Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Zola007 #11993 üzenetére

    Persze, hogy megváltoztatható a testalkat és nyilván a csontozat adott, bár azt megjegyzem, ha valaki fiatalabb korban elkezd sportolni, bizonyos sportoktól a csontozat is tud alakulni. Tehát valamennyire az is javítható, pl gerincproblémák. Vagy nézd meg az úszók szélles vállát.
    A testalkat besorolás az edzés megkezdése előtt fontos. Azért kell, hogy tudjuk, hogy jó úton induljunk el és legyen eredménye.
    Nyilván azért mert valaki ektomorf még nem kell mekdonáldszon élnie, csak azért mert ő nem hízik el tőle. :)
    De egy ilyen testalkatnál nem akkora bűn az, ha nem mindig rízst csirkemellel eszik meg tonhalat natúr lében, hanem ehet azért több tésztát, kicsit zsírosabb húsokat is, több cukrot, sót. A gyorsabb anyagcseréje miatt nála ezek az ételek gyorsabban lebomlanak, ami nem jelent a szervezetére akkor terhelést mint egy lassú anyagcserével rendelkezőnél, persze a mértékletesség nyilván mindenkinél fontos.
    Egyébként meg egy jó hambi nem olyan egészségtelen mint azt gondolnánk. :) Itt hangsúly a jón van, tehát friss marhahúsból, frissen sült, nem mikróban melegített mirelit szarból, és friss zöldséggel azért nem olyan rossz az. Persze ezt sem kell túlzásba vinni.
    A súlyzós edzésforma sajnos nem váltható ki saját súlyos gyakorlatokkal, ezzel továbbra sem értek egyet, jó dolog, de azért egyik a másikat nem tudja kiváltani.
    Nyilván a célok meghatározása fontos, ez alapján kell megválasztani az edzésformát és a táplálkozást is.
    Egyébként ha valaki izmosodni akar és az ehhez szükséges kaját kizárólag szilárd táplálékkal óhajtja bevinni, az lehet többe fog kerülni, mintha kiegészítené fehérje turmixal.
    Meg ugye az idő, normális táplálkozás az nem 5 perc, szendvicsekből meg nem lehet atheltikus sportos fizikumot építeni. :) Turmix gyorsan elfogyasztható. Persze ez csak kiegészítő mint a nevében is benne van, tehát a lényeg azért a szilárd táplálkozás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák