Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Eddie141

  senior tag

  Csak tejesen őszintén válaszolj nekem egy kérdésemre:
  Mit érsz vele, ha lebannolod mindkét nevét? Csinál 2 perc alat magának egy újat. És senki nem tudja be azonosítani. Szerencsémre, és az illető szerencséjére én még nem találkoztam ilyen emberekkel. Én nem jelentettem vona fel, mert véleményem szerint annak nem sok értelme van.

  Tanulság:
  -Ha lehet, akkor személyesen találkozzatok.
  -Ha nem lehet akkor őrüten részltesen kérdezzétek ki. Képet kérjetek az említett tárgyról, amit vásárolni szeretnétek [tudom, ezt is könnyen ehet hamisítani] de azért reménykedni kell, hogy nem teszi.Az online üzetelgetés teljesen csak a bizalomra alapszik. És ezt a bizalmat könnyen ki lehet jáccani. Természetesen, ahogy itt ebből a példából is látszik, könnyen kiderülhetnek a dolgok. Sok sikert kívánok azoknak a károsultaknak, akik még a pénzüket várják vissza attila kolégátó!

  Bocs hogy beédkötöttem igen kedves barátom! :D

  [ Szerkesztve ]

 • Eddie141

  senior tag

  Nekem sem álandó az ip-m mert a szogátató azt drágájért adja ám :) Szóva kihúzom a modemet, várok 10 percet, visszadugom, átírom a MAC adresst és ennyi. Már soha töbé nem azonosítasz be. De az is elég, ha lekapcsolod a gépet, és áramtalanítod. Nekem minden este áramtaanítva van, ha nem tötök le.Átalában lekapcsolok mindent esténként. Ne fogyasszon áramot, teszek vaamit a környezetért címszó alatt!!! :B
  Kijelentem. Nem szoktam ilyeneket tenni :D Bár az előző fevilágosításom után ez eléggé hihetetenül fog hangozni :DDD Eddig még senkit nem vertem át PH!-n . Miért is tenném? Hogy megfosszam magam az egyetlen pénzforrásomtól, és a délutánonkénti szórakozásomtól??? :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • Eddie141

  senior tag

  Opp most lebuktam.A francba!!!
  Nade visszatérve a témához! Vigyázzatok, jelentsétek a csalókat! És köszönnyétek meg mindenkinek, aki segít!! [nem úgy mint én, hanem hasznosat! :D:D ]

  [ Szerkesztve ]

 • Eddie141

  senior tag

  Cerebellum: Én meg azt mondom, hogy aki ilyesmikkel akar foglalatoskodni, és ilyesmivel akarja keresni a pénzét, az inkább szerezzen magának egy normális álást. Vagy ifjú kollégánk példájábó okuva tanuljon tovább, hogy rendes úton szerezhessem meg azt a pénzt, tisztességes munkával, amit a kis emberektől lopna, csalna el!!! Bár szerintem ezt te is hasonlóképp gondolod, csak magad módján fejezted ki! :)

  Met:Ezt szerintem nem offba, hanem jó vastaggal kiemelve, és az elrettentő tények közé kéne szedni, hogy mindenki rájöhessen mennyire nem éri meg az egész ;]
  Aki mindezt nem így gondolja tiltakozzon bátran és: KÖSSE FEL MAGÁT A CSALÓ BANDA 1-TŐL 1-IG!!

  [ Szerkesztve ]

 • Eddie141

  senior tag

  Csáó mindenki.
  Jelentenék egy üzletrontót. Sikerült 2 hirdetésbe is belekontárkodnia. Teljesen jogtalanul[17 ember véleménye és az enyém is]
  2nap alatt sikerült rendesen elrontani a kártyámnak a hírét :) Köszönöm neki.Linkek a bizonyításért:
  Én hirdetésem
  Ismerős hirdetése
  Szóban forgó egyed :) "Vegtor"
  Kedves. 38 napja van fenn, és egyből minket, G80 tulajokat nézett ki magának! :)
  Segítségeteket előre is köszönöm. Véleményem szerint azért meg kellene értetni vele kissé a szabályzatot. Túl durva büntetést azért ne kapjon, hisz még kezdő :) és nekem sem esik nehezemre igazán, hogy ujra feltegyem a hirdetésem, csak azért mégsem esett jól. Ha valaki mindent végig olvasva nem ért velem eggyet, az tiltakozzon :)

 • Eddie141

  senior tag

  Ezzel eggyet értek. Énis nagyon örülnék, ha mondjuk 2/3napra lebannolnák, és kapna +ba egy Moderátortól egy privit, hogy ejnye/bejnye :)
  [mellesleg, én hála istennek úgy néz ki, hogy sokat nem buktam a GTS-men :) ,bár nem is látom létszükségletnek az eladását.Max GTX-re cserélném le :) ] :R

 • Eddie141

  senior tag

  Sziasztok! Az utolsó bejelentésem óta nem szál le róllam. Azt gondoltam, abból tanul, ha figyelmeztetjük...Úgytűnik nem :)
  Megkérnék egy igen tisztelt Moderátort, hogy ha csak lehetséges törölje a regisztációját Vegtor-nak. Köszönöm! :R

 • Eddie141

  senior tag

  Modik nem tudnak az ip-jének utánna nézni, és úgy bannoni? Köszönöm!

 • Eddie141

  senior tag

  Sziasztok!
  Sajnos már engem is idehozott a sors :(
  Kb 3 hónapja küldtem egy ramkit-emet charlifilpo kollégának, aki ígérete szerit garanciáztatja azt. A 2 db kétgigás modulból (Exceleram ddr2/800/cl4) az egyik sajnos meghibásodott, és lévén élettartam garanciával rendelkezett, ám Magyarországon nem találkoztam ezen gyártóhoz kapcsolódó disztribúcióval, ezért kerestem fel őt. Azt ígérte, hogy 2-3héten belül maximum 4-ezer Ft-ért kicserélteti. Sajnos azóta nem jelentkezett fel a honlapra, és semmi aktivitás nem tapasztalható irányából.
  Sajnos nagyon úgy érzem, hogy felesleges ez a hsz-em, csak gondoltam szólok.
  Annyi előnyöm van, hogy megadott valamilyen címet és nevet. Esetleg van valami ötletetek, ahogyan ez megoldható lenne? :(
  Előre is köszönöm, és üdv.:Eddie

 • Eddie141

  senior tag

  Sziasztok!
  Az előző Speedy666 -al való problémám lezárult egy bő hónap elteltével a vásárlástól számítva. Visszautalta a pénzt két részletben. Az alaplap postaköltségével (így lett megbeszélve, nem az ő hibája), és egy motor javíttatásával lettem rövidebb ez-idő alatt ha mindent átszámolunk (amely csupán azért kerül ide leírásra, mert sosem esett volna kár benne, ha nem beszéltünk volna megy egy utólag meghiúsult találkozót) , de legalább megnyugodhattam végre.
  Többet nem írnék, mert bár a végeredmény majdnem semleges, de azért idáig eljutni nem kevés idegbe került. Azért köszönöm, hogy végeredményben korrekten álltál hozzá, és szerencsére viszonylag egyszerűen tisztázhattuk a kialakult helyzetet.

  [ Módosította: Oczu ]

 • Eddie141

  senior tag

  Sziasztok!

  Egy kis segítséget szeretnék kérni.
  Egy csere folyamán hozzájutottam Gizmike77 kollégától egy X-Box 360-as géphez. (Hirdetés)
  A csere tárgyát képező játékkonzolért én egy garanciális Samsung Galaxy Gear Fit órát adtam minden tartozékával és ráfizettem 25000 Ft-ot.
  Bevallom én is hibáztam több ponton az üzlet folyamán (naiv vevő :) ), de az eladó hozzáállása nem korrekt és elfogadhatatlan.

  Konkrét eset:
  Hétfőn megbeszéltük (2014.09.15), hogy még aznap találkozunk személyesen a Köki terminál területén, és lebonyolítjuk a cserét. A hirdetésben a gépet az összes tartozékával, hibátlanul és 4. generációsként hirdette.
  Tekintettel arra, hogy nem értek a konzolokhoz még a találkozó előtt kicsit utánanéztem. Megnyugodva konstatáltam a Google találatok alapján, hogy a gépen van integrált optikai csatlakozó és hdmi is, így sokáig nem foglalkoztatott a hozzácsomagolt tartozékok listája. Bemásolva a keresőbe a hirdetés címét csak 4. generációs, azaz Slim gépeket dob ki a találati lista. (1. hiba, feltűnhetett volna a hirdetésben szereplő 120 Gb-os merevlemez amely eredetileg ELITE azaz Fat gépekhez jár, de mivel nem értettem akkor még hozzá nem láttam át)
  Mivel nem volt lehetőség aznap kipróbálásra ezért 24 órás próba garanciát vállalt az eladó. Még a találkozó előtt megkérdezte az eladó, hogy szükségem van-e a következő kábelek közül valamelyikre, mert akkor plusz pénzért megvásárolhatnám hozzá:
  "Tv hdmi vga kábel
  Aranyozott vastagb hdmi földelt kábel
  Headset"
  Tekintettel arra, hogy a hirdetésben úgy szerepelt, hogy "Doboza papírjai mindene meg van." úgy gondoltam, hogy ezek biztosan plusz, külön vásárolt tartozékok, illetve nem is mindegyiket értettem, hogy pontosan mi lehet (pl az első) ezért nemet mondtam és nem tartottam igényt rájuk.

  Az átvételkor rögtön feltűnt, hogy nem pontosan arról a gépről van szó amelyre a cím utalt, mert egy fekete régebbi elit gépet hozott az eladó amelyen így nincs optikai csatlakozó. Az eladó a hirdetés címében szereplő 4G feliratot azzal magyarázta, hogy az alaplapon 4Gb memória van?! Erről azóta sem találtam semmilyen információt. A keresőbe beírva ismét a Slim gépekhez lyukadunk ki(hazaérve ellenőriztem).
  A doboz oldalán természetesen fel voltak tüntetve a gyárilag mellékelt tartozékok, ám azok állítólag csak opcionálisak voltak az eladó szerint. Naiv voltam, elhittem, plusz azzal voltam elfoglalva leginkább, hogy segítsek beüzemelni neki az általam adott órát. Egyébként is azt gondoltam, hogy ezek annyira általános dolgok, hogy könnyedén megvásárolom bárhol. Megejtettük a cserét, mely közben még mellékesen megjegyezte az eladó, hogy "azért van hangja a gépnek". (ennél több szó nem esett erről a témáról sem) Még ott bementem az 576-ba a csere után, ahol tájékoztattak, hogy ezt ha nem volt mellécsomagolva (bár az elithez kellett volna járjon) gyárilag akkor a Microsoft ingyenesen pótolta, ám mivel lejárt a termék élettartama (már nincs támogatás) ezért szerintük nagyon nehéz lesz beszerezni a hiányzó optika csatlakozóra átalakító madzagot. Ezt később a soroksári Auchan üzletben található Konzolshopban is megerősítették.
  Hazaérvén megnéztem a gyári tartozékok listáját, melyben a dobozra feltüntetett összes cucc beletartozott, tehát ezeket nem kaptam meg:
  - Headset (ezt külön pénzért megvásárolhattam volna)
  - HDMI kábel
  - Optikai és stereo audióra átalakító kábel (HDMI Audio Adapter)
  - Componens HD AV kábel
  Ezen felül a gép elviselhetetlenül zajos. Ha lett volna lehetőségem kipróbálásra akkor garantáltan nem cseréltem volna el már csak ezért sem, mert számomra használhatatlan ilyen módon és elviselhetetlen.
  A fentieknek köszönhetően az utóbbi egy hétben összesen 1 órát használtam (tanúm is van rá.) Ezen okból csak pénteken vált biztossá amit első nap még csak a saját idegességből fakadó bénaságomnak tituláltam:
  a meghajtó állított helyzetben ha üres nem adja ki többszöri unszolásra sem a tálcát ( átlagban 10-20 alkalommal kell lenyomni a gombot mire hajlandó kiadni az üres tálcát) Fektetve nincs ilyen hiba. A jelenséget akkor vettem észre, amikor videót szerettem volna készíteni a gép hangerejéről ( érdekesen és változó frekvenciával búg üres meghajtóval is).

  Mindezt természetesen időben jeleztem az eladónak, aki úgy véli ezek nem elegendőek ahhoz, hogy visszacseréljük és ha nem vagyok elégedett, akkor tereljem jogi útra a vitás kérdést. Részemről már hétfő este jelzésre került, hogy nem felel meg a csere és szeretném vissza bonyolítani és azóta nem sikerült egyezségre jutni. Mivel egyre jobban személyeskedésbe kezdett fordulni a privátban zajló beszélgetés ezért inkább nyílt fórumhoz fordulnék.
  A csere folyamán a barátnőm is jelen volt, így ő is tanúsítja az általam leírtakat mind az üzletről, mind az azóta történtekről és a gép állapotáról. Jogi útra a procedúra költségessége és hosszas elhúzódása miatt nem szeretném terelni az ügyet, de ha semmilyen előrelépés nem tapasztalható akkor természetesen ez lesz a végkimenetele.

  Mivel nem hajlandó semmilyen formában visszafordítani az üzletet előzetes ígérete ellenére sem, ezért kérném az adminisztrátorok segítségét és véleményét a kérdésben.
  Köszönöm előre is!
  Üdv.: Eddie141

  Szóltam neki, egy hete van rendezni.

  [ Módosította: Kalandor ]

 • Eddie141

  senior tag

  Szia!

  Örvendek, hogy végre hajlandó voltál reakciót tanúsítani.

  Pontonként:
  1. Ezzel teljesen egyetértek. Így történt. Ettől függetlenül nem esett szó sem akkor, sem máskor arról, hogy a gyári tartozékokat nem kapom meg hozzá, hisz a HDMI kábelre (mint most kiderült a gyárira) úgy utaltál, mint "Aranyozott vastagb hdmi földelt kábel", és, hogy gyári eredeti, de nem mondtad, hogy ennek a konkrét gépnek volt a tartozéka. Miután a hirdetésedben úgy szerepelt a gép, hogy összes tartozékával és mindenével adod így nem következtethettem arra, hogy plusz pénzért vagy csak hajlandó a gyárilag mellécsomagolt kábeleket is odaadni. Mindezen körülménynek hála úgy gondoltam (továbbra is tartom magam hozzá, hogy jogosan), hogy ezek plusz, általad külön vásárolt tartozékok, így nem tartottam rájuk igényt, hisz elegendő lett volna számomra a mellécsomagolt csomag.

  2. Egyszer sem lett specifikálva, hogy csak a működésre érvényes a garancia. Te ki tudtad a helyszínen próbálni az általam kínált terméket, én nem. Ha lett volna rá lehetőségem biztosan nem hozom haza.

  3. Továbbra is az 5e Ft-os csomagként gondoltam rá, mivel nem említetted egyszer sem, hogy "találtam még headsetet, meg másik avg kábelt". Az ominózus hívás során nem került szóba, hogy ezek az első pontban ajánlottaktól különbözőek lennének.

  4. Igen, ha azt a gépet hoztad volna mint amely a hirdetésben szerepelt, akkor kellett volna lennie rajta Optikai kimenetnek. A hirdetés címében szereplő gépnek valóban utánanéztem, de felkészületlenül ért, hogy nem azt kínáltad fel cserére. Ezután megnyugtattál, hogy a doboz oldalán található piktogramok a tartozékokról csupán opcionálisak voltak és anno nem voltak a csomag részei. A fórumos megbízhatóságod miatt és amiatt, mert nem voltam elég tájékozott a témában hittem neked.

  5. Kérdeztem, hogy történt-e hűtésmódosítás. A válaszod csupán annyi volt, hogy van hangja de nem tudod.

  7. Mivel úgyis nyilvánosságra szeretnéd tárni a privát levelezésünket (amelyhez én is hozzájárulok) kiderül rögtön, hogy egyáltalán nem ezt a kábelt hiányoltam a legjobban, hanem a mára csaknem beszerezhetetlen optikai átalakítót, mert azóta sem tudom a gépet hanggal használni! (így a nálam töltött egy hét alatt mindeddig összesen 1 órát ment, és azóta csak foglalja a helyet)

  Összegezve:
  A hirdetés címét oly módon tisztáztad, hogy azért hirdetted meg ilyen módon, mert az alaplapon 4 Gb memória van!? Létezik olyan gép amelynek 4 Gb tárhelye van, de memóriából ekkora kapacitása egyiknek sincs.
  A cserébe csak is a megbízhatóságod és a külön nem specifikált cseregarancia miatt mentem bele. A naivitásom mindenképp közre játszik, de sajnáltatni nem akarom magam. Te védekezésként minden esetben csak személyeskedni tudsz. Ezt elkerülendő kértem a tisztelt Adminok segítségét, de látom neked sokat az ittléted és az ő szavuk nem jelent.

  "Gondolom úgy voltál vele, kicsit játszom, aztán keresek valami indokot s vissza viszem neki, sajnálom, hogy ez a terved nem jött össze." Ez aztán érv. Gondolom ezen teóriád egyáltalán nem borítja fel az a tény, hogy hazaérkezésem után (és az adásvételt követő 4. órában) már jeleztem, hogy nem tartok igényt a gépre mert használhatatlan. Mint már írtam a DVD meghajtó hibájára ténylegesen minden bizonysággal csak később derült fény köszönhetően annak, hogy nem tudtam használni a gépet, de ennek semmi jelentősége az előbb említett körülmények miatt, miszerint az első alkalom adtán jeleztem neked, hogy nem tartok igényt a gépre. A barátnőm is jelezte már az első kipróbálás alkalmával, hogy nem jön ki az üres tálca állított helyzetű gép esetén. Mivel nem specifikáltad a cseregaranciát és nem volt lehetőségem személyesen kipróbálni (plusz az eddigi tapasztalataim is ezt mutatták és én is így jártam el minden ilyen eddigi kérdésben) így én egyértelmű tényként kezeltem, hogy ha nem felel meg a gép bármilyen okból (előzetesen a vitás kérdéseket természetesen nem tudtam) akkor köszönhetően a megbízhatóságodnak nem lesz probléma az üzlet visszabonyolítása. Rólam is elmondható, hogy a némileg hosszabb ittlétem alatt rám sem érkezett sosem panasz (ha már ezzel kell védekezni és kérkedni...) és csak elégedetten távoztak az üzletfelek minden esetben.

  A hazudozást pedig kikérem magamnak. Az írásbeli bizonyítékok és a barátnőm is tanúsíthatja a hitelességét mindannak amit itt állítok. Lejáratni csak magadat tudod, hisz így legalább napvilágot lát a hozzáállásod.
  Ha már eladtad az órát, vagy meg szeretnéd tartani akkor is megegyezhetünk. Az indokom mely szerint nem tudtam megszokni azóta is él, így nincs rá szükségem. De még mielőtt félreértenéd, hogy ilyen módon szerettem volna megszabadulni tőle ne gondold:
  tökéletesen megfelel az a kimenetel is, hogy az eredeti állapotot állítjuk vissza: te visszakapod a "hibátlan" géped én pedig az órát és a pénzemet. Ha valóban úgy gondolod, hogy a gép amelyet átadtál tökéletes kondíciót élvez akkor nem jelenthet gondot számodra az eladása.

  Mivel először már jeleztem, hogy a kábelek pótlása esetén eltekintek mindettől de te nem voltál nyitott a probléma megoldására a továbbiakban csak ezen két lehetőség az elfogadható számomra.
  Az erre érkező első válaszodban már konkretizáltad, hogy nem leszel egyáltalán rugalmas a kérdésben, hisz tisztáztad, hogy te nem vagy hajlandó semmilyen interakcióra és ha nem vagyok elégedett forduljak a rendőrséghez illetve polgári peres útra is terelhetem a dolgot.

  A továbbiakban nem szeretnék litániákat írogatni. Kérem az Adminisztrátorokat, hogy ha igénylik a Privát beszélgetéseket akkor jelezzék és mindketten a rendelkezésükre bocsájtjuk őket. Illetve bár tudom, hogy nehéz, de ha lehet foglaljanak álláspontot a kérdésben (úgymond döntőbíróként) mert mint látható magunkban nem fogunk tudni megállapodásra jutni. Ha szükséges természetesen hajlandó vagyok most már akár a polgári peres útra is, de jobb lenne mindenki számára olcsóbban és gyorsabban megoldani.
  Köszönöm szépen előre is! :R

  [ Szerkesztve ]

 • Eddie141

  senior tag

  Sziasztok

  Letelt az egy hét. Született esetleg döntés időközben?

  Mi nem tudhatjuk, hogy mi történt köztetek ezalatt az egy hét alatt.

  [ Módosította: Kalandor ]

 • Eddie141

  senior tag

  Sajnos semmilyen reakció nem volt részéről. Az utolsó válaszát itt nyilvánosan kaptam meg és azóta nem reagált/írt sem privátban, sem másmilyen formában.

  Hirdetési jogát megvontam.

  [ Módosította: Kalandor ]

Hozzászólok Aktív témák