Hirdetés
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
-
Főleg almás platformhoz való dokkoló-tárhelybővítő az Orico fémjelzésével
ph A láncba köthető, 13 az 1-ben megoldás több, mint 50 TB-nyi adattárat tud elszállásolni, és egyebek mellett multimonitoros munkát is lehetővé tesz.
-
S.T.A.L.K.E.R. 2 - Már nézhető a játék fejlesztéséről szóló dokumentumfilm
gp A másfél órás anyaghoz magyar feliratozás is készült, érdemes lehet megnézni a videót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
prolad
addikt
Remélem ennél nem olyan bénán lesz megoldva a driver support mint a Z1-nél, hogy a gyártókra lesz bízva. Akik félévente kiadnak valamit (pl Lenovo) miközben az ugyanolyan 7840U-ra ott van havonta az új driver az AMD oldalán. Persze lehet kézzel sideload és telepítés, de ne gyártsanak oda egy problémát ahol eddig nem volt.
Illetve ha fogják a mostani Strix Point chipet és azt adják ki átnevezve, akkor minek várunk fél évet erre, ahelyett, hogy már most megtörténne. Kint van a piacon 2 remek handheld chip (Strix Point és Lunar Lake), aztán talán majd jövőre jön valami termék is mellé. Ha még a pletykált Strix Point Halo menne valahogy handheldbe (bár azt kétlem az eddigi TDP leakek alapján), akkor még oké, de ha csak címkézés megy, minek várni.
-
Robi BALBOA
őstag
Amúgy nem értem minek a 10 és 12 cpu mag ide.
Inkább lenne 6 és 8 magos, 4 ZEN 5 + 4 ZEN 5c és 4 ZEN 5 + 2 ZEN 5c felállásban, aztán több CU tömböt lehetne beletenni, ami inkább számít mint a sok proci mag.[ Szerkesztve ]
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
elder troll
senior tag
válasz Robi BALBOA #3 üzenetére
ZEN 5 sem kellene, ezen a szintem bőven elég lenne a ZEN 5c. ROG Ally esetén sokan kikapcsolják még cpu "turbo"t is, hogy kicsit több kraft jusson az IGP-nek.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz elder troll #4 üzenetére
Akkor jól érzem, hogy kicsit túltolták a CPU részt, mondjuk lehet nem véletlen, mert az Intelnek pont most azon a területen nem gurul a szekér úgy ahogyan kellene.
Ha egy kézi konzolban fullra paraméterezhető a proci akkor jó, de ha nem, akkor kicsit feleslegesnek érzem ezt a CPU powert ide.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
elder troll
senior tag
válasz Robi BALBOA #6 üzenetére
ROG Ally esetén nem lehet letiltani a magokat, szóval még az elődjében is túltolták a cpu részt bizonyos szempontból. Fórumtársunk próbálkozott kisebb sikerrel a szoftveres letiltás terén (msconfig), ennyi idő után sem voltak képesek megoldani a bios szinten letiltható magok kérdéskörét. Pedig nagyon jól jönne, sok játék esetében bőven elég lenne 4/8 vagy 6/12, teljesen feleslegesen veszi el a tpd keretet az igp-től.
Ráadásul a legnagyobb faxság ezekben a pár percig tartó "turbo". Semmi értelme nincs egy-két benchmark-ot leszámítva, és majdnem ellehetetleníti a játék beállítását freesync range-en belül. Ha valaki érdemben "kézikonzolként" szeretné használni, akkor nem 1-2 percre veszi elő a gépet. Papíron tök jól néz ki, de értelmetlenül kilő a hőfok és a fogyasztás, és a korábban említett "ellehetetleníti a játékok beállítását" sem utolsó szempont. Nem 1-2 percre fogsz beállítani egy játékot, hanem folyamatos játék lenne a lényeg. Ha a "nem turbo" állapotra állítod be a játékot (ahogy kell), akkor a játék elején könnyedén kiesik a freesync range-ből felülről, feltételezve, hogy alapból be lehet állítani az adott játékot 80-100 fps környékére.
De legalább ez kikapcsolható, mármint, hogy a 15W az 15W legyen konstans, vagy 18W (ami sok játéknál nálam a sweet spot volt, nem véletlenül lett az utódban is 15W helyett 18W, közel duplázza az IGP órajelét az a 3W). Az említett 18W-os beállítással alig éri el a 60 fokot, általában throttling miatt veszi vissza magát a gép, vagyis hagyja el a turbo-t. -
Robi BALBOA
őstag
válasz elder troll #7 üzenetére
Pontosan erre gondoltam én is.
Az nem semmi, hogy 3W és duplázza az IGP órajelét.
Mi lenne ha még nyernénk 2-4W-ot a kevesebb proci maggal, egy nagyobb IGP is elférne és az órajelet is be lehetne lőni a sweet spot-ra. (persze álmodik a .... )Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
eldiablo
addikt
válasz elder troll #7 üzenetére
Van 3rd party tool amivel szépen be lehet konfigurálni: Az ínyencek még túl is tudják hajtani a GPU órajelét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen széket vegyek?
- Sorozatok
- Építő/felújító topik
- Hardcore café
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple notebookok
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen