- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már elkezdték árulni néhány régiós országban az LG B3 OLED tévét
- További árcsökkentést jelez a TrendForce a DRAM-piacon
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
Új hozzászólás Aktív témák
-
herion
csendes tag
Nem rossz gépházakat gyártanak, de nem is a legigényesebbeket. Egy Inspire K5 és egy Quantum volt nálam amit én bontottam ki újonnan. Mindegyiknél a műanyagok sokhelyen sorjásak, az üveg oldallap csavarjai gagyik, a gumi alátét ami a csavar és az üveglap közé kerül silány anyagból volt. Épphogy meghúztam és szétmállott. A műanyag előlapon látszódott némi fénytőrés, ami gondolom a rossz fröccsentési technológia miatt keletkezett.
Szerelés közben végig olyan olcsó kínai feeling volt bennem, ami nem azt jelenti, hogy ultra gagyi gépházak lennének, de nem is egy nagy minőség. Bár lehet, csak én fogtam ki a két rosszabb modellt a Kolink kínálatából.Who Let The Dogs Out?
-
hevepapa
tag
Nem mondom, hogy mérvadó minta lenne, de egyszer szereltem egy Kolink házat és utána aznap egy Fractal-t. Ha zongorázni tudnám a minőségbeli különbséget, baromi jól élnék híres zongoraművészként...
-
-
hevepapa
tag
Pontosan
Persze drágább is volt a Fractal ház, de nem volt annyira egetverő az árkülönbség.
De megértem azt is aki úgy van vele: legyen minél olcsóbb a ház, akkor van vele szopás amíg beszereli, utána meg már úgyis elvan benne a többi alkatrész. Az, hogy esetleg hangosabb, jobban melegedik, nem annyira lényeges szempont, mint hogy legyen benne minél több RGB. -
Fitzgerald
veterán
Volt még 2002.-ben egy Media Markt-os prebuilt pécém, annak volt Kolink a háza meg a tápja is. Pentium 4 1800 MHz, Geforce 2, 256 mega ram.
Életem első és utolsó prebuiltje, mondjuk nem csak a Kolink cuccok miatt.2011. körül egy kamu 600 wattos Kolink tápot is vettem, ami eldurrant játék közben, kb. egy hetesen.
Szerencsére nem vitt magával semmit.
Az is egy első/utolsó dolog volt életemben, tápon azóta nem spóroltam.De hát ha azt halljuk hogy Kolink, akkor nem is a minőség és a megbízhatóság jut eszünkbe, valljuk be...
-
GoodSpeed
senior tag
válasz
Fitzgerald #6 üzenetére
Jól hangzik, mint a Codegen vagy a DANA
Ó, azok a 2000-es évek... csak legalább azok már PC történelem
Igazából azt sem ismerték a tehetősebb gamerek. Lent falun, viszont taroltak ... A webshopok előtti időkben... kisvárosok boltjaiban megkerülhetetlenek voltak, mert erre volt pénz.
Volt egy DANA5140SR routerrel tapasztalatom 2005-ben ... nagy router volt :XD Kolink: azt hiszem egy kábelem volt tőlük, de abban sem vagyok biztos[ Szerkesztve ]
ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T 32 GB RAM KINGSTON FURY Impact 3200MHz - KF432S20IBK2/32 (KIT 2DB); ASUS TUF VG249Q Gaming monitor 144Hz; ASUS Xonar U5; ASUS RT-AX86S , Xiaomi 11 Lite 5G 8/128, Xiaomi M365 & Pro 2
-
Fitzgerald
veterán
Codegen blááá...
Nekem nem volt több prebuiltem, de haveri körben többeknek igen, azokba jellemzően ezeket a borzalom Codegen tápokat tették.
Danához nem volt szerencsém.Megvolt a hangulata ezeknek a kis boltoknak, volt azért belőlük itt Pesten is bőven.
A külsőbb kerületek már szinte vidéknek számítottak ilyen szempontból.
A panel aljában lévő bolt poros, retkes kirakatában valami szar Geforce kártya, pár kábel, valami pronyó, megsárgult/kifakult poszter, pult mögött meg a minden hájjal megkent eladó.
Ők is tömve voltak ezekkel az ócskaságokkal, igen.
Ha már ócskaságokról van szó, a hírhedt, és széles körben gyűlölt Geforce FX 5200-at is pont egy ilyen boltban vettem alkalmi jelleggel annak idején.
Megjelent a Deus Ex 2, aztán nem akart elindulni, kellett neki a shader model 1.1.
Úgyhogy leszaladtam gyorsan a sarki számtech boltba, mondtam az eladónak hogy adjon valami olcsóbb kártyát amin elindul, de azonnal.
Adott is egy 64 megás FX 5200-at, ami tényleg az egyik legócskább kártya, ami valaha készült. Viszont a Deus Ex 2 legalább elindult.[ Szerkesztve ]
-
GoodSpeed
senior tag
válasz
Fitzgerald #8 üzenetére
Mind a kettő FX5200 volt ?
Azért igen, hogy átalakultak a vásárlói szokások, meg lehetőségek. 2019-ig én Berettyóújfaluban laktam. 1997-ben vettem az első PC-met Debrecenben. 486-os AMD CPU-val meg 8 MB RAM-mal.
Akkoriban az volt , hogy felváltva vásároltam Berettyóújfaluban - ha valamit meg tudtam azonos áron szerezni - és Debrecenben. De főleg Debrecenben. Onnan cipeltem ki az 5.1-es hangfalrendszert is a PC-hez 2003-banMa is azt használom
2005-ben az első APC UPS-emet, ma is használom (APC Back UPS CS650BKEI), de már járt Budapesten is felújításon. Néha Nagypapám hozott le dolgokat Budapestről pl a Ready-ből.
2008-ban kezdtem el webáruházból rendelgetni. A PCX-szel kezdtem egy 256MB-os Radeon HD3850-essel, az volt az akkori legdrágább VGA-m 40K-ért vásároltam. Onnantól kezdve már futár futárnak adta az ajtót. Vége lett a kisvárosi Mustek, meg hasonló noname szarok világának végérvényesen. Meg annak is, hogy helló, ezt beszámolod ennyiért , és akkor veszek helyette ezt korszaknak?!Mondjuk 2001-ben már elkezdtem minőségi hardvereket venni, az első az egy EPOX alaplap volt, 2003-tól az összes alaplapom ASUS. Berettyóújfaluban a Sulinet kifutásával, meg az, hogy a lakosok felfedezték a webshopokat, illetve azt, hogy sokkal olcsóbban tudnak márkás dolgokat vásárolni Budapestről futárral végleg betette a kis zug boltoknak a kaput.
Addig igen az volt, hogy bementek a helyi boltba, igazi márkás cuccokat nem is láttak, csak Codegány és társai, mert erre volt kereslet. Azt mondta az egyik kereskedő, hogy nem tart eredeti SoundBlastert, mert nem veszik meg... Aztán kettős hatás kezdett érvényesülni. Akiknek csak Codegenre futotta, azok is inkább megrendelték azzal a konfigurációt Budapestről mert olcsóbb volt úgy. Mások meg inkább kinyitottak a szemüket, meg a pénztárcájukat és inkább neves márkákat vásároltak... no nem a helyi boltban rendelték meg, hanem a fővárosból.Most Hajdúszoboszlón lakom. A városban nem tudnék mondani egy számtech boltot. Lehet, hogy van, de sosem kerestem. Ha rendelek akkor mindig webáruházból teszem.
Amúgy volt egy magyar szokás: olcsó vacak ház (ebbe még annyira nem szokás belepusztulni), + olcsó gagyi táp, a megtakarított pénzből meg jobb alaplapot, vagy VGA-t vettek... aztán meg pislogtak, amikor a táp vitte magával az egész rendszert ... de már kezdenek leszokni évek óta erről. Szerintem már nem jellemző a jelenség létezése.
áááá, de ebből is van táp, és nem is olcsó annyira
[ Szerkesztve ]
ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T 32 GB RAM KINGSTON FURY Impact 3200MHz - KF432S20IBK2/32 (KIT 2DB); ASUS TUF VG249Q Gaming monitor 144Hz; ASUS Xonar U5; ASUS RT-AX86S , Xiaomi 11 Lite 5G 8/128, Xiaomi M365 & Pro 2
-
GoodSpeed
senior tag
válasz
Raysen623 #10 üzenetére
Tomato ... nekem egy nagyon gagyi Ariston alaplaphoz volt szerencsém 2001-ben, elromlott, arra fizettem rá egy valag pénzt, és abból lett egy EPOX
Codegen számítógépház rémlik, hogy volt... bár az sokkal kevésbé volt veszélyes mint a tápegységASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T 32 GB RAM KINGSTON FURY Impact 3200MHz - KF432S20IBK2/32 (KIT 2DB); ASUS TUF VG249Q Gaming monitor 144Hz; ASUS Xonar U5; ASUS RT-AX86S , Xiaomi 11 Lite 5G 8/128, Xiaomi M365 & Pro 2
-
zetor2000
senior tag
válasz
Raysen623 #10 üzenetére
Nekem volt Tomato, asszem több is
Ilyen 486...Pentium 2 korszak körül.
Volt egy, amit gariban cseréltek, de működött végig, amíg nálam volt.A legtutibb a "Vargáné és Tsa." tápok. Most a pinyóban még van egy nagyon veszélyes dolog, egy "Volcano" táp. Szerencsére a mai csatlakozókból alig van rajta, de ATXes... Jó mélyen eldugtam, nehogy előkerüljön.
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
lujo10
aktív tag
Köszönöm szépen, de Kolink pont nem
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
Fitzgerald
veterán
Egy kártya volt csak, lehet félreérthetően fogalmaztam.
Igen, alaposan átalakult az egész vásárlói kultúra.
2010. előtt a nagyobb boltoknak volt állandó raktárkészlete. Simán megtehetted azt, hogy összeírtál egy komplett konfigot, lementél a boltba, és minden volt ami kellett, rendelés nélkül.
Aztán ha csak a szart engedhetted meg magadnak, akkor azt vetted, ha a minőségibb dolgokat, akkor azt. De volt minden, általában azonnal.
A kis boltok kapcsán meg nekem valahol a szociális aspektusa hiányzik a dolognak, főleg a beszámolgatós érából amit említettél. Hogy lemegyek valami mittudomén...procival amit el akarok passzolni, és amíg a boltos leteszteli, addig kint cigizünk egyet, dumálunk egy jót, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
ph ARGB világítás és hálós előlapok jellemzik az ATX szabványú Inspire X sorozat három tagját.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Jojjo károsultjai
- Jövedelem
- Külpolitika
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest