Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz JJJ #4516 üzenetére

    Helló!

    Ha olvastad az összefoglalót, akkor ott le van írva, hogy nem minden esetben működik ez az oda-vissza történő kezelés SATA - USB között. Valamint leginkább 2 TB felett és GPT partíciós táblánál szokott előfordulni. Illetve a logikai / fizikai szektorméretekkel, emulációval stb. az olyan elavult OS-ek miatt trükköztek egyes gyártók, mint pl. az XP. Vagyis, hogy a GPT-t nem ismerő operációs rendszer is tudja kezelni USB-n a 2 TB feletti háttértárakat. De a lényeg, hogy USB-s használatnál az a biztos, ha használat előtt mindig a külső házban van inicializálva és particionálva a HDD. Ami végül is lehet reális, mert azért nem mindenki pakolgatja ide-oda és használja több helyen ugyanazt a merevlemezt. Illetve manapság sokan a külső házzal együtt veszik kifejezetten USB-s használatra és annál megint adja magát, hogy a külső házban particionálják.

    Utólag ezzel az inkompatibilitással rendszerint nem nagyon lehet mit kezdeni, max. esetleg egy másik firmware lehet opció. Viszont, ha sikerül is egy olyanra frissíteni, aminél OK oda-vissza a kezelés, attól még előfordulhat, hogy a régi firmware beállításaival particionált HDD tartalma az újnál már nem lesz hozzáférhető. Ilyenkor utóbbinál szükség lehet megint egy újraparticionálásra. Erre pl. a plugable oldalán is felhívják a figyelmet az ASM1051E chipeknél.

    Akinek olyan külső ház kell, amelynél gyárilag OK a 2 TB feletti GPT-s háttértárak kezelése SATA-n és USB-n particionálva egyaránt, akkor vannak ilyenek is (példa). Illetve aki gyakran cserélgeti a HDD-ket, annak lehet célszerűbb inkább pl. egy dokkolót vennie. Utóbbiaknál talán több esetben működhet oda-vissza a kezelés, de azért ott is előfordulhatnak kivételek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák