Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Sziasztok!

    Nem gyári, hanem 3,5" HDD + Revoltec keret kombós külső vinyómmal kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy hol, illetve be tudom-e állítani, hogy a laptop alvó üzemmódban hogyan kezelje a vinyót?

    Mert ha nincs bedugva az usb-kábel a laptopba (ami be van kapcsolva), és így kapcsolom be a vinyót a rack kapcsológombjával, akkor világít a led, de nem pörög fel a motor, majd csak miután bedugtam a kábelt. Ugyanez a helyzet, ha be van dugva a kábel, de nincs bekapcsolva a laptop, csak a bekapcsolás után pörög fel a motor. Ebből arra következtetek, hogy a rack/vinyó érzékeli,hogy nincs kapcsolat, és a led ugyan felgyullad, de feleslegesen nem jár a vinyó.

    Na most a probléma az, hogy fordítva ugyanezt már nem teszi meg, azaz ha alvó módba teszem a laptopot, akkor a vinyót nem állítja le, ugyanúgy pörög tovább. Ha alvó mód után kikapcsolom a vinyót, hogy ne menjen feleslegesen, majd visszakapcsolom a használat előtt, akkor a fentiek szerint csak azután pörög fel a vinyó, hogy felébresztettem a laptopot, ami azt eredményezi, hogy automatikusan leválasztás majd újracsatolás történik meg a Win7 alatt.

    Tehát hogyan állíthatom be, hogy alvó módban vagy kikapcs esetén a külső vinyót is leállítsa, mintha belső lenne?

Új hozzászólás Aktív témák