Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz bálint_s #4974 üzenetére

    "Azonban ha jó tempót mész, viszont szenvedsz, 150-160-170-es pulzuson vagy, akkor az már cardio-mozgásnak számít és szénhidrátot veszítesz, és ezzel "izmot" (teljesen kiürülnek a glikogén raktáraid)."

    Ha kiürül a glikogén raktár, akkor nem szó szerinti izmot veszít, azaz fehérjét bont, hanem csak az izmok között tárolt glikogén ürül. Bármit csinálsz mindig használ a szervezet egyszerre az összes energiaforrásból. Nincs olyan, hogy csak zsírt égetne, vagy csak tárolt szénhidrátot, stb. Csak az arányok változnak.
    Az éhgyomorra történő edzést nem erőltetném.

    (#4977) Atke: a max pulzust hogyan számolod ki a nyugalmiból? :F Terheléssel lehet kihajtani a szívet a max pulzus közelébe. Ezt is csak futással lehet (sorozatos dombfutás, sprintek). Bringán kb 5 ütéssel alacsonyabb max hajtható ki.
    Kevésbé lényeges a pulzus a zsírégetés szempontjából, mert valójában mindig ég a zsír is. Még edzés utáni nyugalmi állapotban is.

    (#4982) deicide: A zseléhez mindig kell víz. A gyomor számára létezik egy optimális százalékos hígítás szénhidrát/víz arányra (azt hiszem 4-6 % között). Ha túl sűrű a cucc, akkor nem tud felszívódni, és jön a hányás/hasmenés... Nyáron hígabb cucc kell az intenzívebb izzadás miatt.

    Na jól kiokoskodtam magamat. Vasárnap majd bizonyíthatok a 105 km-es Pannon Maratonon :D Rég tekertem már 3 órás kemény versenytempót.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák