- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Tetszik. Az ára kevésbé.
De hogy egy 8,5 MB-os animált GIF-et szúrtok be a cikkbe, ami automatikusan le is töltődik, enyhén szólva is szívatás a mobilnetesekkel szemben.
-
Acélfarkas
senior tag
Mini WS cucc és Windows Home van rajta. Gratulálok. Ahogy az x8-ra vezetékezett x16-os slothoz is. Egy kiegészitő PCI-E vezérlővel a mindkét 3-as M2 slot lehetett volna 4x4-es.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
MLaca
őstag
nem értem ezt a párosítást: munkaállomás és mini méret. mi értelme azon kívül, hogy állandóan le fog szabályozni a cpu? sima atx házba rendes cuccot, ami tud szellőzni is, azt hello. kis gépekbe i3 való, max i5, amiket még lehet hűteni. ez egy halva született hülyeség.
http://mlzphoto.hu/
-
Tin
veterán
Családba vettem most 2 miniPC-t. Az első egy N100-as, elég halk, de ugye N100-as. Nagyjából alap dolgokra amúgy jó.
A másik viszont egy Ryzen 5800H. És bírja a hűtése, nincs semmi throttling, cserébe elég hangos terhelés alatt. Nem értem, miért nem tudnak azokba a házakba nagy méretű ventillátort tenni? Beleférne, max kicsit magasabb ház kellene, cserébe viszont nem adna repülőgépturbina-hangot a gép, mint a gamer laptopok egy része.
#3 MLaca: céges laptopban 1270P van, az sem egy gyenge CPU, ott viszont a Lenovo zseniálisan megoldotta, hogy csendes legyen: terhelés alatt 3 másodperc után throttling. Mondjuk az ereje úgy is bőven elég, csak hát ez így mókás.
-
válasz cinemazealot #1 üzenetére
1,3 MB-os webp, és csak külső hivatkozással van beillesztve, szóval elvileg nem kéne így küzdenie.
------------------------------------------------------------------------
(#4) Tin: "Nem értem, miért nem tudnak azokba a házakba nagy méretű ventillátort tenni?"
Ezt én sem értem. Mondjuk felül egy 140 mm-es (vagy amibe belefér, 200 mm-es) Noctua csodát tudna tenni.Amúgy tetszik a kicsi, határozottan el tudnám viselni itthon fővasnak, még inkább valami i7-tel, sőt, az IGP miatt Ryzen 7 G-vel, meg 32 GB memóriával. Mondjuk ha az ember nem használ dedikált GPU-t vagy egyéb bővítőkártyát, akár egy PCI-E sínbe passzintható ventikártyát is belerakhat. Szerintem érdemes lenne kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
Bár az is igaz, hogy fektetve van sín...
Mindegy, egy próbát akkor is tennék vele, esetleg valami 3D nyomtatott terelőelemekkel kiegészítve. Addig nem tudták, hogy hány krumpli kell a Doom futtatásához, amíg ki nem próbálták.Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
Dr. Akula
félisten
Professzionális A2000-es vidijókártya mellé a Windows Homeot találták a legjobb választásnak? Cégek azt használják?
-
monguz82
tag
Ahogy látom, kis hazánk még mindig "tiltólistán" van náluk "except Hungary"
"We only deliver to European countries." Ezek szerint nem vagyunk európai ország...[ Szerkesztve ]
ZTE Nubia Z60 Ultra 16GB / 512GB Black --- Hell is Coming -- Xiaomi Pad 5 Pro 4G --- Mercedes CLK 500
-
rxmiss
tag
izgi mert amerokiaban pedig az i9-12900H-val barebone-kent most $549
es 32G-val plusz 1T ssd-vel (de operencias rendszer nelkul) $699. nem rossz. -
Nem. A cégek a barebone-t veszik OS nélkül, aztán belerakják és feltelepítik azt, amit akarnak.
-------------------------------------------------------------------------
(#10) rxmiss: + ÁFA + vám
Az USD árak mindig mindenben nettók, mert minden államban más a forgalmi adó.
[ Szerkesztve ]
Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
-
válasz Dr. Akula #13 üzenetére
Ők nem, legfeljebb csak a rendszergazdáik/rendszerintegrátoraik.
Legalábbis, ahol A2000-eket raknak bele. Az egyéni vállalkozó meg valószínűleg megcsinálja magának.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Synthwave #11 üzenetére
Nincs forgalmi adó, sales tax van, ami hiába alacsony egy tranzakcióra vonatkozólag, az értékesítési láncon mindenki végig megfizeti, tehát nem a végfelhasználói fizet,.mint az áfa esetében, a láncolat pedig csak különbözetet..
De ettől az alap állítás persze igaz, mivel nem tudják, a vevő melyik államból érkezik, így nem ismert, mennyi lesz a sales tax a kosarára, nettóban van minden feltüntetve.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Dr. Akula
félisten
válasz Synthwave #14 üzenetére
Ahova nem elég az irodai, oda is OEM gépeket vesznek, csak ATX házasat, nem SFF, és csak a felhasználó által igényelt vga-t rakják bele. De maga a gép se összelegózott. Minden munkahelyemen így volt. Építés csak ott van, hol kell vagy 5-10 videokártya egy gépbe. Hát arra ritkán van OEM konfig.
-
Jap. Meg asszem' Florida sem rossz ebből a szempontból. De igazából egyik állam sem durva, oszt mégis sírnak.
--------------------------------------------------------
(#11) Rick4: De ha Magyarországra rendeli, akkor rájön a 27 százalékos ÁFA.
A "sales tax" magyarul forgalmi adó...
--------------------------------------------------------
(#16) Dr. Akula: nyilván egy gép/5-10 VGA-s helyeken rackmount rendszereket építenek, de ettől még lehetnek kisebb munkállomások is.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Nem tudom, mennyire generálódik böngészőfüggően a PH! HTML tartalma, de Vivaldiban egyetlen .webp kép sem látszik a cikk forrásába szúrva. Ellenben "A RAID tömbök tekintetében..." kezdetű bekezdés előtt e külső link mentén van beszúrva egy animáció, ami egy 8,7 MB-os GIF.
De megmondom őszintén, az 1,3 MB-os kép beágyazása sem igazán web barát.
[ Szerkesztve ]
-
válasz cinemazealot #19 üzenetére
Ez egy 1,3 MB-os webp. Direkt leszedtem, és megnéztem (most is, meg amikor először linkeltem, akkor is).
"Nem tudom, mennyire generálódik böngészőfüggően a PH! HTML tartalma"
Azt én sem, mindenesetre a cikket Vivaldival töltöttem fel.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Synthwave #18 üzenetére
A salex tax pénzügyi- adózási értelemben véve fordított áfa. Hogy ezen felül a köznyelvben minden akarjuk fordítani, az adózási szempontból nem csak hogy lényegtelen, de a különböződése miatt még káros is lenne, ha forgalmi adóként akarnánk az áfával bármilyen szinten összemosni, mert nem az.
Egyébként rosszul írtam, csak a végfelasználó fizet, azaz az egész léncban senki, de a végén a fogyasztó igen, tehát fogyasztói adónak még jobb lenne hívni.
Viszont ha az eu-ba rendeled, akkor ott nem fizetsz 8.5%-ot, hanem ide, vagy bármely más eu-s államba kérve a szállítást, bevámolva- áfázva az érvényes áfa kulcsot fizeted.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Kedves Rothschild úr...
"bevámolva- áfázva az érvényes áfa kulcsot fizeted."
Nem ezt írtam fentebb?
-
Rick4
félisten
válasz Synthwave #22 üzenetére
Nem azt írtad, amit én írtam.
Én mint láthatod, azt írtam, hogy amennyiben ide rendeled, nem kell odakint salex tax-ot fizetned, tehát nem 27% a különbség, hanem a kinti sales tax pl floridában érvényes 8.5%-a, (az állami 6%-ra rájön még a megyei 1.5%) és a bevámolásra kiválasztott ország adott áfa mértéke. Értő olvasás mindenkinek ingyenesen jár! elvileg, a személyeskedést, minősítgetést meg meghagyom neked, én nem operálok ilyen olcsó módszerekkel.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Kezdve azzal, hogy a sales tax nem forgalmi adó, mikor szó szerint az. A lényeg a nettón volt, amivel képben van, mivel nem nem itthon él.
"elvileg, a személyeskedést, minősítgetést meg meghagyom neked,"
Köszi, alkalom adtán élek majd élek vele. Nem árt a széles repertoár.
-
Jól ezek a kicsi gépek.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Suzuki topik
- Motorolaj és szűrő topik
- OLED TV topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Marvel Snap
- Jogász topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400 -RTX 3060 12GB GDDR6 -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!
- Eladó Komplett buildem GARANCIÁLIS szinte vadonat új!
- Vízhűtéses RTX GAMER PC! i7-12700KF / 32GB RAM / RTX 3070 / 2TB SSD
- Acer Nitro N50-600 9Gen I5 RTX 2070 16GB ram
- Lenovo ThinkStation P720 Workstation: 2db Xeon proci,128GB RAM,Quadro RTX 4000 8GB,512GB NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen