Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz oncsi #2019 üzenetére

    Akkor ezen vsz nem frissíthető a firmware.
    "A szivacsot upgradeltem." - ezt nem értem kivetted, vagy mi?

    Jó, nem fontos annyira ez a Linux, csak érdekesség, ha megnézed azt természetesen megköszönöm. ilyen jelenségbe még egyik külső vinyómnál se futottam bele. Ha asztalon, panelen leválasztva nem is mindig, de udisks parancsot használva pöpecül működödtt a leállítás. De ez a le-fel csatolgatás kicsist abszurd 1053 esetében...
    A Toshiba Canvio Basics gyári külső vinyó, azoknál ez a "fullos leállítás", alvó mód stb. általában gyárilag be van állítva, támogatja a vezérlőchip. Melegedést, meg a zárt műanyag burkolat okozza, mert mint mondtam nálam a 7200-as nem melegszik különösebben a zárt aluházban, a WD Blue meg csak 5400-as.

    Igazából nem létszükséglet ez a teljes leállítás, mert a fájlrendszer és partíció megfelelő leválasztása a lényeg, hogy az ne sérüljön. Utána már elvileg ki lehet húzni, de főleg a 2,5 colos, csak USB táposoknál, ha nem állította le az OS teljsen, akkor tovább pörgeti a merevlemezt és kihúzva hirtelen kiveszed alóla a tápot. Amire "pfjűűűűh" hanggal és hangos kattanással reagál, vészleállást csinál.
    Volt itt vita a fórumon többször arról, hogy ez most hosszútávon árt-e neki akkorát, avagy sem. De egyrészt hallani is a különbséget a kettő között, melyik kb. az "egészségesebb", másrészt, ha pl. a Windowsban is default módon sok külső vinyónál fullosan leállítja, akkor talán nem véletlen ez a beállítás, ez a fajta működési mód.

Új hozzászólás Aktív témák