Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inifini

    tag

    Tegnap voltam teljesítménydiagnosztikán, ha nem untatok senkit, megírom a főbb paramétereket:
    Alap dolgok mérésével kezdődött, súly, magasság, testzsír, zsigeri zsír, vérnyomás, véroxigén. Majd 10 perc pihenés, a nyugalmi pulzushoz közeli érték meghatározásához. Ezt követően jött a bringás mérés görgőn, 70w-os terhelésről, 3 perces etapok, majd 30w emelés, ameddig bírod.
    Nagyon hasonló jött ki, mint ahol dolgozom eleve, és a wattot is tök jól becsülte meg a strava. Laktát küszöböm 151, általában 140-150 között szokott lenni az átlagom, de a Tour de Pelson 155 volt, a Tour de Velencén 164, tehát “rövidebb” ideig bírtam azt is. Wattban 280-ig tudtam elmenni, ott ment még a 1,5 perc. Volt itt egy kis gikszer, ugyanis a 4-dik 3 percben megugrott a terhelés 330W környékére, és onnantól kezdve mindegyik etap közepén ismétlődött, majd manuálisan tették vissza a normál szintre, ez egy picit nehezítette a dolgot. Szóval itt 160-170 watt között van a tekeréseim alkalmával az átlagom, ki is jött, hogy 170 jó nekem, a fölött kezd el a pulzusom is megugrani.
    A légzés funkcióm jó volt, az ismétlődő fújás pedig nagyon jó, ott kb 120% jött ki. VO2max 48,2 ami szintén jó. Zsigeri zsír 6%, testzsír 13,4 és 12,1, eszköztől függően, a mért 75,5 kg-hoz az is tök jó.
    Ami nem volt jó, az a pulzusom csökkenése terhelés után, az 1 és 3 percnél lassú volt, 5 percnél bement az átlagosba, ezt kellene fejleszteni, és persze a teljesítményt és a laktátküszöbömet. Legjobb módja pedig az intervall edzés, jobban meg kellene tornáztatnom a pulzusomat.
    Volt még1 érdekesség, ugye ez kedd reggel volt, és javasolják, hogy a vizsgálat előtt lévő két napban már ne sportoljunk. Gondoltam, hogy vasárnap reggel még belefér, ráadásul nem sikerült gyengére, eléggé megcibáltak. Szóval a szervezetem jelezte az idegrendszeri mérés alapján, hogy még egy picit pihenne, itt jött elő, hogy mikor voltam utoljára tekerni, milyen intenzítással, szóval ez nem volt jó ötlet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák