Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gergo84

    aktív tag

    válasz 6030D #68997 üzenetére

    nem gondoltam volna, hogy ennyire meglepő lesz szinte mindenkinek miért így használom a kerékpáromat. Hiszen az első hsz-m lényege az volt, hogy az adott váz-ba az adott villa bele passzol-e. tengely méret, csapágy stb.

    miért vettem ilyen bringát (xc; ezt a nevet is itt halottam előszőr, nekem csak mtb, és kész), mert az előző bicajomat kinőttem. szerettem volna egyet, ami nagyobb vázas, nagyobb kerekekkel. mivel Mo-n nem vagyok hitelképes, német országban vettem 1,5év részletfizetéssel egy bringa boltba, ahol elég nagy a választék. ez megtetszett, mert gyönyörű a váz, és sokkal jobban megy mint a régi, és nem is volt méreg drága.

    olyan bicajt kellett választani ami tulajdonképpen mindenhova jó. a mostani géphez három nyergem van.
    az egyik egy városi, ha barátnőmmel tekerünk, a másik egy sportosabb ha egyedül vagyok, a harmadik, egy keskeny, pici sport nyereg, ha erdőbe/hegyre járok. (itt az erdő egyenlő a heggyel, mert lapos terület nincs).
    tehát van egy bicajom ami mindenre jó. ha úgy tartja kedvem, vagy meglátok valami sártengert az út szélén, akkor nem kell haza mennem, és bicajt cserélnem, (trekkinggel nem lehet sarazni) mert nyugodtan bele hajthatok. 90km-es távig ez is kényelmes, és a hegyen lefelé, sziklákon, (nem 40el, csak lépésben) is megállja a helyét.

    A papucst nem azért írtam, mert bármire is büszke akarok lenni, érzékeltetni szerettem volna, hogy nem vagyok profi, és nem űzöm a sportot mint egy "állat". a versenybringás csak aszfalton megy, a másik csak erdőben, én ha kimegyek bicajozni bármi megtörténhet... nem kell védőfelszerelés, mert mindenhol úgy közlekedem, hogy biztonságban hazaérek

    azért gondolkoztam el, hogy bringa építésbe kezdek, tulajdonképpen ezért írtam ide..., mert nincs annyi pénzem, amibe ezek a bringák kerülnek. hitelezésbe nem fogok. szivesen szertnék hegyről lefelé nem csak lépésben jönni, és gondoltam építek egyet, amihez apránként meg veszem az alkatrészeket. a váz a leghúzósabb, a többi már nem vészes. és nem is kellenek olyan profi cuccok rá, ami gyárilag rajta van. (azért nem DH váz, mert drága, és a dh bringa csak arra való, semmi másra) mivel jelenleg a kormányom meg van emelve, innen pattant az ötlet, ha dh villát tennék bele, ami megtolja az elejét, és számomra így kényelmesebbé is válna (lefelé nagyobb akadályokat is könnyebben venne). mindegy a mérnökök mit számolnak, mert soha nem lesz kitéve olyan igénybevételnek, aminél ez bármit is jelentene. lenne egy olyan bicajom, ami baromira tetszik, a váz, a dh villa, büszke lennék rá, mert magam raktam össze. és egy lájtos csapatós bringának bőven jó. (az xc merev váza miatt, hátul nem egészséges a bringának amit kap, nincs csillapítás, csak a levegő ami a gumiban van.)

Új hozzászólás Aktív témák