Hirdetés

 • Cancer

  senior tag

  Sziasztok,

  Otthoni költségvetést vezetek, immáron több éve. Amellett, hogy "statisztikabuzi" vagyok :D, tehát szeretem kielemezni a múltat, nagyon jó hatással van, a család pénzügyi kultúrájára. Illetve van egy tervezési rendszer is ami megint csak segít, hogy lehetőleg ne legyenek "meglepetés hónapok".
  Nos, eddig ehhez androidos progit használok (Andromoney, eddig bejött) viszont ugye nehézség, hogy a tételeket kb egyesével kell bevinni. (kategóriákat használunk az egyszerűség kedvéért) Illetve nincs benne adatbázis kezelés. Másrészről régi álmom, hogy a személyes fogyasztói kosaramon mérjek inflációt.
  Ahhoz, hogy ne termékenként kelljen bepötyögni a vásárlásokat, jött az ötlet, hogy kellene egy vonalkód olvasó, amivel otthon mindent át lehet pörgetni. Felvinni db-ot egység árat, ami alapján visszakereshető, hogy 1-1 termék ára hogyan változott az idők folyamán. Illetve akár a termékeket kategóriákba sorolni, hogyha 1-1 termék megszűnik, vagy áttérünk egy másik márkára, attól még azt nézze, hogy pl mennyi volt a tejfölárindex...
  Természetesen vannak vonalkód mentes költések, amiket továbbra is manuálisan kell rögzíteni. Ellenben pl megadható lenne, hogy mikor mennyit, milyen áron tankoltam, így visszanézhető, hogy a több/kevesebb kiadásból mennyi volt az árváltozás vagy az, hogy változott az autóhasználat.

  Az lenne a kérdésem, hogy van-e ilyenre már kiforrott komplett rendszer (természetesen nem több tízezres vagy fölötti árkategóriában gondolkozva) vagy pedig olyan program, amit a fenti célokra használhatnék? Alapvetően akár egy Android programban is gondolkoznék ha lennének programozási ismereteim...

  Előre is köszi a válaszokat.

  Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

 • DeFranco

  nagyúr

  amazonnak van valami ilyen eszköze, legalább is évekkel ezelőtt láttam ilyen reklámot hogy a hűtő mellé volt téve a cucu és mindig lehúztad amit kivettél, betettél, aztán magától rendelte amiből fogyott a készlet. keress rá esetleg.

  amit szeretnél arra szerintem egy vonalkód olvasós telefon is jó lehet, azon a vonalon el lehet indulni hogy van-e olyan app, ami a "lecsippantásokat" beteszi egy csv-be vagy esetleg direkt google sheets-be aztán onnan már függvényekkel meg tudod oldani a többit (az adatbázist úgy is neked kell felvinni először).

  viszont az árakkal így is bajban lennél, tételenként egyeztetni kellene a blokkal hogy a regisztrált áron vetted-e a teufelt, vagy épp akciós volt, esetleg pont most ment fel az ára. akkor meg már egyszerűbb ha eleve minden árat beversz.

  viszont ha meg ezt ledemózod, rájössz, hogy mire kikeresed a lidis blokkon hogy kühneglück teavaj 250g 3db 610 Ft, csomó idő elment, és megint csak gyorsabb vagy, ha direktben a blokkot vered be.

  vannak nálam sokkal tapasztaltabb fórumozók a leltározás, automatizálás, vonalkód alapú rendszerek terén, én eddig jutottam, de mi verjük a klaviatúrát, mert még mindig ez a leggyorsabb. ezt esetleg meg lehet támogatni azzal, hogy a leggyakoribb 100 tételre kiteszel kis kattintható ikont, megajánlott árral, meg +--olható mennyiséggel az valamennyit gyorsít a dolgon de az alap akkor is a blokk és nem a vonalkód.

  [ Szerkesztve ]

 • Cancer

  senior tag

  A vonalkód a tétel kikeresését segítené első sorban elöl. Az Andromoney-ban sajnos elég macerás. Lassú a csúszó animáció. Nem úgy jegyzi meg az állandó tételeket (partner, ilyesmi) ahogy az számomra logikus lenne. Emellett persze, ahogy mondod az árakat ellenőrizni kell, viszont az azért nem olyan hektikus és egy gyors check után, ha egyezik, már lököm is tovább a tételt...

  Tehát vonalkódra feldobja a terméket és a legutolsó ismert (egység) árat. ütöm a mennyiséget és (ha kell javítom az árat) ha nem, akkor -->tovább. S jöhet a következő... valami ilyesmire gondoltam. Kiegészítve 1-2 finomsággal, pl, hogy ki volt a vevő. (családi költségvetés), honnan származik az áru. (szokásos vásárlási helyek. Illetve akár megspékelve a blokkon lévő idővel (dátum, óra-perc) amiből további statisztikai és egyéb adatok is levonhatóak.

  Nem is értem, hogy a google és társai miért nem repültek rá már erre a témára. Hatalmas potenciál van benne, ha valaki rendesen töltögeti.
  Kapásból össze lehetne kötni a bankkártyával a vásárlást. Pl veszek egy vagon cuccot egy hipermarketben és kártyával fizetek. A rendszer érzékeli, hogy kártyával fizettem Látja, hogy hol. Tudják, hogy melyik kasszánál, magyarán megvan az összes blokkolt árucikk. S már nem is kellene az adatbevitellel bajlódnom. A magam részéről az elemzésért cserébe simán hagynám, hogy ezt monitorozzák. Látják, hogy miket vásárolok, szóljanak, ha akció van. Viszont én is látom, hogy eddig azt a terméket milyen áron vásároltam, tehát a "kamu akciók" egyből ki lennének szűrve...

  Hahh! Most jövök rá, hogy ez mekkora ötlet!! El ne lopja valaki! Gyorsan levédetem! :C :C

  Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...