Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz inf3rno #3576 üzenetére

    Amit még korábban linkeltem, azt én is úgy találtam, nem próbáltam ki. Nem is volt rá szükségem, mert nálam PC-n, notebookon működik Linux alatt az alvó mód. EZ a leírás inkább a fejparkolás csökkentéséhez kapcsolható talán, aminek van is külön topikja itt a fórumon.

    SATA-n lehet működnek bizonyos dolgok, de USB-nél már koránt sem biztos. A korábbi linkben írják is, hogy a hdparm SCSI csatlakozású lemezekhez nem igazán használható minden funkció beállítására. Az apmtimer működése megint kérdéses USB-n...?
    Nálad az még mindig nem világos nekem, hogy működik egyáltalán az alvás desktop Windows / Linux alatt?? Mert, ha nem, akkor lehet a firmware beállítása nem támogatja. Ugyanis eltérések lehetnek, mivel egyes házak előfordulhatnak többféle vezérlővel, firmware-rel stb.

    "Hát nekem az umount megakadályozására elég volt az, hogy cd-vel bementem a lemez egy mappjába, szóval el tudom képzelni, hogy van olyan lemez vizsglató program, ami akadályozza a spindownt"

    Csak akkor fog leállni, ha pl.10 percig nem piszkálja SEMMI. Ha közben hozzáférést intézel a lemezhez, akkor nyilván nem megy alvóba. Amúgy standby állapotban is lesz egy minimális fogyasztása.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák