Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Egon

  nagyúr

  válasz WonderCSabo #2119 üzenetére

  Hát igen részben egyetértek, de azért azt látni kell, hogy mondjuk 10 éve volt egy olyan csapatunk, amiben volt 5-6 világklasszis (monjduk a zágrábi vébén: Pálinger, Görbe, Lovász Zsuzsi, Kulcsár Anita, Radulovics stb.), az utóbbi pár évben meg volt max. két és fél. Pálinger és Görbe mellett, Vértennek volt egy jó időszaka, amikor fél világsztárnak számított - Gini visszavonulásával, Vérten leépülésével, és Tomori világklasszissá válásával most van kettő darab - ráadásul egyik sem stabil fejben, emiatt a legritkábban nyújtanak folyamatosan kiemelkedőt, mondjuk egy világversenyen (ellentétben pl. Raduloviccsal, aki 10 meccsen lőtt cca. 100 gólt azon az ominózus vébén).
  Az is gond, hogy nagyon ki van ccentizve a klubok költségvetése, alig jut utánpótlásra (olyan edzők dolgoznak ott, hogy jobb nem beszélni róla). Az oktatáshoz hasonlóan, jellemző a vaskalaposság (évtizedes edzésmódszerekhez ragaszkodnak stb.). Nézd meg a kapusokat (mondjuk tévében, visszajátszva, lassítva). Olyan szinten el vagyunk maradva az élvonaltól reflexekben (női vonalon), hogy az már fáj (meg kell nézni Lunde, Navarro, Englert stb. védéseit, összehasonlítva Herr, Kiss, Szikora, Triffa stb. védéseivel). Ez nyilvánvalóan arra vezethető vissza, hogy nem jók, nem korszerűek az edzésmódszerek.
  Sajnos a látottak alapján, nehezen tudok optimista lenni. Szerintem hosszú távon jó, ha a legjobb 8 közé be tudunk majd jutni 1-1 világversenyen. Jönnek fel a konkurensek ezerrel, a tavalyi vébén látszott, hogy "rendszerváltás" volt a kézilabdában (norgék, franciák, németek és magyarok helyett, dán, szerb, lengyel és brazil legjobb négy: erre nem sokan számítottak...). Mi pedig mintha egy helyben topognánk. A kétezres évek elején, a Dunaferr játszott a Slagelse-vel kupameccset. 2-3 játékost cseréltek, mint a "békeidőkben". Popovics és Fridrikas ketten lerohanták a falat, és sz*rrá vertek minket...:( NA kezdte a válogatottnál a minél kevesebb cserét erőltetni. Most meg sebességben vagyunk csúnyán lemaradva. Olyan játékosokat képzünk, akik magasak, de lábbal olyan szinten verhetők, hogy rossz nézni (rémlik Cifra a dánok elleni, idegenbeli nagy Fradi-zakó idején?).
  Persze nagyon remélem, hogy nem lesz igazam.

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés