Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Dragon3000 #44 üzenetére
Nem, ez nem az a fajta villogás. Elvileg az nem is lehet neki, ha jól működik.
Ez csak időnként megvillanó háttérfénynek néz ki.
Alapból 75%-on megy a háttérfény. Mikor elsőre állítottam, sikerült mindjárt feljebb húznom, azonnal szólt, hogy megnő a fogyasztás, de amúgy semmi egyéb.
A 75% elég, néha le szoktam húzni 0-ra, mikor a másik monitort használom.
Még van időm eldönteni, hogy visszaküldjem e és vegyek valami mást.
A Dell support nem igazán van a toppon. A hibajelentés óta biztos eltelt már 2 hét és semmi érdemleges választ nem kaptam. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
JulianSinulf #43 üzenetére
Ha ennyire random módon jön elő a villogás, akkor tuti nem a pwm vezérlés az oka, elvégre az fix frekvencián villogtatja a háttérvilágítást, így ha arra érzékeny valaki, akkor azt folyamat érzékeli.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
ScomComputer #39 üzenetére
Köszi!
Ma még nem volt villogásom. Lehet, hogy megmarad a monitor -
Trailblazer
veterán
válasz
Na ezzel már nem villog, köszi. Bár ez nem a te dolgod lenne...
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Nem vartal 10 napot
-
ScomComputer
veterán
Csak szólok...."Download NVIDIA GeForce Game Ready 536.23"
Leírás/javítás egyéb a linken ! -
Busterftw
nagyúr
válasz
snake1977 #34 üzenetére
Esetleg a gyártó VESA HDR(400/600/1000) plecsniben lehet bízni, az hivatalos, bár ugye jelentek meg magasabb számmal matricák.
Eredetileg a G-Sync Ultimate 1000nitet jelentett bejelentéskor de ezt törölték azóta , mert az OLED panelek ezt nem érik el általában viszont a technológia miatt top HDR élményt nyújtanak.
-
Csabis
aktív tag
Csendben teljesítmény romlás tapasztalható 30xx szériában.
DLSS 3 óta csendben az előzőeket emelte a követelményét..
Ami romlását nem mindenhol de CP77 ben pl észre vehető.
Pszihó beállítás, kiegyensúlyozott: erősen romlott akár 40fps is ..
Utána ultra szintén kiegyensúlyozott .. 71 átlaggal. -
snake1977
őstag
válasz
Dragon3000 #31 üzenetére
Elfogadom az álláspontod első felét. Lassan monitort fogok cserélni, de mivel a kompatibilisnél a hdr-t nem tesztelik, vagy csak nem szavatolják, kénytelen leszek alapból g-synceset választani.
Hány olyan driver jött már, amiben egy régóta hibátlanul működő funkció hibás lett, így ezt nem jelenteném ki.
És még jönni is fog, vissza tekintve az elmúlt időszakra hónapokig tudnak ülni egy egy probléma megoldásán, ami után más szegmensben jön elő valami, akárcsak az amd. Tökéletes driver sosem lesz. -
djbb534
tag
válasz
Dragon3000 #32 üzenetére
Köszi
-
Dragon3000
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
snake1977 #29 üzenetére
Senki nem beszél el a másik mellett, le lett írva, attól, hogy nincs a listán még mehet gond nélkül, de ha bármi miatt előjön valami gond, akkor az nvidia széttárja a kezét és leszarja.
ha az adott típussal nincs gond hosszabb ideje, akkor valószínűleg nem lesz.
Hány olyan driver jött már, amiben egy régóta hibátlanul működő funkció hibás lett, így ezt nem jelenteném ki. -
snake1977
őstag
Látom elbeszélünk egymás mellett, attól hogy az nvidia közreaadott egy listát amit az nv tesztelt, még lehet és vannak is a mellékelt ábra szerint hibátlanul működő freesynces monitorok G-sync képes kártyákkal. Az nv listája a konkrét modelleket említi amiket teszteltek, ettől függetlenül még a felhasználói tapasztalatok alapján léteznek olyan monitorok amik hibátlanul működnek vele. Lehet Jóska Pista vagy Gipsz Jakab a felhasználó, ha az adott típussal nincs gond hosszabb ideje, akkor valószínűleg nem lesz. Innentől meg már csak a driverben tudnak inkompatibilitást okozni...tárták ők szét a kezüket több esetben is, pl akkor is amikor kint maradt az lhr kártyák béta drivere "véletlenül".
A listára nem merném rátenni a nyakam hogy ha valamelyik driveres frissités után mégis probléma adódna a monitorral ők bármilyen garanciát vállalnak egy kompatibilis monitor esetén hogy kijavítsák a hibát a driverben ha driver hiba okozta, nyilván törekednek rá ha nem egyedi a probléma mint az aktuális cikkben is leírták.
