Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • takidj

  csendes tag

  Hali! Két kérdésem lenne:

  1. Győr, Szigethy Attila út - Fehérvári út körgeometriás csomópont:

  Az elsőbbségi viszonyokra lennék kíváncsi a csatolt szituációban. A piros és a zöld nyíllal jelölt autós egyszerre kap zöldet. Az első képen talán látszik, hogy két kihajtó sáv van a 81-es út irányában.
  - Mi történik, ha az első képen látható módon szeretnék az autók elhagyni a csomópontot? A zöld autósnak jobbról lesz szagatott vonal, míg a piros autósnak balról. Kinek van elsőbbsége és miért?
  - Mi történik, ha egy kék autós is bekapcsolódik (például ha nem működnek a lámpák) és ő is a bal oldali sávon szeretné elhagyni a csomópontot a 81-es út irányába?

  2. Győr, Tatai út – Hecsei út körforgalom:

  Piros nyíllal jelöltem a biciklisekre vonatkozó elsőbbségadás kötelező táblát. Eddig a pontig a biciklis út 2 irányú, ebben a pontban válik ketté. Ebből a pontból csak a zöld nyíl irányába lehet haladni, a kék nyíl irányából (elvileg) nem jöhet biciklis.
  - Mi történik, ha a biciklis a zöld nyíl irányából érkezik és a piros autó elüti. Kinek lett volna elsőbbsége? A biciklisnek kint van az elsőbbségadás tábla, míg az autós elhagyja a körforgalmat, letér az útról, melyet index-el is jelez, plussz van egy pihenő rész középen a biciklisnek / gyalogosnak.
  - Mi történik, ha a zöld nyíl irányából érkező biciklis leszáll a bicikliről, de a biciklisávban tolja a bicilit és nem a zebrán? Mi történik, ha félúton pattan le a bicikliről és az autós már akkor üti le, mikor tolta a biciklit?
  - Mi történik, ha a kék nyíl irányából jön egy biciklis? (mondjuk valahogy úgy keveredett fel a biciklis útra, hogy nem találkozott behajtani tilos táblával) Ilyenkor kinek van elsőbbsége és miért? A biciklisnek nincs kint tábla arról az oldalról, míg az autós elhagyja a körforgalmat, letér az útról, melyet index-el is jelez.

  Ha jól tudom a kresz-be a mai napig nem került bele a körgeometriás csomópont. Ahány oktató, annyi "vélemény" van az adott szituációról. Kíváncsi vagyok Ti mit gondoltok! Köszi!

Hozzászólok Aktív témák