Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Computex 2023: Kábelmentes ventilátorok a Seasonicnál
- Sony VAIO notebook topic
- Intel LGA3647 Skylake, Cascade Lake
- Apple notebookok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Japánban Intel Arc VGA-t adnak a TUF RTX 4090 OC mellé
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Házi erősítő építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
senior tag
miféle állat az az alaplap ami a proci üzemi feszültségén képes volt bőven több mint 1 kA-t áthajtani a vezetősávokon
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
herion
csendes tag
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Hasonló gondolatok merültek fel bennem is. Azért itt folyt áram rendesen
Who Let The Dogs Out?
-
JHC
tag
válasz
fatpingvin #3 üzenetére
A kettes lemezhez elég 80A is.
-
tibaimp
veterán
Az komoly
. Mondjuk az eredmény, se semmi. Az én 10 magosom ~15600 pont körül tud....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Ami már ránézésre is olyan, hogy kéne.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
fatpingvin
senior tag
láttam én is, öllég korrekt deszka, emberi dizájnnal. mondjuk a vételárat még kíváncsiságból sem mertem megnézni
valszeg procival együtt az az árkategória hogy akkor inkább már egy Talos II.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
senior tag
válasz
FoxiestFox #10 üzenetére
zöld vagy kék panelról tudod hogy komolyan vehető cuccról van szó, mert funkcióhoz gyártották. ez már design
-
FoxiestFox
félisten
válasz
fatpingvin #11 üzenetére
Alapvetően ja, de hát azért a fenti lapot komolyan lehet venni szerintem feketében is.
-
fatpingvin
senior tag
válasz
FoxiestFox #12 üzenetére
ennek nem is mond ellent amit írtam
[ Szerkesztve ]
-
JHC
tag
Ez a konfig egy álomgép. Egy kivétellel PCIe 5.0 x16.
-
ROBOTER
addikt
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Azért az is segít, hogy a processzorral együtt a környezete is feltételezhetően -90 fok közelében volt. Ez mindenre kedvező hatással van a környezetében, a vezetőkre is, a félvezetőkre is.
-
1989rigo
tag
-92 fok az dúrva. Nagyon kíváncsi lennék mi lenne az eredmény egy gyári hűtővel persze ha bírná a proci. Azért ez a deszka inkább már ping pong asztal de nekem is sokkal jobban tetszenek ezek a letisztult alaplapok.
A megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs
-
cinemazealot
addikt
válasz
fatpingvin #11 üzenetére
Ha már OFF, én a klasszikus, a múlt század végén még mindennapos, fehér-szürke színű billentyűkkel szerelt billentyűzeteket hiányolom nagyon.
Ami anno alap volt, ma már úri huncutság és csak egyénileg, gémer felárral építtethető. Röhej...
-
fatpingvin
senior tag
válasz
cinemazealot #18 üzenetére
nem véletlenül gyűjtögetem ezekből a működő darabokat... amúgy meg teljes mértékben egyetértek.
-
cinemazealot
addikt
válasz
fatpingvin #19 üzenetére
A minap jártam egy szerelvényboltban. Hosszú pult, talán 3 munkaállomás, a képernyők mögött unott arcú férfiak, de a legunottabb arcú mégis másképp volt unott. A képernyője mögött nem a szokványos, ma már sztenderd fekete, irodai billentyűzet, hanem egy még PS/2-es classic Cherry. Akkor ébredtem rá, hogy az arcán nem unottságot látok, hanem egyfajta büszke, a többieket már-már lefitymáló májerséget.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
Azért manapság is vannak opcióid ilyesmire, ha tényleg ezt szeretnéd.
Vehetsz valami vintage cuccot, new old stockból.
Vagy valami tök átlagos világos színű mecha billentyűzetet és arra a tetsző színű keycapeket.Vagy akár vehetsz klasszik Model M-et is, annyi van mint a szemét a használt piacon, bár eléggé felmászott az áruk. F ugyanez, csak még drágább.
Én jelenleg is bézsen gépelek az irodában (ezen még drazsétartó sor is van), illetve otthon is. -
ricsip
őstag
válasz
cinemazealot #20 üzenetére
Hacsak nem ő volt a tulaj, akkor mire a nagy arc ha ugyanazt a melót csinalja mint a többi sorstarsa kb pont ugyanannyi (kevés-szar) pénzért.
Ha igazán unott pofákat akarsz, menj a magyar egészségügybe: nővér ápoló mind ugyanez a savanyú pofa. Vagy a betegektől lehetőleg minél távolabb jól elvihorásznak röhigcsélnek a nővérváróban. Csak annyi különbséggel, hogy míg az élelmiszerboltban a csemege pultossal vagy egy szerelvényboltos eladóval nem kell sokáig kontaktusban maradnod, a nővér v. az ápoló sokat csökkenthet v. emelhet majd a szenvedéseid fokán.
[ Szerkesztve ]
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
FoxiestFox #21 üzenetére
"...vehetsz klasszik Model M-et is, annyi van mint a szemét a használt piacon..."
Küldj már át (akár privátban) pár ilyen linket, mert én ehhez most hülyének érzem magam, annyit keresgéltem már és legfeljebb muzeális értékben találok.
#22 ricsip
Lehet, rosszul fogalmaztam, nem vagyok jó ember ismerő. Reggel volt.[ Szerkesztve ]
-
MLaca
őstag
mennyivel ütősebb lett volna a hír ezzel a címmel és valóságtartalommal: "csupán 100 wattot vett fel ez a túlhajtott xeon cpu a rekord értéket elérve"
http://mlzphoto.hu/
-
KROK640
addikt
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Nekem is ez volt az egyik első gondolatom.
De ez nem egy olyan set, ami az átlag usernél is megjelenhet.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
fatpingvin
senior tag
válasz
FoxiestFox #21 üzenetére
ez a trackball-billencs egybecucc erről mesélj már
igény lenne rá, szeretem a microsoft trackballját csak a gombok elrendezése szerencsétlen rajta.
-
KROK640
addikt
válasz
FoxiestFox #10 üzenetére
A zöldet már erősen untam. Másik árnyalatú (világosabb) zöldben viszont jöhetne lap
Manapság is kapható pár Asus lap egyébként zöldben[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz
Nem gémer felár az, csak ez általában az igényesebb cuccoknál opció, azok meg pénzbe kerülnek. De nem is azt püfölöd utána, mint a múlt század végén.
---------------------------------------------------------------
(#29) KROK640: Egen, de a csupasz VRM látványa kiírtja a lelkem.
---------------------------------------------------------------
(#21) FoxiestFox: Inkább tollaknak van az ott, mint drazséknak, a kummantós tápgép mindenit!
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
zetor2000
senior tag
válasz
FoxiestFox #21 üzenetére
Az Unicompnál lehet rendelni a hagyományosabbakat. Nem kell nagyon messzire menni, és kábé annyiért adják, mint egy közepesen drága gémer cuccot. Sajna magyar, meg nagy enterest nem láttam, de ha van IBM cikkszámod, akkor küldenek olyat.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
fatpingvin #28 üzenetére
Nem nagyon tudom, pontosan mihez volt, ha egyáltalán része volt valaminek, mert nincs rajta branding, sem címke, de érdekes darab.
Rafi 76M switchek vannak benne, lineáris érzettel.
A cucc tud nkro-t, két PS2 csatija van, egy a trackballnak, egy a billzetnek.
Szerintem a Rafi saját műve, sajnszosan vagy valami szerverhez, vagy orvosi műszerhez lehetett szánva. Hogy a billsapkái miért üresek, passz. Az eladó azt mondja, egy iskolából szerezte.Itt egy nagyon hasonló darab szétszedve, csak ebben Hall effect switchek vannak.
A ház ugyanaz, mint az enyémé, ez egy moduláris ház ami láthatóan kialakítható mindenféle layoutra, és a PCB is lehetőséget biztosít elég sokféle gombelrendezésre.Még valamit?
-
FoxiestFox
félisten
válasz
zetor2000 #32 üzenetére
Lesz majd rendelésem tőlük amúgy, még idén szeretnék egy csomó keycapet az F122-re hogy kicsit még jobban testre tudjam szabni, illetve a megtartós M-em is kicsit cicomáznám.
Rajtuk kívül tudtommal csak a fentek árul ilyen keycapeket:
Arra gondoltam, veszek egy kazallal valamelyik színből, és csinálok üres keycapes M-et valami vaporwave kompatibilis színben -
zetor2000
senior tag
válasz
fatpingvin #28 üzenetére
Asszem rackes cucc, felénk abban volt. Ott nincs hely numpadnak, meg az egér használata is kérdéses. Arra a pár percre, amíg összeállítod a szerver minimál konfigját, hogy majd távolról telepítsd, és addig se süketülj meg, pont jó egy ilyen. Asszem nem olcsó móka, de ja. Amúgy asszem gumidómos, nem "buckling spring"es, vagy mechanikus.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
senior tag
válasz
FoxiestFox #34 üzenetére
IBM az nem Cherry (vagy klónjai) "keycap"es, úgyhogy a gémeretől az építgetős őrültekig messze esik egy Model M vagy F - ezért nagyon nem mainstream. Ebből adódóan nem nagyon sokan álltak rá a gombsapkáikra, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
senior tag
válasz
FoxiestFox #10 üzenetére
Javasolt márka: Asrock Rack / Supermicro.
Itt nem nagyon baszakodnak a lakkozás színének variálásával, maradtak a zöld / kék vonalon, bár Supermicroéknál van fekete gamer lap is.
Persze egy ócsáré régi Epox vagy Tomato lap sárgás színét ma már nem tudom, melyik gyár készíti.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Alaaf Pi
tag
válasz
fatpingvin #9 üzenetére
A Google legolcsóbb német ajánlata 900€ körül van, a Billiger.de 1000.
-
Robitrix
senior tag
Azért kínos lehet, hogy az ember mikor odamegy a géphez simán orra esik a legközelebbi villamos erőműből odavezetett külön táp vezetékben.
-
fatpingvin
senior tag
válasz
Synthwave #30 üzenetére
hűtés nélküli VRM egy komolyabb lapon nekem jó jel. azt jelzi hogy jobb minőségű konstrukció, nagyobb hatékonysággal működik ergo kisebb hulladékhőt kell elvonni róla.
-
Ribi
nagyúr
válasz
fatpingvin #43 üzenetére
Ez az elmélet, de a gyakorlat sajna más.
-
Rowon
őstag
Az kemény. Már csak azon mélázok, hogy egy ilyen brutális teljesítményű procival mit lehet otthoni körülmények között kezdeni?
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
fatpingvin
senior tag
majdnem olyan mint ha ezeket a xeonokat nem otthoni jáccósgépekbe találták volna ki...
tudom hogy ez a gémerek számára egy felfoghatatlan koncepció, de pl egy ilyen procit egy szempillantás alatt fel lehet zabáltatni egy közepes szekvenciaillesztéses workloaddalA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
ricsip
őstag
válasz
fatpingvin #46 üzenetére
Pi-t is lehet vele számoltatni a világegyetem kihüléséig, azzal se fog tudni végezni
-
-
Rowon
őstag
válasz
fatpingvin #46 üzenetére
A laikusnál az a kívánatos, ha érdeklődik az iránt, amit nem ért. Így vagyok ezzel én is.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
fatpingvin
senior tag
elnézést, ezt pontosítanom illett volna, a gémeres részt nyilván nem rád értettem, csak azt látom hogy ez a felfogás kezd kiterjedni az amúgy gondolkodó és tájékozott fórumtársakra is.
rengeteg olyan felhasználási terület van ahol azért érdemes ennyire high-end procikat használni mert amúgy is tízesével kell őket clusterekbe kapcsolni hogy az adott célfeladatokkal rentábilisan meg tudjanak birkózni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
ph A kékek új HEDT platformja hódító útjára indult, és már több fegyvernemben, köztük a fogyasztásban is az élre tört.
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Computex 2023: Kábelmentes ventilátorok a Seasonicnál
- Sony VAIO notebook topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WWDC, iOS 17: Látványos újítások iPaden, hasznosak az iPhone-on
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ulefone Note 16 Pro - nem mindegy, mennyi
- Intel LGA3647 Skylake, Cascade Lake
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest