Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Teasüti #19991 üzenetére

    Én nem vagyok ennyire szigorú, szerintem a kerékpáros/gyalogos KRESZ vizsga simán lehetne ingyenes és bele lehetne építeni az iskolai oktatásba. Ne felejtsük el, hogy a gyalogos is részt vesz a forgalomban, így legalább KRESZ alapok legyenek.

    Most is tanítanak ilyesmit az iskolában, de ez kimerül abban, hogy a legfontosabb KRESZ szabályokból összeállítanak egy szórólapot és azt osztogatják. Legyen egy vizsga általános iskolában, meg egy másik középiskolában. Ha már hittant meg erkölcstant be lehet vezetni, akkor ezt is simán.

    Azért a gyerekkorban felszedett alapok sokat segítenének. Én 12 évesen önszorgalomból mentem az iskolai sportnapokra, ahol kerékpáros feladatokra jelentkeztem. Volt akadálypálya, meg bójákkal kirakott útvonalak, amikhez A4-es lapra nyomtatott KRESZ táblák tartoztak, ezeket a tanárok cserélgették random, nem tudtad mi kerül majd eléd, de szóban is volt kikérdezés extra pontokért (felvázolt szituációt miként oldod meg). Jópofa volt, nem hiszem, hogy ezt egy mai gyerek ne tudná jobban élvezni, mint a matek vagy irodalom órát.

    Ehhez képest siralom, hogy mennyire tudatlanok az emberek. Nem csak a KRESZ kapcsán, hanem úgy alapvetően a törvények és alkotmány terén is teljesen kukák, ezért tudnak velük packázni a hivatalok és köztisztviselők, mert nem ismerik a jogaikat.

Új hozzászólás Aktív témák