- A legtöbb kézikonzolra telepíthető lesz idén a SteamOS
- Bővíti HAMR merevlemezcsaládját a Seagate
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem csak a kihagyhatatlan negatív hangulatkeltéssel kombinált, piac mélyismerete nélküli röglenézés nem tetszik neki, amit lássuk be, meg lehet érteni.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kansas
addikt
Van pár fokozat az "érdekel a téma" és a "billentyű-switch ASMR-re élvező szemellenzős sznob" között...
A téma érdekel, a belterjes rejszolás nem.
Ha nem tetszik, hogy nem csak custom fanok olvassák a cikket, talán nem a címlapon kéne megjeleltetni...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Ispy
veterán
Igen, összekeverlek titeket a fészbuk csoportok látogatóival....ez egy szakmai fórum. Nem érdekel a téma? Ne olvasd. Nálad a 10k a bill ára? Vedd azt. De ez a fajta vaskalaposság, ez borzaszt el. Funkciónalitás? Hidd el, nem ma kezdtem billt használni és végigjártam minden lépcsőfokot és nyugodtan állíthatom neked, hogy ez nem csak divat. Túl van árazva, az lehet, de ennek is megvan az oka, nem mindenki asus, hogy kifosson magából 100.000 billt csak úgy.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Kansas
addikt
Összekeversz minket a "milyen billentyűzetet vegyek" fórum vájtfülű sznobjaival... nem kéne. Ez itt az általános populáció, tessék észrevenni, itt a többség nem billentyűzet "enthusiast"(hogy tartózkodjak a politikailag inkorrekt megnevezésektől).
Nekünk nem a Keychron az összehasonlítási alap, hanem a gumidómos Logitech vagy Genius. Nem az "élmény" a lényeg, hanem a funkcionalitás.
Valamiért se ti se a cikkírók mintha nem akarnátok felfogni, hogy egy címlapos cikk az nem ugyanazt a közönséget éri el, mint a tematikus fórum - ahova már benézni sincs kedve átlagembernek, mert az ott folyó magasröptű vájtfülűség teljesen el van szakadva az átlag PC felhasználói rögvalóságtól.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Ispy
veterán
Ezek a billek minőségben szinte az összes készen kapható bolti billt agyonverik, de ettől még bőven van lehetőség olcsóbb billre is. Csak miért kell itt károgni, hogy jaj de drága? Nem, nem az, csak nem vagytok képben, 3-4 éve ezek a billek 4-500 dollárért mentek....veszel egy varmilót 45-60k és kész, vagy valamelyik keychront, azok kulcsrakészek. Ez egy másik szint.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Kansas
addikt
Ja, csak többségünk nem építeni akarja a billentyűzeteket, hanem használni, jó esetben sokáig.
Tudom, hogy egy tuning Trabant simán kijöhet drágábbra, mint egy mezei Golf, de a legtöbbünknek utóbbi vonzóbb választás.#39 dseres:
Olvasd el még egyszer, szerintem nulla véleménykülönbség van köztünk az ékezetes betűk használatának kérdéskörében.
Amivel nem értek egyet, az az, hogy nincs jelentősége a billentyűzetkiosztásnak. Gyanítom a felhasználók többsége nem tud vakon gépelni, java részük nem is akar - vajon miért nem terjedtek el a felirat nélküli klaviatúrák?
Plusz nem igaz, hogy a sok tízezres billentyűzetek esetében pont azon a tucatnyi capen kellene spórolni... és ne abból induljunk ki, mennyibe kerül egy lokalizációs keycap csomag, annál lényegesen olcsóbban le lehet gyártani, elvégre nem extrában kellene legyártani őket, hanem az amúgy is elkészülő gombok egy része helyett.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
ughhh
senior tag
300 dolcsi MUHAHA
Ide is erőskezű kormány kellene, és 80 dolcsira fixálni ár stoppal, nevetséges árazás. -
dseres
tag
A kérdést átfogalmazva - van-e ebben a termékben bármi vonzó a fentieken túl? Műszakilag, innovációban, bármiben?
Nekem semmi vonzó nincs benne. Power userként én egy 40%-os ortho-t használok. Soha nem térnék vissza még a 60%-ra sem. Viszont elfogadom, hogy ez egy prémium termék és egy szép billentyűzet. Ha tetszik valakinek a billentyűsapkák színe, formája, a billentyűzet hangja, a kapcsolók járása, hogy van benne anyag, az megveszi, és nem fog benne csalódni. Egy tartós és szép terméket vásárol, ami műszakilag és az árával nem lóg ki a versenytársak kínálatából. -
dseres
tag
Nem akartam belédszállni. Egyszer a munkám során kaptam egy héber kiosztású Thinkpad laptopot. A héber kiosztás tulajdonképpen hosszú ENTERes ANSI billentyűzet négyszögletes betűkkel. Kérdezem a főkökömtől, hogy mégis hogy a francba írjak vele magyarul, mikor nincs gomb a hosszú í-nek. Mondja, hogy ALT Gr + j = í, ALT Gr + i = Í. És valóban. Már 20 éve nem nézem, hogy mi van a gombra írva, csak annyi volt a gond, hogy bal oldalon hiányzott a plusz billentyű, mert ott hosszú SHIFT volt.
Emiatt kialakult bennem az a vélemény, hogy ha egy héber billentyűzeten lehet magyarul írni, akkor tényleg igénytelenség ékezet nélkül írni amerikai vagy magyar billentyűzeten is. Elhatározás kérdése, hogy megadjuk-e a kellő tiszteletet anyanyelvünknek azzal, hogy megpróbáljuk az ékezetes betűket is beírni.
Erre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A matek sehogy sem jön ki, de a megcélzott vásárlóközönség sem ugyanaz.
Az a sound test azért elég glorious.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
nyunyu
félisten
Massdrop az egyfajta groupbuy aggregátor oldalként indult.
Várták az ötleteket, kidolgozott terveket a tervezőktől, cserébe adtak nekik valami alamizsnát, ők megszervezték a gyártást+disztribúciót, és lefölözték a hasznot.Kérdés, hogy van-e még olyan őrült, aki a jelenlegi feltételeikkel * tervez nekik bármit is
* Minden dropon keresztül szervezett GB IPje a dropé, nem vihetik máshová, rerunokból az eredeti dizájnerek nem látnak semmi jattot.Nálam kb. akkor ásták el magukat, amikor kézműves zokni GBről kaptam hírlevelet.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Molydeus
őstag
Ez igaz, de talán nem is ugyanaz a szint. A Keychron Q legfeljebb belépő custom, de lennének akik szerint inkább felső polcos consumer. Ez a Zoo szerintem inkább egy QK-k és a Zoomok felé kacsintgat, csak ahhoz még hiányzik belőle pár képesség.
Az biztos, hogy vastagon fog a ceruza, több mindennek bele kellene férnie. Lehet, hogy úgy gondolkoznak, hogy megpróbálják a Q-k fölé pozícionálni magukat, egyediséget és minőséget sugallva (előbbit azért nem nehéz az egyen forma Keychronokkal szemben).
Emellett szélesebb platformot adhatna a drop, több potenciális vásárlót elérhet, mint a tipikus GB-ok.
Vannak gyártók/brandek, amik nehezen veszik fel a lépést, azt gondolom a drop is ilyen (kb. mint a GMMK, csak ők egy szinttel lentebb), muszáj valamit kitalálniuk, különben a Keychron el fogja vinni a vevőiket, ha már meg nem tette. Azt is megértem, hogy nem az ALT-CTRL vonalon próbálkoznak, mert afelett már eljárt az idő. Viszont ott vannak a keycapjeik, amikre fel lehet fűzni ilyen készre szerelt bill.-eket.M.
-
Molydeus
őstag
válasz Synthwave #32 üzenetére
Lehet, hogy a drop a Keychron dömpingre próbál válaszolni a készre szerelt Zoo-kkal?
Tudom, hogy régebben is voltak ilyenek, de egy ideje - pár tematikus keycapre épülő bill.-t leszámítva - inkább csak a régi barebone-jaikkal találkoztam ott.
Az tippelem, hogy egyre többen vannak, akik ilyen-okok miatt hajlandóak ekkora összeget áldozni billentyűzetre is (ahogy egérre is), de semmiképpen sem vesződnének az építéssel vagy akár csak az összerakással. Nem feltétlenül itthon, de ki tudja.Amúgy személy szerint örülök, hogy felbukkanak ilyen hírek is. Talán sikerül kicsit szélesíteni a szokásos gamer márkákig terjedő látókört. Úgyhogy hajrá!
M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Eurós árra is lesz szállítás, és az euró erősebb, mint a dollár.
Viszont ha építeni akarok, akkor nem készre szereltet veszek.
-
Molydeus
őstag
Az valóban nem könnyíti meg a helyzetet.
Dokkoló esetleg?
Otthon most a monitor hub-jával kísérletezem, hogy a KVM hogy viszonyul hozzá, főleg a hotkeys váltás. Egyre inkább az a gyanúm, hogy MCU függő, mint eszik meg, de ez már nagyon OFF.
Anno kedveltem azokat a bill-eket is, amin volt külön USB port, kár, hogy teljesen kivesztek.M.
-
-
nyunyu
félisten
és ha olyan kupakszettet vettél akkor addigra már magyarul is tud pl., de minimum olyan a kupakszetted, amilyet te akarsz...
Párszor már próbáltam, de nem nagyon jött össze a 100$-ból jó magyar kupakszett projekt, úgyhogy lemondtam róla.
-
nyunyu
félisten
Egy szett Outemu Silent Peach/Lime/White/Grey 30-35$ Aliról postázva, egy random kínai PBT kupakszett se nagyon több 55-60$-nál.
Billzet topikban nemérg sokat emlegetett kent Gateron kapcsolók se nagyon drágábbak 50$-nál.Egyébként meg nemrég rendeltem 100$-ért vájörlessz "1800"-at, csak még nem jött meg.
Ha nagyon nem tetszik a kapcsolója és/vagy kupakszettje, akkor se lesz 180€ a végösszeg.#26: nekem baromira hiányzik a melóhelyi TKLről a numpad, azért próbálkozom megint az 1800 layouttal.
Persze egyszerűbb lett volna elővennem a sufniból valamelyik régi 1800-amat, de azokra nehéz PBT kupakszettet találni, meg nagyon rossz helyen van rajtuk az AltGr.[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Ha nem közvetlenül a csuklódat teszed rá, hanem mondjuk a tenyered, akkor a fa még kényelmesebb is tud lenni, stabilabb is.
Poweruser + sok billentyű kérdés:
Pont munkában érzem sokkal hatékonyabbnak az F sor nélküli kiosztásokat, pedig sokat használom őket. A számsor alá, rétegre rakott F-sor közelebb van, nem kell felemelni a csuklód, hogy elérd. Szóval nem csak arról van szó, hogy kreálunk egy problémát, amit aztán a layerekkel megoldunk, hanem gyakorlati haszna van, növeli a hatékonyságot és a kényelmet is
Hasonlóképpen a klasszikus, jobb oldalon lévő Numpad sem hiányzik. Egyrészt ezt is át lehet rakni rétegekre, másrészt egy különálló és/vagy bal kézre rakott Numpad is kényelmesebb, sőt utóbbi ergonomikusabb is tud lenni, főleg, ha jobbal közben az egeret használod (akár munka, akár játék közben).
És ezek tényleg csak az első lépcsők az ergonómia terén.M.
-
Kansas
addikt
válasz Synthwave #24 üzenetére
A szállítást meg az ÁFÁt nem számolva... az azért simán rá bír dobni még majd' 100 dodót... és ha olyan kupakszettet vettél akkor addigra már magyarul is tud pl., de minimum olyan a kupakszetted, amilyet te akarsz...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"300$+szállítás+áfa viszont elég sok, hiszen EU vendortól 182€ a kit, ehhez kell még venned tetszőleges kapcsolót, meg kupakot, az is megvan 100-120€-ből."
Tehát kb. ugyanott vagy.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Ispy
veterán
Persze, ki lehet legozni jobban, aliról egy szett kailh kapcsoló 25 eur, most vettem dyesub pbt szettet, 50 eurért, de aki nincs benne, annak a kész szettek mindig vonzóbbak, ha nem akar egy új hobbit magának. Ennek meg ennyi a felára. Meg eleve a 182 euros barbone ár is olyan, hogy pár eurt rádobsz, és ott a zoom, qk vagy mode design cuccok. Mindez persze nem Magyarországról nézve, innen ritkán éri meg az usáig menni valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
300$+szállítás+áfa viszont elég sok, hiszen EU vendortól 182€ a kit, ehhez kell még venned tetszőleges kapcsolót, meg kupakot, az is megvan 100-120€-ből.
Massdropos doubleshot kupakon meg nem tudom, mi kerül annyiba. 99$-ból már neves gyártóktól is lehet találni szetteket, ócó kínaiak meg 50$ körül mennek.
-
Apollyon
Korrektor
A fancy alatt gondolom a lakkozott tölgyfa kinézetűekre meg hasonlóakra gondolsz, de én nem. Az ilyen fából meg kemény anyagból készültekről az jut eszembe, hogy rárakom a kezem és elszorítja belőle az összes vért.
Amúgy egyelőre egy gagyi amazonos zselés cuccom van, viszont kb. már nem tudnék gépelni nélküle.)) elég jól támaszt.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nyunyu
félisten
Ennyire szeretjük az Assdropot?
Van még olyan billzet tervező, aki hajlandó velük dolgozni?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Van. A konstrukció, de amíg nem próbálsz ki valami tényleg igényesebb mechát, addig esszét is írhatunk, úgysem megy át.
-
Ispy
veterán
válasz Dragon3000 #14 üzenetére
Vagy csak nem akarják, hogy az amúgy sem nagy íróasztalt egy bill elfoglalja teljesen. Ja, egyébként meg szexi is.
Hozzáteszem ezek az árak amcsi árak, áfa, vám, szállítás után már más a leányzó fekvése, ha nincs eu vedor, ha van, akkor csak a magyar áfa tolja meg, meg a szállítás.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Azért drága a kupak, mert drága az öntőforma gyártása, ez a téma már körbe lett járva nem egyszer, nem kétszer, persze vannak extra elárazott gmk szettek, de nem, nem olcsó fröccsönteni.
-
Kansas
addikt
De, még a múlt évezredben(konkrétan a '90-es évek első felében), amikor ez még a 852-es kódlap aktiválását jelentette DOS-ban, az ékezetes betűket pedig Alt-kódokkal vittük be. Arra már nem emlékszek, hogy miért nem volt magyar billentyűzetem, lehet csak azért mert nem voltunk annyira jó módúak, hogy egy teljesen jó 101-gombos US billentyűzet helyett másikat vegyünk csak mert magyar a kiosztása(azt tudom, hogy addigra már nem volt általános a mechanikus billentyűzet). És hát azóta az US kiosztás se olyan már, mint akkor volt...pl. megjelent az AltGr és a hozzá kapcsolódó kombinációk.
Mióta könnyen elérhetőek a magyar billentyűzetek és saját fizetésből vásárlom őket, mindig olyan volt(kivéve a legelső Think Pad T43-am esetében amíg nem találtam hozzá magyar billentyűzetet addig németről voltak 3M-es matricákkal átcímkézve).
Nem vakon gépelek és nem is 10 ujjal, sose kellett annyit gépelnem, hogy rászoruljak ennek a megtanulására, önszorgalomból pedig sose értem el erre a szintre(pedig édesanyám gyors-/gépíró volt és próbált megtanítani rá). Most már ennyi idő után aligha fogok... bár lehet ha rászánnám magam némi átmeneti önszopatásra, egy idő után belejönnék egy ISO-kiosztású billentyűzettel, ANSI-t viszont tuti nem szeretnék.
Majd még meggondolom, de billentyűzet szempontjából nem vagyok annyira power user, hogy egy magyar kiosztáshoz képest bármivel is többre legyen szükségem, nem használok makrókat, nem játszok se MMO-kkal sem semmi más olyannal amihez rengeteg billentyűkombó szükségeltetne, nem írok programokat se, csak átlag 20-50 soros PowerShell scripteket(két kézen meg tudnám számolni hányszor kellett 100 sor fölé mennem), a diplomamunkámmak is már 18 éve végeztem...Vicces, de épp ma ajándékoztam el a magyar kiosztású MSI GK-701-met, egy ideje átálltam egy filléres Kolink slim gumidómos billentyűzetre(KBK3203C), és a "gépelési élmény" számomra speciel javult...
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Nem kell a hobbidnak lennie, egyszer kell beállítani, utána nem kell vele többet foglalkozni. Ha meg túl magas a billentyűzet, lehet venni csuklótámaszt, ami egyébként egy lapos klaviatúrához is ajánlott.
A pedig mechák mindig magasak lesznek, illetve vannak már slim kialakításúak is, benne slim kapcsolókkal, ott megoldódott már ez a probléma is.[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
cucka
addikt
Nyilván ízlés kérdése, de azért hadd röhögjek már power userként egy olyan billentyűzeten, amin nincs tilda és backtick gomb, és hiányoznak a funkció gombok. Persze átmappolhatom, pont az a hobbim, hogy kitalálok magamnak egy problémát, amit aztán sok energia befektetésével megoldhatok.
Az ergonomikus billentyűzetnél meg mondjuk kezdjük azzal, hogy a billentyűzetnek nincs egy 5 centi magas pereme.
-
cucka
addikt
Nem önmagában az ár volt a kérdés. Nyilván, kézműves termék, direkt úgy van csinálva, hogy drága legyen.
Már érted, egy szett billentyűzet sapka nem azért 99 dollár, mert elképzelhetetlen ennél olcsóbban műanyagot fröccsönteni. És billentyűzetházat is lehet olcsóbban csinálni, csak akkor nem lenne exkluzív kézműves.
Sőt, akár bevonhatnák platinával is, akkor még drágább lenne.A kérdést átfogalmazva - van-e ebben a termékben bármi vonzó a fentieken túl? Műszakilag, innovációban, bármiben?
-
Apollyon
Korrektor
Nagyrészt ízlés kérdése, ki mire használja.
- Power userek sok billkombinációt is tudhatnak, a fizikailag nem látható billentyűk elérhetőek egy vagy több FN réteg alatt, hasonlóképp, mint laptopokon. Ráadásul azt állítasz be bármelyik billentyűnek a helyére, amit csak akarsz.
- Ergonomikusnak split keyboardot kell használni, akár egyénileg megépítve, de ez itt nyilván nem is cél.
- Drótos billzet rulez, egyrészt garantáltan működik és nem merül le, másrészt nincs késleltetés sem, meg bezavaró egyéb rádiójelek. Illetve a "vezetékmentes" input perifériák hackelhetők, dróttal legalább ez kivédve.
- Amiben van anyag, az sosem olcsó.
+ Cserélhető kábel ha megtörne. Ha hot swapos ott a kapcsolók és a kupakok is cserélhetőek, és a gépelési élmény, kényelem tovább növelhető. A kis méret miatt meg akár hordozható, és nem kötelező az egyre borzasztóbb laptop billzetekre kényszerülni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
dseres
tag
Még sosem írtál angol billentyűzeten magyar kiosztással? Bárki, aki megtanult gépelni, az tökéletesen tud használni bármilyen nyelven egy Das Keyboard 4 Ultimate billentyűzetet is.
Én is roppantul igénytelennek tartom, az ékezet nélküli írást, de ez nem azért van, mert angol billentyűzetet használnak az elkövetők. Szimplán csak igénytelenek.
-
dseres
tag
Kicsit benéztem ide röhögni az értetlenkedőkön, hogy miért annyi, és miért nincs magyar kiosztás. Ezt a sort, most pont te nyitottad meg.
Ez egy kis szériás, ,,kézműves" termék, abból is egy prémium változat. 35 db kapcsoló most éppen akciós 25$ -os árral. Egész olcsó. Megnéztem a billentyűzetsapkát is, jelenleg 99$. Az nem olcsó, de sajnos ennyibe kerül. A maradék 175$-ért megkapod a többi alkatrészt, amiben benne van egy gravírozott, elektrolízises módszerrel festett alumíniumtömbből kimart billentyűzetház. Ez igencsak akciós ajánlat. Még akkor is, ha itt sokan sokallják.
Ha ki tudjátok hozni olcsóbban, kezdjétek gyártani, és adjátok 200$-ért!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
PBT-vel tényleg szimpibb lenne, de azért nem tejfölösdoboz.
"Csak játékra."
És minden másra.----------------------------------------------------------------------------
(#2) cucka: "Szóval világosítsatok már fel, miért vesz bárki ilyen billentyűzetet?"
Mert király érzés rajta gépelni és guszta. Igen bíztató hangja van a termékoldalon lévő videón.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
tibaimp
nagyúr
Én csak kérdeztem, én is úgy kaptam "oktatást/felvilágosítást" itt. (nem rossz értelemben!!)
Amúgy fontos lenne a kupak anyaga, de persze ABS és ABS között is lehet óriási különbség, csak egy példa:
Haverom vett a MM-ben egy "gémer" HAMA moslékot, kb. 30e Ft-ért (nem most volt, kb. 3 éve). 1 év alatt az összes, többet használt gombról, lekopott kb. minden...mondtam, hogy gariztassa, de...
Nekem egy Asus ROG Strix Flare-em van, ez is egy tipikus "gamer" rossz értelemben, de nekem tetszik , és kb. azóta megvan, mikor megjelent, ~4 éve és semmi gondja, még kifényesedés sincs! (kopp, kopp, kopp).A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Kansas
addikt
Nem tudom, valamiért mindenkit zavar az ABS a PBT-hez képest... nekem meg soha még egy billentyűzetemről nem koptak le a festett betűk sem, a maximum az volt hogy kifényesedtek a gombok...
1st world problems az n-ediken...
És persze, ennyi pénzért minden legyen a legfrankóbb rajta, de őszintén, megér bármilyen billentyűzet ennyi pénzt? Nekem akkor se ha más veszi ajándékba...A magyar kiosztás hiányát meg mindenki nagyvonalúan elnézi, pedig rohadt igénytelen a sok ékezetmentes komment itt a PH fórumon is, nem érdekel hogy fancy billentyűzeted van vagy mobilt masszírozol, ha magyarul írsz, legyenek ott a nyomorult ékezetek.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Egy ilyen billentyűzet amúgy mire jó?
Power usereknek nem jó, mert kevés rajta a gomb.
Ergonomikusnak nem ergonomikus.
Ha minimál látványt akarsz az asztalodon, akkor nem drótos billentyűzetet fogsz venni.
Olcsónak se olcsó.Szóval világosítsatok már fel, miért vesz bárki ilyen billentyűzetet?
-
tibaimp
nagyúr
Nem kötekedés képen, de 300 dollárért nem gáz az ABS kupak, nem fért bele a PBT?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nespresso Vertuo Next Deluxe Sötét Króm színben eladó. + kiegészítők + kapszulák
- Oneplus 13 16/512gb Blue + Oneplus Watch 2r, 3 év garanciával, újszerű állapotban, eladó!
- Gamer PC Ryzen 5 8500G // DDR5 6000 MHZ //RTX 4060 // ÁFÁS Számla+Garancia //
- LG 19MB35P 19" IPS 4:3 monitor eladó kábelekkel
- Kingmax és Crucial 2x4GB DDR3 asztali RAM (két pár, összesen tehát 4 db RAM) eladó