- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már elkezdték árulni néhány régiós országban az LG B3 OLED tévét
- További árcsökkentést jelez a TrendForce a DRAM-piacon
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jó lett volna látni egy fizikai vezérlésű kiadást. Mint anno NWZ sorozatában.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
johnywalker
őstag
Ilyen mán vót egy hete a zindexen.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
őstag
A kisebbiken az a mini jack elég gáz így 2023-ban. Nem hinném hogy 1 eurónál többe kerül manapság egy USB-C aljzat.
A nagyobbik sikeres lehet, ha tudja hozni mondjuk egy Chord Mojo 2 hangminőségét."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
kovsol
félisten
-
Ixion77
őstag
válasz
johnywalker #2 üzenetére
A notebookchecken meg már majdnem két hete. De nem számít, mert ez nem egy olyan termék, amellyel sokat vesztesz ha két héttel később szerzel róla tudomást.
A linken egyébként van némi infó a hardverről is. Első ránézésre nekem úgy tűnik, hogy az árazást úgy határozták meg hogy beleférjen karácsony előtt egy 50%-os akció is..."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
-
Dr. Akula
nagyúr
Hol van egy ilyen, mondjuk egy Fiiohoz képest?
-
ledgeri
nagyúr
két jack ... hát ez sem volt egy Z review...
anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)
-
Fred23
nagyúr
IP minősítésről semmi szó, meg a hardver is elavult. A dizájn mondjuk bejön, de ez így nekem kevés, pláne ilyen drágán.
-
Ablakos
őstag
Ilyenre is van igény a mostani mobil telefonok minősége/tudása mellett?
-
Montanaxy
tag
AZért ezek a Sonyk nagyon minőségiek. Nekem van egy early walkman modellem még 2008-ból. A mai napig hibátlan. Pedig volt nyúzva rendesen.
-
SunMount3r
nagyúr
Jól látom, hogy a hivatalos termékoldalon egyetlen kukk sincs róla, hogy milyen DAC chip van bennük? Ok, az is lehet, hogy valami speciális a Sony háza tájától, de azért mégis...
Amúgy meg a cikkhez csak annyi, hogy "2db Jack kimenet" említésén túl még annyi elfért volna, hogy az egyik "Balanced", ami pl. a "Hi-Fi-stáknak" elég sokat számít.
-
Ixion77
őstag
válasz
SunMount3r #14 üzenetére
Ha úgy szól mint a NW-WM1Z akkor felőlem akár hangyák is dolgozhatnak benne
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
PR0JECTNR56
addikt
A WM1Z-met nem cserélném el ezek egyikére sem, de jól festenek, mint mindig.
-
nLali
senior tag
válasz
johnywalker #2 üzenetére
A zindexen 9 nappal ezelőtt hírt adtak az Apple ide újításairól.
Lári-fári. Feltörekvő picike cég, megesik, hogy egy ekkora média óriás, mint a PH család, nem tud foglalkozni minden aprósággal. -
SunMount3r
nagyúr
Apropó, ugye (főleg) Android-os telók mellé már ezerféle mini DAC-ot lehet venni külön. Mondhatnám, hogy tényleg, az ilyen külön eszközök megléte mára már okafogyottá vált. De ezt az "anno???" Android-os 44.1kHz-es mintavételezési problémát már megoldották? Mert ha nem, akkor esetleg még látnék pici rációt a dologban.
-
Ixion77
őstag
válasz
SunMount3r #20 üzenetére
Igen, rég működnek a külső DAC-ok magasabb mintavételezéssel is a megfelelő program használatával (pl. Poweramp).
Amúgy ha nem működnének, az ezeknek a DAP-oknak is gáz lenne, mivel ezek is jellemzően Android alapúak.
Az lehet, hogy a rendszer alapban átkonvertál egységes mintavételezésűre minden forrást, ha egy program nem kér exkluzív hozzáférést az audio kimenethez. De amennyire én tudom, ez minden OS-en így van, annak érdekében hogy egyszerre meg tudjanak szólalni különböző programokból érkező hangok (pl. megy a zene, és közben a navigáció is meg akar szólalni).[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Graphics
Jómunkásember
-
Jópofa lejátszók, de az idősebb korosztály ezt biztos jobban tudja értékelni
I can bring you in warm.. or I can bring you in cold
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
SunMount3r #14 üzenetére
Biztos valami 1000éves Sabre chip van benne és nem merték beírni a speckók közé.