Ez inkább egy útmutató hogy igen ezt megveheted mert mi teszteltük, vagy inkább a monitor gyártója letesztelte és jelezte hogy rendben van, működik. -
JulianSinulf
őstag
válasz
JulianSinulf #20 üzenetére
Nem használt a frissítés. Bár sokkal több idő kellett most, hogy előjöjjön, de előjött.
És most csak a böngésző van nyitva.
Szóval marad a monitor visszaküldése. Lehet, hogy választok valamit a listáról.
Úgyis ott láttam az LG 49"-osát is. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Busterftw #26 üzenetére
Volt lg freesync monitorom, aminek volt külön g-sync verziója is. Bekapcsolni betudtam, de akadozott a kép az nvidia órás tesztjével, illetve bizonyos fps tartományban villódzót is a kép, pl játék menüben, ahol 60-ra volt fixálva az fps, de felette is előjött, amikor már maga a játék ment, ott el volt engedve az fps 144-ig, így értelmetlen volt használni. Most egy c2-es oledet használok, ezzel szépen ment minden, egyedül egy játékban tapasztaltam ezt a villódzó hibát előző héten, mert akkor került fel a driver, ami előhozza, de lehet, hogy a játékban is elbasztak valamit, mert az is kapott frissítéseket közben, a fix nem oldotta meg, vannak még esetek, amikor villódzik.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Dragon3000 #25 üzenetére
Ami sok esetben annyit jelent, hogy be tudta kapcsolni NC alatt es elkonyveli, hogy megy.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
snake1977 #23 üzenetére
Ez a lista nem is arra szolgal, hogy minden FreeSynccel mukodo monitor belekeruljon.
Ez a hivatalos lista amit az Nvidia bevizsgalt. Minden mas lutri, ezzel magukat is vedik, mert ha nem validalt monitornal anyazik az user, akkor az Nvidia szettarhatja a kezet, hogy miert nem olyan monitort vettel ami biztosan mukodik es kompatibilis. -
snake1977
őstag
válasz
Dragon3000 #22 üzenetére
Van 240Hz-es iiyama is, youtuber [link] tesztelte 3080-al gond nélkül ment.
Szóval még mindig azt mondom hogy ez az adatbázis messze nem tökéletes, és nem is lesz az, az ismertebb modelleket letesztelték, kb. ennyi, de többet nem is várnék a gyártótól, ez is dicséretes...Másrészt meg a g-sync szerintem vagy megy vagy nem megy, ha működik normálisan akkor ott már csak a jövőbeli szoftveres driverekben lehet elrontani bármit is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
snake1977 #21 üzenetére
Mert nem tesztelte az nvidia, akkor miért szerepelne benne? Ha jól tudom 75Hz-től foglalkozik a monitorokkal az nvidia, de lehet, hogy rosszul emlékszem. A te monitorod max 70Hz-et tud, így nem fog a tesztelésével foglalkozni. Ez mellett lehetnek még más tulajdonságok, amiket néz a gyártó és ha az nem teljesül, akkor figyelembe se veszik az adott monitort.
-
snake1977
őstag
válasz
Dragon3000 #19 üzenetére
Az elmúlt félévben nem volt ilyen problémám, szvsz ezután sem kéne legyen, így kicsit még izgalmasabb hogy miért nem szerepel.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Dragon3000 #19 üzenetére
De, esélyes, hogy pwm-es. Mikor nézegettem, hogy mit vegyek, biztos írták valahol, de annyi monitort megnéztem, hogy már nem tudom ennél mit olvastam.
Pont azért akartam volna megtudni, hogy a dell szerint ez lehet e monitor hiba, konkrétan volt e nekik már ilyennel tapasztalatuk vagy máshol keressem a gondot.
A háttérvilágítást szoftveresen is lehet állítani win alól. Szóval a hibalehetőség megnőtt.
Viszont a dell nem nagyon akar érdemi választ adni.Ma feltettem az új driver-t, azóta még nem csinálta. De volt már, hogy órákra volt szükség, hogy előjöjjön a gond.
Amikor az LG-n játszom és a dell-en nem történik semmi, akkor sosem csinálta.
De most a dell-en megint nyitva 3 program, ilyenkor elő szokott jönni a gond. Kíváncsian várom. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
snake1977 #17 üzenetére
Ha nincs benne a listában, akkor is mehet vele, viszont mivel nem szerepel benne, így nem garantált a működés, így ha valami gond előjönne, akkor az nvidia csak feltartja a kezét, hogy nem szerepel a listában.
#18 JulianSinulf
Nem lehet, hogy pwm-es a háttérvilágítás vezérlése, ha max fényerőn nem csinálja, akkor ez lesz a gondod és ezen nem fog semmilyen driver javítani. -
JulianSinulf
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy segíteni fog e.
A vadi új monitorom 1 hónapig gond nélkül ment, aztán egyszer csak elkezdett villódzni mikor egyik ablakról a másikra klikkeltem. Ezt sikerült is levideózni, mintha, a háttérfény villanna egyet. Azóta eltelt kicsit több, mint egy hónap. Felvettem a kapcsolatot a monitor gyártójával, de csak a vacakolás megy, érdemi támogatást nem tudtak nyújtani. Eddig.
Hétvégén a monitoron egy játék futott, de elő kellett hoznom egy böngészőt. A böngészőben való klikkelgetésnél nagyon durván villódzott a monitor.
Már ott tartok, hogy inkább visszaküldöm, még egy hónapig minden gond nélkül megtehetem. Aztán olvasom ezt a cikket, hát majd meglátjuk. Bár az említett driver-t csak 30-án tettem fel, a hibán se nem javított, se nem rontott. Lehet, hogy előbb is benne lett volna már valami?
A monitor egy 49"-os Dell. Se VRR, se *-sync technológia. Viszont mellette van a 48"-os LG OLED monitor, ami meg adaptiv-sync-es. Azon viszont nincs villódzás. Talán, mert nincs háttérfény.
Most felraktam ezt a hotfix-et, ha segít, akkor jó, ha nem, akkor várok még kicsit a Dell-re, aztán meg max visszaküldöm. Bár azért gáz, ha egy driver miatt lesz. De legalább lesz esély keresni egy g-sync-es monitort. -
-
nkmedve
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy ez a javítás nálam fog-e valamit segíteni.
A villódzás egy nagyon régi és zavaró gond a Gigabyte FI27Q (NV szerint G-SYNC Compatible) monitorommal. Nálam leginkább 2D gyorsított appoknál szokott előjönni a gond, főként altatás után, amikor a G-SYNC be van kapcsolva. Ilyenkor pl. Youtube videót nézve vagy Lightroom-ban képeket feldolgozva enyhe diszkófényt tud csinálni, nagyon zavaró. A G-SYNC ki és visszakapcsolása szokott segíteni a problémán, de persze csak a következő altatásig, ébresztés után kezdi előlről.
Emiatt az esetek nagy részében kikapcsolva tartom a G-SYNC-et, csak akkor kapcsolom be amikor játszani akarok (nyilván legtöbbször elfelejtem s akkor jön a tearing).
-
-
KAMELOT
titán
válasz
Dragon3000 #10 üzenetére
Ők 6 napja tették közzé a már 4 napos hírt. Nem érted?
-
PuMbA
titán
Nem kell kísérletezni, itt a lista: G-SYNC GAMING MONITORS
Ebben benne vannak a csak Freesync-et tudó monitorok is, G-Sync Compatible típusúként.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ScomComputer #9 üzenetére
A cikkben az nvidia link, ott meg 06.06 szerepel, ami csak 6 napja volt
-
ScomComputer
veterán
Ez jó 10 napos hír...de nem baj soha nem késő....
(Jun 2, 2023.) -
Dr. Akula
félisten
"Adaptive-Sync technológiát támogató monitor használatakor a felhasználók többet nem tapasztalhatnak véletlenszerű villogást, ha a G-SYNC engedélyezve van"
Most ez a Free meg G Sync hogy van egymással? Régen semmi átjárás nem volt, aztán kitalálták hogy bevizsgálják a monitorokat, és vannak olyan FreeSyncesek amiket betudnak G-Syncnek, és akkor Nvidiával is lehet syncelgetni nem G-Synces monitoron. Még mindig táblázatot kell böngészni hogy mely monitorok jók, vagy már minden FreeSynces jó neki, vagy csak a Pro, 2, ki tudja milyen utótagosak? Én már nem tudom követni, de mivel sok monitornál nem fizetik ki a G-Sync felárat a gyártók, jó lenne tudni ha mégis használhatók Nvidiával.
#4Trailblazer: Gyanítom egyik fejlesztő ezt javítja, a másik azt, aztán egymás kódját írják felül amikor be kell rakni a közösbe. Vannak mindenféle verziókezelő rendszerek, de gondolom az is csak akkor jó, ha ésszel használják, hülyeség/lustaság ellen nem véd.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Trailblazer #4 üzenetére
Bármi lehet, akár az is, hogy javítottak valamit, amivel máshol okoztak hibát, ami miatt ez előjött.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Dragon3000 #3 üzenetére
Én ugyan nem vagyok otthon a driverfejlesztésben (_sem_), de nem fér a fejembe: amelyik része működik, márpedig jól működik, abba miért kell belenyúlni?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Trailblazer #2 üzenetére
Egyben én is tapasztaltam, azt hittem a játék lett a szar, ez a javítás nekem se oldotta meg.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #1 üzenetére
Hát az új driver sem szűntette meg...
-
Trailblazer
veterán
Akkor mégse az én készülékemben volt a hiba, mert két játékban is tapasztaltam ezt a villódzást...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az 536.09-es Hotfix meghajtó egy variálható frissítési frekvenciából eredő gondra reagál.
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung-LG-Philips-Sony TV/MONITOR 40"-49" BAZÁR (Számlával és Garanciával) kb.: 150db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest