Hirdetés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
Hatalmas segítség kéne! Joomla telepítésekor a BEFEJEZÉS szekcióban törölni kell ugye az 'installation' mappát. Kitöröltem, ekkor nyomtam egy frissítést az oldalra, ekkor bejön egy lap a honlapom címével, mellette 'címlap' felirat LINK. erre ha rákattintok visszaugrik ugyan erre az oldalra, lényegében nem történik semmi!
Próbáltam visszamásolni az installation könyvtárat, frissítettem az oldalt, ekkor megint kérte hogy töröljem, kitöröltem, de ugyan ez az eredmény!
Valahogy meg lehet oldani, vagy muszály újrainstalláljam???
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
ViZion
félisten
Sajnos ez a topik halott. viszont a joomla.hu oldalnak használható fóru,mja van, ott nézik is.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Árnyék91
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek légyszi.Szeretném tudni, hogy ezt, hogyan lehetne így megcsinálni: [link]
És a 3 fő részre osztást Gavick Photoslide - http://tools.gavick.com/demo/photoslide-gk2 valahogy ezzel lehet megcsinálni, de nem tudom, hogy hogyan.
Ezeknek a kinézete is kötött? Vagy, hogy változtassak ahhoz is egy külön cucc kell?Fejlécképváltóból mindegy milyet rakok az oldalra? Amúgy egy sablonnál mi az ami beépített elem? Pl. a képek is?
Továbbá SWmenuFree-t hogyan kell magyarra állítani? Ha erre kattintok: Upgrade/Repair swMenuFree akkor ez jön ki: Warning: file_get_contents(/var/www/clients/client26/web59/web/modules/mod_swmenufree/mod_swmenufree.xml) [function.file-get-contents]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/clients/client26/web59/web/libraries/domit/xml_domit_lite_parser.php on line 1082
Fatal error: Cannot break/continue 1 level in /var/www/clients/client26/web59/web/administrator/components/com_swmenufree/admin.swmenufree.php on line 1242
0-ról indulok. Részletesen írjátok le. Köszönöm.
-
sptkyle
senior tag
válasz
Árnyék91 #153 üzenetére
Photoslide gk2-őt nem ismerem, így abban nemigen tudok segíteni. Az biztos, hogy a kinézete nem kötött. Mindent lehet módosítani, max jo helyen kell csak turkálni.
Sablonos kérdést nem nagyon értem. Mindenesetre joomla sablon módosításához én az Artisteer-t ajánlanám. Nekem bevált. Könnyű kezelni, egyszerű, átlátható. És gyorsabb, mint a kódok közt turkálni.
Honosítások általában bagy optionsből, vagy simán másolással történnek.
Nem nézek most utána, hogy az SWMenufree-nél hogy müködik, sztem ez megtalálható a neten.
Az biztos, hogy ennek nem így kellene müködnie. Első körben leszedném az egészet, majd ujratelepíteném. Hátha csak hibásan tette fel magát. Meg lehetne nézni, hogy nincs e valami követelménye a dolognak, amivel esetleg nem rendelkezel. Esetleg nem e nézted el a verziószámot. (pl nekem örökölt módban futtatható modulok crashelik az egész oldalt, bármit csinálok.)
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Nagyon pörög a topik, de hátha.
Most csináltam egy honlapot Joomla!-val. Nagyon kezdő vagy a témában, de olyan gondom van, hogy vannak cikkek amik nem jelennek meg ie alatt. Firefox-al Chrome-val semmi gond.
-
Üdv!
feltöltöttem a localhostal jól müködö joomlát cakk-pakk a fw.hu-ra, de HTTP 500-as hibaüzenetet ad, nem tudok továbblépni, segítene valaki?
"Ízirájder Öcsém! Motoros technika- és sporttörténet, könyv, újság, irodalom" - FB-csoport.
-
Elkészült első honlapom első változata, nézz be te is!
[link]
Szex, csajok, kaja, pia, orgia és minden, tök ingyen!"Ízirájder Öcsém! Motoros technika- és sporttörténet, könyv, újság, irodalom" - FB-csoport.
-
Elrond
senior tag
Szasztok!
Valaki tudna segíteni nekem, feltelepítettem a joomla-t a helyi gépre wamp serverrel, de a weboldalra nem sikerül valamiért!
Ftp-n keresztül felmásoltam a gyökér könyvtárba joomla dolgait, eddig jutottam!
Innen hogyan tovább?előre is köszi
SSD-k rendelésre nagykeráron 1 hetes szállítással!
-
lesaux
veterán
Sziasztok!
Látom, nem nagyon pörög a topic, de azért inkább itt kérdezek, mint hogy máshol nézzenek hülyének.
Szóval felraktam egy próbahonlapra egy 1.5.22-es Joomlát. De már az alapokkal nem vagyok tisztában. Oké, hogy szöveget tudok formázni meg képeket megjeleníteni egy WYSIWYG szerkesztővel. Ez parádés. De meglévő html vagy php oldalakat hogy tudnék a Joomla alá beerőszakolni? Ha a toggle editor gombbal átváltok html-szerkesztő módba, akkor sem megy, csak a szövegeket veszi át, meg tán a képeket, de azokat nem látom. (Tényleg, melyik könyvtárba kell őket bemásolnom? Erre sem jöttem még rá.) -
DopeBob
addikt
Sziasztok
keresnék joomlához valami PDF nézegető beépülőt. A cél az lenne, hogy csak megnézni lehessen a PDF-et se lementeni, se nyomtatni, se másolni belőle ne lehessen.
Találkozott már valaki ilyesmivel esetleg?
MZ/X
-
RexpecT
addikt
A magyarítást hogyan tudom telepíteni?
-
Beri78
őstag
valamiért nem megy a képfeltöltés a médiakezelőben - kiírja, hogy nem érvényes kép.
mindent jól beállítottam - mi lehet a gond?"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
kyle_
tag
Sziasztok.
Joomlával kapcsolatosan kérdeznék
Főoldalra lehet olyat hogy virtuemartból mutasson randomra termékeket?
köszi előre isHa már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
ubid
őstag
Helló!
Én most kezdem a joomlát de egyszerűen fogalmam sincs hogy mi van
fel van telepítve a sima próbaadatokkal.
hogyan lehet bele saját weblapot belerakni?
Amit már én elkészítettem magamnak, vagy itt csak olyat lehet amit ebbe készítek ?valaki tudna segíteni ?
kösz-.-
-
ubid
őstag
Hogyha Flash az oldal és az van ágyazva egy htmlbe az úgy is működni fog ?
köszi
-.-
-
Brown ügynök
senior tag
A joomla egy tartalom kezelő rendszer. Magyarán arra találták ki, hogy egy szerkezetkész oldalra már csak a tartalmat kelljen feltöltened. A tartalmat a backend-ben tudod szerkeszteni amit itt találsz: webcim/administrator/index.php.
Természetesen át lehet szabni az oldal kinézetét, szerkezetét akár kész template-kel is.
"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."
-
ubid
őstag
Hogyan lehet egy normál szerverre telepíteni a joomlát.
Nem tudom hogy lehet e pl atw s oldalra... csak hogy ki lehessen próbálni ingyenesen.
ha oda nem vagy saját lapom a gyümölcstárhelyen . de azt nem annyira bolygatnám
szóval atwre megy és ha igen akkor oda hogy lehet felrakni ?-.-
-
ubid
őstag
Látom hogy lehet, meg meg is van hogy hogy, azonban csomó session php hibát ír, és ahogy utánolvasgattam nem érdemes atw -re meg egyáltalán ingyenesre telepítgetni joomlát.
még kérdésem :
xampp ot használok itthon.
itt fenntvan a joomla a test cuccokkal együtt. ezeket hogyan tudom törölni és mondjuk az általam készített honlapra ( htdocs könyvtárba van így ) felrakni a jommlát vagyis szerkeszteni ?
Köszi
-.-
-
localhost
Közösségépítő
Valaki segítsen ki, legyen szíves.
A webtárhelyemen egy joomla fut, index.html nincs, csak index.php van.
Chrome és ie9 akkor is behívja az oldalt, csak a webtárhely címét írom pl www.sitename.com.
De FF4 alatt csak akkor jön be, ha www.sitename.com/index.php címmel hivatkozok rá.
A WEBSITE-on belül kell valamit beállítanom, ugye, az admin felületén? De mit ?¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Brown ügynök #176 üzenetére
Hát azt hiszem ez megoldotta, köszönöm szépen!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Valami normális üzenőfalat keresnék. Valami ilyesmi adottságokkal.
Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.
-
rii
nagyúr
hello
ismerpsnek csinálok weblapot
eddig ott PHP-s oldal futott
amit én csinálok az HTML- meg lehet cisnálni, hogy a HTML oldalon belül egy link lenne a webshop, és erre klikkelve jönne fel a JOOMLA-s webshop?
- a joomla teljes mértékben ingyenes? forevá?
akkor is ha egy működő bolté lenne?- ingyenes template-k vannak? google-be összevissza van blog meg minden vagy lehet szníezni az elemeket, hogy a színvilág köezelebb álljon a "témá"-hoz?
előre is nagyon köszönöm, ha valaki tudna segíteni.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
The DJ
addikt
"meg lehet cisnálni, hogy a HTML oldalon belül egy link lenne a webshop, és erre klikkelve jönne fel a JOOMLA-s webshop?"
Persze. Gyökérkönyvtárba elhelyezed a HTML oldalad, készítesz egy webshop mappát, abba feltelepíted a Joomlát, a HTML oldaladon belül pedig egy linkkel hivatkozol a /webshop mappára.
"a joomla teljes mértékben ingyenes? forevá?
akkor is ha egy működő bolté lenne?"GPL Licensz, teljes mértékben ingyenes, arra használod, amire akarod.
"ingyenes template-k vannak? google-be összevissza van blog meg minden vagy lehet szníezni az elemeket, hogy a színvilág köezelebb álljon a "témá"-hoz?"
Tele van a net az ingyenes Joomla sablonokkal, a "free joomla template" kulcsszóra találsz egy csomó gyűjtőoldalt, ezek közül vannak igényesebbek és kevésbé igényesek is. Olyanok is akadnak, amik alapból több színben lettek elkészítve és ezeket váltogathatod az admin felületen.
https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.
-
rii
nagyúr
válasz
Brown ügynök #182 üzenetére
akkor aki a joomla-t írta annak mi haszna ebből? csak azér'kérdem, mer'eléggé hihethetlen, hogy egy kereskedelemben használatos dolgot freeware-ként adjanak, és még hirdéseket se pakoljanak ki rá (mint pl freeweb, ATW)
-
Brown ügynök
senior tag
A Joomla! a GNU/GPL (GNU General Public License, magyarul: GNU Általános Nyilvános Licenc) alatt kiadott nyílt forráskódú szabad szoftver, melynek fejlesztésében aktívan részt vesz a globális, ill. a helyi felhasználói és programozói közösség
forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."
-
rii
nagyúr
válasz
Brown ügynök #184 üzenetére
döbbenet Oo
köszi!
-
sasa311
veterán
Üdv mindenki!
Egy Joomla ( jelenleg 1.5.20) -hoz értő programozót keresek, aki a weblapomon el tudna végezni néhány frissítést + 1-2 bugfixet, ami az idők során felhalmozódott, illetve a weblap adatbázisáról le tudná választani a régi (1,5 éve nem használt) weblapomat, mivel ott valami miatt mikor az új elindult a régi is fut párhuzamosan (pedig ki van kapcsolva).
Aki nem kókler és ért hozzá annak ez egy egy délutános meló (tehát semmi teljes átszabás - átalakítás - üzemzavarelhárításra nem kell gondolni!).
Úgyhogy olyat keresek, aki:
- Nem csak ígérget, hanem dolgozik is! (ígérgető programozókkal tele a padlás aztán meg váltogathatom az adminhozzáférések kódjait az elpárolgó programozók miatt)
- Nem akar 50.000-et elkérni egy 3 órás munkáért (természetesen nem szotyiért kérném a munkát!)
- Precíz és megbízható
- Nem érdekel van-e végzettsége csak értse a dolgát.Ha valakit érdekel a dolog keressen fel privátban, vázolnám részletesen a feladatot + a pénzbeli ajánlatot
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Gyick
őstag
Sziasztok!
Azt akarom kérdezni hogy azt hogy lehetne megcsinálni hogy a virtuemarttal létrehozok kategoriákat,és ezekből a kategoriákból legyen a menü.Vagy esetleg van vmi ilyen komponens/bővitmény ami ezt tudja?[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
helo
haver mondta. hogy a joomla-hoz előbb SQL-ben már elő kel készíteni a terepet, ha Joomla-t akarok installálni ...
ez mit takar? csak termékek lennének itt, semmi "magunklról" meg semmi "kapcsolatok" menüöpont.
csak termékcsoportok ... és a termékek
előre is köszönöm!
-
rii
nagyúr
hello
fent van a joomla
hogy tudok bemenni az admin felületére?
-
-
rii
nagyúr
feltettem a virtue mart-ot ....
de a továbbiakról lövésem sincs, hogy mit kellene néznem, látnom. )))-:
1.) melyik webcímen érhető el a webshop?
2.) felölteni hogy kell adatokkal?
3.) lehet ingyenes template-kat letölteni, vagy egyedivé tenni a kinézetet?
-
Santosh
tag
Sziasztok!
Joomla rendszert szeretnék áttelepíteni egy másik tárhelyre, azonban a file-onkénti átvitel nagyon lassú sajnos (a routerem lassítja, még nem jöttem rá, hogy mi az oka). Arra gondoltam, hogy zip file-ban tölteném fel a joomla-t, majd a tárhelyen tömöríteném ki. Létrehoztam egy index.php-t, amibe a következőt írom:
<?php
$zip = new ZipArchive;
$res = $zip->open('valami.zip');
if ($res === TRUE) {
echo 'ok';
$zip->extractTo('/valami/');
$zip->close();
} else {
echo 'failed, code:' . $res;
}
?>Ekkor azonban ezt az üzenetet kapom válaszként:
ok
Warning: ZipArchive::extractTo() [ziparchive.extractto]: Permission denied in /joomlaportal/username/www/index.php on line 6Ha tudnátok segíteni, akkor azt előre is nagyon köszönöm.
-
Santosh
tag
Amennyire én tudom...
1. Alapesetben ugyanazon a webcímen érhető el, ahol a joomla-d. Index.php-n, ha lentebb görgeted a honlapod, akkor megtalálod a logint, stb. Egyébként feltelepítetted a modulokat hozzá?
2. Komponensek fülben megtalálod a VirtueMart-ot, ha rákattintassz, akkor a VirtueMart admin felületébe jutsz. Ott mindent be tudsz állítani.
3. Tapasztalatom szerint a VirtueMart a Joomlához feltelepített template-kkel jól elvan. Itt: http://www.joomla24.com/ találsz sokat.
-
Met
nagyúr
Sziasztok,
Ha template-et cserélek megmarad a menü elrendezés?
Artisteer-el készítettem egyet amin csak bal oldalon volt menü, felraktam az oldalra és nem látszódott, előszedtem, itt ott formáztam, szóval ha kicserélem akkor kezdhetem előröl a formázást?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -25% AMD Ryzen 5 5625U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Új MSI Alpha 17 Gamer Tervező Vágó Laptop 17,3" -30% AMD Ryzen 7 5800H 16/512 Radeon RX6600M 8GB FHD
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" HD, I7-6600U CPU, 4-16GB DDR4, 128GB-1TB SSD, WIN 10
- Apple Watch Series S8 41mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciáv
- Bontatlan ÚJ iPad Pro 2021 M1 11" 128Gb Wi-Fi+5G CELLULAR 1év apple garancia Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átv
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest