Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myers
senior tag
Kérdés, hogy mi túlélnénk-e? Nagyjából ehetnénk a "saláta csernobil után pár nappal"-t.
#43LGG555
Aki most épp kirabolja a világot az Kína. Lásd teljes Afrika, fél Dél-Amerika, és egyes európai országok is köztük vannak, hazánk is. Érdemes elmenni dolgozni egy nyugati tulajdonú összeszerelő üzembe, aztán egy kínai tulajdonúba. Ki mit választ?http://www.muszaj.hu/
-
Raysen623
addikt
+1 Remek véleményalkotás.
Cikkhez is szólva: Kína gazdasági ereje mintha kissé túl lenne misztifikálva. Egyszerűen alkalmatlan az állami berendezkedésük miatt az ország az innovációra. Erőszakból nem lesz kreativitás.
Kissé ez is olyan mint az orosz haderő: kiderült róla hogy kb mosómaci szintjén van a mai modern harceszközök terén ha háborús alkalmazásról van szó. Lehet van pár "csodafegyverük" de azokat képtelenek tömegesen legyártani, nincs meg hozzá a gazdasági erejük és ezt adatokkal simán alá lehet támasztani.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Peter64
csendes tag
Biztos ez? Ha jól tudom Észak-Amerikában az áram és gáz mindig olcsóbb volt. Most mikor visszaálltak az árak, a korábbi szintre Európában, még most is olcsóbb odaát.
Milyen és melyik gyárakat vitték el? Ez most hallom először.
A felrobbantott vezetékeken, a felrobbanás előtt már hónapok óta nem jött gáz, mert a beszállító nem szállított. -
Tin
veterán
Tetszik a házad, az ükanyám ott lakott a szomszédban, és az utcában lakik egy távoli rokonom. Ezért odamegyek hozzád, és azt mondom, hogy ez a ház engem illet, a lakók is, és te egy náci vagy, ha nem mondasz le. Te ellenállsz, a családod is, ezért odamegyek egy bazinagy bulldózerrel, és lerombolom a fél házad, megerőszakolom 1-2 női családtagot, a férfiak egy részét meg megölöm. Ha jönnek az utcából neked segíteni páran, nem harcolni, csak adnak vasvillát meg esetleg pisztoly a gépfegyvereim ellen, akkor őket is megfenyegetem, hogy miért avatkoznak bele a konfliktusban, majd pedig a város lakóinak egy részével egy rakat hazugsággal és propagandával elhitetem, hogy én vagyok az áldozat, ők meg majd szajkózzák, hogy a nyugati politikusokat nem érdekli az atomháború.
Értem én a királyfi és a gonosz sárkány meséjét, és lehet győzködni az embereket a csúnya és gonosz gyíkemberekkel, de a nap végén a te szádban lesz az ordas nagy f.sz, én pedig csóválni fogom a fejem annak láttán, hogy még mélyebben és mélyebben rá akarsz bukni.
Leegyszerűsítem: vagy a medve fog halálra b.szni, vagy Micimackó sárga serege lopja ki a szemed, vagy az amcsi sas csicskája leszel. Jelen pillanatban, a 21. században ezek az opciói vannak egy átlagembernek. Lehet mögé bármilyen elméletet vagy összeesküvést gyártani, és lobogtatni a Nagy-Magyarország zászlót két kerítésszaggató házi törköly között, de az emberiség nagy része mindig is egy tehetetlen báb volt, és az is maradt. A kérdés az, hogy melyik rosszat válassza a sok közül, ha már egyszer VAN választási lehetősége.
-
válasz
Fritz Teufel #10 üzenetére
Japánban nem nagyon gyártott senki semmit. Ők simán megvették a piacon, elküldték Tokyoba, atomjaira szedték, és addig csűrték csavarták amíg jobb lett.
Lásd Pannónia.
Persze vannak legendák, hogy az ötvenes évek elején autóversenyeken kidobált blokkok nem hűltek ki mire Tokyoba értek, de ők a kidobott blokkot küldték haza, nem a boxba belopózva szerelték ki...
Ők nem úgy lettek vezető gazdasági hatalom, hogy szó szerint összelopkodtak mindent, és nem külön állami pénzen fenntartott tolvajbanda járta a világot. Japánban eleve volt jó minőségű ipar, mert azért csak összeraktak egy pár hajót, repülőt, hordozót, rádiót, és volt egy elmebeteg réteg amiben olyanok szerepelnek mint Honda, Masuda, Toyoda, Subaru, etc, akik lényegében azzá tették Japánt ami.
Aztán persze a nyugat kapcsolt... kínában meg nem nagyon volt semmi, könnyűipart leszámítva.
Kínában mutass valakit aki úgy ért el saját elmebetegsége nyomán akár csak lokális sikereket, ahogy anno a japánok, pláne olyat aki nem került börtönbe azért, mert a párt konkurenciát látott benne.Ez a kína-Japán összehasonlítás rengeteg sebből vérzik, és csak azért mert rizsszeműek, rohadtul nem egyformák.
Aztán persze a japán mentalitás is "obsolete" lett, és ami anno azzá tette őket amivé, az most már gátja a fejlődésnek.
Lásd szerencsétlen [Hiroshi]-t, és a vesszőfutását a Japán gazdaság megmentéséért.Az utolsó két mondatod pedig mindenféle realitást nélkülöz, szót fecsérelni is kár rá.
[ Szerkesztve ]
What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
Tin
veterán
Hát igen, az a bizonyos szörnyes hozzászólás az mindenkinek beégett, azt hiszem
Viccen kívül, nem hiszem, hogy bármi moderálni valót írtam bele. Eleve meglepett a cikk, mivel ezt nehéz máshogy értelmezni, mint politikai kontextusban, viszont kifejezetten felüdítő volt, hogy lehet kultúrált hangnemben is vitázni a politikáról, és nem egyből mindenki kivont késsel és anyázva esik a másiknak.
#58 Darmol: remélem, hogy nem támadásnak vetted amit írtam a #62-ben, mert nem annak szántam, inkább egy markánsabb ellenpontnak az állításodra. Nem szokott zavarni, ha valaki merőben mást gondol, és a gyíkemberes összeesküvéseket is meg tudom érteni valahol, de ha ezek a véleménybuborékok már hatni sem tudnak egymásra, és gondolkodásra késztetni a másikat, akkor a bezárkózás végleges, az egymás ellen feszülés meg lokális lesz, ami megmérgez mindent.
-
Ixion77
őstag
-
-
Bizony. Ilyen posztokat látva már sírhatnékom támad. Mit esznek az emberek reggelente? És én miért nem? Pedig jobb lenne.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Rakok ide neked kettő plusz egy videót, nézd végig, és keress hasonló vonásokat a kínai gazdaság akármelyik szereplőjében.
[link]
[link]
[link]
Lehetne még iderakni a wankeltől kezdve sok mindent, de ami még igaz a japánokra, hogy eredeti ötletük nekik sem nagyon van.
Van egy ilyen régi megállapítás, hogy vannak népcsoportok akik kitalálni képesek valamit (lásd például magyarok), és vannak népcsoportok akik az ötletet működőképessé tenni képesek (lásd japánok)What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
Fred23
nagyúr
A moderáció a PH!-n eléggé kiszámíthatatlan. Ha a moderátorok szigorúan ragaszkodnak az oldal ÁSZF-éhez, akkor nem sok hozzászólás marad majd ebben a topikban sem, viszont gyakran következetlenek.
"ha ezek a véleménybuborékok már hatni sem tudnak egymásra, és gondolkodásra késztetni a másikat, akkor a bezárkózás végleges, az egymás ellen feszülés meg lokális lesz, ami megmérgez mindent."
Ha az embert random figyelmeztetik a moderátorok, hogy ne politizáljon a politika topikon kívül, az pont a fentieket erősíti. Szóval én például már inkább le se írom a véleményem ennél a hírhez, mert a leglényegesebb kérdések és válaszok itt bizony politikai kérdések és válaszok.
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
Valamekkora "játszótér" kell a fórumozóknak is és azért maradjunk annyiban, hogy elég kulturált ennek a fórumnak az összetétele. Vannak viták (virtuális körmények között szinte mindenhol), nem is ez a lényeg, hanem a minőség. Szerencsére nem nagyon látok IGAZÁN durván elharapózó vitákat, mert a moderátorok teszik a dolgukat és emelik az oldal színvonalát ezért köszönet is nekik.
A véleményem az, még ha érintőlegesen is megemlíti valaki a politikát, legalább a szabályokat tartsa be és tegye off topikba a hozzászólását és ne menjen el a végletekig. Egyébként a témaindító írás meg amúgy is erősen politikai töltetű, szóval hogyan ne beszéljünk politikáról?
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Darmol
senior tag
"Az Amerika világrendőrség dolgot meg lehet vitatni és küzdeni ellene, de szerintem a 2. vh utáni időszak megmutatta, mi lesz a társadalomból, ha Kína vagy Oroszország száll meg, és mi lesz akkor, ha az USA vagy a nyugati világ. Erre az egyik legjobb példa Németország."
Hogy milyen rendőr (leginkább a végtelenségig korrupt) azt tényleg megmutatta a délszláv háborúban. Németország pocsék példa, hiszen a kivétel inkább.
A legjobb példák: Vietnám, Irak, Ruanda, Afganisztán.
De írhatnám ezeket is: Korea, Japán, Irán, Szaúd-Arábia, Líbia, Szíria, komplett közép-Amerika, stb. De erősen kétle van itt bárki akinek megfelelő a történelmi, illetve egyéb ismerete ahhoz, hogy értelmezni tudja ezeket."arabok" és #22 "iszlám"
Mert mit adott az iszlám az emberiségnek? A modern matematikát, a modern csillagászatot, a modern orvoslást, a modern gyógyszerészetet, és úgy általában a modern tudományos gondolkodást. Ezzel egy időben mit is adott a "fejlett nyugati kultúra"?#11: Tehát szerinted az egypólusú rend nem jó. Egyetértünk.
#29: "Ha elődeink ezzel a mentalitással éltek volna, akkor ma még jobbágyság lenne. A fejlődés pont a társadalmi normák változása. A nők szavazati jogát kinevette a többség ... még a női többség is. Néhány hete volt egy írás a ritkán látható történelem blogon, hogy a 20. század elején hogyan gúnyolták vezércikkekben azokat a nőket akik nadrágot vettek fel. A tömeg pedig sokszor majdnem meglincselte őket."
Tehát az újítás jó. Ezt mondja a KKP is, változtatni kell a régi világrenden. Tehát a változtatás igénye kínai propaganda. Vagy nem.
A demokrácia a lényeg vagyis az, hogy mit akar a többség. A kínaiak többen vannak mint a teljes "nyugati" világ. Tehát a többség akarata (demokrácia) kínai propaganda. Vagy nem.
Akkor az erkölcs a lényeg. Ami egy rendkívül relativisztikus valami, hiszen eleve kultúránként eltér. Azon alapszik, hogy valaki(k) jól megmondja(k) másoknak, hogy mi a jó. Mert az ő véleménye az egyedül helyes. Üdvözítő. Csak az ő útmutatásuk, vezetésük helyes. Német szóhasználattal élve árja. Remélem mindenki számára érthető itt mi a probléma.
Minden ilyenre lehet ellenpéldával jönni, mert ez mind propaganda. A propaganda baromságok alapvetően baromságok. De a céljukat elérik, mert az emberiség elsöprő többsége kritika nélkül benyalja ezeket. Nekik úgy boldog a kis világuk.A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
Tin
veterán
Jó tudom, kellett már párszor pihennem. De azt gondolom, hogy ha egy politikai hangvételű cikket írnak, ami aztán az Egyéb hardverek közé kerül, akkor gyanítják, hogy nem lehet róla másképp beszélni, mint politikai kontextusban. Ráadásul ebből a topikból egyetlen embert nem moderálnék, mert csupa értelmes hozzászólás van, illetve az ellenvélemények sem erőszakosak. De ha mégis moderálnak, hát így jártam.
-
Ahol a vallás durván összefolyik az államigazgatással, ott bizony you are fucked, my friend, akármekkora királyok voltak az őseid.
"Ezzel egy időben mit is adott a "fejlett nyugati kultúra"?""
Azt, hogy a radikálisok nem fognak azért nyilvánosan, szó szerint megkövezni, mert piros zokni helyett kéket vettél fel. Ehhez hasonló, humánus dolgokat.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Tin
veterán
Röviden, mert tényleg nem akarom erre elvinni a beszélgetést. A szovjet blokkot mindenki érezhette a saját bőrén, nem mondom, hogy egy nem nagyravágyó átlagember számára nem volt jobb a 80-es évek Magyarországában élni, mint a 2020-as évek nyugati társadalmában, viszont a 80-as évek nyugati társadalmában még a magyar helyzetnél is jobb volt élni. Akárhogy is forgatjuk, Kína megmutatja, hogyan képzeli el a világot, az oroszok meg megmutatták már 40 évig nekünk is az egész keleti blokkal együtt, és most is, a sajátjaival, éppen a háborúban. Az az egész nem egy eszme exportjáról szól, csak egy félbolond választási győzelmi próbálkozásának befuccsolása utáni eszkalációról.
Németország meg azért jó példa, mert egy időben két nagyhatalom uralta, és a mai napig látni a különbséget a két fél között. Vehetjük kivételnek, ha akarod, de aztán elkezded felsorolni a korrupt és elmaradott országokat, amikben egy adott helyzet alakult ki valaminek a hatására, viszont ott nincs összehasonlítási lehetőség, tehát lehet, hogy az amcsi beavatkozás nélkül még rosszabb lett volna a helyzet. Afganisztán jól megmutatja, hogy hová fejlődött az ország 10 év alatt, és aztán mi történt, miután kivonultak. Pont az átlagember, akár egy nőn keresztül. De vehetjük Iránt is, nézd meg, mi van ott most. Értem én, hogy darázsfészek, és húzkodják a bajszukat, de az a konfliktus inkább Izraelnek köszönhető. Korea, Japán és hasonlók meg... nézd meg az első két felét, vagy a másodikat. Mi is a gond?
Ha pedig arra céloztál, hogy egy kínai világuralom alatt a világ szépen lassan megváltozna, ahogy a fenti országok felében is lett valamiféle nyugatos betagozódás idővel, akkor nem tudom a választ. Azt látom, hogy Kína még mindig nagyon zárkózott, és azt is, hogy Kína nem egyenlő a vezetőjével, ahogy India sem, Oroszország sem, és sorolhatnám. Törökország sem. Viszont hogy, hogy nem, mindegyik hasonló ország élén egy ezer éve bebetonozott diktátor-féleség áll, vagy bontakozik ki éppen úgy, ahogy a fent említett példa-országaidban. A kérdés tehát nem a nép, hanem a vezetőkről szól, akik teljes együttműködésre nem hajlandók. -
Darmol
senior tag
-
Darmol
senior tag
válasz
Synthwave #77 üzenetére
"Ahol a vallás durván összefolyik az államigazgatással, ott bizony you are fucked, my friend, akármekkora királyok voltak az őseid."
Tökéletesen egyetértek. Bár nem egészen értelmezhető ez hogy jött most ide."Azt, hogy a radikálisok nem fognak azért nyilvánosan, szó szerint megkövezni, mert piros zokni helyett kéket vettél fel. Ehhez hasonló, humánus dolgokat."
Tényleg? Nagy lelki törést okoz ha egy példával bizonyítom, hogy nem igaz amit írtál? (Mármint feltételezem a mondatod szellemisége a lényeg és nem ragaszkodsz konkrétan a kékhez, a piroshoz és a zoknihoz.) Mert ha igen akkor inkább nem válaszolok.[ Szerkesztve ]
A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
Darmol
senior tag
"egy nem nagyravágyó átlagember számára nem volt jobb a 80-es évek Magyarországában élni, mint a 2020-as évek nyugati társadalmában"
Pedig én ezt mondom. Nem volt jobb akkor mint most. Más volt, mások voltak a problémák. Más kor. Egy nagyravágyó ember pedig már akkor is megtalálta a számítását. Csak a példa kedvéért: régen nem tudott érvényesülni a kisvállalkozó mert a hatalom (politika) nem engedte. Ma nem tud érvényesülni a kisvállalkozó mert a hatalom (multinacionális vállalat) nem engedi.[ Szerkesztve ]
A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
yarsley
aktív tag
>A taiwani status quo fenntartása miért is nem volt megfelelő?
Mert kína nyíltan fegyverkezik hogy visszafoglalja a szigetet? Meg rendszeresen megsérti a Tajvani légteret? Azt ugye tudod hogy nem az első eset hanem a sokadik hogy amerika kiáll Tajvan mellett?>Mert Taiwan önálló állam?
Még nem önálló állam de jó úton van afelé. Először is a sziget az elmúlt 70+ évben nem volt a CCP fennhatósága alatt, másrészt mután látták a helyiek mi történik Hongkongban, 1 + 1-et összeadtak és kinyilvánítottak hogy nem kérnek kínából.
Ha a kínai vezetés jó példát mutatott volna Hongkonggal akkor még a békés egyesülés is összejöhetett volna, de mint minden tipikus diktatórikus állam kína ezt se tudta összehozni.Edit: akit kicsit érdekel a téma, ez egy nagyon jó pártatlan videó a Tajvan-kína konfliktusról
[ Szerkesztve ]
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
Tin
veterán
Egyben válaszolnék az összesre.
1) Analógia volt, de nem gyűlöletkeltő propaganda, hanem csak egy vélemény-párhuzam. Az oroszok már bizonyították számtalanszor, mire képesek, ahogy Kína is megmutatja a sajátjain, hogyan képzeli el a "demokráciát" (ők hívják így). Kösz, nem.
2) Ha egybitesnek tartasz, szíved joga, de nem vagyok az.
3) Ferdítés, mintha az USA mindent lenapalmozna. Megértem, ha ezt így gondolod, de nem osztom a nézeted.
4) Én éltem a 80-as évek Magyarországán, és élek a 20-as évek nyugati társadalmában. Előbbi nyugodtabb és kiszámíthatóbb volt, korlátokkal. Utóbbi szabadabb, és nagyobb a verseny, de helyt kell állni.
5) Bocs, de azt, hogy mindenért a kapitalista napalmozó gyíkember hatalom a bűnös, és az a megoldás, hogy hangosan mutogassunk rá, nem tudom komolyan venni.
És mivel nem sok közös pont van, ha nem haragszol, részemről lezárnám a beszélgetést. Így mindenki megmaradhat nyugalomban a saját buborékában.
-
-
icp1970
senior tag
Baj lesz ebből hogy az USA mindenhol a szart keveri. Persze hogy Kinát is bevonta a szankciókba,várható volt hogy ki bulizza. Nagyon nem jó felé haladnak a dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
"A legjobb példák: Vietnám, Irak, Ruanda, Afganisztán."a
Ezek valoban nagyon jo peladak. Jo peldak arra, hogy mennyit veszit egy orszag, ha USA misszio nem jar sikerrel es visszasullyednek a korabbi felallat/autoriter allapotukba. Ellenben ahol sikerrel jarnak ott jolet es gazdasag teremtodik meg: Nyugat-Nemetorszag, Del-Korea, Tajvan, Kuvait.
[ Szerkesztve ]
-
Neked próbálok segíteni azzal, hogy próbállak ráébreszteni bizonyos alap dolgokra.
Nagyon kínánál maradva.
Az ujgurok, a vállalkozói réteg, Hongkong (csak a legismertebbeket említve) után Te csodálkozol azon, hogy a taiwaniak nem kérnek a HisziPiszi féle államrendből, főleg azok után, hogy folyamatosan buzerálja őket, és arról beszél, hogy ha kell, akkor erővel csatolja vissza a szigetet?!
Te ennek szurkolsz?
Eszednél vagy?
Ők nem akarnak oda tartozni, jól elvannak magukban.
Hogyan akarsz valakikre a saját akaratuk ellenére rákényszeríteni valamit? Ezt tanultad a kommunista propaganda oldalakon? Szeretnél ilyen világban élni?
Gondolkodjál már...
Hozhatod itt fel az ilyen olyan példákat a múlt évszázad közepéről, én meg felhozom neked a holodomort, meg a Teinanmen teret.
És ezek nagyon jó példák is, mert az általad fikázott usa, de úgy ánblokk a nyugat sose követett el népírtást a sajátjai ellen, ellenben az ajnározott keletieiddel, úgy, hogy akkor Mao-ba bele se menjünk.Szóval kockacukor.
Ha rajtam múlna, kína vissza lenne lőve a digitális kor elé, egészen addig amíg nem tanulnak meg civilizáltan viselkedni.
What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Jelentősnek mondható szankciókat kaphat Kína, ami hatalmas lemaradásba taszíthatja a keleti nagyhatalmat.
- Zotac Trinity RTX 3090
- Apple Watch Series 4 44mm Space Gray GPS
- Eladó szeretett mid/high end gamer pc-m
- HP Z200 Workstation, Asztali számítógép/PC, I5-650 Processzor, 8GB DDR3 Memória, 250GB HDD, Win 10,
- Lenovo ThinkStation E31, I7-3770 Processzor, 16GB DDR3 Memória, 500GB HDD, Nvidia 2GB VGA, Win 10,
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs