Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Megérkezett az "új" gép (Esprimo D756) , mindent rákötök (monitor, klaviatúra, egér, LAN, tápkábelt bedugom, felpörög (az Esprimo E900-hoz képest hangosan a front ventilátor, de a monitoron semmi nem jelent meg.
Végigmentem a csatlakozások ellenőrzésén, Vga kábel csere, másik monitor, az E900-ban eddig dolgozó GPU-t is áttettem. Semmi. A legfurább, hogy a bekapcsoló gomb melletti LED sem pislog.
Valakinek, valamilyen ötlete, hogy hogy mivel lehetne még életre kelteni? -
HoTaZo
addikt
válasz
Feketelaszlo #53 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Sokat tanultam. -
Feketelaszlo
senior tag
Az E-szériás PC már rég megszűnt, a G- a mini, a D- az SFF vagy hasonló középformátum és a D- a teljes méretű számítógép széria. Az első szám jelöli az 'extrázottság' szintjét (D556 pl. belépő irodai, D776 már közepesen felszerelt, D956 már mindent tud és jól bővíthető), az utolsó egy vagy két szám pedig az Intel processzor generációra utal, tehát a D756 a 6. generációs, a D7510 10. generációs, stb.
A Telekomos net kiszolgálásához szerintem legalább 2.5G LAN-kártya kéne, azt nem fogja tudni egyik sem integrált alaplapi megoldással. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Neurotoxin #51 üzenetére
Ki is jött. Ezt pl. még elméletben se bírja egy konzumer. Lehet kímélni, nem sokat használni, azt is vigyázva, óvatosan nyitogatva, két kézzel emelgetve, és akkor tovább tart, de az nem ugyanaz az igénybevétel. Mint a teszkós mountainbike vs KTM. Műanyag zsanér vs fém, műanyagház vs magnézium / alumínium, rollcage, válogatott alkatrészek, stb. Nem véletlenül kerül 2x (3x, 4x) annyiba.
"”Üzleti gépet kell venni, mert az bírja” gondolatban se hiszek"
Ez nem hitttétel, hanem statisztika. Üzleti is mehet tönkre, csak jóval kisebb eséllyel, és a szervíz se a kifogásokat fogja keresni a lepattintáshoz. Persze mindenhol van kivétel, csak nem mindegy hogy az 1% vagy 99%. A legjobb bizonyíték ha benézel itt a fórumon mondjuk a Thinkpad topikba. 10-20 éves gépek még mindig mennek, ilyet azért konzumerben nem nagyon látsz.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dr. Akula #49 üzenetére
Ez az ugyanolyan consumer-consumer dolog azért kijött volna már az évek alatt, ha mindenki arra panaszkodott volna, hogy 3 év után kuka lett a gépe. Persze, vannak jobb és rosszabb sorozatok. (A diplomamunkámat egy Acer Aspire 5315-ön írtam, egy Celeron M-el és 512 MB rammal - nem kis képeket kellett szerkesztenem GIMP-ben, izzott rendesen, mégis a mai napig működik, igaz retró játékokat futtatok rajta, a HP NX6110 “üzleti” meg a negyedét se bírta ki, igénybe se volt véve, a Satellite dettó.) Ezek alapján még igazat is adnék neked.Értem, amit a márkákról írsz, rengeteget számít, hogy ha beüt a ménkő, az adott gyártó miként fog egy garanciális ügyintézéshez hozzáállni..Ez szerintem nem szerencse kérdése. Egyébként a szóbanforgó A512-em is járt garanciális korában szervízben, winchester halál miatt. Az is egy tucattermék, az is elromolhat, de mégsem volt szájhúzás, nem úgy, mint a HP és Toshiba esetében…”Üzleti gépet kell venni, mert az bírja” gondolatban se hiszek, elvesztettem már minden reményemet, ahogy egyébként már úgy enbloc az összes manapság gyártott elektronikai termékben..
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Elnézést, ha rossz helyre írok, irányítsatok át, ha kell!
Van egy haldokló (állandóan újrainduló) Esprimo E910-es gépem, le akarom cserélni egy felújított gépre. Ami képbe került az egy FUJITSU ESPRIMO D756 DESKTOP I5-6600-2.
Mi a különbség az E és a D széria között? Van -re értelme erre váltani vagy ez visszalépés, netán előre? Nem értek hozzá.
Másik kérdés, hogy ha jó ez a D756-os gép, akkor a benne lévő Hálózati kártyaealtek RTL8111G tudja-e a Telekomos Gigaerős Net 2000/1000-es csomagokat teljes mértékben kiszolgálni? Mert a 910-esben lévő kártya (nem tudom, hogy milyen pontosan) nem képes.
-
Dr. Akula
félisten
Toshiba, de mi? Satellite? Az elhiszem hogy nincs a közelében a Lifebooknak. A Portege viszont igen. Mondjuk már az se Toshiba, hanem Dynabook. Igaz az meg a Toshibából vált ki és vette meg a Sharp, szóval valami köze azért mégis van. A HP szerintem az üzleti kategória legalja, minden gagyizásban az élen járnak, még a Lenovo előtt is. Ha meg HP 500-as széria, akkor az meg sose volt üzleti.
#48Neurotoxin: Ha benézel itt a vinyó topikba, már itt is külön számolják az üzleti modelleket (Seagate Exos, WD Gold, stb) a kommersz WD Bluetól meg Seagate Barracudatól. Pedig WD-WD, Seagate-Seagate... Notiban se a márkanév számít, hanem a sorozat. Nem a márkát kell elkerülni, hanem a gagyit. Amit eleve annak gyártottak, mert "nem Macbookokkal meg 6-700 ezres gépekkel jártak a fiatalok...240e Ft egy vagyon volt", és a gyártó is látja az igényeket, tehát hogy magánembernek 99%-ban az ár fontosabb mint a minőség, hát gyárt nekik olyat. De konzumerben mindegyik sorozat ugyanolyan, hiába veszel másik márkából konzumert, az is ugyanolyan lesz, max épp belenyúlsz a tutiba, és azt hiszed majd hogy akkor az a márka jobb. De nem jobb, csak mákod volt. A Toshibát most nyugodtan kerülheted, nem gyárt már notit, a Portege meg a Satellite is Dynabook, majd ott kerülgesd a Satellitet.
-
Neurotoxin
őstag
HP....a másik kedvenc kálváriám, már párszor leírtam, ismeri mindenki a storyt. Az emberek nem tanulnak, de biztosan van még, akinek ez a márkanév jól cseng a fülében...
@Dr. Akula: Igen, Satellite volt. Egyetemistaként nem igazán lehetett akkoriban nagyot álmodni (2005), akkor még nem Macbookokkal meg 6-700 ezres gépekkel jártak a fiatalok...240e Ft egy vagyon volt...Egyébként volt Toshiba hordozható HDD-m is, azzal is csak a baj volt..Messziről elkerülöm a márkát.Egyedül a Discman-em volt használható a 2000-es évek elejéről
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dr. Akula #46 üzenetére
Bocsánat, hogy belekotyogok de a Toshiba közelében sincs egy Lifebooknak. Az egyik ügyfelem vett komoly Toshiba-t. 450.000Ft volt az édesapjának. Én csak telepítettem. Egy év után egyszer csak nem lehetett többé bekapcsolni... Garanciális volt, de akkor is... Ezen kívül volt még dolgom Toshiba laptopokkal. Én is úgygondolom, hogy hogyan is fogalmazzak?! Gagyik... A Fujitsu kivonulását én is veszteségként élem meg. De én is mindenkinek azt mondtam mikor tanácsot kértek, hogy Lifebookot vegyenek de szinte mindenki inkább HP-t vett majd dobott a kukába ... aztán mégis megint HP-t vett... körbe körbe... érthetetlen... Sajnos a népnek a gagyi kell mert annak acélos a marketingje meg a Győzikének is olyan van! Na ez a gond...
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Neurotoxin #45 üzenetére
Az hogy Toshiba, még mindig nem jelent semmit. Neked biztos Satellited volt, ami ugyanolyan mint a többi konzumer. Ha Porteget vettél volna, akkor ugyanolyan jó lett volna mint egy Lifebook, Latitude vagy Thinkpad.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
+1, 10 éves lesz jövőre az A512-esem
Ez még Made in Germany, bármit is jelentsen
Nagyon bevált, elpusztíthatatlan, ki tudom takarítani anélkül, hogy szétkellene kapnom. Nagyon sajnálom, a következő is tutira Fujitsu lett volna...
@TIT #11: Volt Toshibám is, egy rakat hulladék volt....
[ Szerkesztve ]
-
himpike
aktív tag
Nem baj hogy kettő volt csak a mintavételezés 2 darab alapján számomra megmosolyogtató. Rengeteg használt Fujitsu és Fujitsu Siemens gépet/laptopot adtam el használtan. Az én merítésem kb 200 darab, és ebből egyetlen darab sem romlott el. Volt ebben workstation, üzleti notebook, asztali gépek fekvő és álló kivitelben. Consumer notebook egy sem volt, mert az eleve a lúzereknek árulják és én használtban nem utazok a minuszra a visszavett dolgok kapcsán.
-
"Thinkpad is így járt, tartotta az IBM a minőséget, a népnek meg a gagyizás kellett, "
Igaz.
Sajnos ez a fő ok!
Én máig használok 12 éves Lifebook A512-t. Főként zenehalgatáshoz. Adat fiorrásként. Kaptak SSD-t, hibátlanok.
Ez a hír egyáltalán nem lepett meg.
Szomorú... -
TIT
veterán
Nemcsak laptopról beszélek,20 éves dvd player+video,erősítő,igen minden huszonévig megy képzeld,a Toshiba hiába consumer mégis megy és nem az a gond,hogy 3 nap volt szervizben,hanem,hogy nem tudták javítani mert hw-s hibája volt,nem szoftveres,vagyis kókler a szerviz.
Miért baj ha 2 laptop volt,muteré én asztalizok,mennyi legyen havonta cserélljem vagy mi?
NGA: Nekem Enterprise volt,azon is kellett a joynak fóliát cserélni 1x. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Feketelaszlo #39 üzenetére
A Thinkpad is így járt, tartotta az IBM a minőséget, a népnek meg a gagyizás kellett, hát eladta a Lenovonak, aztán le is húzták a szintet. Szerencsére még nem teljesen.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Dr. Akula #21 üzenetére
A kategóriákra tett megjegyzés teljesen jogos, de egy olyan környezetben, mint amiben a Fujitsu működött - azaz, hogy a legtöbb hardveres dolgot igyekeztek házon belül megtervezni - hosszú távon nagyon is számít a céges kultúra hatása a termékek színvonalára más gyártók azonos osztályú portékáihoz képest.
A PC/laptop erre lehet, hogy nem a legjobb példa, de pl. a billentyűzet/monitor vonalon nagyon is érződik, hogy volt egy egységes formatervi és ergonómiai elképzelésük arról, hogy ársávtól függetlenül milyenek legyenek a termékeik. Pl. a Fujitsu volt talán az utolsó PC brand, aki még kínált fehér színű perfiréiákat, mert tudták, hogy az egészséügyi beszerzéseken azt preferálják (bár mint látjuk ez kevés volt az életben maradáshoz). -
himpike
aktív tag
"The LifeBook U728 is easy to upgrade thanks to its two maintenance covers on the underside of the device. These are secured with screws and allow access to the M.2-2280 SSD, the two SO-DIMM RAM slots and the WWAN module. The battery is external and by virtue, it is easy to remove. Accessing other components like the fan requires removing the entire bottom case."
[link] -
Cassi
őstag
Az egy M.2 E kulcsos csatlakozó wireless eszközökhöz. Kell hozzá adapter, hogy az M kulcsos SSD-k működjenek benne [link]
Bizonyos esetekben belül le lehet tiltva a wifin kívül más eszköz használata, szóval vagy megy vagy nem megy. Továbbá ez általában csak PCIe 1x sebességet tud.
-
Dr. Akula
félisten
-
himpike
aktív tag
válasz
dingdongkng #28 üzenetére
Ha mondjuk megnézed a notebookcheck.com oldalt, best budget multimedia notebook címmel kb sírva is fogsz fakadni hogy ők hol határozzák meg a budget kategóriát. Innentől nem kell nagy képzelőerő ahhoz hogy rájöhess milyen minőséget képviselnek a felébe kerülő notebookok...
Látom a napi szintű problémákat minden gyártónál. A HP 250 G6 pl garanciában volt javítva amikor kitört a kijelzőből a zsanér pálcája, elismerte a HP hibának a fizikai sérülést... A G9-nél felgyűrődnek az érintkezők az USB-ken, annyira szarul van összerakva/megcsinálva némelyik.
Mindent a helyén kell kezelni, minden gyártónak van alacsony minőségű terméke adott szinten, mindnek van minőségi terméke magas áron. A szomorú az egészben az hogy az üzleti szériásoknál is egyre több a probléma, az olló két ága egyre közelebb kerül egymáshoz.
A Dellel kevés tapasztalatom van, alapból drágább(10%) és gyengébben felszerelt mint egy azonos szintű másik gyártó terméke, így kb senki nem is választja ki(minek a "felsőházas" szemét kategória ugye...). -
NGA
addikt
válasz
Nem? Itt van egy Dell gép a melóhelyemen, kb a celeronos gépek szintje, csak i5 procival. Semmivel nem különb.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Pedig ugyanaz a minőség, direkt. Annak gyártják. Otthonra belefér a szevrízbe járkálás, csak olcsó legyen, az üzleti világban viszont pont fordítva, ott nem akarod hogy bármi baja legyen, ezért kifizeted a felárat. Ha benézel itt a notikeresős topikokba, nem nagyon lehet meggyőzni az embereket hogy a minőségit vegyék, úgy vannak vele, hogy "ugyanazt" (= ugyanolyan erős procit) megkapják feleannyiért is. Nyilván nem ugyanzt kapják. De mivel igény az van rá, a gyártók legyártják, legfeljebb csukott szemmel adják oda. Az Acernek csak alja van, teteje nincs, a Travelmate csak nevében akar üzleti lenni, de nem tudott felnőni a feladathoz. Aztán ott az Apple is, ahol meg csak az életérzésért fizet az ember annyit mint máshol a minőségért.
-
himpike
aktív tag
Tegnap valaki behozott a boltba egy AlbaCompot, akkor ezek szerint az a numeró 1.
Te tényleg azt hiszed hogy ha szervízbe viszel valamit a tiéd hirtelen a sor elejére kerül mert csak BIOSt kell frissíteni..? Általában minőséget veszel de ráfutsz kétszer a consumer kategóriás notebookra? A Toshiba még mindig megy, 2 notebookod volt egész életedben...? Mi van?! -
Dr. Akula
félisten
Toshibából a Portege volt az üzleti, a Satellite a kommersz. Az hogy még megy, nem azt jelenti hogy jobb mint a másik kommersz, csak azzal (eddig) szerencséd volt. Nekem is volt Gericom notim ami nem döglött be, de nagyjából mindenki másnak igen. Nem nekem gyártottak jobbat, csak szerencsém volt.
-
Dr. Akula
félisten
Az Amilo szinten mindegyik gyártónak pont ugyanolyan fos gépei vannak. Ez valami magyar téveszme hogy a gyártó neve határozza meg a minőséget. Nem. Szériák vannak, van a teszkós, falura elmegy kategória, és van az üzleti. A Lifebook az utóbbi, az Amilo az előbbi. A Dellnek is van Inspiron a Latitude mellett, a Lenovonál pedig minden ami nem Thinkpad. Ha gyártónév alapján választottál, eddig is lyukra futhattál.
-
Cassi
őstag
A Fujitsu pont ebből, a Made in Japan szlogenből akart megélni, de kétséges, hogy ez jelent-e még bármit a valóságban.
> Feketelaszlo: ottani importból nyilván sokkal drágább
A német gyártásnál aligha. Vámot nem kell fizetniük, 2019 óta szabadkereskedelem van az EU és Japán között.[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz
Feketelaszlo #17 üzenetére
Nekem a Lifebook U728 Made In Japan
-
Feketelaszlo
senior tag
Nem kevert semmit, az európai Fujitsu gépek nagyját az augsburgi volt Siemens üzemben gyártották és szerelték össze, japán gépet csak az elmúlt 2-3 évben találsz köztük - de azóta nem is nagyon veszik őket, mert ottani importból nyilván sokkal drágább.
Hogy most a nyáktervező csapat japán volt-e vagy a Siemenstől örökölt németek azt ekkora világcégnél a kutya meg nem mondja, de a létesítményt átvevő Kontron gyakorlatilag ugyanazoknak a Fujitsu lapoknak a továbbgyártásával kezdte, szóval kvázi a németek örökölték meg ennek a PC üzletágnak az európai részét (egyébként Magyaországon is van üzemük).[ Szerkesztve ]
-
hgergo365
csendes tag
válasz
elder troll #12 üzenetére
Pontosan keveri a szezont a fazonnal ő tuti a Fuji simensekre gondolt de az már nincs 14 éve, de ujabb csak japan gyártásu lifebook notebook-ok a legjobb minőségűek!
-
-
elder troll
őstag
Már egy ideje elkezdtem lecserélni a 2. gen intel fuji sff gépeket melóhelyen, de komolyan mondom, hogy örök élet+1. 10 év után kíváncsiságból belenéztem az egyik gép (delta) tápjába, egy púpos(odó) kondi nem volt benne. Azok a tápok még engem is túlélnek
[ Szerkesztve ]
-
-
hgergo365
csendes tag
Sajnos vége a megbízható Made in Japan laptopoknak.
Tapasztalatom szerint per pillanat a Fujitsu Lifebook U 13-14-15 colos méretben széria volt a legmegbízhatóbb laptop a környezetemben ami az elmúlt 7 évben megfordult nálunk.
Ismerős cégnél sorban garanciáztak Lenovo thinkpad hiszen az nyert a multinál sorozatból már az első évben 100 bol 18db-ot változatos hibákkal. Ugyanez Fujitsunál 100 ból 2 db az 1 ső évben a 3 dik évre is csak 6 db volt rossz a Lenovónál 42 db volt hiba valamelyiknél 3 szor is volt javítva a 3 dik évre! Asztali gépemet nem ismerem de a Lifebook seria az egyszerü dokkolhatóságban és megbizhatóságban per pillanat a legjobb!
-
NGA
addikt
Pont most vettem egy u728-at, az állam leesett a minőségétől. És made in japan
-
Dr. Akula
félisten
Ó de fasza... Az egyetlen amiben még ismerik a 2 szabad ram slotot, erre annak is vége.
-
Prien
addikt
Nagyon sajnálom, én is egy E548-ast használok és nagyon szeretem, nagyon bevált.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Hieronymus #2 üzenetére
A forrásban benne van a válasz:
"This means no more sales of the LifeBook laptops and tablets or the Esprimo PCs within the next eight or so months."
Tehát nem lesz notebook sem. Sajnálom, remekül beváltak nálunk. -
-
Skarpea
tag
Fujitsu Lifebook notebook szegmens azért marad Európában is?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A cég kiemelte, hogy a támogatási szerződéseiket teljesítik, és jövő tavaszig a termékeket is szállítani fogják.
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Reklámblokkolók topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Még havi 6 dollárt kérhet a Spotify a plusz funkciókért
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...