Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • hujabeni21

  újonc

  Sziasztok,
  Egyelőre meg felhasználó jelentése nélkül, de a véleményeteket szeretném kérni.
  Vásároltam 2 Vodafone függő iPhone XS készüléket amikre az eladó letiltás elleni garanciát vállalt. Vásárlás után 2,5 hónappal az egyiket letiltották (ha jól tudom ez az az időtartam amíg a szolgáltató figyelneztet). A másikat később vásároltam így az meg működik. Közel 3 hete abban egyeztunk meg, hogy odaadom neki a letiltott készüléket és ő a kapcsolatait felhasználva kicserélteti garanciában egy másik készülékre 6-8 napon belül.
  Van adásvételi és van átvételi elismervény is. Említette, hogy később valószínű a másikat is cserélni kell, viszont nem tudom mi lenne a garancia arra, hogy azokat nem tiltják le. Az adásvételiben nem lett említve a letiltás elleni garancia, viszont a hirdetésben ami azóta is megvan, igen. Ebbe beleköthet akar az eladó akar a rendőrség?
  Az első keresem fele az lesz, hogy adja vissza a pénzt, közel 600.000 HUF, és vigye a telefonokat. Ha ez nem sikerül, úgy feljelentést teszek.

  Mindegy hogy vállal a letiltásra garanciát vagy sem, ha gond van, mi kitiltjuk.

  [ Módosította: Kalandor ]

 • hujabeni21

  újonc

  Nos felkerestem telefonon, miután 3. hete nála van a készülék, hogy az e hét elejére ígért telefon pénteken sincs sehol. Említettem, hogy nem teljesítette a vállalt garanciát és konkrétan semmilyen "sok éve működő flotta" nem létezik. Kértem, hogy tudjuk le, én visszaadom a 2 telefont Ő pedig adja vissza a pénzt, a válasz nem, mert hogy Ő most is 15.000 Forintot bukik azzal, hogy kicserélteti a telefont és biztosít róla, hogy azt nem fogják letiltani (biztatóan hangzik). Teszem hozzá, 2 nappal azután, hogy odaadtam, hívott, hogyha akarom, akkor függetlenítve is tud hozni egyet, de az plusz 65.000 Forint (milyen érdekes, hogy egy alaplap csere is kb annyi :U )
  Mondtam, hogyha ma nem kapom vissza a készüléket, akkor a jövőhéten jogi útra viszem az ügyet. Erre a reakció az volt, hogy Ő leszarja a jogot, Neki van egy adásvételije, hogy kitől van a telefon és ezzel ledob minden felelősséget magáról.

  Olvasva a fentebb linkelt cikket a totalcarról sajnos kicsit meg is ijedtem, mert az emberünk úgyszintén használtautó kereskedő. A biztonság kedvéért hétfőn felhívom a 3 nagyobb szolgáltatót, hogy megbizonyosodjak nem lett a nevemben semmilyen szerződés kötve... :(

  Kérdésem az adminok felé az lenne, hogy amennyiben tiltják a felhasználót, úgy az előzményei (hirdetések, kommentek, üzenetek) elérhetőek maradnak e a rendőrség számára, amennyiben úgy alakul az ügy?

  A felhasználó: Bavarian35D

  Üdv :R
  Beni

  [ Szerkesztve ]

 • hujabeni21

  újonc

  Update

  A feljelentés szerdán megtörtént. Hétfőn még írtam Neki egy SMS-t, kedden hívtam, de már semmire nem reagál. Nagy kár, hogy idáig kell jutni...

  Tisztelt Felhasználó!

  Sajnáljuk, ami történt, mi már kitiltottuk őt.

  Köszönjük megértését!

  [ Módosította: Kalandor ]

 • hujabeni21

  újonc

  Sziasztok,

  2019 decemberében volt egy adásvétel egy iPhone XS-ről, vodafone függő készülék, a telefont a szolgáltató letiltotta. Volt adásvételi és miután a tiltás megtörtént az eladónak átvételi elismervénnyel odaadtam a telót azon címszó alatt, hogy hoz egy másikat, persze ez nem történt meg.
  A storyt már akkor megírtam, amikor megtörtént a baj, az adminok tiltották is a felhasználót, most csak szeretném tájékoztatni a fórumot arról, hogy is ért véget a történet.

  Feljelentést tettem, de mivel adásvételi szerződés van az üzletről, ezért a rendőrség visszadobta, hogy a PTK. szabályozza, így ők nem tudnak mit csinálni.

  Köjegyzőn keresztül fizetési meghagyást indítottam ami kézbesítési fikcióval jogerőre is emelkedett, behajtóhoz került, viszont természetesen az eladó nevén semmi nincs, így behajthatatlanként az ügy lezárásra fog kerülni 1-2 napon belül.
  Így minden költséggel nekem ez egy -330 ezres üzlet. Se telefon, se semmi. Sajnos költséges úton kaptam egy leckét.

  Vigyázzunk, mert mindig lesz olyan aki át akar verni...

  Üdv,
  Beni

  Ez nagyon szomorú, de azért érdeklődj még utána, hogy mit lehet tenni, mert a fizetési meghagyásod jogerőre emelkedett.

  [ Módosította: Kalandor ]

 • hujabeni21

  újonc

  A behajtótól megtudtam, hogy nem egy ügy van már folyamatban ellene és sajnos nem tudnak vele mit csinálni, mert egyszerűen nincs semmi a nevén.
  Talán túlzás ezt mondani, de már már úgy gondolom, hogy a törvény inkább ezeket védi, mintsem a károsultat.
  Elkeseredettségemben felhívtam a nyomozót aki úgymond visszadobta anno az ügyet, hogy megkérdezzem tényleg meg lehet-e úszni egy ilyet, mert abba kezdek beletörődni, hogy a pénzem nem látom, de hogy még jogi következménye sincs az egyszerűen nevetséges. Nem tudom, hogy csak azért mondta, mert telibe lesz#rja, de ezt Ők nem tekintik csalásnak és 5 év múlva szépen elévül.

  Már azon gondolkozom, hogy a NAV-nak megérne egy bejelentést a csávó, már csak azért is, mert ahhoz képest, hogy papíron egy forintot nem keres, 10-15 milliós autókkal mászkál.

 • hujabeni21

  újonc

  Engem a végrehajtó úgy tájékoztatott, ha az 5 kísérletből (OEP megkeresés munkahely megállapításhoz, felszólítás tartozás rendezésére, bankszámla ellenőrzés, ingatlan illetve gépjármű tulajdon) egyik sem vezet megoldásra, akkor ők azt lezárják, mint behajthatatlan, viszont én bármikor újra nyithatom. Sejtésem szerint minden ilyen "nyitásnál" ki kell fizetnem a munkadíjukat.

Hozzászólok Aktív témák