-
Crus
senior tag
Szvsz idősebb korosztályba tartozom, ráadásul a "kockás" fajtába, aki a minőségi zenehallgatást is nagyra tartja. Mégis azt mondom, hogy értelmeznem is nehéz, hogy 2023-ban ki ennek a célcsoportja.
Mert ha azt mondjuk, hogy azok, akik hordozható minőségre vágynak, akkor arra azt mondom, hogy egy normális flagship teló, bőven van már azon a szinten egy jó appal, minőségi fülessel, hogy erre rá se nagyon nézzen.
Korábban a nép az ilyen cuccokat sporthoz, utazáshoz, introvertált bambuláshoz vette. Erre már van okosóra és persze okostelefon, ami ki is szolgálja 95%-uk igényét.
A maradék 5% audiofil és csak nevet az ilyen digitális eszközökön...Ergo nem értem ki a célcsoport. Elképzelésem sincs róla.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc
-
Ezek igen csak drágának tünnek, de ha megnézünk egy Fiiot akkor az még drágább.
duree54
-
kalmani
tag
A 40 000 hz-es felső határfrekvencia elgondolkodtat, hogy a készülék, vagy a fülhallgató tudja-e ezt a specifikációt.
-
Crus
senior tag
Jó hát kínál egy rakás gyártó hátvakarót is
A legtöbb gyártó úgy hirdeti ezeket, hogy veszteségmentes lejátszás... hát jó, ezt melyik normális teló nem tudja? A digitális zene továbbra is egyesek és 0-ák sorozata. Amelyik készülék a FLAC-et viszi, onnantól már csak egy minőségi füles/fejes kell hozzá és kész.Extrém kevés azon földi halandók száma, akik az igazán magas frekiket képesek meg és kihallani... aki erre képes, az az analóg zenét fogja hallgatni, valami otthoni csöves cuccon...
-
nLali
senior tag
Persze. 0 és 1. A legtöbb telefon esetében nem lehet minőségről beszélni sajnos. Sok múlik az analóg oldal minőségén. Állítólag főleg azon múlik a hang minősége. Ha az is megvan, akor jöhet a jó fejes/füles.
Na ezt a jól megépített analóg kimenet hiányzik a telefonokból.
Tárolhatunk bármekkora zenei fájlokat a telefonon is, de a megszólaltatás nem az erősségük. -
SunMount3r
nagyúr
Miért kell ehhez feltétlen "flagship" teló? Egy jóval olcsóbb telóval is sokkal jobb eredmény hozható ki az általam már említett dongle DAC-ok segítségével.
A legtöbb gyártó úgy hirdeti ezeket, hogy veszteségmentes lejátszás... hát jó, ezt melyik normális teló nem tudja? A digitális zene továbbra is egyesek és 0-ák sorozata. Amelyik készülék a FLAC-et viszi, onnantól már csak egy minőségi füles/fejes kell hozzá és kész.->
Hát olyan helyeken, mint pl. a DAC-os Topic ne nagyon írj be ilyesmiket, mert nem lesz sok dicséret. Mivel ez az egész kijelentés merőben egy nagy félreértést és tájékozatlanságot sugall. Kezdjük pl. főleg a DAC jelentőségével, gyak. ettől függ a végeleges kimeneti hangminősége. A digitális adatot először dekódolni kell, aztán nyilván analóggá kell átalakítani. Ez a lényege az analóg kimenetes hangtovábbításnak digitális forrásokból és ennek az átalakításnak a minősége dönt el kb. mindent. Aztán ott vannak még olyan dolgok, mint a hang karakterisztikája, amin szintén sokat befolyásol a DAC minősége és típusa is. Gyak. nincs két teljesen egyforma eredményt produkáló DAC chip, sem pedig az azokra épülő különféle DAC-ok, vagy lejátszók. Aztán egy igazán "rendes" DAC-ban "rendes", speciálisan válogatott és megtervezett elektronika is társul mindehhez, ami megint egy jócskán befolyásoló tényező lehet. Hogy még csak a nagyon "alapvető" részeit említsem annak "láncnak" aminek a végén aztán a zenét hallani fogod. (Én sem vagyok valami hű de nagy szakértő a témában, no de ezekkel az alap dolgokkal azért nem árt tisztában lenni.)
-
belashx
senior tag
+1
Nem tudom milyen szintet képviselnek a mai telók, de aki komoly minőségben akar zenét hallgatni, nem azon fogja megtenni. Ez jobb cucc, ha jól sejtem.
Nekem is van bluetooth fülesem, jól is szól, de a nappaliban a rendszer más szint. Utazáshoz meg elég a 2 bogyó.
A kardhal először, a remény hal meg utoljára
-
pusszycat
nagyúr
Amióta van spotyfim nem vacakolok mp3-al. Azt hallgatok akkor és ott ahol és amikor csak akarom.
Az androidos walkmanről (sony) amúgy is azt olvastam h merül mint a titanic.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB
-
Crus
senior tag
válasz
SunMount3r #34 üzenetére
Pont ezért írtam fentebb flagship telókat, ahol bátorkodtam feltételezni, hogy DAC biztosan nem gagyi benne. De lehet, hogy tévedek, bevallom töredelmesen nem tudom a saját S22 telómban is éppen milyen DAC van, csak annyit tudok, hogy pazar ahogy szól normális fülessel, de még a BT-os Earbuds 2 is bőven sok ahhoz, ami pl. sportoláshoz, vagy nyugiban eltöltött zenehallgatáshoz kell.
De valóban nagyon mélyen bele lehet ebbe menni, aztán a végén mindig kiderül egy vakteszten, hogy az emberek brutális többségé képtelen megkülönböztetni egy FLAC-et, egy 256k MP3-tólHivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc
-
SunMount3r
nagyúr
Az, hogy neked milyen igényeid, elvárásaid, preferenciáid és használati szokásaid vannak az ilyen "mobil" zenehallgatással kapcsolatban az merőben szubjektív dolog, mint egyéni véleményt leírhatod, de ebből semmi általános érvényű nem következik. Aztán ott van még, hogy te mennyire vagy "érzékeny" az ilyen hangminőségbeli és karakterisztikai különbségekre, meg, hogy mennyire vagy "gyakorlott" benne, ami megint egy merőben szubjektív dolog. (Ezek nem "sértések", csak tényállások).
A végén meg már megint bele keverted a digitális forrás minőségét, ami pedig épp azért egy nagyon ferdítő dolog, mert a valóságban épp úgy működik, hogy pl. egy sokkal gagyibb DAC-on keresztül a lossless FLAC-et is gagyibbnak fogod érezni, mint egy jobbfajta DAC-on akár egy alacsony bitrátás mp3-at. Kb. erről szólt az előző hsz.-em is, csak úgy látszik még nem volt elég időd elolvasni, és értelmezni.
-
Szerintem ezeknek már nem igazán van létjogosultsága. Egy telefonnal gyakorlatilag simán ki lehet váltani mindenféle szempontból és a telefon ugyebár még sok minden mást is tud.
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCPOOVQF1ff2oAL3strJ_5Uw
-
Crus
senior tag
válasz
SunMount3r #38 üzenetére
Nyugodtan leszállhatsz a magas lóról, nem áll jól ;-)
Totálisan objektíven írtam a piacról... nézd meg már az emberek többségének zenehallgatási szokásait, meg, hogy milyen zenei minőséget képviselő eszközökből vannak top eladások. Ergo továbbra is áll, hogy ennek értékelhető piaca nincs. Mert aki értékelné, annak vagy van már jobb - vagy kicsit rosszabb, így feleslegesen nem cseréli -, vagy audiofil és analógot hallgat otthon a 4 fal között, nem ezzel a digitális történettel mérgezi magát.
A digitális forrás minősége kb. mindenen számít, mert még az én öregedő fülemmel is hallom u.a. a készüléken a difit egy 256k MP3, meg egy FLAC között. Egyértelmű, hogy u.a. DAC-ról beszéltem ilyen esetben, csak gondolom ehhez még nem volt elég időd elolvasni és értelmezni.
-
PR0JECTNR56
addikt
Itt csak egy érdeklődő jellegű kérdést helyeznék el (magas lovat, illetve egyéb szignifikáns vertikális kiterjedéssel bíró hátas állatot nem tartalmaz): kipróbáltál már esetleg egy (vagy akár több) ilyen lejátszót a közép/felső ház környékéről? Rengeteg technikai innováció történt, illetve nagyon sok megközelítés van a gyártók részéről.
Valamint ez egy általánosabb érvényű megfigyelés: tény, hogy nem ez a minőségi audio hallgatás abszolút csúcsa (nem túl meglepő módon egy komplett szobányi teret igénylő szett élményét nem lehet egy cigarettás doboz méretű héjba zárni), de valahol azért az is komikus, hogy legalább egy évtizede minden ilyen témában utazó hír alatt ráborítják erre a termékkategóriára a ravatali kendőt a kommentszekcióban, aztán csak nem akar megszűnni, ami valamilyen fenntartható piaci keresletet indikál.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Semmilyen magas lóról nincs szó és már megint össze-vissza kevered a dolgokat, gondolom, hogy leplezd a tudatlanságodat.
Most meg már behoztad a "piacot", meg, hogy a többségnek mi kell, vagy mi nem. Bár azokkal is lehetne azért vitázni, amiket pont ezekről írtál, de inkább nem töröm feleslegesen magam vele az esetedben. A lényeg, hogy ilyesmikhez az én hsz.-em tartalmainak semmi köze nem volt és nem is volt célom ilyesmikről írni, mert általánosságban volt téma a zenelejátszás/hallgatás minősége főleg technikai szempontból.
Te meg a Troll hátától szállj le, mert "nem áll jól".
-
Crus
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #44 üzenetére
Így van, pár éve volt egy komolyabb Sony digitális lejátszóm. Egyetlen fokkal sem érzem jobbnak az annál tapasztalt hangminőséget annál, mint amit a flagship telefonjaim egy normális fülessel azóta szállítottak.
Nem szűnik meg, hiszen egy akkora cég, mint a Sony megteheti, hogy olyan extrém szűk réteget is kiszolgáljon, mint egy hordozható lejátszó, aminek így dedikáltan 2023-ban már vajmi kevés értelme van. A veszteséget meg behozza más tömegterméken.
-
Crus
senior tag
válasz
SunMount3r #45 üzenetére
Te kezdtél el személyeskedni és még neked áll feljebb... jó vicc. A többire nincs mit mondani, erre a szintre kösz, de nem mennék le.
-
Solten
addikt
$350?
Saor Alba
-
pusszycat
nagyúr
Ezzel az a gond, h 220-250$ is van androidos előző verzió, tudom mert gondolkoztam egyen csak mind azt olvastam, h a simához képest nagyon gyenge az üzemidő, meg minek rá android van a telefonon, tv-n, tableten, nekem nem hiányzik egy mp3 lejátszóra.
Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB
-
Geri Bátyó
őstag
Pont azt írják itt a hozzáértőbbek, hogy zenét hallgatni lassan már a fogmosópohárral is lehet, csak nem mindegy, hogy milyen minőségben.
A telefonom nem új, de azért nem vacak (SGS Note 8) , de a 10 éves mp3 lejátszóm jobban szól(t, míg tönkre nem ment tavaly az aksija). Ha olvasni akarok, persze van progi hozzá a telón is, de inkább egy könyvolvasót használok, mert az jobb és fotózni is inkább a 13-14 éves tükörreflexessel szoktam, mert az jobb képeket csinál.
Szóval a telefon sok mindenre jó egy szintig, ami a legtöbb embernek elég lehet, de azért elég sokan vqannak, akik többre vágynak. Játszani is lehet egy bizonyos szintig IGP-vel, tehát fölösleges a DGPU? Ugye hogy nem?"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
Új hozzászólás Aktív témák
ph A ZX- és az A-szériás eszközök családfája gyarapodik egy-egy kiemelkedő hangzást ígérő modellel.
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Politika
- Ukrajnai háború
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jojjo károsultjai
- További aktív témák...
- Új Logitech HD webkamera C270
- AKCIÓ C920 PRO HD webcam Logitech AKCIÓ
- Beszámítás! Oculus Quest 2 128GB virtuális valóság szemüveg, full dobozzal, megkímélt állapotban
- 28e Ft Ajándék Játék! ÚJ 128GB 256GB Oculus Meta Quest 2 Akár ma átvehető posta Bontatlan Csere gari
- Meta Oculus Quest 2 128GB, kiegészítőkkel, szép állapotban, garanciával eladó!
- Eladó Logitech C922 Pro webkamera
- SoundBlasterX G6 ultra erős géming hangkártya + ajándék AudioQuest Pearl audiofil usb kábel! ELADÓ
- Eladó Oculus Quest 2 / Meta quest2 128 GB Doboz + Gari 2023.09ig + 5M kábel
- DIGIDESIGN Focusrite MBOX külső USB hangkártya
- Asus Xonar DX hangkártya (mini PC-be is építhető "alacsony", "low profile" előlap!)
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest