Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz jolti05 #3646 üzenetére

    Szia!

    Kizárólag a computerbase firmware-ben van többféle config fájl. Az összefoglalóban is említett, az adott chiphez való firmware-t kell letölteni. Linkelni onnan nem lehet, mert valamiért nem jegyzi meg és egy idő után a főoldalt jeleníti meg ismét...ezért sincs az összefoglalóban sem link ezekhez. Majd a bal felső sarokban a "Load INI" ablakot megnyitva a v0.6 config fájlt kell kiválasztani. Viszont nálam ezt talán csak a legelső frissítéskor engedte az MP Tool 2.02, ha jól emlékszem. Utána / általában csak a v0.3 | v0.4 választható ki, mert a többinél hibaüzenetet dob(hat).

    Másik lehetőség, ha olyan firmware-t (nem UASP) töltesz le onnan, amiben az MP Tool 1.10 van. Annál a "More Config" ablakában a "HDD Standby" bejelölése után lehetőség van manuálisan is beállítani a kívánt értéket [link]. Én egy eredetileg UASP képes külső háznál próbáltam és frissítés után is megmaradt ezen képessége.

    Továbbá, hogy 30 perc után ténylegesen alvóba is küldje, ahhoz nem árt, ha ezt a rendszer energiagazdálkodási beállításai [link] nem írják felül, valamint egyes háttérfolyamatai nem zavarnak bele. Illetve olyan külső programok is akadályozhatják az alvó mód működését, mint pl. a HDS.

    Ezen külső firmware-ek frissítéskor átírják az eredeti azonosítókat. Windows esetén azokat érdemes előtte eszközkezelőben és a tálca értesítési területének ikonjára kattintva lecsekkolni. Majd még a frissítés megkezdése előtt ezeket visszaírni a gyártó -és eszközazonosító mezőkbe. (Manufacturer String | Product String)

    Ja, és természetesen minden ilyen firmware babrálást csak óvatosan és saját felelősségre érdemes próbálgatni!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák