Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • ---Lasali---

  Közösségépítő

  Új biciklik amiket a nagykerből meghoznak a dobozban, nincsenek "össze szerelve", és menetkész állapotba hozva. Csak össze vannak dobáltatva az alkatrészek betanított szakmunkásokkal.
  Magyarországon nem kötelezi a kereskedőket a törvény arra, hogy garanciát vállaljanak a forgó részekre. Tehát a trehány kereskedő csak annyit tesz, hogy egyenesbe állítja a kormányt, meghúzza a csavart, megnézi hogy a fék működik-e. És ennyi.
  Gyakorlatilag egyik csapágyban sincs elegendő, vagy egyáltalán nincs zsír, csak annyi hogy ne rozsdásodjon be a raktárban, vagy a sós levegőben amikor hozzák a hajón. Néha még a csapágy golyók sincsenek meg számra.
  Egyik csapágy hézag sincs megfelelően beállítva.
  A kerekeket géppel elő fűzik, de nincsenek szabálynak megfelelően kicentrírozva.
  A csavar meneteken, alkatrész illesztések nincsenek kenő, és összerohadás elleni köztes anyaggal bekenve.
  És egyéb apróságokkal sem foglalkoznak, pl hogy a külső gumiba szórjanak mondjuk hintőport hogy később a belső gumival ne egyesüljön, és ne úgy kelljen kitépni belőle egy defekt javításnál.
  Valamint nincsenek megfelelő nyomatékkal meghúzva a hajtást rögzítő csavarok, amik egyes esetekben kritikus hibákat idézhetek elő, pl hogy totálisan tönkre megy a hajtómű.
  Szóval ha egy ilyen bringát használni kezdesz, előfordulhat hogy 10 szer hamarabb teljesen tönkre fognak menni a forgó alkatrészek, ha pedig az időjárás viszontagságait is megkapja, vagy megmosod, akkor a be nem zsírozott kapcsolatok össze rohadhatnak, főleg amelyik acél és alumínium kapcsolat, és részben tönkre mennek az alkatrészek, vagy nagyon nehézkessé válhatnak a későbbi szerelésük.

  Ezek a dolgok abban az esetben nem igazak, ha becsületes szerviznél vásároltál, aki ezeket a munkákat az eladás előtt elvégezte. De a többség sajnos nem ilyen! Mondjuk annyira nem sajnos, mert mi az általuk el nem végezett munka elvégzéséből élünk, többnyire. :D

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák