Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz syberia #1963 üzenetére

    Huhh... megnyugodtam. :) Akkor igyekszem figyelmen kívül hagyni az európai (köztük hazai) folyók és tavak kiszáradását, a talajvíz szintjének csökkenését, a szolgáltatók által be-bejelentett vízhiányt, az alföldi gazdák szárazság miatti panaszáradatát, a világszerte egyre gyakoribb erdő- és aljnövényzet tüzeket és a nyaranta egyre hosszabb ideig tartó hőségriasztást.

    Engem speciel nem különösebben érdekel, hogy a jelenlegi épp csak egy lokális maximuma egy egyébként több 10/100/1000/millió... éves hőmérsékleti ciklusnak. Ami tény, hogy a velem egy fajhoz tartozók száma gyakorlatilag szigorúan monoton nő (értsd: minden másodpercben egy új globális maximumot érünk el), így magától értetődő, hogy a mi kis sárgolyónk egyre kevésbé fog tudni minket kiszolgálni és egyre kevésbé is fogunk tudni rajta elférni. Azt, hogy a fejlődő (vagy akár a modern) világ országai annak érdekében vegyenek vissza a szaporodásból, hogy csupán józan meggyőződésből ők maguk (és én) se haljanak éhen/szomjan, sajnos nem tudom elérni. Amit viszont megtehetek, hogy egy zárt rendszer olyan tényezőit kezdem el vizsgálni, amik lehetővé teszik vagy épp akadályoznak engem a túlélésben... és amihez mai tudásunk szerint bizonyítottan közöm van.

    Bolygónk több milliárd éves. Mi a pár százezer évünkkel csupán egy szempillantás vagyunk az ő időegyenesén. "Környezetvédelem" alatt nem a Föld, hanem annak a környezetnek a megvédése a cél, ami a mi fennmaradásunkat teszi lehetővé a Földön. Ha pedig megjelenik egy tanulmány, ami szerint badarság emiatt aggódni, áldásom rá. Hittanra is jártam kölyök koromban, mára inkább tekintem magam ateista-realista mérnöknek. Hinni sok mindenben lehet, viszont ha nem változtatunk az életvitelünkön, akkor a számok (és az én tyúkszaros 44 éves meggyőződésem) szerint záros időn (pár száz/ezer éven) belül nem lesz ki higgyen. ;)

Új hozzászólás Aktív témák