Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • VinoRosso

  addikt

  Már hogyne lennének csalók más oldalakon, de csak kishazánkban divat, hogy nem tesznek ellenük hatásos intézkedéseket. Ebay-en, alin mindenhol van buyer protection, azaz először letétbe helyezik a pénzed és az eladó csak azután kapja meg, miután megérkezett hozzád a termék. Ha frissen regisztrálsz nincs lehetőséged úgy eladni mint egy több éve sikeres eladónak, nem tudsz akkora értékben hirdetni és nem kapod meg olyan gyorsan a pénzt.

  Jófosás pedig messze elmarad a HA színvonalától mindenben.Eladni sokkal könnyebb ott, mert nincsenek beparáztatva a vevők, de venni nagyon nehéz, kvázi csak személyes átvétellel helyszíni próbával lehet, mert különben tuti, hogy aknára futsz. Ott olyan, hogy megbízhatónak tűnő eladó nincs. A HA-n viszont nehezebb eladni, még olyanoknak se mernek sokan előre küldeni pénzt/terméket akiknek kiváló pedigréje van. Mert figyelmeztetés van a veszélyre, de biztosíték alig, ami így kontraproduktív.

  Mi történne ha zárt lenne a PH? Elárulom neked: Semmi!

  Jelenleg hétszázvalahányezer tag van, 2-3 éve volt hatszázvalahányezer. Nem lehet azt mondani, hogy óriási mértékben bővülne az oldal, kb ez a peak, nagyon max 1 millió, de akkor már minden 10. ember PH-zik.

  Az Ncore-nak is kb 600k körüli a tagsága, zárt közösség és működik, pedig az idő töredékét töltik ott az emberek az ittenihez képest.
  A PH nagy valószínűséggel még akkor is működőképes lenne ha a teljes fórumrészleget kivennék alóla és csak hírportálként üzemelne tovább(lásd origo), hiszen így a működtetés költségei is jelentősen csökkennének. Más kérdés, hogy kevesebb lenne a profit, de én ezt a hattyú halálát nem hiszem el, hogyha odacsapnak a pallossal a csalóknak, akkor azután mindenki kenyéren és vízen fog élni és megszűnik az oldal.

  Tudod mit csinálnék az oldal helyében? Kiszámolnám mekkora vesszteséggel jár a hardverapró rész kivonása a lapcsaládból és lekapcsolnám próba jelleggel 2-3 hónapra.

  Csináld. Majd valaki meg gyorsan létrehozza a konkurrenciát copy-paste-tel, hozzáad egy egyszerű jogosultság kontroll funkciót a fórumhoz, aztán bukod a piaci részesedésed örökre. Meg is érdemelnéd, mert ahelyett, hogy magadban keresnéd a hibát a felhasználókon akarnál bosszút állni, akik a bevételed generálják.

  PHM:

  Friss regnek nem utalok, kevés pozitívval rendelkezőnek se, végignézem az eladó összes hirdetését, minden adatának utána járok, még a képein is megnézem az exif infot. Bármi gyanúsat érzékelek dobom a boltot. Mit csinálok rosszul?

  Williamgrant:

  Akkor szalajthatnának igazán, ha mindenki megfogadná a ne utalj előre senkinek tanácsot, és senki nem utalna senkinek. Közgazdaságtani alap, hogy minden üzlet alapja a bizalom, és a bizalmatlanság növelése az ami borítja a piacot. Ezért a ne utalj előre senkinek egyenértékű azzal, mintha azt mondanád, mindenkinek utalj előre bátran.
  Egy jó piactér nem úgy működik, hogy bizalmatlanságot vagy épp a felelőtlenséget gerjeszti, hanem úgy, hogy a feleket becsatornázza a megbízható üzletkötés irányába, a megbízhatatlant meg a bejárati ajtón kívülre rekeszti.

  Hogy van az, hogy például Ebay-en vagy Alin soha nem volt egyetlen egy buktám sem? Pedig volt ott is, hogy nem jött meg a termék, vagy nem működött, vagy nem azt küldték amit rendeltem. Minden esetben 100%-ban visszakaptam a pénzem 1 héten belül.

Hozzászólok Aktív témák