmeghajtó adatátviteli sebessége van tesztelve.
    + Ha asztali PC a gazda hardver, akkor ott elsődlegesen a hátlapon lévő USB 3.X portok használata javasolt, alapesetben azokhoz csatlakoztatva kellene tesztelni az adatátviteli sebességet az előlapon lévő portok helyett.

    A külső házakkal és HDD dokkolókkal 3,5"-os fizikai méretben a külső 3,5'' mobil rack-ek topikja foglalkozik, ami az itteni téma összefoglaló elején is le van írva. Vagyis legközelebb inkább abban a topikban kellene feltenni az ilyen kérdéseket, köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák