Hirdetés
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Most aztán tényleg durván elszállhat az erősebb GeForce VGA-k ára
- Nagyobb halaknak: Chieftec Vista Max gépház
- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Donki Hóte
veterán
Tudom nem írtam ki, de csak azért kértem, hogy ne válaszolj, ha nem érted, hogy ne rabold feleslegesen mindkettőnk idejét, mert a fentebbi beszélgetésünknél sem értelmezted amit írtam.
Szóval most volt egy kis szabadídőm és behúztam ezt a beszélgetésünket a geminibe két kérdést illetően:
- Történt-e a beszélgetésben szalmabábozás valaki részéről?
- Az emberek által feldolgozott "moovin to the sun" tiszta AI-nak minősül-e vagy sem?
Ígyekeztem úgy megfogalmazni a kérdésem, hogy külső szemlélőnek tűnjek, nehogy az én irányomba húzza el a Gemini a választ.Kezdem az összegzéssel:
(Gemini) Összegzés
Szalmabábozás: KISDUCK-nak igaza van abban, hogy Donki Hóte eltorzította az állítását és átvitte a vitát minőségi/ízlésbeli kategóriába.
AI-státusz: A megjelent végtermék hibrid alkotás, így nem tiszta AI.Bemásoltam a teljes geminis a teljes beszélgetést a spoiler topikba, itt olvasható (nem akartam ide ordenáré nagy hozzászólást írni)

-
KISDUCK
addikt
Nem gáz, ma volt egy kis eső.
Gondoltam, hogy ha a kedves fórumtárs nagy rajongója az AI-nak, talán egy közülük, el tudja úgy mondani neki, hogy mi a helyzet, hogy megértse, mert ha én azt írom, hogy ez a fogkefe kék, arra ő azt mondja, hogy nincs igazam, mert ez a mosogató szivacs zöld. Jobb ötletem nem volt. ¯\_(ツ)_/¯ -
wasd.hu
senior tag
Tudom nem írtam ki, de csak azért kértem, hogy ne válaszolj, ha nem érted, hogy ne rabold feleslegesen mindkettőnk idejét, mert a fentebbi beszélgetésünknél sem értelmezted amit írtam.
Szóval most volt egy kis szabadídőm és behúztam ezt a beszélgetésünket a geminibe két kérdést illetően:
- Az emberek által feldolgozott "moovin to the sun" tiszta AI-nak minősül-e vagy sem?
Ígyekeztem úgy megfogalmazni a kérdésem, hogy külső szemlélőnek tűnjek, nehogy az én irányomba húzza el a Gemini a választ.Kezdem az összegzéssel:
(Gemini) Összegzés
Szalmabábozás: KISDUCK-nak igaza van abban, hogy Donki Hóte eltorzította az állítását és átvitte a vitát minőségi/ízlésbeli kategóriába.
AI-státusz: A megjelent végtermék hibrid alkotás, így nem tiszta AI.Bemásoltam a teljes geminis a teljes beszélgetést a spoiler topikba, itt olvasható (nem akartam ide ordenáré nagy hozzászólást írni)
Ennek így nem sok értelme van. Úgyértem konkrét víz pocséklás
-
KISDUCK
addikt
(Gemini) Összegzés
-
Donki Hóte
veterán
Á, nyilván látod, hogy nincs igazad, ilyenkor jön a szalmabábozás, mert mást már nem tudsz mondani

Van egy senki által nem vitatottan AI által készített zene, meg van egy másik, ami abban különbözik az eredetitől, hogy az énekhangot női hangra cserélték, a BPM-et 5 egységgel megnövelték és a basszust 3 dB-el felnyomták (ami változtatásokat könnyen lehet, hogy szintén AI segítségével csináltak, mert ma már szinte egyetlen producer sem készít zenét a klasszikus eszközökkel). Pluszban csináltak még hozzá egy nagyon béna klipet

Szerintem az újabb zene ugyanúgy AI, mint az eredeti, mert semmi olyan plusz hozzáadott érték sincs benne, amitől ez emberi szellemi produktumnak számítana

Egyébként a vonatkozó youtube irányelvek szerint az ember+AI által készített zenék is mesterséges intelligencia által készített zenének minősülnek
-
KISDUCK
addikt
Bro, igazad lenne, ha a producer tett volna valami különlegeset a zenéhez (de nem tett különösebben semmit hozzá, lentebb linkelem az eredeti verziót), illetve a női előadó tényleg más hangulatot adott volna ez előadásnak (de nem adott), illetve ha a klip videója valami ütős dolog lenne (de nem az, hanem egy nagyon gyenge képi világú rettenet).
Itt az eredeti zene, mindenki eldöntheti, hogy az eredeti AI zenei verzióhoz képest a felturbózott diszkózene és az eredeti hang helyett rákevert női hang ad-e további mélységet a zenének
Megint szalmabábozol.
Azt írtad tiszta ai, én írtam, hogy nem és alá is támasztottam, erre elkezdesz szalmabábozni hogy nincs igazam, mert nem lett jobb a végeredmény.
Nem számít hogy melyik jobb, az volt a téma, hogy tiszta ai vagy sem, ha ezt nem érted akkor inkább ne is válaszolj. -
Donki Hóte
veterán
Bro, igazad lenne, ha a producer tett volna valami különlegeset a zenéhez (de nem tett különösebben semmit hozzá, lentebb linkelem az eredeti verziót), illetve a női előadó tényleg más hangulatot adott volna ez előadásnak (de nem adott), illetve ha a klip videója valami ütős dolog lenne (de nem az, hanem egy nagyon gyenge képi világú rettenet).
Itt az eredeti zene, mindenki eldöntheti, hogy az eredeti AI zenei verzióhoz képest a felturbózott diszkózene és az eredeti hang helyett rákevert női hang ad-e további mélységet a zenének
-
KISDUCK
addikt
Tehát ha valaki remasterel egy Beatles számot, akkor az már nem Beatles szerzemény?
Mert te azt mondod, hogy ha valaki remasterel egy AI által írt zenét, akkor az már nem AI.
Szerintem attól az ugyanúgy AI

Ráadásul maga a klip annyira béna AI, hogy nem is érdemes nézni, max a zenét érdemes hallgatni

Bro nagyon félre viszed megint a lényeget. Azt írtad a "movin to the sun"-ra, hogy tiszta ai, de hogy lehetne már tiszta ai, ha feldolgozzák az ai alapot?
Kb. mintha az "alien ant farm - smooth criminal"-ra azt mondanád, hogy tiszta Jacko, de hogy lehetne tiszta Jacko, ha feldolgozás? -
Tasunkó
őstag
Énekli 25-nél hogy dínomdánom
-
wasd.hu
senior tag
Tehát ha valaki remasterel egy Beatles számot, akkor az már nem Beatles szerzemény?
Mert te azt mondod, hogy ha valaki remasterel egy AI által írt zenét, akkor az már nem AI.

Ráadásul maga a klip annyira béna AI, hogy nem is érdemes nézni, max a zenét érdemes hallgatni

Elég furi volt az a pár MP amit indítottam
-
Donki Hóte
veterán
Nem tiszta AI. Az alapot* egy angliában élő magyar nő generálta AI-jal, majd Hugel egy prudecr/dj megvette a jogot tőle a remastereléshez (ha jól emlékszem) és Ultra Naté (ott van a vídeó címében a neve!) adta a vokált hozzá. Szóval ezen az AI generált zenén és a promtot író nőn kívűl ott van még 2 ember munkája. Értemén hogy odáig vagy az AI-ért, de fék nyúzt ne találj ki, hogy tiszta AI!
*hogy pontosan hogy nézett ki az eredeti ai generálta szám azt nem tudom, mert korábban kerestem Imael Angel csatornáján, de nem találtam csak a feldolgozott zenét más csatornákon.Tehát ha valaki remasterel egy Beatles számot, akkor az már nem Beatles szerzemény?

-
wasd.hu
senior tag
Nem tiszta AI. Az alapot* egy angliában élő magyar nő generálta AI-jal, majd Hugel egy prudecr/dj megvette a jogot tőle a remastereléshez (ha jól emlékszem) és Ultra Naté (ott van a vídeó címében a neve!) adta a vokált hozzá. Szóval ezen az AI generált zenén és a promtot író nőn kívűl ott van még 2 ember munkája. Értemén hogy odáig vagy az AI-ért, de fék nyúzt ne találj ki, hogy tiszta AI!
*hogy pontosan hogy nézett ki az eredeti ai generálta szám azt nem tudom, mert korábban kerestem Imael Angel csatornáján, de nem találtam csak a feldolgozott zenét más csatornákon.azta, Shane54 jutott erről eszembe
-
KISDUCK
addikt
*hogy pontosan hogy nézett ki az eredeti ai generálta szám azt nem tudom, mert korábban kerestem Imael Angel csatornáján, de nem találtam csak a feldolgozott zenét más csatornákon. -
Donki Hóte
veterán
12 millió megtekintés. Tiszta AI. Ráadásul magyar ember barkácsolta
-
wasd.hu
senior tag
-
Donki Hóte
veterán
-
Tasunkó
őstag
Hát, emberek, ennek a cikknek és a topiknak az olvasása kontraproduktív lett
Rákerestem egy csomó AI zenére és azt vettem észre, hogy nemhogy nem utálom őket, hanem háttérzenének (meló, vagy számítógépezés mellett) sokkal alkalmasabbak, mint bármilyen klasszikus tracklist
Semmi dráma, semmi figyelemfelkeltő zenei fordulat, csak kellemes zenék végtelen folyamban

Mind hasonlít valamire (meg egymásra is), de nem vonja el a figyelmedet arról, amit csinálsz, csak azt veszem észre, hogy a lábfejemmel bólogatok a zene ütemére
Semmi világmegváltás nincs bennük, de világvége sem
Ahogy a Batman mondta, esnünk kell hogy felkelhessünk. Amúgy ilyenkor miért nem jazz? Az AI biztos tud ajánlani valamit ami nem AI és eltalálja a hangulati kritériumokat.
-
Donki Hóte
veterán
Hát, emberek, ennek a cikknek és a topiknak az olvasása kontraproduktív lett
Rákerestem egy csomó AI zenére és azt vettem észre, hogy nemhogy nem utálom őket, hanem háttérzenének (meló, vagy számítógépezés mellett) sokkal alkalmasabbak, mint bármilyen klasszikus tracklist
Semmi dráma, semmi figyelemfelkeltő zenei fordulat, csak kellemes zenék végtelen folyamban

Mind hasonlít valamire (meg egymásra is), de nem vonja el a figyelmedet arról, amit csinálsz, csak azt veszem észre, hogy a lábfejemmel bólogatok a zene ütemére
Semmi világmegváltás nincs bennük, de világvége sem
-
Donki Hóte
veterán
Az AI írt ezer monoton szemét zenét, ami elég gáz

Csak sajnos az emberi szerzők meg 10 ezer monoton szemét zenét írtak

Az élő énekeseket/rappereket meg hagyjuk, a többségükre azt se bíznám, hogy a sódert lapátolja a betonkeverőbe

Tévedés ne essék, nem pártolom az AI zenecsinálói tevékenységét, de ha ennek hatására
éhenhalelhagyja a pályát a zeneszerzők/zenészek legkutyább alsó harmada, akkor máris van pozitív hatása
-
bh
tag
Támogatom az ötletet. Nekem egyszerüen undorító, Minden egyes ai zene amiben beszéd is van, egyértelmüen felismerhetö monoton szemét, mégis mindenhol ez megy.
-
bambano
titán
Nem tudom
Van a tézis-antitézis-szintézis gondolkodási séma.
Egyesek szerint az AI képes új dolgok létrhozására, szerinted csak azt halássza össze, amit korábban megetettek vele.
Várjuk ki a szintézis megtalálását, még lehet belőle valami...
(Állítólag egy AI már meghekkelt egy rendszert. A módszert nem találhatta a neten, mert akkor emberek is használták volna.)
"A módszert nem találhatta a neten, mert akkor emberek is használták volna.": neked bejelenti minden hekker, hogy mikor milyen módszert használ?
Másrészt meg az ai egyetlen komoly előnye, hogy brutális erőforrásokat tettek alá, tehát könnyebben tol egy brute-force támadást, mint az ember.
Másrészt meg amíg az, hogy az ai meghekkelt egy rendszert, komoly reklám értékkel bír, addig bánjunk csínján ezekkel a dolgokkal. Pláne, ha épp "véletlenül" ipo-t terveznek. -
Donki Hóte
veterán
Nem tudom
Van a tézis-antitézis-szintézis gondolkodási séma.
Egyesek szerint az AI képes új dolgok létrhozására, szerinted csak azt halássza össze, amit korábban megetettek vele.
Várjuk ki a szintézis megtalálását, még lehet belőle valami...
(Állítólag egy AI már meghekkelt egy rendszert. A módszert nem találhatta a neten, mert akkor emberek is használták volna.)
-
bambano
titán
Egyébként egyszerű a történet: NINCS AI.
Az egy felturbózott keresőmotor.
Azt kotyvasztja össze, amit a neten talál. Vagyis mások munkáján élősködik. -
Tasunkó
őstag
Hogy az AI csinál ugyanolyan jó zenét mint az ember, nekem egy irritábilis kijelentés. Nem tudom hogyan de ki fog alakulni ez, az emberi lélek hiányállapota szentimentalitásának a tényszerűbben megállapítható formája ahogy magára ölti a fos báli ruháját.
Súlyos visszaélések történnek évszázadok óta a zene nehezen meghatározhatóságának nehézségeit kihasználva, amiért már fejeknek kellett volna porba hullaniuk. Eleve influencerek kiemelkedő nézettséget szereznek az előadásával olyan számoknak amik már rég léteznek, ami mögött a pusztán emberi lényegüket beleadásával lehet magyarázni. Ugyanakkor a zene mint hangszer megnyilvánulási forma is kiindulópont lehet, hogy az értelmezhető virtuozitásélmény is generál egy tranzitot a hallgató felé, vagyis az AI azt a frekvenciát és azt a lendületet is szimulálnia kellene, amit szintén nem tudunk definiálni, és bizonyára sok részletkérdés fog tisztázódni amikor kiderül hogy az AI zene miért még mindig egy fosh. -
Donki Hóte
veterán
Az originális, eredeti zenék (legyen az opera, operett, szimfónikus zene, jazz, könnyűzene, rockzene, stb.) 98 %-át már megírták
Innentől fogva véletlenszerűen, de főleg nagyon-nagyon ritkán fog egy ember (vagy akár az AI) eredeti zenét szerezni.
Tele van a youtube is olyan (ember szerezte!) zeneszámokkal, ahol elkezdenek játszani egy zenét, aztán egyszercsak azt veszed észre, hogy már másik zeneszám szövegét hallod, de maga a zenei alap totálisan ugyanaz, az átváltás pillanatát észre sem vetted.
-
Robitrix
őstag
Bárki, aki valaha is írt egy könyvet, de akár egy novellát, az meglévő könyvekből, írásokból tréningezett
Ettől még ugyanúgy írhatott olcsó plágiumot, vagy zseniálisan újszerű dolgot
Pont erről van szó. Egy ember se olyan környezetben alkot bármiféle zenét, irodalmat, filmet de képzőművészeti alkotást, hogy korábban ne találkozott volna mások műveivel. Amik hatnak arra, amit ő alkot. Ha az embereknél ez valahol természetes dolog, akkor miért gond az AI esetében????
-
Robitrix
őstag
Azért az általad belinkelt zenék (pl. a második zeneszám kimondottan!) nagyon sok részletben hasonlítanak ember által készített zenékhez, pl. menj ennek a zenének az 1:00 perc utáni részéhez, tök ugyanaz, pedig ha jól veszem ki, nemnagyon csíped a diszkó stílust

Mint ahogy ember készítette zenél is gyakran hasonlítanak egymásra.... és még csak az se feltétlenül igaz, hogy egymástól lopják. Legalább is nem tudatosan. Egyszerűen valaki hallja más zenéjét és nyomot hagy benne. aztán készít valami sajátot és akár tudat alatt is inspirálja, az ami rögzült benne. Egyértelmű tény, hogy olyan hires zeneszerzők, mint Bach, Mozart, Beethoven is bőven inspirálódtak mások műveiből. Vagy hogy Shakespeare színdarabjainak lényeges korábbi motívumai alap történetei fel lelhetők más kortársak korábbi műveiben. Bevett gyakorlat volt meríteni egymás műveiből. Ez semmit nem von le a régi alkotok megitéléséből. De pont így vagyunk a filmekkel, regényekkel és bármi féle emberi alkotással. Senki nem úgy kezdi az alkótói folyamata, hogy 30 évig magányosan élt egy lakatlan szigeten távól minden hatástól aztán egyszer csak az eszéb jut a világ legremekebb alkotása a semmiből.
ha az emberek esetében természetes a dolog, akkor az AI esetében se gond szerintem, hogy más zenékből merit. a lényeg, hogy jó legyen amit csinál és elnyerje az emberek tetszését. Baromira nem érdekel, ha valami tetszik, azt ember csinálta vagy AI....... -
KISDUCK
addikt
El kellett volna engedned, a fórumtárshoz még túl hétfő van
Ez van, KISDUCK vs. Colin Robinson 0:1
-
FoxiestFox
félisten
Ó shit, miért etetek energiavámpírokat az életerőmmel... Ott van minden csak el kéne olvasni figyelmesen.
1. a személy Aaron Swartz angol wiki [link] rövid magyar wiki [link]
csak elírtam a nevét nem teljesen rosszat adtam meg, mivel németesen hangzik a neve ezért azt hittem, hogy sch-val írja
2. rövid összefoglaló a pirossal bekarikázott részben: [link]
3. visszautalás, hogy mit csinált az nvidia [link]
a magyar wiki rövid leírásának kvázi átirata saját szavaimmal amit még magam fogalmaztam meg korábban és kiemeltem a 2.-es pontban
Tudom rohadt nehéz dolog elolvasni egy belinkelt wiki oldalt (ha nem tudsz angolul akkor a böngészővel lefordíttatni, mert már ez is alapfícsőr), elolvasni figyelmesen egy fórumtárs hozzászólását vagy egy névre rákeresni vagy ha már AI a téma akkor AI chat-ban rákérdezni hogy mégis mitörtént, egyszerűbb forumon szalmabábozni meg kötekedni.El kellett volna engedned, a fórumtárshoz még túl hétfő van
-
KISDUCK
addikt
Szóval valójában te sem tudod, hogy mi történt pontosan, a fickó nevére sem emlékszel jól, de volt valami ügy, az biztos
Ó shit, miért etetek energiavámpírokat az életerőmmel... Ott van minden csak el kéne olvasni figyelmesen.
1. a személy Aaron Swartz angol wiki [link] rövid magyar wiki [link]
csak elírtam a nevét nem teljesen rosszat adtam meg, mivel németesen hangzik a neve ezért azt hittem, hogy sch-val írja
2. rövid összefoglaló a pirossal bekarikázott részben: [link]
3. visszautalás, hogy mit csinált az nvidia [link]
a magyar wiki rövid leírásának kvázi átirata saját szavaimmal amit még magam fogalmaztam meg korábban és kiemeltem a 2.-es pontban
Tudom rohadt nehéz dolog elolvasni egy belinkelt wiki oldalt (ha nem tudsz angolul akkor a böngészővel lefordíttatni, mert már ez is alapfícsőr), elolvasni figyelmesen egy fórumtárs hozzászólását vagy egy névre rákeresni vagy ha már AI a téma akkor AI chat-ban rákérdezni hogy mégis mitörtént, egyszerűbb forumon szalmabábozni meg kötekedni. -
Donki Hóte
veterán
Szóval valójában te sem tudod, hogy mi történt pontosan, a fickó nevére sem emlékszel jól, de volt valami ügy, az biztos
-
KISDUCK
addikt
OK, akkor én is leírom mégegyszer: összefoglalnád 2-3 mondatban ÉRTHETŐEN hogy mi a dolog lényege

A pirossal bekarikázott részben a dolog lényege, ha ez se megy át azzal nem tudok mit kezdeni. A szélmalom harc nem az én asztalom.
Az viszont érdekelne, hogy tényleg ennyire nem érted és nem akarod megérteni vagy energiavámpír/troll vagy? -
Donki Hóte
veterán
-
KISDUCK
addikt
Bakker, ez a szócikk vagy 100 ezer karakter
Összefoglalnád 2-3 mondatban, hogy mi a dolog lényege
-
Donki Hóte
veterán
-
patex1983
őstag
A slágerlisták ugyan nem érdekelnek, de a streaming platformokra jó lenne egy szűrő, amivel el lehet rejteni a teljesen AI generált tartalmakat.
Tidal-ön már van egy ideje:
-
Donki Hóte
veterán
lol,
Esetleg te vagy a disznóbördzsekis csóka vagy van részvényed az Nvidia-bam vagy más ai modellel kapcsolatos cégben?
Nagyon rossz szemszögből nézed a dolgot, azért amit az nvidia csinált nem koppintottak az orrára, viszont magánszemély aki hasonlót csinált azt börtönnel (50 ev) meg nagyobb pénzbírsággal (1m$) fenyegették, öngyilkosság lett a vége, ha jól emlékszem. Keress rá nyugodtan Aaron Schwartz nevére.
Rákerestem, ő egy szinész, semmilyen "esetéről" sincs szó a neten
-
Donki Hóte
veterán
-
KISDUCK
addikt
Bárki, aki valaha is írt egy könyvet, de akár egy novellát, az meglévő könyvekből, írásokból tréningezett
lol,
Esetleg te vagy a disznóbördzsekis csóka vagy van részvényed az Nvidia-bam vagy más ai modellel kapcsolatos cégben?
Nagyon rossz szemszögből nézed a dolgot, azért amit az nvidia csinált nem koppintottak az orrára, viszont magánszemély aki hasonlót csinált azt börtönnel (50 ev) meg nagyobb pénzbírsággal (1m$) fenyegették, öngyilkosság lett a vége, ha jól emlékszem. Keress rá nyugodtan Aaron Schwartz nevére.
-
bambano
titán
Azt akarod mondani, hogy minden AI által létrehozott dolog az lopott
Igen.
Jó reggelt. -
FoxiestFox
félisten
Az AI rengeteget talál reddit meg fórumos tartalmakból, amik kétségkívül az eredeti formájukban is értékesek voltak. Most ha nem találná meg, nem lenne semmivel sem jobb. Nekik se fizettek azelőtt se semmit és ez sem változott. Viszont a bevételt kéne visszaforgatni oda ahonnan származik, mert így adja magát hogy ki lesz élve a talaj. Ki tudja, az internet hasznos tartalma a véletlen szüleménye, lehet megint lesz valami meglepetés.
Én is használok napi szinten AI-t magánra és munkára (CISO) is, és pont ezért látom a közel teljes képet is, nem csak hogy jaj de jól kódol és milyen gyorsan keres és olyan jók a viccei (hallottam ilyet is usertől lol).
Abszolút erre lenne szükség, hogy ne tudják lopással trénelni, történjen visszaosztás az eredeti content előállítója felé is.
Csak hát ugye így nem lehetne egy sokszázmilliárd dolcsis scam ami már a politikai és gazdasági életre is ráborult leuralva és felforgatva komplett piacokat.Ha minden pénzbe kerülne számukra is ugyanúgy mint egy fogyasztó számára, a fejélődés nem lenne ilyen robbanásszerű, nem keletkezett volna ekkora sokk pl a hardverpiacokon sem, az emberiségnek és a piacnak is lenne ideje adoptálni a techológiát egy organikus módon mint ahogy pl évtizedek alatt megtanultuk (legtöbben) hogy a mértéktelen social media rossz nekünk, a végtelen doomscrolling rossz nekünk, ezekre engedni a gyerekeinket szintén stb, most csak úgy a világ egyik napról a másikra kell megtanuljon használni valamit ami sokszoros hatású mint egy fb valaha is volt, sketchy
Pl olyan tech hogy ezerszám nézi át a hsz-eket csak azért hogy pl összerakjon egy ilyet:
És mindebből a lekérésből a PH egy forintot nem kap.
Na ez a necc. -
Tasunkó
őstag
You be like:
Szóval szabadjon már AI-t trénelni lopott tartalmon, aztán a jobbára így trénelt AI szolgáltatásait pénzért továbbértékesíteni cégeknek és magánszemélyeknek, miközben az átlag user már memóriát és videokártyát sem tud venni lassan a számítógépébe, mert az ezeket gyártó cégek sorra nyilvánítják értéktelennek a b2c piacot, és majdnem mindegyik hw gyártó már b2b-ra fókuszál hogy vasat adjon az ipari méretű lopáshoz, tönkretéve milliók webes megélhetését, földbe állítva nem csak a consumer hardverpiacot, hanem a rengeteg weboldalat ahonnan az értéket összeguberálták? Mindenzt masszív, pénzen van politikai befolyás segítségével?
Ahha.Az AI rengeteget talál reddit meg fórumos tartalmakból, amik kétségkívül az eredeti formájukban is értékesek voltak. Most ha nem találná meg, nem lenne semmivel sem jobb. Nekik se fizettek azelőtt se semmit és ez sem változott. Viszont a bevételt kéne visszaforgatni oda ahonnan származik, mert így adja magát hogy ki lesz élve a talaj. Ki tudja, az internet hasznos tartalma a véletlen szüleménye, lehet megint lesz valami meglepetés.
-
hokuszla
senior tag
úgy látszik az ai sok ember életét tönkretette
-
FoxiestFox
félisten
Ez most hogy jött ide?
Hidd el, hogy nem az AI a hibás egyedül a világ összes xarságáért

Csak azokért, amiket említettem, és nem a tech felelős érte, hanem az üzemeltetői
-
Donki Hóte
veterán
You be like:
Szóval szabadjon már AI-t trénelni lopott tartalmon, aztán a jobbára így trénelt AI szolgáltatásait pénzért továbbértékesíteni cégeknek és magánszemélyeknek, miközben az átlag user már memóriát és videokártyát sem tud venni lassan a számítógépébe, mert az ezeket gyártó cégek sorra nyilvánítják értéktelennek a b2c piacot, és majdnem mindegyik hw gyártó már b2b-ra fókuszál hogy vasat adjon az ipari méretű lopáshoz, tönkretéve milliók webes megélhetését, földbe állítva nem csak a consumer hardverpiacot, hanem a rengeteg weboldalat ahonnan az értéket összeguberálták? Mindenzt masszív, pénzen van politikai befolyás segítségével?
Ahha.Ez most hogy jött ide?
Hidd el, hogy nem az AI a hibás egyedül a világ összes xarságáért

-
FoxiestFox
félisten
You be like:
Ahha. -
Donki Hóte
veterán
-
FoxiestFox
félisten
Nem mindegyik, vásároltak is csomó kontentet a tréneléshez, de a túlnyomó többség bizony lopott.
-
KISDUCK
addikt
Nagy esély van rá. Az nvidia is lebukott hogy warez oldalakkal bizniszelt hogy nagy sávszélességű kapcsolatot kapjanak a tartalmakhoz amit ai trainingezésre használtak, a hír amit olvastam ha jól emlékszem digitális könyvekről írt.
-
Tasunkó
őstag
Az a szomorú hogy tolvaj hazug emberek, mások műveit lopták el az AI-hoz, ennél is gustustalanabb emberek meg éljenzik a lopott dolgok AI által felhasználását, éltetve a művi rendszert, ami mind elopott szellemi tulajdon és hang. Ugyanez igaz más szellemi tulajdonra is. A fotókról, videókról nem beszélve. Az ilyenek nyugodtan elküldhetnék magukat egy mátrix féle mesterséges mély kómába, ott boldoggá tehetnék magukat a gépekkel, még energiát is termelnének
Egy cég jogosult az alkalmazottai munkájának eredményére, bármit kitalálnak, feltalálnak, megoldanak minden egyes nap és órában. Nem ezzel kezdődött, kit izgat, akik birtokolják mindig ingyen kapják és a tetejébe még pénzt is kisajtolnak érte.
-
Donki Hóte
veterán
Az a szomorú hogy tolvaj hazug emberek, mások műveit lopták el az AI-hoz, ennél is gustustalanabb emberek meg éljenzik a lopott dolgok AI által felhasználását, éltetve a művi rendszert, ami mind elopott szellemi tulajdon és hang. Ugyanez igaz más szellemi tulajdonra is. A fotókról, videókról nem beszélve. Az ilyenek nyugodtan elküldhetnék magukat egy mátrix féle mesterséges mély kómába, ott boldoggá tehetnék magukat a gépekkel, még energiát is termelnének
-
NandoXXL
őstag
Szomorú, hogy ma már úgy kell kezdenem egy új, eddig ismeretlen zene meghallgatása után, hogy rákeresek AI vagy emberi előadó!?
-
noPublicFG
senior tag
Szomorú, hogy ma már úgy kell kezdenem egy új, eddig ismeretlen zene meghallgatása után, hogy rákeresek AI vagy emberi előadó!?
-
Tasunkó
őstag
Attól hogy így csinálják attól még jogsértő gyakorlat és keményen rá kellene koppintani az ilyen vállalatok orrára.
Itt nem arról van szó hogy magán személy limewire-ről letöltött pár giga mp3-at saját használatra. Ezek vállalatok amik a profitra hajtanak jogsértes útján. Most képzeld azt hogy te egy zenész vagy festő vagy és van egy saját stílusod és tegyük fel népszerűek is a műveid, majd jön egy vállalat és az ai modelljét a te alkotásaidon tanítja be, amivel sokan generálnak tartalmat a te stílusod alapján és amikor tartod a markod apróért a vállalat azt mondja hogy hát ez pedig fair use és verseny van az ai piacon, neked meg lófasz a seggedbe és ha szeretnéd érvényesíteni a jogaid akkor szembe kell nézned a dollár milliókkal megtámogatott ügyvédhadsereggel és imádkozhatsz hogy a bíróság tisztességes legyen.
Lehet hogy van egy szép fejlődési görbéje a modelleknek és hozzák vagy hozni fogják a művészek szintjét, de ha kiszorítja a művészeket ami miatt visszesik az alkotók és alkotások száma akkor kiről fognak másolni? Bot tanul majd a másik ai bottól?
Már most vannak látható nyomai az ai hodításának, megjelentek az ai által létrehozott étlapok és hírdetési plakátok, tehát a grafikusoknak már rontják az esélyeit.Általában befutott zenészek akikért a tömeg rajong. Megkockáztatom egy olyan nincs, amit tömegesen imádnak, de a prodjúszerek nem darálták be őket a gépezetbe. Ennélfogva amit elbohóckodnak AI-al az valami közismert, ami már be is kereste magát.
Itt ez inkább arról fog szólni hogy a tömeg szánalmas igénytelensége szintet lép, és már abszurd kiszámítható és végtelenítve soxorosítható.
A józan ész erre már azt mondaná hogy kapcsolniuk kellene, de borítékolható hogy nem fognak, és már emberkísérletekként inkább a kíváncsiságot fogja a tömeg kielégíteni annak a tekintetében hogy mi jöhet még, ezt már nem szabad elrontani. Az AI olyan tudatalatti felfakadásokat találhat, amit a ritmusra kotkodáló tyúkosstream irigykedve fog nézni. -
anulu
félisten
úgy lenne az igazi, ha a cím arrról szólna, hogy "Kipaterolták az AI-t".
-
KISDUCK
addikt
Dehát ez így működik és kész

Ezt csinálta az egész japán ipar az 1960-as években, a dél-korei ipar az 1990-es években és a kínai ipar is a 2020-as években.
Engedély nélkül másolnak, tanulnak, gyakorolnak, aztán egy idő után jobbak lesznek, mint az eredeti

Attól hogy így csinálják attól még jogsértő gyakorlat és keményen rá kellene koppintani az ilyen vállalatok orrára.
Itt nem arról van szó hogy magán személy limewire-ről letöltött pár giga mp3-at saját használatra. Ezek vállalatok amik a profitra hajtanak jogsértes útján. Most képzeld azt hogy te egy zenész vagy festő vagy és van egy saját stílusod és tegyük fel népszerűek is a műveid, majd jön egy vállalat és az ai modelljét a te alkotásaidon tanítja be, amivel sokan generálnak tartalmat a te stílusod alapján és amikor tartod a markod apróért a vállalat azt mondja hogy hát ez pedig fair use és verseny van az ai piacon, neked meg lófasz a seggedbe és ha szeretnéd érvényesíteni a jogaid akkor szembe kell nézned a dollár milliókkal megtámogatott ügyvédhadsereggel és imádkozhatsz hogy a bíróság tisztességes legyen.
Lehet hogy van egy szép fejlődési görbéje a modelleknek és hozzák vagy hozni fogják a művészek szintjét, de ha kiszorítja a művészeket ami miatt visszesik az alkotók és alkotások száma akkor kiről fognak másolni? Bot tanul majd a másik ai bottól?
Már most vannak látható nyomai az ai hodításának, megjelentek az ai által létrehozott étlapok és hírdetési plakátok, tehát a grafikusoknak már rontják az esélyeit. -
bambano
titán
Ha az ai-t japán filmeken tanítják be, akkor attól kezdve minden pornó kikockázott lesz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Donki Hóte
veterán
Az ai generálta zene felvet olyan problémát is, hogy a modellt engedély nélkül jogvédett tartalmakon tanították be. Nem rég bukott meg az egyik ilyen modell hogy beírták neki valamelyik boney m szám dalszövegét hogy generáljon rá zenét, erre a dallam kb. egyezett az vokál pedig ugyan az volt, a modell pedig hogy találhatta volna ezt el ha nem azon tanult be.
Dehát ez így működik és kész

Ezt csinálta az egész japán ipar az 1960-as években, a dél-korei ipar az 1990-es években és a kínai ipar is a 2020-as években.
Engedély nélkül másolnak, tanulnak, gyakorolnak, aztán egy idő után jobbak lesznek, mint az eredeti

-
Donki Hóte
veterán
-
KISDUCK
addikt
Éppen a múltkor csodálkoztam el azon, hogy a youtube-on mennyi kiváló AI szerezte zene található meg.
Vannak feldolgozások és vannak originál AI szerezte zenék, tetszés szerinti stílusban.
Sok esetben csak onnan lehet tudni, hogy AI a szerző, hogy a hozzájuk csinált (azt hiszem, hogy ez a jó kifejezés) klip eléggé bénácska, de a zene jó
Nyilván valaki megmondja, hogy milyen stílusban, milyen módon készüljön a zene, de a munkát az AI végzi el, egyre jobb eredménnyel.
Az ai generálta zene felvet olyan problémát is, hogy a modellt engedély nélkül jogvédett tartalmakon tanították be. Nem rég bukott meg az egyik ilyen modell hogy beírták neki valamelyik boney m szám dalszövegét hogy generáljon rá zenét, erre a dallam kb. egyezett az vokál pedig ugyan az volt, a modell pedig hogy találhatta volna ezt el ha nem azon tanult be.
-
hokuszla
senior tag
én szeretek elalváshoz ai zenét hallgatni
pl.
Tokyo Blue Melody|昭和レトロ シティポップ 1980年代 -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
dongettó
aktív tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nyilván ez a szemlélő életkorától függ, nekem inkább bejön egy jó karban lévő bevállalós milf, mint egy affektáló 20 éves
Szerencsére egy 20 éves sem feltétlenül affektál.
Meg lehet már MILF is, de ez részletkérdés.

-
Donki Hóte
veterán
Azt hittem a fesztivált is AI generálta, mert olyan mint egy milf korú nerfeleség facebook menyországa. Ez a toscánai borospoharak az friss mezőn, ezt ki kell hevernem. Az AI azt mondja hogy ez igazi. Azt hittem már ott tart a fejlődés hogy AI generált zenének fesztivált generál, ahol AI generált bebaszcsizott helyszíni interjúkat lehet nézni.
Nyilván ez a szemlélő életkorától függ, nekem inkább bejön egy jó karban lévő bevállalós milf, mint egy affektáló 20 éves
-
FoxiestFox
félisten
A slágerlisták ugyan nem érdekelnek, de a streaming platformokra jó lenne egy szűrő, amivel el lehet rejteni a teljesen AI generált tartalmakat.
-
Shyciii
veterán
Hát én mindent is, Tool-tól kezdve Akiaura-ig vagy inkább nem is tudom merre lehetne behatárolni, akár a The Avalanches - Frontier Psychiatrist -ig bármit.(Unkle, az összes proghouse ami volt 2000től máig Trentemoller stb, millió) Egyedül Azariah-val lehet kikergetni a világból.De az olyan mintha , szal fizikai fájdalmat érzek. De ezt az azariah stílust is megtaláltam multkor youtubeon, onnan ered ez a hablatyolt zene, tudtam hogy van a stílusnak egy eredete valahonnan.
Csak azon gondolkoztam, hogy gyakorlatilag az összes zene lehetne ai hiszen onnan vannak összelopva átalakítva.Tool, Korn feldolgozások is baromi jók.
Az összes zene lehetne AI max a szöveg van megírva, de az Ai eleve jobb szöveget írna, mint az inflienza vagy töpp töpp töpp.Mondjuk a Tool dobosát Danny Carey-t az AI nem tudja teljes mértékben lemásolni. Ott igencsak elüt az eredetitől. Már aki ismeri Danny Carey-t és stílusát, technikáját.
-
Tasunkó
őstag
Azért az általad belinkelt zenék (pl. a második zeneszám kimondottan!) nagyon sok részletben hasonlítanak ember által készített zenékhez, pl. menj ennek a zenének az 1:00 perc utáni részéhez, tök ugyanaz, pedig ha jól veszem ki, nemnagyon csíped a diszkó stílust

Azt hittem a fesztivált is AI generálta, mert olyan mint egy milf korú nerfeleség facebook menyországa. Ez a toscánai borospoharak az friss mezőn, ezt ki kell hevernem. Az AI azt mondja hogy ez igazi. Azt hittem már ott tart a fejlődés hogy AI generált zenének fesztivált generál, ahol AI generált bebaszcsizott helyszíni interjúkat lehet nézni.
-
dongettó
aktív tag
0-24 üzemelő gyárba is nehogy már a "cx138/47D rev1.7" robotkar kapja az év dolgozója címet mert mindenki másnál 2 műszakkal többet dolgozott, bónusz kenőzsírral mert szabin se volt!

Azt hiszem, hogy tökéletesen foglaltad össze a lényeget

Sakkvilágbajnokságon se indulhatnak számítógépek, mert már vagy 15 év óta tönkreverik a legjobb ember sakkozókat

-
Donki Hóte
veterán
Valahogy nem csodálkozom az AI zenéket kizárják. Lehet csak nekem nyilvánvaló de az AI nehogy már pl platina lemezt kapjon meg Kossuth díjat (nehogy valaki belekössön, zenei díj ezért említettem). Nyilvánvalóan meg kell húzni bizonyos határokat.
0-24 üzemelő gyárba is nehogy már a "cx138/47D rev1.7" robotkar kapja az év dolgozója címet mert mindenki másnál 2 műszakkal többet dolgozott, bónusz kenőzsírral mert szabin se volt!

Azt hiszem, hogy tökéletesen foglaltad össze a lényeget

Sakkvilágbajnokságon se indulhatnak számítógépek, mert már vagy 15 év óta tönkreverik a legjobb ember sakkozókat

-
dongettó
aktív tag
Egyébként az, hogy a DJ nyomogatja a pultot, (újra)kever más zenéket, mióta "alkotás"?
Legjobb, amikor még bele is ugat, hogy üdvözli a közönséget 2017-ben, aztán az került fel a lemezre, beragad a 2017 is, akárhol felhasználják az "alkotást". Tudom, a zenét "szerzik", de amúgy korábban is voltak ilyen szoftverek, hogy összehúzogattál pár effektet = zene...Nyilván érdekes kérdés, hogy ha sokmillió embernek ez elég, meg ugrál rá, meg fizet érte, a célját elérte... Csak hallgatni ne kelljen (józanul). Mint mikor Jamaicában elfogy a fű...
Maga a gondolat zavar, hogy AI által írt zenét kéne hallgatnom, ám őszintén megmondva, adott esetben azt sem tudnám megmondani, hogy ki az előadója (nem ismerem), viszont a(z adott*) zenéje tetszik, ezért elraktam egy listába, és szívesen meghallgatom. Felidézi az emléket, amikor először hallottam, stb. Anélkül, hogy utána mentem volna, hogy ki is a szerző, elég kreatív-e... Megjegyzem, jó 25 évvel ezelőtt én is szereztem zenét, kvázi napló jellegel, osztálytársam meghallgatta, aszondja egyik résznél, hogy te, ez itt tök olyan, mint egy arpeggio effekt. Mire én: mert ez egy arpeggio effekt.
Szóval az emberi kreativitást azért már annak idején is segítették bevett "sablonok". Egy AI össze tud húzni ebből olyat, amit az emberek szívesen hallgatnak, abban biztos vagyok... Miért ne tudna? Más kérdés, hogy milyen értéke van ennek? Ahogy az én zeném nekem(!) nagy érték, mivel megmarad valami, amit anno én alkottam. Annak ellenére, hogy volt benne segítségem is... Sőt, néha a legjobb részek "elbaszásból" alakultak úgy, ahogy. Odébb csúszott a dob sáv, jé, ez ilyen viccesen szól itt? Maradhat.
Ilyenek. Vagy egy Creative Sound Blaster effekt nagyon kiadta. Akkor és ott, amikor az adott nyersanyagot lejátszotta, és a kész anyag számomra tökéletes lett. Megismételhető? Nem hinném (nincs meg az a vas sem már). Esetleg én le tudnám játszani élőben? Teljesen kizárt. De a DJ sem játszik hangszeren. De befejeztem, mert lassan olyan hosszú/ömlengő lesz, mintha AI írta volna, pedig csak nosztalgiáztam.Ui: a Pál utcai fiúk pl. anélkül tetszett, hogy tudtam volna, hogy Geszti a szerző.
Vagy úgyis mondhatnám, hogy annak ellenére, mert azért a csezdmegazt kicsit fájt anno. De mondjuk egy jó kis Rapülök.
Ami még 30 év után sem megy ki az ember fejéből.
Hogy egy remixet ide citáljak: na tud ilyet a három testőr? AI-nál amúgy van énekhang?
Most attól tekintsünk el, hogy az ún. emberi énekesek egy része szintén nem túl jó abban, amit (papíron) csinál, és elég erős utómunkálatok kellenek hozzá, hogy úgy szóljon ahogy. De vmit legalább hozzátesz, hogy próbálkoznak. Néha kifejezetten sokat... Tök más dolog a nem túl jót feljavítani, meg a semmiből generálni valamit: előbbi mégiscsak több munka. *: párszor jártam úgy, hogy na, ez jó volt, keressünk még a zenekartól valamit, de semmi.
Nem egy AI-nál hallottam ahogy le van lopva valakinek a hangja. ( szal maga a zene jó, de egy énekesnek a hangjával van előadva" )
https://www.youtube.com/watch?v=8fADI4lxLEQ
Pl fullra Daughter, meg egy jópárnál elég erős a hasonlóság ( nem feldolgozás ) és ilyenkor mi van?
Mert ez így eléggé necces amúgy.Szal ez a jogi dolog érdekes lesz a jövőben. -
DigitXT
félisten

Egyébként az, hogy a DJ nyomogatja a pultot, (újra)kever más zenéket, mióta "alkotás"?
Legjobb, amikor még bele is ugat, hogy üdvözli a közönséget 2017-ben, aztán az került fel a lemezre, beragad a 2017 is, akárhol felhasználják az "alkotást". Tudom, a zenét "szerzik", de amúgy korábban is voltak ilyen szoftverek, hogy összehúzogattál pár effektet = zene...Nyilván érdekes kérdés, hogy ha sokmillió embernek ez elég, meg ugrál rá, meg fizet érte, a célját elérte... Csak hallgatni ne kelljen (józanul). Mint mikor Jamaicában elfogy a fű...
Maga a gondolat zavar, hogy AI által írt zenét kéne hallgatnom, ám őszintén megmondva, adott esetben azt sem tudnám megmondani, hogy ki az előadója (nem ismerem), viszont a(z adott*) zenéje tetszik, ezért elraktam egy listába, és szívesen meghallgatom. Felidézi az emléket, amikor először hallottam, stb. Anélkül, hogy utána mentem volna, hogy ki is a szerző, elég kreatív-e... Megjegyzem, jó 25 évvel ezelőtt én is szereztem zenét, kvázi napló jellegel, osztálytársam meghallgatta, aszondja egyik résznél, hogy te, ez itt tök olyan, mint egy arpeggio effekt. Mire én: mert ez egy arpeggio effekt.
Szóval az emberi kreativitást azért már annak idején is segítették bevett "sablonok". Egy AI össze tud húzni ebből olyat, amit az emberek szívesen hallgatnak, abban biztos vagyok... Miért ne tudna? Más kérdés, hogy milyen értéke van ennek? Ahogy az én zeném nekem(!) nagy érték, mivel megmarad valami, amit anno én alkottam. Annak ellenére, hogy volt benne segítségem is... Sőt, néha a legjobb részek "elbaszásból" alakultak úgy, ahogy. Odébb csúszott a dob sáv, jé, ez ilyen viccesen szól itt? Maradhat.
Ilyenek. Vagy egy Creative Sound Blaster effekt nagyon kiadta. Akkor és ott, amikor az adott nyersanyagot lejátszotta, és a kész anyag számomra tökéletes lett. Megismételhető? Nem hinném (nincs meg az a vas sem már). Esetleg én le tudnám játszani élőben? Teljesen kizárt. De a DJ sem játszik hangszeren. De befejeztem, mert lassan olyan hosszú/ömlengő lesz, mintha AI írta volna, pedig csak nosztalgiáztam.Ui: a Pál utcai fiúk pl. anélkül tetszett, hogy tudtam volna, hogy Geszti a szerző.
Vagy úgyis mondhatnám, hogy annak ellenére, mert azért a csezdmegazt kicsit fájt anno. De mondjuk egy jó kis Rapülök.
Ami még 30 év után sem megy ki az ember fejéből.
Hogy egy remixet ide citáljak: na tud ilyet a három testőr? AI-nál amúgy van énekhang?
Most attól tekintsünk el, hogy az ún. emberi énekesek egy része szintén nem túl jó abban, amit (papíron) csinál, és elég erős utómunkálatok kellenek hozzá, hogy úgy szóljon ahogy. De vmit legalább hozzátesz, hogy próbálkoznak. Néha kifejezetten sokat... Tök más dolog a nem túl jót feljavítani, meg a semmiből generálni valamit: előbbi mégiscsak több munka. *: párszor jártam úgy, hogy na, ez jó volt, keressünk még a zenekartól valamit, de semmi.
-
Lacika112
senior tag
Valahogy nem csodálkozom az AI zenéket kizárják. Lehet csak nekem nyilvánvaló de az AI nehogy már pl platina lemezt kapjon meg Kossuth díjat (nehogy valaki belekössön, zenei díj ezért említettem). Nyilvánvalóan meg kell húzni bizonyos határokat.
-
dongettó
aktív tag

Hát én mindent is, Tool-tól kezdve Akiaura-ig vagy inkább nem is tudom merre lehetne behatárolni, akár a The Avalanches - Frontier Psychiatrist -ig bármit.(Unkle, az összes proghouse ami volt 2000től máig Trentemoller stb, millió) Egyedül Azariah-val lehet kikergetni a világból.De az olyan mintha , szal fizikai fájdalmat érzek. De ezt az azariah stílust is megtaláltam multkor youtubeon, onnan ered ez a hablatyolt zene, tudtam hogy van a stílusnak egy eredete valahonnan.
Csak azon gondolkoztam, hogy gyakorlatilag az összes zene lehetne ai hiszen onnan vannak összelopva átalakítva.Tool, Korn feldolgozások is baromi jók.
Az összes zene lehetne AI max a szöveg van megírva, de az Ai eleve jobb szöveget írna, mint az inflienza vagy töpp töpp töpp. -
Donki Hóte
veterán
És eközben megalakult az AIRA
ahol ki vannak zárva ilyenek mint scooter töpptörö töpptöpp töp, és egyéb ember alkotta világslágerek.
Lasz kecsap, stb.
és még naksi vs brunner - influenza (2000) c. száma is kizárásra került.Számítógép azt mondta, h elhatárolódnak ezektől.Inkább zenélnek saját maguknak.

-
Donki Hóte
veterán
Éppen a múltkor csodálkoztam el azon, hogy a youtube-on mennyi kiváló AI szerezte zene található meg.
Vannak feldolgozások és vannak originál AI szerezte zenék, tetszés szerinti stílusban.
Sok esetben csak onnan lehet tudni, hogy AI a szerző, hogy a hozzájuk csinált (azt hiszem, hogy ez a jó kifejezés) klip eléggé bénácska, de a zene jó
Nyilván valaki megmondja, hogy milyen stílusban, milyen módon készüljön a zene, de a munkát az AI végzi el, egyre jobb eredménnyel.
-
Fecogame
veterán
Én inkább 2 listát indítanék. Egy AI mentest, és egyet kizárólag AI által generált zenéknek.
-
bambano
titán
"nem vetnek fel manipulációs aggályokat.": nincsenek aggályok arra nézve, hogy manipuláltak-e a zenék. Konkrétan tudjuk, hogy a hamisan éneklő énekesek hangját manipulálják. Vagyis ha nem lehet játszani manipulált zenét, akkor kb. semmit nem lehet játszani.
-
dongettó
aktív tag
És eközben megalakult az AIRA
ahol ki vannak zárva ilyenek mint scooter töpptörö töpptöpp töp, és egyéb ember alkotta világslágerek.
Lasz kecsap, stb.
és még naksi vs brunner - influenza (2000) c. száma is kizárásra került.Számítógép azt mondta, h elhatárolódnak ezektől.Inkább zenélnek saját maguknak.
-
Ajándékok
aktív tag
Mit tippeltek, mennyi idő múlva történik meg először, hogy az ARIA slágerlista egyetlen egy száma sem szerepel a valódi slágerlistákon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 3 i5-1245U / 16 GB RAM / 256 GB SSD
- Claude API Kulcs (Sonnet, Opus, Fable) 70%-kal olcsóbban + 90% Prompt Cache (1M-100M) Token
- Intel Core Ultra 235T / 245 / 265T / 265 / LGA1851 CPU!
- i7-4790K (Delid) // ASRock Fatal1ty Z97X Killer/3.1 // G.Skill Ares 32GB 2133MHz
- Dell Pro PC14250 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 235U 16GB 512GB magyar vbill ujjolv IR kam gar
- MacBook Pro 16" 2024 M4 Pro 48GB RAM, 14CORE CPU, 20 CORE GPU, 27% Áfa, (0597AR)
- Dell Latitude 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,LTE KÁRTYA,WIN11
- Fullextrás! Lenovo ThinkPad T14s Gen 1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 512GB FHD TouchScreen 1 év garancia
- ULTRA 3 16 mag - ultra2 Áron! HP EliteBook X G2i 14" AI - Ultra 7 366H, 32GB, 512GB, GAR - KÉK
- Használt Xiaomi 12 8/256GB szürke / 12 hó jótállás

Most attól tekintsünk el, hogy az ún. emberi énekesek egy része szintén nem túl jó abban, amit (papíron) csinál, és elég erős utómunkálatok kellenek hozzá, hogy úgy szóljon ahogy. De vmit legalább hozzátesz, hogy próbálkoznak. Néha kifejezetten sokat... Tök más dolog a nem túl jót feljavítani, meg a semmiből generálni valamit: előbbi mégiscsak több munka.