Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zoli03

    őstag

    Sziasztok!

    Megbüntetett a közterület felügyelet, mert megállni tilos útpadka után várakoztam, és így megsértettem a KRESZ 15 §. 7. bekezdését. Ezzel nem értettem egyet, jeleztem nekik, mondták ők nem rendelkeznek jogorvoslati lehetőséggel, így a rendőrségre került az ügy. Mára idéztek be, ott sem nekem adtak igazat.

    Csatolok egy képet a tábláról:

    És egy másikat a kereszteződésről:

    A KRESZ szerint az út fogalma:
    "Út: a gyalogosok és a közúti járművek közlekedésére szolgáló közterület (közút), illetőleg magánterület (közforgalom elől el nem zárt magánút)." Ennek a képen látható út megfelel, mert ha magánterület is, akkor sincs elzárva a forgalom elől.
    Az útkereszteződés fogalma:
    "Útkereszteződés: két vagy több útnak azonos szintben való kereszteződése, egymásba torkollása, illetőleg elágazása." E szerint a képen egy útkereszteződés van, ami feloldja a megállni a tilos táblát.

    Én a kereszteződés után álltam meg, de olyan képet csinált a közterület felügyelet, amin nehezen kivehető az autó pozíciója (ezt a képet a rendőrség meg sem kapta). Mivel a kereszteződés után nincs a tábla újra kihelyezve, így szerintem nem volt szabálysértő az, hogy megálltam az útpadkán. Vagy benézek valamit?

    A rendőrségen is előadtam ezt, de ott az ügyintéző azt mondta, hogy a becsatlakozó út az úttest másik oldalán van, így nem oldja fel a táblát a kereszteződés, meg a megállni tilos táblát amúgy sem oldja fel az útkereszteződés. Itt rájöttem, hogy kár tovább vitatkozni.

Új hozzászólás Aktív témák