Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz sanzi89 #14011 üzenetére

    Igazából ezek a rozsdás, meg felkopott, sérült becsúszó csiszolások, fel "glettelés", polírozás, csak olyan szintű tűzoltásoknak felelnek meg, hogy ne kelljen kidobni a villa felső részét, ami kb egy új teleszkóp árával ér fel, és még lehessen valahogy használni a villát. Ezek az idő előtti kopások mindig (kivéve a hitvány minőségű holmiknál ahol kb magától felrohad a krómozás, vagy nem felület kezelve van a becsúszó csak le van festve..) karbantartás hiány miatt keletkeznek (bele rakódott por az olajjal együtt olyan hatással van mint egy erős polír pasztának..), vagy mert nem cserélnek időben perselyt a teflon bevonatú típusoknál, és az alu perselyház hozzáér a becsúszóhoz.
    Tehát ami ennyire tönkrement, ahhoz nem éri meg már alkatrészt vásárolni.
    Egyébként igen mindegyik gyártó általában saját szimeringet gyártat vagy gyárt, a márka épp aktuális forgalmazótól lehet beszerezni, már ha van neki épp itthon és nem ment csődbe.. vagy nem adták át a márkát másnak és épp senki nem tudja kitől lehetne beszerezni mert mostanában ezek könnyen előfordulnak. Az is előfordulhat hogy 5 évnél régebbi villához nem kapsz, vagy hogy sokáig nem lesz raktáron, esetleg nem adják ki, csak dealer minősítésű szerviznek, tehát csak a nagyker szervizében lehet beszereltetni.
    Létezik olyan szimering márka, akik gyártanak többféle márkához, pl az enduroforkseals.
    A legolcsóbb teleszkópoknak pedig olyan hitvány a szimeringje, hogy újonnan se nagyon zárják ki a koszt, vizet. Egyébként ha ennyi víz belefolyik egy teleszkópban, az többnyire nem is a szimering tömítetlensége miatt történik, hanem mert egy csomó helyen beázik. :DDD Pl felül a beállító tekerőknél szeret befolyni a víz. Suntour nál az is előfordul hogy a lábon vannak különböző lukak, dinamó kábel vezetőnek, sárhányónak stb, ezekbe érdemes menetet fúrni és behajtani egy csavart.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák