- Bluetooth hangszórók
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Lényegében pénzbe kerül, mivel több munkaóra, több kockázat. Ha nem fog visszajönni az ára, mert az alkalmazottak 99%-a egész életében Windows felhasználó volt, akkor miért tennék...
Aztán persze vannak kisebb cégek ahol mindenki hozza-vissza a saját (fertőzött) készülékeit, aztán azt mondják, hogy te bajod, old meg. Mert persze minden céges útmutató, meg project Windows-t feltételezve készült. Tudod, mikor elindítasz/megnyitsz valamit, és elvárja, hogy C:\akármi könyvtárba tegyél valamit...
-
Gábor001
tag
Nekem nem ritka, hogy elutazom konferenciára / nyaralni / Magyarországra, és onnan HO-zok, akkor csak egy oldaltáskát viszek magammal, és bele a kis laptoptáska, melybe befér az egér+töltő+stb, de csak akkora, mint egy Surface Pro. Munkahelyre is néha csak ezt viszem magammal, hátizsák nélkül.
Amire rá próbáltam világítani, hogy van értelme egy jobb billentyűzetnek laptopon, és egy nem szabványos billentyűzet sokat ront az összképen. A Surface Pro billentyűzetével például semmi gondom nincs (leszámítva a numpad hiányát, meg az F gombok is jobbak asztalin, de ezek a méretből adódnak érthetően) -
nyunyu
félisten
Amúgy elég sok helyen dolgoztam már, sok laptopos emberkét ismerek, de kb. 100-ból 1-bek van külső billentyűzete. Már úgy értem amit cipel. Az hogy otthon v irodában ott a monitor előtt a billentyűzet az nyilván sokszor van. De az sose megy onnan sehova.
Melóban USB-C-s monitorok vannak + mindegyikre rádugva valami billzet + egér.
De mivel ránézni sem bírok a gumidómokra, így saját mechám van a melóhelyre dedikálva.
(Itthon HOban a kék tesóját használom) -
nyunyu
félisten
Egyetértek azzal, hogy jobb a külső billentyűzet, de sokszor nem megoldható vagy nem praktikus(pl. kis gép mellé nem fér be)
Hátsó részben HP 845 G8 + Akko 3908B + Logitech MX Master
Első fakkban meg a tornacuccom (gatya+póló+törcsi+cipő)Ezzel járok melózni + utána kondizni, és még a fél bevásárlás is belefér hazafelé.
De amint rájövök, hogy működnek az új melóhelyemen a belépőkártyás szekrények, onnantól a billzet+egér marad ott, és 3-4-gyel több dobozos sör fog elférni a hátizsákban.
-
nyunyu
félisten
Ezt a PrtSc - bekapcs - Del triót a HPtől tanulták el?
(Kb. az Elitebook 830/840 G7 széria óta ez van, most tartanak a G11-nél.
G6-nak még dedikált power gombja volt, nem a billzet része.) -
ddekany
veterán
válasz
Solar Eclips #70 üzenetére
Windows. Ezért a Mac rengeteg helyen nem rúg labdába. Alap kb. médifogyasztás/szocmédia/GMail felhasználásra meg, ahol mindegy az OS, feleslegesen erős ez.
-
Solar Eclips
tag
Még mindig nem értem miért venném ezt inkább mint egy macbookot?
-
ddekany
veterán
Mivel munkába ingázásról van szó (COVID óta), ez nagy cégeknél általában csak a munkáltató által adott készüléket használhatod, amit ők tartanak távolról karban (nincs admin jogsultságod). Ilyen felállásban persze a Mac-eket behozni a céges gépállományba a Windows mellé hatalmas komplexitás és költség növekedés. Nem tudom hány nagy cég vállalja azt be.
-
btoth0413
kezdő
Ilyen létezik? Nagyon menő az AI Technológia..
-
VirsLee
őstag
Azt hiszem akkor amit Te keresel azt sajnos csak egye helyen találod meg, Apple. Ott persze nem lesz olcsó a dolog
Privát gépem egy macbook air m1 (nincs hangja, passzív). Munkahelyen is évek óta mac van az elmúlt években mac pro 16 intel (hangos), mac pro 16 m1 pro (csendes), mac pro 13 intel (kib@szott hangos), mac pro 14 m3 (nagyon csendes).
A keresett dolog létezik, csak nagyon drága, ha pedig sok ram-ot szeretnél, akkor... -
Balúkapitány
tag
Ebben a csúcsra járatott üzletpolitikában, amit említesz, én is ludas vagyok: mint vásárló. Akarva akaratlan partner vagyok a minőségromlásban.
Amikor volt egy tartós, a minőség idejéből való Fujitsu-m azt 10 év után elajándékoztam mert annyira jó volt, hogy már meguntam és újat akartam venni.
S volt egy Thinkpad-om is amit nem körültekintően javítottam.
Más szóval nem becsültem őket.A gyártók továbbra is a 'minél nagyobb nyereséget minél kevesebb ráfordítással' hozzáállást fogják tudni preferálni, mert ebben mint vásárló, többedmagammal részt veszek: éltetem a vásárlási lázat.
Hiszen számtalan boltban vagyok rendszeres vásárló. Fogyasztó.Attól, hogy itt vagy a világ összes fórumán ezt szóváteszem, a piaci kinálat még nem fog megváltozni. Mert így is megveszem, és gyakrabban veszem meg mint azt kellene. Legyen az laptop, kenyér, sör vagy snickers . . .
Mind tudjuk, hogy sz@rok (vagy lehetnének jobbak) mégis megvesszük.Az van, hogy felelősséget vállalnom és legalább tudatos vásárlóvá válnom azt nehezebb mint a gyártókra mutogatnom, más megoldást keresnem vagy igényt teremtenem.
Szóval bocsánatot kérek azoktól akik egy olyan Dell Precision-t, Asust vagy bármi mást kénytelenek nyűstőlni otthon vagy az irodában: miattam, a kapitalista vásárló miatt okoz nektek annyi bosszúságot.
-
ddekany
veterán
Eredetileg arra is volt a notebook, ha valakinek tényleg mobilnak kell lennie. Manapság már leginkább desktop helyet van, megszokásból eleve, több kevesebb valós okkal (kinél hogy).
Az ingázásra meg nagy cégnél az lesz a megoldás, amit kapsz. Ahol némi késleltetés és némi tömörítési artifact nem gond, ott ez jó esetben virtuális desktop lesz, és akkor nem kell hordozni/félteni semmit, és otthon használod amid amúgy is volt.
Kis/közepes nem-ITs cégeknél meg simán elsütik, hogy mindenki valami íróasztalnál ül notebookkal, és semmi külső periféria nincs. Ez munkavédelmileg tilos kéne legyen (mert kapásból, akkor vagy a billentyűzet van túl magasan, vagy a monitor túl alacsonyan).
A NUC-okkal meg amúgy annyi a gond (azon kívül hogy kb. sehol nem választható), hogy "sportból" annyira rámennek a kis méretre, hogy ismét erősen necces a halk hűtés megoldása, ha kell teljesítmény is.
-
Chiller
őstag
Aki igazán mobilisan nyomja (terepen, reptéren, kávézóban, vonaton, irodában, otthon kanapén, tényleg mindenfelé) és naponta több száz km-t utazik, és legalább napi 5x kiveszi-beteszi a táskába, annak sose lesz külső billentyűzete (ez vagyok pld én).
Az ilyen "koca"laptoposoknak, akiknek ahhoz kell, hogy csütörtökön bevigye az irodába, pénteken meg hazahozza a kötelező 2 nap iroda miatt, azoknak csak azért van laptop, mert nem akarnak NUC-ot, vagy mert nehéz lenne a desktop cipelése.
Amúgy elég sok helyen dolgoztam már, sok laptopos emberkét ismerek, de kb. 100-ból 1-bek van külső billentyűzete. Már úgy értem amit cipel. Az hogy otthon v irodában ott a monitor előtt a billentyűzet az nyilván sokszor van. De az sose megy onnan sehova.
Az egér az más tészta, azt majdnem mindenki viszi magával.
-
Gábor001
tag
Egyetértek azzal, hogy jobb a külső billentyűzet, de sokszor nem megoldható vagy nem praktikus(pl. kis gép mellé nem fér be). Én is jobban szeretem az asztali gépem billentyűzetét, mint a Surface-ét, de a legtöbbször szükségem van a hordozhatóságra. Az ASUS billentyűzete pedig kifejezetten nem jó a nem szabványosság miatt, pedig a laptopjaik között vannak egyediek (pl. PX13).
-
Balúkapitány
tag
Ez megvan az Asusnál is, sőt. Itt sem látok előnyt másoknál.
Ma már nem mehetek a márkanév útán, mert a koncepciójuk mind egyforma. Minden consumer márkának az összes árkategoriában van kínálata.
Ezért nem értem az "asus egy hulladék" kijelentést.
Túlzó, megalapozatlan és senkinek sem segít.
-
tasiadam
veterán
válasz
Balúkapitány #54 üzenetére
Nemtom mennyire jelent elony az ellatas es a support, pl a Dell uzleti gepek eseteben.
-
ddekany
veterán
A külső billentyűzetnek van egy olyan előnye is, hogy el tudod távolra tenni magadtól a notebook-ot (ha van külső monitor is), ami nagyban csökkenti a hajszárító hallhatóságát. Meg akkor fel tudod tenni akármi eszkábált keretre, hogy legyen alatta levegő.
Ideális ingázó gép nekem kb. az lenne, ha fognak egy ~13"-os notebook térfogatának megfelelő lapos téglalapot, amiben nincs billentyűzet vagy monitor, és bordás fém a teteje, és arra belülről heatpie-al átvezetik a hőt. Már is kussolna. És befér a táskámba, mint a notebook... ami kb csak azért szoktam kinyitni, mert amúgy nem férek a bekapcsoló gombhoz hozzá. Ehhh.
-
Predatorr
őstag
válasz
Balúkapitány #28 üzenetére
Már nagy előny a többi márkánál, hogy nincs Armoury Crate!
-
-
Chiller
őstag
Én innen vettem az infót:
https://www.techpowerup.com/324863/cpu-z-screenshot-of-alleged-intel-core-ultra-9-285k-arrow-lake-es-surfaces-confirms-intel-4-processKözbe látom volt hír az A20 cancelről:
https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/intel-announces-cancellation-of-20a-process-node-for-arrow-lake-goes-with-external-nodes-instead-likely-tsmcElég fura ez, elvileg mindjárt megjelennek ezek nem? Ilyenkor azért nem szoktak komplett gyártást váltani.
2 hét múlva retail megjelenés, ezek már hónapokkal ezelőtt rajta kellene, hogy legyenek a nyákon, sőt dobozolva. -
Nem tudom, én ISO-n is 99,5 százalékban AltGr+j/i-vel írom az í/Í karaktereket (pedig a ~30 évből kb. 1-2 hónapot használtam ANSI-t; így jött ki).
Az egysoros enter 1u-val közelebb van, mint a kétsoros ISO változat, így a kisujjat nem kell annyira nyújtóztatni hozzá, ha home row-on van a kéz (és a cél az lenne, ugye, hogy ezt a pozíciót minél kevesebbszer, ideális esetben egyáltalán ne kelljen elhagyni). Asztali billencseknél meg még ott van az, hogy
1) vannak olyan típusok, amik kizárólag ANSI-val érhetők el
2) 3rd party kupakszettek vásárlásakor egyszerűbb a dolgod**: Egyrészt vannak olyan készletek, amiből nincs is ISO (pl. Cerakey, de nem ez az egyetlen), szóval jobb kitting, és van, hogy olcsóbb is (mert az alap ANSI kithez nem kell megvenni az ISO extrákat tartalmazó pluszcsomagot, ami simán megspórolhat 15-50 dollárt/eurót), vagy épp egyszerűbben beszerezhető.
Aztán ott van, hogy sokan szeretik, ha a bal shift 2,25u hosszú, így stabilizátort használ. Ez mondjuk nekem annyira nem lényeg, inkább csak a fentebbiek ---> az ISO-s billencseimet bármikor elcserélném azoknak az ANSI kiosztású variánsaira.
-
"Lehet neked az se lenne jó"
Egészen biztosan nem.
"Meg vannak már mechanikus billentyűzetes laptopok is."
Tudom, de nem sok, plusz jellemzően batár nagy gépek, és azért az a mecha sem olyan, mint egy rendesen igényekhez szabott asztali darab. Számomra a laptop klaviatúrája egy végszükség esetére való eszköz, ha semmiképp nem tudok/akarok valamiért adott pillanatban rácsatlakoztatni mást. Touchpad vs. normális egér/esetleg trackball ugyanez.
Ha valamit rengeteget használok, akár munkára, akár böngészni, akár játékra, akár mindháromra, (márpedig a billencs ilyen dolog), akkor fontos a minőség/komfort/hang, de ez szerintem nem furcsa megközelítés. Szerencsére mára eléggé Kánaán van a szegmensben, és viszonylag emberi összegekért meglepően jó dolgokat lehet venni, ha az ember tudja, hogy mit-miért-hol keressen.
-
Chiller
őstag
válasz
Synthwave #43 üzenetére
Itt három dologban van a rossz: egyrészt a gyártó ad el neked szar terméket, ami nem jó semmire, másrészt Neked még pluszba fizetned is kell, hogy rendeltetésszerűen tudd használni. Harmadrészt, meg hogy nem látod ebben a problémát.
Mondjuk lehet mások az igényeink is, én például nagyon elégedett vagyok az Asus ROG laptopos full billentyűzetemmel, napi 10-12 órát gond nélkül elvagyok vele. Lehet neked az se lenne jó. Meg vannak már mechanikus billentyűzetes laptopok is. Szóval azért vannak különbségek.
-
-
-
Gábor001
tag
-
Chiller
őstag
válasz
Synthwave #38 üzenetére
"Egy laptopon meg teljesen mindegynek tartom, mert amikor csak lehet, külsőleg rácsatlakoztatottat használok hozzá."
Aha... ez teljesen rossz mentalitás, ezzel az erővel adjanak hozzá CGA monitort, és tegyék a tapipadot a monitor hátuljára, mert úgyis mindenki külső monitorral és egérrel használja.... csatlakozóból meg elég egy, majd mindenki vesz adaptereket meg splittereket
Ha kifizettem valamit (ráadásul ilyen mocskos mód túlárazva), akkor az legyen használható, alul lyukas kancsót se akarok venni/használni. Ha nem bírnak normális billentyűzetet prezentálni, akkor ne is legyen semmi, csak legyen +1 USB port és adjanak egy külső USB-set hozzá akkor.
-
fotel
aktív tag
Ahogy többen írtátok, ez nem teszt, nem tudom összehasonlítani, pláne mobilon olvasva
-
válasz
Jesus_Shaves #34 üzenetére
Most is vannak.
-------------------------------------------------------------------
(#37) Gábor001: Nincs. ANSI Amerikában van. Ami egyébként a mecha billentyűzetek világpiacának kb. a 90 százalékat adja. Az egész európai miniszkuláris hozzá képest.
Amúgy több szempontból is jobb az ISO-nál, szerintem, bár ez főleg desktopon érvényesül. Egy laptopon meg teljesen mindegynek tartom, mert amikor csak lehet, külsőleg rácsatlakoztatottat használok hozzá.
-
-
ddekany
veterán
válasz
Jesus_Shaves #34 üzenetére
Amúgy ez azért is furcsa, mert ez nem egy magyar igény. Pl. a németek és a franciák is ISO kiosztást használnak. Meg talán a legtöbb európai ország.
Amúgy persze, a notebook billentyűzet más okokból káosz. Pl. nincs rá szabvány, hogy hol a Del, Home/End, Page Up/Down...
-
Elég nehéz úgy hozzászokni, hogy a laptopokon kívül mindenki más képes normális klaviatúrákat gyártani EU-s értékesítésre. Továbbmegyek, 8-10 éve még bőven voltak ISO-s laptopok is a 12"-tól kezdve egész a workstation-ökig. Magyar kiosztással.
Ez egyszerűen nem más, csak egy újabb spórolás, hogy még kevesebb variációval kelljen gyártani az amúgy túlárazott vackokat, megspórolva ezzel bónuszban a piackutatást is.De elhiheted, nem háborognának annyian, ha lehetne kapni igazi ISO-s laptopokat is, de az a helyzet, hogy már 10-ből 9 ilyen szörnyszülött, ami meg nem, abban elavult hardver van és / vagy túlárazott.
-
ddekany
veterán
Meglep amúgy, mert jellemzően ha valami kevesebbet fogyaszt, akkor annyival vékonyabbra/kisebbre csinálják a hűtést, hogy már hangos legyen. Persze, az is számít, hogy normál vagy mindenféle biztonsági szoftverrel alaposan agyonvert gépről van szó... utóbbi minden ultra modern CPU-t is letérdeltet, és a csendesség kérdése is máshogy alakul (azaz, nem arra méretezték a hűtést, hajszárító lesz egész nap).
-
-
Sirus86
aktív tag
Nekem most ilyen HP-m lett (Elitebook 860 G11) https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/237328/intel-core-ultra-5-processor-135u-12m-cache-up-to-4-40-ghz/specifications.html
procival.
Ami meglepo, hogy nagyon csendes lett a gep, es sok-sok mag mar nem is mukodik/kell normal munka mellett. Illetve terheles mellett sem porog fel a ventije. Igaz az NPU-t meg soha nem hasznalta es talan nem is fogja soha sem. Ha Lunar lake ennel jobb lesz, akkor siman elkepzelem a 10h melot vele. (Van AMD-s 7gen Ryzen gepem es MAC M1-es gepem is). Viszont az NPU szerintem meg korai, es felesleges, en kb 3-5 ev mulva latnam az igenyt ra, nem most -
ddekany
veterán
"Ennek a megoldásnak az előnye, hogy a rendszermemória elhelyezése csökkenti a platformdizájn komplexitását és kiterjedését, cserébe nem épp olcsó ez a koncepció, ami meglátszik majd a processzorok árazásán"
A komplexitás csökkentés elsődleges célja, hogy olcsóbb legyen gyártani a terméket... Fura komplexitás csökkenés, amit drágább/nehezebb megcsinálni, mint az elődjét.
Valószínű amúgy kénytelenek ezt tenni, mert a RAM sebesség egyre súlyosabb korlátozó tényező, és így lehet majd előre lépni, ha integrálják. Persze üzletileg is jó nekik, mert nem bővíthető, plusz most már csak tőlük veheted a RAM-ot. -
NandoXXL
senior tag
válasz
GeryFlash #26 üzenetére
A szervízük velem korrekt volt, de megmondták ezek ilyen szarok mármint a ventik amiket használnak, meg a corporate lapjuk is, azt is cserélték gari végén. Asus egy hulladék márka, néha egy egy jobb termékük van csillagászati áron, de egy szarkupac. Oled és már megint nincs hozzá kellő fényerő? Apple nem lenne fillérbaszó a rammal, nép noti lehetne.
-
GeryFlash
veterán
válasz
#90868690 #25 üzenetére
Ja ertem, akkor szokasos PH…
Hat nem tudom, ezeket egy Macbookon mind meg tudom csinalni, de persze megertem hogy az ASUS olyan minoseget kepvisel anyaghasznalatban, tartossagban, ertekallosagban megtamogatva a premium Windows operacios rendszerevel hogy itt 800 ezerbe semmi hasonlo elvaras nem johet szoba.
-
törölt tag
válasz
GeryFlash #24 üzenetére
Ha megnézed a külföldi teszteket, mondjuk a Computerbase tesztjét, rájössz miért nem került bele a tesztbe összehasonlítási alapként a ryzen HX.
Mindenben jobb a lunar, egyszálas teljesítmény, igp, fogyasztás. Egyedül az erősen tobbszálas teszteken kerül hátrányba.
Természetesen most "mindenki" egy Zenbook kategóriás ultra vékony laptopon akar renderelni, 3D dolgozni és videót vágni. -
GeryFlash
veterán
Allati jo teszt, tele helyesirasi hibakkal, ellentmondas kovetkeztetesekkel, es vegul de nem utolso sorban nulla osszehasonlitasi alappal, igy aztan fingunk nincs hogy mennyire eros is a hardver. Bravo!
-
tibaimp
nagyúr
Nem rossz! Mondjuk jó drága lett.
Illetve most akkor ennek s CPU-nak jön asztali változata, vagy most hogy van ez, totál zavaros... -
martonx
veterán
Hm, ez az új intel proci generáció. Tökre olyan érzésem van, mint az AMD ryzen 5. generációnál. Jó-jó, csak mégsem, mert sokkal többet vár az ember egy új generációtól. Oké, hogy kevesebbet fogyaszt, de azért 8 mag, ami multi-threadben 30%-kal lassabb, mint az előző generáció, hát na. Cserébe 30%-kal kevesebbet is fogyaszt.
Ez így egy új generációtól nekem kicsit karcsú. -
tibaimp
nagyúr
Olvasom!
"amely képessé vált az új VCC formátum dekódolására" -- ez a VCC videó formátum hol jelentkezik, hol használják?
-
Kedves bemutató/tesztíró. Legyetek kedvesek ugyanezeket a teszteket egy hasonló 32gb ramos laptop konfigon is lefuttatni és berakni az eredményeket. Egyszerűen ha nem lehet mihez hasonlítani a teljesítményt, pl. 1-2 generációval elöbbi proci akkor a cím nem releváns, és át lehetne írni asus xyz laptop bemutatónak. Persze a szponzorált cikk annyira nem érdekes... Van egy intel ultra 7 proci amit nem tudok hova helyezni a jelenlegi termékskálán. Mennyivel jobb mint a 12. Gen i7, vagy 8. Gen i7? Mennyivel jobb/rosszabb a HT hiánya? Vegyetek egy kis példát a mobilarena-tól. Félreértés ne essék tisztelem a munkátokat és az effort-ot amit bele raktok, de ez így még csak egy laptop bemutató és számomra a cím nem tükrözi a tartalmat. Köszi.
-
Chiller
őstag
Kicsit fura szerintem is, de meg lehet nyitni egymás mellett két/több tabot és össze lehet hasonlítani
Mindenesetre, TLDR alapon leírom:
- egyszálon kb., mint az AMD Zen5 HX 370
- többszálon mínusz 30%
- IGP kicsit erősebb mint egy NV 3050M vagy mint az AMD 890M
(2020-ig bezárólag szinte minden játék megy normálisan 1080P high-on, de pld. Cyberpunk 2077 2.1 Phantom Liberty is átlag 33FPS-t tud.)
- Energiahatékonyságban szintén jó, IGP jobb mint egy 4050M, CPU pedig mint a HX 370Maga a chip jól sikerült, de ennyit közel sem ér meg, a laptop meg hát... sose vennék ilyet.
Jó lenne ha az AMD is összekapná magát következő generációra (lehetőleg nem 2000 euróért). -
ddekany
veterán
Nálam elég sok véletlen "\" szokott belekerülni abba amit gépelek, mikor "lapos enteres" gép elé kerülök munkahelyen. Ez ilyen izommemória, vagy hogy hívják, nem tudatos. De a fő gond, hogy a notebook gyártóknál erről látszólag nem tudnak, vagy nem érdekli őket. Gondolom felmérték, hogy a felhasználók 99%-a úgy is csak csorgó nyállal bámulja a billentyűzetet, és mutatóujjal le-le csap...
-
.mf
veterán
Valaki igazán átnézhetné ezeket a cikkeket élesítés előtt, rengeteg elírás van benne
A táblázatok meg.... beszéltek az előd és AMD-s konkurensről az előző bekezdésben, majd azokat nem teszitek bele? Így nem sok értelme van a táblázatoknak - na meg a tesztnek sem - ha nincs összehasonlítás, ez így csak egy termékbemutató.
-
tasiadam
veterán
Zǎo shang hǎo zhōng guó!
Xiàn zài wǒ yǒu bing chilling
Wǒ hěn xǐ huān bing chilling
Dàn shì "sù dù yǔ jī qíng jiǔ" bǐ bing chilling
"sù dù yǔ jī qíng, sù dù yǔ jī qíng jiǔ"
Wǒ zuì xǐ huān
Suǒ yǐ xiàn zài shì yīn yuè shí jiān
Zhǔn bèi
Yī, èr, sān -
clon
senior tag
Nálam már a billentyűzeten elvérzik. Az, hogy nincsen numerikus már az sem jó de kompakt a gép elnézhető DE a bekapcsoló gomb a többi közé "vegyítése" vagy az enter "csökevényesítése" esetleg az Ű elhelyezése magáról a "szokásos" miniatürizált kurzormozgatók az csak hab a billentyűn, hogy a kurzormozgatók még egyéb funkciót is kaptak.
Ezek a billentyűzet irányok sajnos nem az én világom (így nehéz lesz notebookot választanom mert "hagyományosabb" egyre kevesebb lesz ráadásul más szempontoknak is meg kellene felelni). -
plömplöm
őstag
"a billentyűzet kapcsán muszáj némi kompromisszumot kötni"
aha, egyszer látnám, hogy bátran beleírjátok a "teszt"be, hogy ez az enter így konkrétan szabványtalan, de nem, ehelyett megy a nyomáspont magyarázása. és a tetszett.
-
tasiadam
veterán
20 óra üzemidő? jézus ereje
Az IPC érdekelne majd. Fogyasztást nemtom, hogy hány watton tolta le, de R20-ban 12%-al erősebb, mint egy zen3, 1 magon. mT meg egy 2700x erejét tudja, ami meg rengeteg wattal tudta a 4k pontot, sőt, 3950 volt a tipikus. -
Predatorr
őstag
Olcsóbbat drágábban, ügyes! Aztán pár év múlva jöhetnek a lassító javítások...
-
lsc
nagyúr
melynek köszönhetően multimédiás feladatokra is tökéletesen bevethető a gép az új IGP pedig korlátozottan, de játékra is használható. Viszont elég drága is, 780 000 forintos áráért ugyan 32 GB RAM-ot, meg a legújabb platformot kapjuk, de csak integrált grafikája van, a tapipadról pedig hiányzik a számbevitelt megkönnyítő NumberPad funkció.
Az OLED panellel nagyon jó képminőséget kapunk (mondjuk a fényereje lehetne nagyobb a HDR tartalmakhoz)
egyszálas teljesítményben ugyan jobb, mint elődei, de a többszálas feldolgozásnál bizony érezhető a magok és a Hyper-Threading elhagyása.Ti írtátok, de ez így rőhejes a tetszett plecsnik fényében.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Copilot+ szintű új notebook-platformot egy ASUS Zenbook S 14 ultrabook segítségével próbáltuk ki.
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Air M1 8GB // 500Gb // 84% akku
- Dell Latitude 5400 i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5400 i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- MacBook Pro 14 M4 Pro 12/16 24GB/512GB SSD - (Space Black) - Csak 1db!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest